Дорадо вважається малокалорійною рибою і містить унікальний комплекс мікроелементів. А щоб зберегти їх – найкраще дорадо готувати на грилі. Розповідаємо 20 чудових рецептів, які допоможуть тобі у цьому!
Зміст
1. Дорадо на грилі – класичний рецепт
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 1/2 лимона, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Очисти дорадо від луски, випотроши, промий і покарбуй. Змішай перець, сіль, олію та лимонний сік. Добре змасти рибу отриманим маринадом, не забуваючи про внутрішню частину. Накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 40 хвилин. Виклади дорадо на розігрітий гриль і обсмажуйте 10-15 хвилин, часто перевертаючи.
2. Дорадо з лимоном та чебрецем на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 1 лимон, 2 гілочки чебрецю, 1 ч.л. суміші перців горошком, 1 ч. л. великої солі.
Приготування: Очисти рибу від луски, випотроши, промий і покарбуй. Розітріть у ступці сіль і суміш перців, і добре натрій дорадо. Розріж лимон навпіл, одну частину подрібни, а з другої видави сік. Вклади в черевце риби гілочки чебрецю і шматочки лимона, збризкайте лимонним соком і прибери в холодильник на півгодини. Жар дорадо на розігрітому грилі 10-15 хвилин, часто перевертаючи.
3. Дорадо у винному маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 200 мл білого вина, 100 мл сильногазованої мінералки, 1/2 лимона, 3 лаврові листи, 1 ч.л. солі.
Приготування: Підготуй, промий і склади дорадо в миску. Змішай вино, мінеральну воду, сіль, лимонний сік та лавровий лист. Вили маринад в миску з рибою, накрий харчовою плівкою і залиш при кімнатній температурі на 20 хвилин. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом і обсмажуйте дорадо по 5-7 хвилин з кожного боку.
4. Дорадо у сметанному маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 2 невеликі дорадо, 3 ст. сметани, 1 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. цукру, 2 ч. л. солі.
Приготування: Очисти рибу від луски, випотроши, промий і покарбуй. Змішай спеції, цукор, сіль та сметану. Змасти дорадо сумішшю, приділяючи достатньо уваги внутрішньої частини. Забери в холодильник на 30 хвилин. Готуй дорадо на розігрітому грилі протягом 15 хвилин.
Зараз читають:20 відмінних рецептів пирога з брусницею
5. Дорадо-гриль, маринована з медом, соєвим соусом та часником
Тобі знадобиться: 2 середні дорадо, 3 зубчики часнику, 3 ст.л. меду, 3 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. солі.
Приготування: Дорадо очисти від луски, випотрош і промою. Змішай мед, соєвий соус, олію, сіль та пропущений через прес часник. Змасти рибу цією сумішшю, накрий харчовою плівкою і постав у холодильник на 1 годину. Розігрій гриль, змасти його маслом і смаж дорадо до рум'яної скоринки з обох боків.
6. Дорадо в гірчичному соусі з цибулею на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 2 цибулини, 2 ст. гірчиці, 1 ст. яблучного оцту, 1 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. чебрецю, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1,5 ч.л. солі.
Приготування: Змішай гірчицю, олію, спеції та сіль. Натрій отриманою сумішшю підготовлену дорадо, не забуваючи про внутрішню частину риби. Цибулю очисти, наріж і збризкайте оцтом. Помістіть цибульну заготовку в черевце риби і приберіть все в холодильник на 40 хвилин. Виклади дорадо на розігрітий гриль і обсмажуйте 10-15 хвилин.
7. Дорадо із зеленню та лимоном на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 1/2 пучка петрушки, 1/2 лимона, 50 мл оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Очисти дорадо від луски, видали нутрощі та зябра, промою та обсуши. Покарбуй рибу, натрій перцем і сіллю, і прибери убік на 15 хвилин. Змасти сумішшю з лимонного соку та олії, помісти зелень усередину черевця, накрий і постав у холодильник на 1 годину. Виклади дорадо на змащений гриль та смажу по 5-7 хвилин з кожного боку.
8. Дорадо з апельсинами та розмарином на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 1 апельсин, 2 гілочки розмарину, сік половини лимона, 2 ст. оливкової олії, 2 ч.л. великої солі.
Приготування: Дорадо очисти від луски, випотроши, промий і покарбуй. Змішай лимонний сік, олію та сіль. Добре змасти рибу, накрий харчовою плівкою і прибери в холодильник на 30 хвилин. У черевце вклади розмарин і нарізаний апельсин, по одній скибочці цитрусу вклади в зябра. Обсмажуйте дорадо на розігрітому грилі протягом 10-15 хвилин.
9. Дорадо-гриль, маринована з імбиром та соусом теріяки
Тобі знадобиться: 2 середні дорадо, 50 г кореня імбиру, 3 ст. соусу теріяку, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. коричневого цукру, 2 ч. л. солі.
Приготування: Підготуй рибу, зніми луску, видали нутрощі та зябра, промою і ретельно обсуши. Імбир натрій на тертці, змішай його з теріяками, олією, цукром і сіллю. Змасти дорадо цим маринадом, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1 годину. Виклади рибу на змащену поверхню розігрітого гриля та готуй 15 хвилин, періодично перевертаючи.
10. Дорадо в маринаді з лимона та м'яти на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 1 лимон, 3 гілочки м'яти, 60 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. чебрецю, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.
Зараз читають:15 простих рецептів шарлотки з персиками
Приготування: Дорадо підготуй, промий та обсуши паперовим рушником. Лимон очисти від шкірки і разом із м'ятою подрібни в блендері. Додай спеції, сіль та олію. Змасти рибу маринадом і прибери в холодильник на 45 хвилин. Розігрій гриль, змасти його маслом і обсмаж дорадо до рум'яної скоринки з обох боків.
11. Дорадо-гриль у маринаді із соєвого соусу та лимона
Тобі знадобиться: 2 середні дорадо, 2 лимони, 3 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ст.л. солі.
Приготування: Очисти рибу від луски, випотроши, промий і обсуши паперовим рушником. Покарбуй, натрій коріандром і сіллю, накрий харчовою плівкою і залиш при кімнатній температурі на 15 хвилин. З одного лимона видави сік, додай соєвий соус і масло, і змасти дорадо маринадом. Другий лимон – наріж і склади в черевце риби. Готуй дорадо на розігрітому грилі 15 хвилин, не забуваючи вчасно перевертати.
12. Дорадо з гранатовим соусом на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 2 ст. гранатового соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. коріандру в зернах, 2 лаврові листи, 2 ч.л. солі.
Приготування: Зніми луску з дорадо, видали нутрощі та зябра, промою та обсуши. Змішай олію, гранатовий соус, спеції та сіль. Змасти рибу маринадом, накрий кришкою і постав у прохолодне місце на 40 хвилин. Виклади дорадо на змащену поверхню розігрітого грилю та обсмаж по 5-7 хвилин з кожного боку.
13. Дорадо з лаймом та коньяком на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 2 лайми, 3 ст.л. коньяку, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Дорадо очисти від луски, випотроши, промий і промокни паперовим рушником. Натріть рибу сіллю, перцем і залиш при кімнатній температурі на 15 хвилин. Лайм розріж навпіл і видави в миску сік. Додай оливкову олію, коньяк і добре перемішай. Змасти дорадо цим ароматним маринадом і прибери в холодильник ще на півгодини. Готуй рибу на розігрітому грилі, обсмажуючи до рум'яної скоринки з обох боків.
14. Дорадо з лимоном та ароматними травами на грилі
Тобі знадобиться: 2 дорадо, 3 лимони, 5 гілочок кропу, 5 гілочок розмарину, 2 гілочки естрагону, 1/2 пучка петрушки, 50 мл оливкової олії, 1 ст.л. базилікової солі.
Приготування: Дорадо очисти від луски, випотроши, промий і обсуши. Покарбуй рибу, натрій базиліковою сіллю, змасти маслом і помісти петрушку всередину черева. Переклади рибу в миску, додай нарізані кружальцями лимони, цілі гілочки кропу, естрагону та розмарину. Накрий харчовою плівкою та постав у холодильник на 40 хвилин. Виклади дорадо та лимони на гриль і обсмажуйте до готовності, періодично перевертаючи.
15. Дорадо з картоплею на грилі
Тобі знадобиться: 2 дорадо, 500 г картоплі, 1 лимон, 2 цибулини, 100 мл оливкової олії, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.
Картопля очисти , крупно наріж і проварити в підсоленій воді 5 хвилин. Дорадо очисти від луски, випотроши, промий і покарбуй. Змішай олію, спеції та сіль. Частину маринаду змішай із картоплею, а решті – змасти рибу. Лимон і очищену цибулю наріж товстими кільцями, вклади в черевце та зябра риби. Склади заготовки в миску, накрий і прибери холодильник на півгодини. Виклади дорадо та картопля на розігрітий гриль і обсмажуйте до готовності.
Зараз читають:20 салатів із щавлем, від яких ти будеш у захваті
16. Дорадо у часниковому маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 30 г часнику, 1 лимон, 80 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 10 г солі.
Приготування: Підготуй рибу, натрій її спеціями і сіллю. Накрий харчовою плівкою та прибери убік на 10 хвилин. Змішай оливкову олію та пропущений через прес часник. Змасти дорадо цим маринадом з усіх боків, а всередину черевця помісти нарізаний лимон. Виклади дорадо на розігрітий гриль і обсмажуйте по 5-7 хвилин з кожного боку.
17. Дорадо у пивному маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 500 мл світлого пива, 2 ст. оливкової олії, 2 гілочки розмарину, 3 лаврові листи, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 5 горошин чорного перцю, 1 ч.л. солі.
Приготування: Зніми луску з дорадо, видали зябра та начинки, покарбуй. Промий і склади рибу в глибоку миску. Додай спеції, сіль, пиво та розтерті гілочки розмарину. Накрий харчовою плівкою та постав у холодильник на 30 хвилин. Виклади дорадо на розігрітий гриль, збризкати маслом і обсмаж до рум'яної скоринки з обох боків.
18. Дорадо у пряному маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 1 лайм, сік половини лимона, 20 г кропу, 2 ст. устричного соусу, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.
Приготування: Змішай рослинну олію, устричний соус, лимонний сік, коріандр та сіль. Змасти підготовлену дорадо цим маринадом, а всередину черевця помісти кріп і нарізаний лайм. Накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 30 хвилин. Розігрій гриль, змасти його маслом і готуй дорадо 10-15 хвилин.
19. Дорадо з лимонною олією на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 1 лимон, 30 г будь-якої зелені, 100 мл оливкової олії, 1 ч.л. чебрецю, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Дорадо очисти від луски, випотрош і промою. Натріть рибу спеціями і сіллю, всередину черевця вклади дві третини зелені. Зніміть з лимона 1 ч.л. цедри, очисти цитрус від шкірки та подрібни у блендері. Отриману масу змішай з|із| маслом|мастилом| і цедрою. Виклади рибу на розігрітий гриль і щедро змасти лимонним маслом. Обсмаж 5-7 хвилин, а потім переверни на інший бік, знову змасти і готуй ще стільки ж. Виклади готову дорадо на тарілку, присип подрібненою зеленню та полів залишками олії.
20. Філе дорадо на грилі
Тобі знадобиться: 1 дорадо, 3 ст. білого вина, 1 ст. лимонного соку, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Очисти рибу від луски, випотроши і промий. Зріж філе, покарбуй і помістіть у глибоку тарілку. Окремо змішай мелений перець, сіль, лимонний сік, олію та вино. Полей філе маринадом, накрий та прибери в холодильник на 30 хвилин. Змасти маслом розігрітий гриль, виклади філе дорадо і обсмажуйте по 5 хвилин з кожного боку.
Джерело: dietcenter.com.ua