20 незрівнянних рецептів компоту з персиків

Пропонуємо тобі приготувати найсмачніші компоти з персиків – ними можна як насолоджуватися все літо, так і легко заготовити на зиму. Бери на замітку наші 20 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Літній компот із персиків із м'ятою
  • 2. Компот із персиків з медом
  • 3. Компот із персиків з екстрактом стевії
  • 4. Компот із персиків без цукру
  • 5. Компот із персиків з корицею
  • 6. Компот із цілих персиків на зиму
  • 7. Ванільний компот із персиків
  • 8. Компот із персиків з мелісою та медом
  • 9. Компот із персиків з яблучним соком
  • 10. Компот із цілих персиків зі стерилізацією
  • 11. Компот із персиків та винограду на зиму
  • 12. Компот із персиків з апельсиновим соком
  • 13. Ароматний компот із персиків зі спеціями
  • 14. Компот із персиків та яблук
  • 15. Літній компот із персиків та винограду з фруктозою
  • 16. Компот із персиків та чорної смородини на зиму
  • 17. Компот із персиків та малини на зиму
  • 18. Компот із персиків та лимонів без стерилізації
  • 19. Компот із персиків з вишнею
  • 20. Компот з персиків та полуниці
  • 1. Літній компот із персиків із м'ятою

    Цікавий факт: батьківщиною персиків є Китай.

    Тобі знадобиться: 500 г персиків, 2 гілочки м'яти, 150 г цукру, 3 л води.

    Персики розріж навпіл , очисти від кісточок і подрібни. Закип'яти воду, додай м'яту та шматочки персиків. Проварити 5 хвилин, вимкни і додай цукор. Застуди компот до кімнатної температури та прибери в холодильник.

    2. Компот із персиків з медом

    Не ріж персики дуже дрібно, інакше вони розваряться і втратить форму.

    Тобі знадобиться: 500 г персиків, 4 ст. меду, 3 л води.

    Персики розріж, очисти від кісточок, подрібни і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 5 хвилин, вимкни, остуди до кімнатної температури і додай мед. Перемішай, розлий компот у пляшки і постав у холодильник.

    3. Компот із персиків з екстрактом стевії

    Якщо ти використовуєш порошок меленого листя стевії, тоді буде достатньо 1 ст.

    Тобі знадобиться: 1 кг персиків, 1 ч.л. екстракту стевії, 5 л води.

    Приготування: У каструлю з киплячою водою всип подрібнені персики. Проварити 5 хвилин, зніми з вогню і злегка остуди. Додай екстракт стевії, перемішай і залиш компот під кришкою ще на 30 хвилин.

    4. Компот із персиків без цукру

    Цей компот точно сподобається прихильникам правильного харчування!

    Тобі знадобиться: 500 г персиків, 3 л води.

    Персики розріж навпіл, очисти від кісточок , подрібни і всип у каструлю з киплячою водою. Проваріть компот 5 хвилин, вимкни і наполягай під кришкою близько півгодини.

    Зараз читають:15 оригінальних рецептів яблучного пюре на зиму

    5. Компот із персиків з корицею

    Використовуй тверді та трохи недостиглі персики.

    Тобі знадобиться: 1 кг персиків, 1 паличка кориці, 300 г цукру, 5 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай корицю і провари 5 хвилин. Всип подрібнені персики і вари ще 5 хвилин. Вимкни вогонь, злегка остуди компот і вилови корицю. Додай цукор, перемішай і наполягай під кришкою півгодини.

    6. Компот із цілих персиків на зиму

    Ідеальна заготівля, яка неодмінно здивує.

    Тобі знадобиться: 1 кг персиків, 200 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.

    Персики ретельно промий , склади в банки і залий їх киплячою водою. Прикрий кришками і залиш прогріватись на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Прокип'яті цукровий сироп 2 хвилини, влий його назад у банки і закатай.

    7. Ванільний компот із персиків

    Перед вживанням дай компот час охолонути і настоятися.

    Тобі знадобиться: 500 г персиків, 2 краплі ванільної есенції, 3 ст. цукру, 3л води.

    Персики розріж навпіл , очисти від кісточок і дрібно наріж. Закип'ятіть воду, додай персики, ванільну есенцію і вари 5 хвилин. Зніми каструлю з вогню, всип цукор і добре перемішай. Застуди компот до кімнатної температури, розлий по пляшках і прибери в холодильник.

    8. Компот із персиків з мелісою та медом

    Корисний компот із доступних та натуральних продуктів.

    Тобі знадобиться: 800 г персиків, 3 гілочки меліси, 5 ст. меду, 4 л води.

    Персики розріж, очисти від кісточок, подрібни і всип у каструлю з киплячою водою. Додай мелісу та вари компот 5 хвилин на слабкому вогні. Зніми з плити, злегка остуди та додай мед. Перемішати і залишити під кришкою на 30 хвилин.

    9. Компот із персиків з яблучним соком

    Подавай з льодом та листочками м'яти.

    Тобі знадобиться: 500 г персиків, 3 ст. цукру, 1 склянка яблучного соку, 3 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізані персики, яблучний сік і вари 5 хвилин. Вимкни вогонь, всип цукор і добре перемішай. Накрий компот кришкою та залиш на 30 хвилин.

    10. Компот із цілих персиків зі стерилізацією

    Час стерилізації є актуальним для банок об'ємом 1 л.

    Тобі знадобиться: 1 кг персиків, 250 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.

    Приготування: Персики підготуй та склади в банки. Закип'ятіть воду, додай цукор, лимонну кислоту і провари 2 хвилини. Влий киплячий сироп у банки з персиками, простерилізуй їх 15 хвилин і закатай.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів варення з персиків

    11. Компот із персиків та винограду на зиму

    Використовуйте спеціальну кришку з отворами: з її допомогою зручно зливати рідину.

    Тобі знадобиться: 1 кг персиків, 500 г винограду, 350 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.

    Персики розріж навпіл , очисти від кісточок і дрібно наріж. Виноград зняти з пензлів. Помісти заготовки до банків, заповнюючи не більше однієї третини. Залий до верху окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю та прокип'яті 2 хвилини. Всип у банки цукор і лимонну кислоту, влий назад киплячий сироп, закатай і переверни вгору дном.

    12. Компот із персиків з апельсиновим соком

    Зберігати готовий компот краще у скляних банках чи пляшках.

    Тобі знадобиться: 500 г персиків, 300 мл апельсинового соку, 150 г цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай апельсиновий сік, нарізані персики і вари всі 5 хвилин на слабкому вогні. Зніміть компот з плити, злегка остуди і всип цукор, а потім розлий по пляшках і постав у холодильник.

    13. Ароматний компот із персиків зі спеціями

    Мішечок для спецій дуже легко можна пошити самостійно.

    Тобі знадобиться: 1 кг персиків, 3 горошини запашного перцю, 3 коробочки кардамону, 1 паличка кориці, 1,5 склянки цукру, 6 л води.

    Спеції склади в лляний мішечок і кинь у каструлю з киплячою водою. Проварити 10 хвилин, всип подрібнені персики і вари ще 5 хвилин. Мішечок зі спеціями вилови та викинь, а компот – зніми з вогню, злегка остуди, всип цукор і перемішай. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин.

    14. Компот із персиків та яблук

    Готуй лише на фільтрованій воді.

    Тобі знадобиться: 5 персиків, 2 середні яблука, 200 г цукру, 2 л води.

    Приготування: Персики та яблука наріж, очисти від кісточок, подрібни та всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 5 хвилин, вимкни вогонь і додай цукор. Перемішай, остуди та прибери компот у холодильник.

    15. Літній компот із персиків та винограду з фруктозою

    Сюди підійде будь-який сорт винограду – у будь-якому разі буде дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 300 г персиків, 1 склянка винограду, 2 ст. фруктози, 3л води.

    Персики розріж навпіл , очисти від кісточок і подрібни. Закип'яти воду, додай до неї виноград та персики. Проварити 5 хвилин, вимкнути і остудити до кімнатної температури. Всип фруктозу, перемішай і наполягай компот під кришкою ще 30 хвилин.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів вина зі сливи

    16. Компот із персиків та чорної смородини на зиму

    Сухі хвостики зі смородини зручно зрізати ножицями.

    Тобі знадобиться: 1 кг персиків, 500 г смородини чорної, 350 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.

    Приготування: У стерилізовані банки помісти цілі персики та смородину, залий окропом і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай до неї цукор, лимонну кислоту і провари 3 хвилини. Влий киплячий сироп назад у банки, закатай і укутай на добу теплою ковдрою.

    17. Компот із персиків та малини на зиму

    Охолоділі банки з компотом протрі вологою ганчірочкою і перенеси на зберігання в темне прохолодне місце.

    Тобі знадобиться: 1 кг персиків, 500 г малини, 1,5 склянки цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.

    Персики розріж навпіл , очисти від кісточок і склади в банки. Додай малину, влий окріп і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор, лимонну кислоту і прокип'яти 2 хвилини. Залий киплячий сироп у банки, закатай і переверни вгору дном.

    18. Компот із персиків та лимонів без стерилізації

    А якщо є можливість, то спробуй приготувати компот із лимонаджі – гібридом лимона та апельсина.

    Тобі знадобиться: 1 кг персиків, 2 лимони, 350 г цукру, 5 л води.

    Приготування: Лимони разом зі шкіркою наріж кружальцями. Склади в стерилізовані банки персики та лимони. Залий їх окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор і прокип'ятіть 2 хвилини. Влий цукровий сироп назад у банки, закатай і залиш на добу в теплі.

    19. Компот із персиків з вишнею

    Попередньо замочіть вишню на 20 хвилин у підсоленій воді.

    Тобі знадобиться: 500 г персиків, 500 г вишні, 250 г цукрового піску, 3,5 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай вишню та нарізані персики. Проваріть компот 5 хвилин, зніми з вогню і всип цукор. Застуди до кімнатної температури, перелий у пляшки та прибери в холодильник.

    20. Компот з персиків та полуниці

    Освіжаючий літній компот, який нікого не залишить байдужим!

    Тобі знадобиться: 500 г персиків, 300 г полуниці, 150 г цукру, 3 л води.

    Приготування: Наріж полуницю та очищені від кісточок персики. Всип їх у киплячу воду, проварити 5 хвилин і зніміть з вогню. Додай цукор, перемішай і наполягай узвар під кришкою протягом 30 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *