20 найсмачніших рецептів шашлику з баранини

Розповідаємо 20 чудових рецептів шашлику з баранини. Сміливо вибирай будь-який або приготуй відразу кілька варіантів. Гарантуємо, буде дуже смачно!

Зміст

  • 1. Шашлик із баранини на мінералці
  • 2. Шашлик з баранини з цибулею та оцтом
  • 3. Соковитий шашлик із баранини з овочами
  • 4. Шашлик з баранячих реберець
  • 5. Шашлик з баранини, маринований у білому вині з імбиром
  • 6. Шашлик з баранини в маринаді з майонезу та цибулі
  • 7. Шашлик з баранини, маринований з кефіром та цибулею
  • 8. Шашлик з баранини, маринований у соєвому соусі з цибулею та часником
  • 9. Шашлик з баранини, маринований у ківі
  • 10. Шашлик із баранини у гранатовому маринаді
  • 11. Шашлик з баранини з розмарином та лимоном
  • 12. Шашлик з баранячих реберець у маринаді з аджики та лимонного соку
  • 13. Шашлик з баранячої корейки
  • 14. Шашлик із баранини, маринований у пиві
  • 15. Шашлик з баранини, маринований з ткемалі та цибулею
  • 16. Шашлик з баранини, маринований у томатному соку та соєвому соусі
  • 17. Шашлик з баранини в маринаді з гірчиці та меду
  • 18. Шашлики з баранини в маринаді з червоної смородини та цибулі
  • 19. Шашлик з баранини, маринований з цибулею, зеленню та айраном
  • 20. Гострий шашлик із баранини
  • 1. Шашлик із баранини на мінералці

    Готуй шашлик тільки з молодої баранини.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранячої вирізки, 600 г цибулі, 50 г кінзи, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі, 2 л сильногазованої мінералки.

    Приготування: Наріж баранину шматочками середнього розміру, виклади в миску і зали минералкою на 10 хвилин. Злий воду, а кожен шматочок м'яса злегка відіжми. Додай перець, сіль, цілі гілочки кінзи і нарізану товстими кільцями цибулю. Перемішай, накрий харчовою плівкою і залиш маринуватися на 8-10 годин. Нанизай баранину на шампури і смаж шашлики 25 хвилин над розпеченим вугіллям, часто перевертаючи.

    2. Шашлик з баранини з цибулею та оцтом

    Цим рецептом користувалися ще наші бабусі та дідусі.

    Тобі знадобиться: 3 кг баранини, 1 кг цибулі, 4 ст. оцту, 2 ст.л. олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1,5 ст. солі.

    Приготування: Очисти від плівок і наріж баранину невеликими шматочками. Помістіть м'ясо в миску, додай перець, сіль, оцет і дрібно нарізану цибулю. Перемішай, злегка розминаючи кожен шматочок. Влий масло, перемішай ще раз і залиш під кришкою на всю ніч. Нанизай м'ясо на шампури і смаж шашлики над вугіллям, що тліють, до готовності, часто перевертаючи. Найчастіше на це йде близько 20-30 хвилин.

    3. Соковитий шашлик із баранини з овочами

    Наріжте м'ясо невеликими шматочками, щоб воно швидше приготувалося.

    Тобі знадобиться:
    Для шашлику: 2 кг баранини, 2 молоді кабачки, 2 болгарські перці, 4 середні цибулини, 300 г помідорів.
    Для маринаду: 500 г цибулі, 3 ст. діжонської гірчиці, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі, 1,5 л сильногазованої мінеральної води.

    Приготування: Баранину наріж, склади в миску і залий мінералкою на 15 хвилин. Потім злий воду і злегка відіжми кожен шматочок. Додай подрібнену цибулю, гірчицю, спеції та сіль. Перемішай, накрий м'ясо харчовою плівкою і залиш його маринуватися на всю ніч.

    Наріж кабачки, помідори, очищений болгарський перець та цибулю. Нанизай баранину та овочі на шампури чергуючи, як тобі подобається. Готуй шашлики 15-20 хвилин над тліючим вугіллям, часто перевертаючи.

    4. Шашлик з баранячих реберець

    Відмінно підійдуть невеликі реберця з тонкими кісточками.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранячих реберець, 500 г цибулі, 1/2 лимона, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.

    Зараз читають:12 простих рецептів пшоняної каші з гарбузом у мультиварці

    Приготування: Баранні реберця підготуй, очисти від плівок і склади в миску. Змішай олію, сік лимона, мелений перець та сіль. Влий отриманий маринад у миску з реберцями і перемішай. Додай подрібнену цибулю, перемішай ще раз і прибери в холодильник на 6-8 годин. Виклади реберця на грати і смаж їх над тліючим вугіллям 20-25 хвилин, часто перевертаючи.

    5. Шашлик з баранини, маринований у білому вині з імбиром

    Всі будуть приємно вражені таким смачним шашликом!

    Тобі знадобиться: 3 кг баранини, 200 мл білого вина, 100 г кореня імбиру, 3 ст. меду, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 1,5 ст. великої солі.

    Приготування: Баранину очисти від плівок, сухожиль і наріж невеликими шматочками. Склади в миску, додай сіль, перець, мед, біле вино та подрібнений у блендері імбир. Перемішай, добре розминаючи кожен шматочок руками. Накрий м'ясо харчовою плівкою та постав у холодильник на 6 годин. Після чого одягни баранину на шампури і готуй шашлик над мангалом до готовності.

    6. Шашлик з баранини в маринаді з майонезу та цибулі

    Подавай готовий шашлик з маринованою цибулею, овочевим салатом та лавашем.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранячої вирізки, 500 г цибулі, 100 мл майонезу, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж і склади баранину в миску. Додай подрібнену цибулю, сіль та майонез. Перемішай, накрий кришкою і прибери маринуватися в холодильник на 4-6 годин. Одягни м'ясо на шампури і смаж шашлик 20 хвилин, часто перевертаючи.

    7. Шашлик з баранини, маринований з кефіром та цибулею

    Легкий та доступний варіант маринаду не тільки для шашлику з баранини, а й будь-якого іншого м'яса.

    Тобі знадобиться: 3 кг баранини, 800 г цибулі, 1,5 л кефіру, 5 лаврових листів, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. коріандру в зернах, 1,5 ст.л. солі.

    Приготування: Баранину наріж і склади в миску. Додай спеції, сіль, кефір і нарізану кільцями цибулю. Перемішай, накрий харчовою плівкою і постав м'ясо маринуватися в холодильник на 8 годин. Потім нанизай баранину на шампури і обсмажуйте 25 хвилин на мангалі, часто перевертаючи.

    8. Шашлик з баранини, маринований у соєвому соусі з цибулею та часником

    Не залишай шашлик на мангалі без нагляду, щоб він не пригорів.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранини, 500 г цибулі, 50 г часнику, 4 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 25 г солі, 2 л сильногазованої мінералки.

    Приготування: Наріж баранину невеликими шматочками, склади в миску і зали минералкою на 15 хвилин. Потім злий воду, а м'ясо злегка відіжми. Додай соєвий соус, спеції, сіль, подрібнену цибулю та часник. Перемішайте баранину з маринадом, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 6-8 годин. Нанизай м'ясо на шампури і смаж над розпеченим вугіллям. Через 25-30 хвилин шашлик із баранини буде готовий!

    9. Шашлик з баранини, маринований у ківі

    У такому маринаді баранина не повинна знаходитись довше 3 годин.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранини, 1 ківі, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. цукру, 1 ст. солі, 2 л сильногазованої мінералки.

    Приготування: Баранину очисти від плівок і сухожиль, і наріж. Склади в миску та залий на 15 хвилин мінералкою. Після чого злий воду і злегка відіжми м'ясо. Додай спеції, цукор, сіль, олію та дрібно нарізаний ківі. Перемішай, розминаючи кожен шматочок руками. Накрий харчовою плівкою та прибери маринуватися в холодильник на 3 години. Одягни баранину на шампури і смаж шашлик 20-25 хвилин на мангалі, часто перевертаючи.

    Зараз читають:8 рецептів курячих ніжок у тесті для тих, хто любить смачно поїсти

    10. Шашлик із баранини у гранатовому маринаді

    Готовність шашлику перевіряй, акуратно надрізаючи довільний шматочок м'яса. Якщо червоного соку немає, тоді час знімати з вогню.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранини, 300 г зерен гранату, 4 середні цибулини, 1 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 3 лаврові листи, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж баранину шматочками близько 5 сантиметрів. Зерна граната змішай зі спеціями і добре розімніть. Отриманий маринад виклади в миску з м'ясом та перемішай. Додай подрібнену цибулю, посоліть і перемішай ще раз. Накрий кришкою та постав у холодильник на 2-3 години. Жар шашлик на мангалі над тліючим вугіллям до готовності.

    11. Шашлик з баранини з розмарином та лимоном

    Вишукане поєднання ароматів, яке оцінять гурмани.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранини, 5 гілочок розмарину, 1 лимон, 4 середні цибулини, 50 мл оливкової олії, 1 ч.л. каррі, 1 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.

    Приготування: Баранину наріж невеликими шматочками і склади в миску. Додай олію, спеції, сіль, нарізаний кружальцями лимон та цибулю. Перемішайте, викладіть зверху гілочки розмарину і накрийте кришкою. Забери м'ясо з маринадом на ніч у холодильник. Нанизай баранину на шампури і обсмажуйте 25 хвилин над розпеченим вугіллям.

    12. Шашлик з баранячих реберець у маринаді з аджики та лимонного соку

    Готувати шашлики треба на гарному рівному спеку.

    Тобі знадобиться: 3 кг баранячих реберець, 500 г цибулі, 1 ст.л. аджики, 4 лаврові листи, 3 ст.л. лимонного соку, 2 ст. олії, 35 г великої солі.

    Помісти баранячі реберця в широку миску, додай аджику, лаврове листя, сіль, лимонний сік, масло і дрібно нарізану цибулю. Перемішай, накрий харчовою плівкою і прибери маринуватися в холодильник на 6-8 годин. Виклади реберця на грати і смаж їх 25 хвилин, часто перевертаючи.

    13. Шашлик з баранячої корейки

    Традиційно шашлики подають із кетчупом, аджикою та гірчицею.

    Тобі знадобиться: 3 кг баранячої корейки, 1/2 лимона, 500 г цибулі, 1 пучок різної зелені, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 1,5 ст.л. солі.

    Приготування: Баранину корейку наріж порційними шматочками і склади в миску. Додай сік лимона, хмелі-сунелі, сіль та дрібно нарізану цибулю. Перемішай, розминаючи руками кожен шматочок. Додай цілі гілочки зелені, накрий харчовою плівкою і постав у прохолодне місце на 8-10 годин. Готуй шашлик з баранини над розпеченим вугіллям до готовності.

    14. Шашлик із баранини, маринований у пиві

    Краще маринувати баранину у світлому пиві, оскільки від темного – у м'яса може з'явитися неприємна гіркуватість.

    Тобі знадобиться: 3 кг баранини, 50 г часнику, 50 мл олії, 1/2 лимона, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1,5 ст. солі, 1 л світлого пива.

    Приготування: Змішай пиво, олію, лимонний сік, подрібнений часник, спеції та сіль. Баранину наріж невеликими шматочками і склади в миску, залий підготовленим маринадом, перемішай, накрий харчовою плівкою і постав у холодильник на всю ніч. Одягни м'ясо на шампури і смаж шашлик 25 хвилин, часто перевертаючи.

    15. Шашлик з баранини, маринований з ткемалі та цибулею

    Одягай шматочки м'яса на шампури, чергуючи їх із цибулею, грибами та овочами.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранини, 400 г цибулі, 100 г ткемалі, 2 ст. олії, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Баранину наріж невеликими шматочками і склади в миску. Додай ткемалі, олію та сіль, і гарненько разомни все руками. Всип нарізану кільцями цибулю, накрий кришкою і прибери маринуватися в холодильник на 6-8 годин. Нанизай баранину на шампури і смаж над розпеченим вугіллям. Через 20-25 хвилин шашлик буде готовим!

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з агрусу з м'ятою

    16. Шашлик з баранини, маринований у томатному соку та соєвому соусі

    До такого шашлику чудово підійдуть мариновані сливи.

    Тобі знадобиться: 3 кг баранячої вирізки, 800 г цибулі, 1 ч.л. паприки, 4 лаврові листи, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. цукру, 1,5 ст. великої солі, 50 мл соєвого соусу, 1 л томатного соку.

    Приготування: Наріжте невеликими шматочками і складіть баранину в підготовлену миску. Додай спеції, цукор, сіль та нарізану цибулю. Перемішай і прибери убік на 15 хвилин. Влий томатний сік і соєвий соус. Перемішай ще раз і накрий харчовою плівкою. Забери заготовку маринуватися на 8-10 годин у холодильник. Готуй шашлик із баранини на мангалі протягом 25 хвилин, часто перевертаючи.

    17. Шашлик з баранини в маринаді з гірчиці та меду

    Ти здивуєшся, наскільки м'яким вийде м'ясо!

    Тобі знадобиться: 2 кг баранини, 3 ст. готової гірчиці, 2 ст. меду, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 25 г солі, 2 л сильногазованої мінералки.

    Приготування: Змішай гірчицю, мед, олію, спеції та сіль. Баранину наріж середніми шматочками і склади в миску. Залий м'ясо мінеральною водою, залиш на 15 хвилин і потім злий цю воду. Додай маринад, перемішай і прибери холодильник на 6 годин. Одягни м'ясо на шампури і смаж шашлик над розпеченим вугіллям 20 хвилин.

    18. Шашлики з баранини в маринаді з червоної смородини та цибулі

    У процесі смаження шашлики можна акуратно збризкувати водою.

    Тобі знадобиться: 3 кг баранини, 500 г цибулі, 200 г смородини, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1,5 ст. солі.

    Приготування: Баранину наріж середніми шматочками і склади в миску. Добре розімни смородину, змішай її зі спеціями, сіллю та олією. Додай ароматний маринад у миску з м'ясом та перемішай. Додай нарізану товстими кільцями цибулю, накрий харчовою плівкою і прибери на 6-8 годин у холодильник. Нанизай баранину та кільця цибулі на шампури та смаж шашлик до готовності, часто перевертаючи.

    19. Шашлик з баранини, маринований з цибулею, зеленню та айраном

    При підрахунку порцій зважай на те, що м'ясо смажується до 45%.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранячої вирізки, 400 г цибулі, 50 г будь-якої зелені, 500 мл айрану, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 3 лаврові листи, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Наріж і склади баранячу вирізку в миску. Подрібни в блендері зелень та очищену цибулю. Переклади отриману масу в миску з м'ясом. Додай сіль, спеції та айран, і все добре перемішай. Накрий харчовою плівкою та постав у холодильник на 8 годин. Одягни баранину на шампури і смаж шашлики над розпеченим вугіллям 20-25 хвилин, часто перевертаючи.

    20. Гострий шашлик із баранини

    Використовуйте для шашлику лопатку, шию або вирізку.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранини, 500 г цибулі, 1 стручок гострого перцю, 200 г болгарського перцю, 2 середні помідори, 50 мл оливкової олії, 1 ч.л. меленої зіри, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Баранину очисти від сухожиль і плівок, і наріж. Подрібни в блендері помідори, очищену цибулю, болгарський та гострий перець. У миску з м'ясом додай олію, зіру, сіль та масу з овочів. Перемішай, розминаючи руками кожен шматочок, і прибери маринуватися в холодильник на 6-8 годин. Одягни м'ясо на шампури і готуй шашлики над розпеченим вугіллям до готовності, часто перевертаючи.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *