Низькокалорійна та дієтична індичка дуже часто виходить навіть соковитішою за курку. Крім того, вона добре урізноманітнить твій раціон, коли хочеться чогось новенького. А приготувати індичку можна десятками способів – навіть на сковороді. Розповідаємо 20 найкращих рецептів!
Зміст
1. Індичка в соєвому соусі на сковороді
Коли готуєш у соєвому соусі, то завжди обережно додай спеції та особливо сіль.
Тобі знадобиться: 400 г грудки індички, 50 мл соєвого соусу, 10 г імбиру, 1 ст. яблучного оцту, 1 ст. меду, 0,5 ч. л. паприки, 2 зубчики часнику та спеції.
Приготування: Наріж індичку шматочками. Змішай соєвий соус, тертий імбир, тиск часник і всі інші інгредієнти. Замаринуй індичку на 1 годину, а потім обсмаж її в невеликій кількості олії на сильному вогні 5-7 хвилин, помішуючи.
2. Смажені відбивні з індички
А щоб відбивні були оригінальнішими – зробимо їм сирний кляр.
Тобі знадобиться: 300 г філе індички, 30 г твердого сиру, 1 яйце, 2 ст. борошна, спеції.
Приготування: Наріж індичку невеликими скибочками, відбий і приправ за смаком. Зби яйце і змішай його з тертим сиром. Вмочіть відбивні з індички в борошно, а потім – в яйце, і обсмаж їх до золотистості з двох боків.
3. Індичка в паніровці
До панірувальних сухарів можна додати трохи кунжуту, насіння або чогось ще до смаку.
Тобі знадобиться: 700 г філе індички, 3 ст. борошна, 3 яйця, 3 ст. панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Наріж філе індички на відбивні, відбий і приправ за смаком. Обваляй кожен шматочок у борошні, потім – у збитих яйцях і потім – у панірувальних сухарях. Обсмажити їх на сковороді з двох сторін на середньому вогні.
4. Індичка в томаті на сковороді
Посип готову страву свіжою рубаною зеленню для яскравості та аромату.
Тобі знадобиться: 600 г філе індички, 300 г помідорів, 100 мл води, 1 цибулина, 2 ст. томатної пасти, 1 ст. паприки, спеції.
Приготування: Наріж індичку середніми шматочками і замаринуй її в паприці та спеціях на 1 годину. Помідори очисти від шкірки і дрібно порубай. Так само нарубай цибулю. Обсмаж індичку на сковороді близько 5 хвилин і відклади убік.
У тій же сковороді обсмаж до золотистості цибулю, додай до неї помідори та томатну пасту, і протушкуй усі разом 5 хвилин. Влий воду, доведи соус до кипіння, виклади в нього індичку і протушкуй все під кришкою 10-15 хвилин на слабкому вогні.
Зараз читають:15 швидких рецептів пастили з вишні
5. Індичка в сметані на сковороді
Чудовий дієтичний рецепт індички для всіх шанувальників правильного харчування.
Тобі знадобиться: 300 г індички, 100 мл сметани, 50 мл води, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю до рум'яності. Додай нарізане філе індички і жар разом ще 10 хвилин, помішуючи. Додай сметану, воду та спеції за смаком, і протушкуй усі разом під кришкою ще близько 20 хвилин. Зніміть кришку і протушкуйте блюдо без неї ще 5-7 хвилин.
6. Індичка у вершковому соусі на сковороді
Дивовижна сімейна страва, яка точно стане улюбленою у твоїх домочадців.
Тобі знадобиться: 600 г індички, 250 мл 20% вершків, 50 г твердого сиру, по 3 гілочки петрушки та кропу, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 1 ч.л. прованських трав, спецій.
Приготування: Наріж індичку шматочками, змішай зі спеціями та крохмалем, і залиш на 20 хвилин. Обсмажте її на сковороді до рум'яності з усіх боків на сильному вогні. Зменш вогонь, влий вершки і туші блюдо 20-30 хвилин під кришкою. За пару хвилин до кінця додай трави, рубану зелень і тертий сир і перемішай.
7. Індичка з овочами на сковороді
Ідеальний сезонний рецепт, тому що склад та кількість овочів можна міняти за бажанням.
Тобі знадобиться: 500 г індички, 200 мл води, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 морква, спеції та ароматні трави.
Приготування: Наріж індичку середніми шматочками, приправ за смаком і обсмаж до рум'яності з усіх боків, помішуючи. Так само середніми шматочками наріж овочі.
Обсмаж цибулю з морквою близько 5 хвилин, додай болгарський перець з кабачком і жар ще 3 хвилини. Виклади індичку, влий воду та туши все під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні. За 10 хвилин до кінця додай спеції та трави до смаку.
8. Індичка з грибами на сковороді
Таке звичне та добре знайоме поєднання, яке ніколи не набридає.
Тобі знадобиться: 500 г індички, 300 г грибів, 1 цибулина, 300 мл вершків, 50 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, спеції та зелень.
Приготування: Наріж цибулю пір'ям, а гриби – пластинками. Обсмаж їх 5-7 хвилин і відклади убік. Окремо наріж шматочками і обсмаж до рум'яності індичку.
Додай до неї гриби та смажу ще пару хвилин. Влий вершки і протушкуй все під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні. Додай спеції, тиск часник і тертий сир, і готуй до загустіння без кришки. Наприкінці – посип страву зеленню.
9. Смажена індичка із сиром на сковороді
Оригінальні відбивні із сирною начинкою найпростіше готуються саме на сковороді.
Тобі знадобиться: 700 г філе індички, 200 г панірувальних сухарів, 60 г твердого сиру, 2 яйця, спеції за смаком.
Приготування: Наріж індичку на досить великі тонкі шматочки та відбий. Присип спеціями і виклади на кожну відбивну пару скибочок сиру. Згорни їх навпіл, щоб сир був усередині. Вмочіть відбивні у збиті яйця і потім ретельно обваляй у сухарях з усіх боків. Обсмажити їх на сковороді на середньому вогні по 4-5 хвилин набік.
10. Індичка з помідорами на сковороді
Проста домашня варіація на тему класичного азу.
Тобі знадобиться: 350 г індички, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 помідор, 2 зубчики часнику, спеції.
Зараз читають:20 компотів з дині, які варто приготувати
Приготування: Наріж індичку невеликими шматочками, а овочі кубиком. Обсмажити на гарячій сковороді цибулю і додати індичку. Через 5-7 хвилин додай моркву, і протушкуй всі півгодини на слабкому вогні. Потім додай болгарський перець, часник, помідори та спеції до смаку. Протушкуй все ще 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
11. Індичка з томатно-сметанним підливом на сковороді
Та сама підливка з дитинства – з томатною пастою та сметаною. Дуже смачно!
Тобі знадобиться: 500 г індички, 3 ст. сметани, 2 ст. томатної пасти, 1 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. паприки, спеції, 1 склянка води.
Приготування: Наріж індичку середніми шматочками, приправ за смаком і обсмаж з усіх боків до рум'яності. Додай муку|борошно| і перемішай. Розчини сметану і томатну пасту в теплій воді, влий в індичку і тушкуй все під кришкою на слабкому вогні близько півгодини.
12. Індичка з соусом теріяку на сковороді
У найкращих традиціях азіатської кухні – посип готову страву кунжутом і рубаною зеленою цибулею.
Тобі знадобиться: 400 г індички, 5 ст. соусу теріяку, 1 ст.л. меду, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 2 щіпки пластівців чилі, спеції.
Приготування: Наріж індичку шматочками та обсмаж їх 5-6 хвилин до рум'яності на сильному вогні. Додай середньо нарізану цибулю та перець, і смажу ще 5-7 хвилин. Влий мед і соус теріяки, додай спеції, добре все перемішай і готуй близько 12 хвилин на середньому вогні.
13. Індичка з сочевицею в томаті
Рекомендуємо використовувати червону сочевицю для гарного відтінку готової страви.
Тобі знадобиться: 500 г індички, 200 г сочевиці, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст. томатної пасти, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.
Приготування: Наріж і обсмаж індичку до золотистості. Додай подрібнену цибулю та моркву, і смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Всип промиту сочевицю, додай томатну пасту і залий все водою, щоб вона покривала блюдо.
Туши всі на слабкому вогні під кришкою близько півгодини або до готовності сочевиці. За 2 хвилини до кінця додай спеції, тиск часник і рубану зелень. Дай страві трохи настоятись під кришкою.
14. Індичка зі шпинатом на сковороді
Якщо використовуєш заморожений шпинат, його потрібно розморожувати заздалегідь.
Тобі знадобиться: 550 г індички, 300 мл 33% вершків, 2 зубчики часнику, 400 г шпинату, по 0,5 ч.л. зіри, коріандру, кардамону та інших спецій.
Приготування: Наріж індичку невеликими шматочками, подрібни часник і обсмаж їх близько 10 хвилин, помішуючи. Додай шпинат і готуй досі 10-15 хвилин до випаровування вологи. Влий вершки, приправ і ще 10 хвилин протушкуй всі разом на середньому вогні.
15. Індичка з квасолею на сковороді
У таких рецептах особливо гарна червона квасоля – вона краще тримає форму і яскравіше виглядає.
Тобі знадобиться: 500 г індички, 200 г квасолі, 1 цибулина, 1 морква, 1 ч.л. каррі, 1 зубчик часнику, 70 г томатної пасти, 500 мл води спеції.
Приготування: Замочи квасолю на ніч. Наріж індичку великими шматочками і обсмаж її до рум'яності. Додай крупно нарізану цибулю і моркву, і смажу ще пару хвилин.
Всип туди ж промиту квасолю, додай спеції, томатну пасту та воду. Вода має повністю покривати страву. Готуйте все на мінімальному вогні під кришкою близько 1 години або до готовності квасолі. Наприкінці – додай давлений часник.
Зараз читають:12 незрівнянних рецептів кабачкових млинців
16. Індичка в кисло-солодкому соусі на сковороді
За традицією у кисло-солодкому соусі готують курку, але хто сказав, що це єдиний варіант?
Тобі знадобиться: 700 г філе індички, 1 ч.л. меду, 1 ч.л. цукру, 1 склянка апельсинового соку, 4 ст. соєвого соусу, 2 ч.л. яблучного оцту, 1 ст. кукурудзяного крохмалю, спеції.
Приготування: Наріж індичку шматочками, змішай її зі спеціями та крохмалем, залиш на півгодини, а потім обсмаж до рум'яності. Окремо нагрій на сковороді трохи олії та влий туди інші інгредієнти для соусу. Злегка протушкуй його до загусання і однорідності, виклади в нього індичку і готуй ще 5-7 хвилин.
17. Індичка з нутом та курагою
Іноді кулінарні експерименти дають чудовий результат, і це саме такий приклад!
Тобі знадобиться: 400 г індички, 50 г кураги, 1 морква, 100 г нуту, 1 цибуля, спеції.
Залий нут на ніч водою, а потім промою і відваріть до готовності. Індичку наріж смужками, приправ та обсмаж 5 хвилин до рум'яності. Відклади її убік, а в тій же сковороді обсмаж подрібнений порей та моркву. Коли овочі стануть м'якими, поверни туди індичку.
Влий біля склянки води, щоб вона все покривала. Доведи до кипіння та туши страву під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні. Промий і тонко наріж курагу, і відправ її з нутом в сковорідку. Протушкуй все разом ще 10 хвилин.
18. Індичка з чорносливом на сковороді
Щоб зробити смак яскравішим, а страва ситна – візьми бульйон замість води.
Тобі знадобиться: 700 г індички, 120 г чорносливу, 250 г помідорів у власному соку, 1 цибулина, 125 мл води, 2 гілочки розмарину, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж індичку середніми шматочками, обсмаж її 5-7 хвилин на сильному вогні і відклади убік. У тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю до золотистості. Виклади до цибулі індичку, подрібнені томати із соком, влий бульйон, додай давлений часник та спеції.
Обірвати листочки розмарину. Чорнослив заздалегідь залий окропом на 10 хвилин, обсуши і наріж. Відправ все це в ту ж сковорідку, доведи страву до кипіння і туші 40 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
19. Індичка з яблуками на сковороді
Рекомендуємо вибирати тверді яблука кисло-солодких сортів. Також можна додати айву!
Тобі знадобиться: 300 г індички, 1-2 яблука, 1 цибулина, 2 ст. соєвий соус, спеції.
Приготування: Наріж індичку невеликими шматочками і на 1:00 замаринуй її в соєвому соусі зі спеціями. Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Додай індичку з маринадом і смажу ще пару хвилин на сильному вогні, помішуючи. Додай нарізані кубиком яблука, приправ на смак, зменш вогонь і протушкуй всі разом 10-15 хвилин.
20. Індичка з апельсинами на сковороді
Дуже незвичайний рецепт, тому що на додаток до апельсину йде сметана з часником.
Тобі знадобиться: 400 г індички, 70 г апельсина, 3 зубчики часнику, 1 склянка води, 1 ст.л. сметани, спеції.
Приготування: Наріж індичку великими шматочками і обсмаж їх до рум'яності. Додай нарізаний пластинками часник і тонко нарізаний апельсин разом із шкіркою. Перемішати і смажити все ще 2 хвилини. Додай сметану, воду та спеції, зменш вогонь і туши індичку під кришкою 20-25 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua