20 чудових рецептів випічки без яєць

Смачні рецепти випічки без яєць стануть у нагоді не тільки тим, хто дотримується якихось обмежень. Буває, хочеться чогось спекти, а яйця якраз закінчилися. І це зовсім не привід відмовлятися від планів, адже є безліч відмінних рішень, найкращі з яких ми вже зібрали у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Бісквіт на сметані без яєць
  • 2. Банановий хліб
  • 3. Пиріг із яблуками на кефірі без яєць
  • 4. Пісочне печиво без яєць
  • 5. Кокосовий кекс із грушею
  • 6. Медове печиво без яєць
  • 7. Домашній білий хліб без яєць
  • 8. Морквяний кекс без яєць
  • 9. Заливний пиріг з цвітною капустою без яєць
  • 10. Апельсиновий пиріг із маком
  • 11. Кукурудзяне печиво без яєць
  • 12. Гарбузовий пиріг без яєць
  • 13. Тістечка з капустою без яєць
  • 14. Лимонні мафіни без яєць
  • 15. Кавовий пиріг з вишнею
  • 16. Манник “Зебра” без яєць
  • 17. Сирний кекс без яєць
  • 18. Швидкий пиріг на варення без яєць
  • 19. Пиріг з рисом та рибою без яєць
  • 20. Медовий пряник з сухофруктами
  • 1. Бісквіт на сметані без яєць

    Такий бісквіт можна використовувати навіть для коржів торта.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сметани, 1 склянка цукру, 1,5 склянки борошна, 0,5 ч.л. соди, 2 ч. л. оцту, 0,5 ст. крохмалю, 1 пакетик ванільного цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Розітріть сметану з двома видами цукру і всип крохмаль з сіллю. Потім додай гашену оцтом соду і поступово втрути борошно. Вилий тісто, що вийшло, у форму і випікай бісквіт 30-40 хвилин в духовці при 180 градусах.

    2. Банановий хліб

    Завдяки бананам та кокосовому маслу – тісто все одно залишається вологим.

    Тобі знадобиться: 300 г бананів, 180 г борошна, 120 г кокосової олії, 100 г коричневого цукру, 1 ч.л. ванільного екстракту, 1,5 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. соди, 1 щіпка солі, кориця, спеції.

    Розтопи кокосове масло, розімни банани в пюре і змішай їх разом з ванільним екстрактом і цукром. Окремо змішай всі сухі інгредієнти, що залишилися, з'єднай обидві маси і ретельно вимішай. Виклади тісто у форму та випікай хліб 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Пиріг із яблуками на кефірі без яєць

    Прекрасна альтернатива класичній домашній шарлотці.

    Тобі знадобиться: 380 мл кефіру, 3 яблука, 1 ст. лимонного соку, 10 г ванільного цукру, 180 г цукру, 6 г соди, 80 мл олії, 50 г вершкового масла, 320 г борошна.

    Приготування: Очисти, дрібно наріж і збризкайте яблука лимонним соком. Змішай кефір, соду, обидва види цукру та обидва види олії. Додай борошно, що просіює, і в кінці – яблука. Випікай пиріг 45-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    4. Пісочне печиво без яєць

    Лише кілька інгредієнтів – і солодкий частування до чаю готовий!

    Тобі знадобиться: 100 г цукру, 300 г борошна, 200 г вершкового масла|мастила|, ванілін.

    Приготування: Розітріть м'яке вершкове масло з цукром і ваніліном. Всип борошно, вимішай і відправте тісто на 1 годину в холодильник. Після чого тонко розкатай його, наріж печиво і випікай 15 хвилин в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 простих рецептів коктейлю Лонг Айленд

    5. Кокосовий кекс із грушею

    Відмінний рецепт корисної випічки без яєць та лактози.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кокосового молока, 1/2 склянки кокосової стружки, 1/2 склянки рослинної олії, 2/3 склянки цукру, 1,5 склянки борошна, 1 ч.л розпушувача, 1/2 склянки злакових пластівців, 1-2 груші.

    Приготування: Змішай кокосове молоко, олію, злакові пластівці, кокосову стружку та цукор. Всип борошно з розпушувачем, перемішай і виклади тісто у форму. Зверху додай нарізані часточками груші і випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    6. Медове печиво без яєць

    При бажанні посип готове печиво рубаними горіхами або цукром.

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла, 100 г меду, 250 г борошна, 10 г розпушувача, спеції.

    Приготування: Розітріть м'яке масло і всі сухі інгредієнти в крихту. Додай розтоплений мед і ретельно вимішай тісто. Забери його на 1 годину в холодильник. Руками сформуй невелике печиво та випікай усі 10-12 хвилин у духовці при 175 градусах до рум'яності.

    7. Домашній білий хліб без яєць

    Класичний білий хліб, але склад якого ти точно знаєш, на відміну магазинного.

    Тобі знадобиться: 250 мл води, 400 г борошна, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі, 6 г сухих дріжджів, 2 ст. рослинного масла.

    Приготування: Змішай теплу воду, цукор, сіль та дріжджі. Залиш їх на 10 хвилин, а потім додай олію і поступово втрути просіяне борошно. Ретельно вимішай тісто, залиш його на 1 годину в теплі, обомни і виклади у форму. Залиш ще на 20 хвилин. Випікай хліб близько 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    8. Морквяний кекс без яєць

    Такий яскравий, соковитий та апетитний. А ще його можна готувати у піст!

    Тобі знадобиться: 250 г моркви, 0,5 ч.л. кориці, 80 мл олії, 150 г борошна, 10 г розпушувача, 60 мл апельсинового соку, 1 ст.л. апельсинової цедри, 140 г коричневого цукру, 1 щіпка солі, 100 г волоських горіхів.

    Приготування: Натрій моркву на середній тертці і змішай її з цедрою, олією і апельсиновим соком. Окремо змішай сухі інгредієнти, а горіхи – обсмаж на сухій сковороді та нарубай ножем. З'єднати всі інгредієнти разом, вимішай тісто і випікай кекс 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    9. Заливний пиріг з цвітною капустою без яєць

    Насправді начинку для цього пирога можеш брати будь-яку.

    Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1 склянка кефіру, 0,5 ч.л. соди, 100 мл олії, 0,5 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 350 г цвітної капусти, 70 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття цвітної капусти 3 хвилини в киплячій воді і дай їм охолонути. Натрій сир на великій тертці. Заміси однорідне тісто з інших інгредієнтів. Вили половину тіста у форму, виклади цвітну капусту і знову зали тестом. Посипте все тертим сиром і запікайте пиріг 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Апельсиновий пиріг із маком

    Не лише без яєць, а й взагалі повністю пісний рецепт.

    Тобі знадобиться: 75 г маку, 250 г борошна, цедра 1-2 апельсинів, 30 г крохмалю, 10 г ванільного цукру, 100 мл рослинної олії, 1 ч.л. соди, 150-200 г цукру, 120 мл апельсинового соку.

    Зараз читають:15 чудових рецептів штруделю з яблуками

    Приготування: Подрібніть мак в кавомолці і змішайте його з цедрою і всіма сухими інгредієнтами. Додай олію та апельсиновий сік, вимішай і виклади густе тісто у форму. Випікай пиріг 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    11. Кукурудзяне печиво без яєць

    З таким тестом потрібно працювати швидко, щоб воно не підсихало.

    Тобі знадобиться: 1 банан, 6 ст. кукурудзяного борошна, 4 ст.л. пшеничного борошна, 2 ст.л. цукру, 2 ст. води, 3 ст. олії, 1 ч.л. розпушувача.

    Блендером збий банан з водою та цукром . Додай сухі інгредієнти, тісто заміси і руками сформуй невелике плоске печиво. Випікай його 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    12. Гарбузовий пиріг без яєць

    Можеш замінити частину пшеничного борошна на спельтове – буде корисніше.

    Тобі знадобиться: 100-120 г борошна, 0,5 ч.л. соди, 15 г какао, 0,5 ч. л. кориці, 120 г гарбузового пюре, 60 г меду, 30 мл молока, 25 мл олії.

    Приготування: Змішай сухі інгредієнти, додай гарбузове пюре та розтоплений мед. Перемішай тісто і поступово влий олію з молоком. Випікай пиріг 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    13. Тістечка з капустою без яєць

    Класичні дріжджові пиріжки в духовці з ароматною та апетитною начинкою.

    Тобі знадобиться: 3 склянки та 4 ст.л. муки|борошна|, 300 мл теплої води, 3 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 10 г сухих дріжджів, 3 ст. олії, 200 г капусти, 1 морква, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Змішай теплу воду, дріжджі, 4 ложки борошна та цукор. Залиш на 15 хвилин і поступово втрути в цю опару борошно, що залишилося, з сіллю. Залиш тісто в теплі на 1:00. Тонко нашаткуй капусту і моркву, обсмаж їх 5 хвилин, додай томатну пасту, спеції та пару ложок води, а далі протушкуй начинку ще 10 хвилин.

    Розділи тісто на шматочки і розкатай. Виклади начинку на кожен коржик і сформуй пиріжки будь-якої форми. Залиш їх на 15-20 хвилин, а потім змасти водою або олією для рум'яності. Випікай пиріжки 20 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    14. Лимонні мафіни без яєць

    Для яскравішого відтінку – додай трохи куркуми або краплю барвника.

    Тобі знадобиться: 60 г вершкового масла, 120 г борошна, 100 г цукру, 60 мл молока, цедра 1 лимона, 15 мл лимонного соку, 5 г розпушувача.

    Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло з цукром до пишності. Додай молоко, лимонний сік та цедру, і перемішай. Всип просіяне борошно з розпушувачем і виклади тісто у формочки для мафінів. Випікай їх приблизно 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    15. Кавовий пиріг з вишнею

    Щоб підкреслити складність смаку тіста, додай кілька щіпок солі.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні без кісточок, 1 склянка свіжозвареної кави, 1,5 склянки борошна, 1/3 склянки какао, 1 склянка цукру, 1/2 склянки олії, 1 ч.л. соди, 1 ст. яблучного оцту.

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та окремо змішай охолоджену каву, олію та гашену оцтом соду. З'єднай обидві суміші і всип туди частину вишні. Виклади тісто у форму, а вишню, що залишилася, – додай зверху. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:15 рецептів дріжджових коржиків, які варто приготувати

    16. Манник “Зебра” без яєць

    Цей пиріг точно підкорить усіх домочадців своїм смаком та красою!

    Тобі знадобиться: 1 склянка манки, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, 2 склянки кефіру, 1/2 склянки олії, 1 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. какао, ванілін.

    Приготування: Змішай борошно, манку, цукор та розпушувач. Додай кефір кімнатної температури, влий олію, перемішай і розділи тісто навпіл. В одну половину додай какао, а в другу – ще 2 ложки борошна та ванілін. Виклади обидва види тіста у форму, чергуючи їх. Випікай манник 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    17. Сирний кекс без яєць

    У тісто можна втрутити також цукати або будь-які сухофрукти на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 300 г сиру, 150 г вершкового масла|мастила|, 250 г борошна, 250 г цукру, 1,5 ч.л. розпушувача, сіль, ванілін, 2-3 жмені родзинок.

    Блендером збий сир з цукром до однорідності . Додайте м'яку олію, перемішайте і введіть в тісто сухі інгредієнти. Втрути промити родзинки або іншу начинку. Випікай кекс 35-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    18. Швидкий пиріг на варення без яєць

    Кількість борошна може змінюватись, залежно від густини варення.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки варення, 1/3 склянки молока або кефіру, 1/3 склянки олії, 1,5 склянки борошна, 2 ст.л. сметани, 1,5 ч. л. соди, 1 ч. л. ванільного цукру.

    Приготування: Віночком змішай варення, молоко, олію та сметану. Додай усі сухі інгредієнти та перемішай тісто. Випікай пиріг близько 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    19. Пиріг з рисом та рибою без яєць

    Підходять не тільки рибні консерви, а й будь-яка свіжа чи солона риба.

    Тобі знадобиться: 180-200 г борошна, 100 мл води, 2 ст. олії, 50 г круглого рису, 200 г рибних консервів, 80 г цибулі, зелень, сіль, спеції.

    Приготування: Вимішати однорідне тісто з борошна, олії, солі та 100 мл води. Залишити його в пакеті на 20 хвилин. Відвари рис, подрібни цибулю, змішай все це з рибними консервами та додай спеції із зеленню. Розкатай більшу частину тіста у форму, сформуй борти та виклади начинку.

    Розкатай другу частину тіста, накрий нею пиріг і защипни краї. Наколи його виделкою і зроби невеликий отвір для пари. За бажанням – змасти пиріг олією та посип кунжутом. Випікай 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    20. Медовий пряник з сухофруктами

    Пісний монастирський пряник з ароматними спеціями.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 250 мл води, 200 г цукру, 50 мл олії, 100 г сухофруктів, 4 ст.л. меду, 2 ст.л. какао, 1 ч.л. кориці по 0,3 ч.л. меленого імбиру, мускатного горіха та солі.

    Залий сухофрукти гарячою водою на 10 хвилин, обсуши і наріж . Змішай 250 мл теплої води, цукор та мед до однорідності. Окремо змішай 200 г борошна та просіяні сухі інгредієнти та з'єднай обидві маси. Влий масло і потім втрути борошно, що залишилося, по консистенції тіста. Додай сухофрукти і випікай пряник 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *