15 відмінних рецептів варення-п’ятихвилинки з абрикосів

Серед класичних технологій приготування варення з абрикосів – особливе місце посідає п'ятихвилинка. Справа в тому, що так заготівля встигає добре проваритися. А з іншого боку, це досить коротка термообробка, щоб зберегти структуру плодів та корисні вітаміни. Розповідаємо 15 класних рецептів!

Зміст

  • 1. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів – класичний рецепт
  • 2. Швидке варення-п'ятихвилинка з абрикосів
  • 3. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів у сиропі
  • 4. Однорідне варення-п'ятихвилинка з абрикосів
  • 5. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з желатином
  • 6. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з желфіксом
  • 7. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів зі сливами
  • 8. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з лимоном
  • 9. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з мигдалем
  • 10. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з апельсинами
  • 11. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з волоськими горіхами
  • 12. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів та персиків
  • 13. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів і бананів
  • 14. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів та вишні
  • 15. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів та яблук
  • 1. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів – класичний рецепт

    Циклів варіння може бути більше або менше – дивись за бажаною консистенцією.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру.

    Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, засип половинки цукром і залиш на ніч. Доведи варення до кипіння, проварити 5 хвилин і дай йому охолонути. І ще раз. Проваріть варення в останні 5 хвилин і заходьте в стерильні банки.

    2. Швидке варення-п'ятихвилинка з абрикосів

    Навіть так варення буде повністю готове, просто з більш виразними шматочками фруктів.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг абрикосів, 1 кг цукру.

    Приготування: Довільно наріж абрикоси, засип їх цукром і залиш на пару годин або на ніч. Доведи варення до кипіння і проварити 5 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Закатай його в стерильні банки.

    3. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів у сиропі

    Ще один альтернативний спосіб приготування улюбленої заготівлі!

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг цукру, 250 мл води.

    Приготування: Звари однорідний сироп із води та цукру. Залий їм половинки абрикосів без кісточок і дай охолонути. Доведи заготовку до кипіння і проварити 5 хвилин. Знову дай охолонути. Проварити ще 5 хвилин і закатай варення в стерильні банки.

    Зараз читають:12 відмінних рецептів варення з гарбуза з курагою

    4. Однорідне варення-п'ятихвилинка з абрикосів

    Спеціально для любителів густих джемів та конфітюрів.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру.

    Приготування: Видали з абрикосів кісточки і пропусти плоди через м'ясорубку. Додай цукор і залиш на пару годин. Доведи заготовку до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. Ще раз провари 5 хвилин, охолоди і знову провари ще 5 хвилин. Закатай варення у стерильні банки.

    5. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з желатином

    Хочеш дуже густе, але швидке варення? Лови рецепт!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг абрикосів, 1 кг цукру, 2 ст. желатину.

    Приготування: Наріж абрикоси на часточки, засип цукром і залиш на пару годин. Розведи желатин у воді за інструкцією. Доведи абрикоси до кипіння, проварити 5 хвилин і зніміть з вогню. Додай желатин, перемішай і закатай варення у стерильні банки.

    6. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з желфіксом

    За бажанням можеш перебити фрукти із цукром у блендері для однорідності.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 пакетик желфіксу, 1 кг цукру, 200 мл води.

    Розбери абрикоси на половинки і додай воду. Змішай желфікс і пару ложок цукру, і додай туди. Доведи до кипіння і додай решту цукру. Проварити варення 5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    7. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів зі сливами

    Залиш їх половинками або наріж на часточки – як більше подобається.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг сливи, 100 мл води, 1 кг цукру.

    Приготування: Видалити кісточки з абрикосів та сливи, додай до фруктів воду та цукор, і залиш на пару годин. Доведи заготовку до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай охолонути і проварити ще 5 хвилин. І потім ще раз. А потім закатай варення у стерильні банки.

    8. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з лимоном

    Лимон надає варенню приємну цитрусову кислинку, щоб воно не було нудотним.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів компоту з ірги

    Тобі знадобиться: 1,5 кг абрикосів, 1 лимон, 1 кг цукру.

    Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, засип фрукти цукром і залиш на пару годин. Доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. Повторіть попередній крок ще раз. Додай цедру та лимонний сік, провари варення ще 5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    9. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з мигдалем

    Щоб очистити свіжий мигдаль від шкірки, ненадовго замочіть його в гарячій воді.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г цукру, 100 г мигдалю.

    Приготування: Наріж абрикоси часточками, засип цукром і залиш на пару годин. Проварити 5 хвилин і зніміть на 3-4 години з вогню. Ще раз провари 5 хвилин і зніміть з вогню. Додай рубаний мигдаль, провари варення ще 5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    10. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з апельсинами

    Не тільки чудовий гармонійний смак, але й неймовірно яскравий апетитний відтінок.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг абрикосів, 500 г апельсинів, 1,2 кг цукру.

    Приготування: Промий апельсини окропом, довільно наріж їх зі шкіркою та видали кісточки. З абрикосів теж видали кісточки і довільно наріж. Засип все цукром і залиш на пару годин. Доведи варення до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. Проварити ще 5 хвилин і дай охолонути. Знову проварити 5 хвилин і закатай варення в стерильні банки.

    11. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів з волоськими горіхами

    Сирі горіхи радимо спочатку підсушити на сковороді для розкриття смаку.

    Тобі знадобиться: 700 г абрикосів, 100 г волоських горіхів, 400 г цукру.

    Приготування: Наріж абрикоси на часточки і засип цукром. Додай пару ложок води, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Зніміть заготівлю з вогню на пару годин і проваріть ще 5 хвилин. Знову зніміть з вогню на 2-3 години. Додай рубані горіхи, провари варення ще 5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    Зараз читають:20 незрівнянних рецептів варення з ірги

    12. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів та персиків

    Підійдуть персики будь-яких сортів чи навіть нектарини.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг персиків, 2 щіпки ваніліну, 1,2 кг цукру.

    Приготування: Видалити з фруктів кісточки і довільно наріж м'якоть. Засип цукром і залиш на ніч. Доведи варення до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай охолонути, проварити ще 5 хвилин і знову дай охолонути. Додай ванілін, проваріть варення останні 5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    13. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів і бананів

    Трохи екзотичний рецепт варення для любителів різноманітності.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 800 г бананів, 1 лимон, 1 кг цукру, 400 мл води.

    Очисти банани, видали кісточки з абрикосів і наріж фрукти середніми шматочками. Звари однорідний сироп із цукру та води, залий їм фрукти і дай охолонути. Проварити заготовку 5 хвилин і знову дай охолонути. Додай сік та цедру лимона, провари ще 5 хвилин і закатай варення у стерильні банки.

    14. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів та вишні

    Якщо використовуєш заморожену вишню, то можеш навіть не розморожувати її окремо.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г вишні, 1,2 кг цукру, 200 мл води.

    Приготування: Видали кісточки з абрикосів та вишні. Проварити воду з цукром до однорідності сиропу. Виклади в нього абрикоси та провари ще 5 хвилин після повторного кипіння. Зніміть заготівлю з вогню і дай охолонути. Додай вишню, знову доведи до кипіння і проварити ще 5 хвилин. Закатай варення у стерильні банки.

    15. Варення-п'ятихвилинка з абрикосів та яблук

    Більш універсального рецепту варення для дачників просто не придумати!

    Тобі знадобиться: 400 г яблук, 400 г абрикосів, 600 г цукру, 0,5 ч.л. кориці.

    Очисти яблука, дрібно наріж, змішай їх з цукром і провари 5 хвилин. Додай нарізані абрикоси та провари ще 5 хвилин. Дай заготівлі охолонути, додай корицю і проварити все разом ще 5 хвилин. Закатай варення у стерильні банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *