15 відмінних рецептів лохини на зиму

Смачна і корисна лохина досить рідко використовується для заготовок на зиму, в порівнянні з чорницею або смородиною. Це пов'язано з тим, що лохина більш рідкісна і відповідно дорожча. Але якщо у тебе немає проблем з її врожаєм, тоді наша добірка рецептів точно доречна!

Зміст

  • 1. Швидке варення з лохини на зиму
  • 2. Чорниця у власному соку без цукру на зиму
  • 3. Компот із лохини та яблук на зиму
  • 4. Лохина у власному соку на зиму
  • 5. Сире варення з голубкою на зиму
  • 6. Варення-п'ятихвилинка з лохини
  • 7. Джем із лохини на зиму
  • 8. Компот із лохини на зиму
  • 9. Варення з лохини з желатином
  • 10. Джем із лохини з медом на зиму
  • 11. Чорниця в сиропі на зиму
  • 12. Желе з лохини на зиму
  • 13. Компот із лохини та чорної смородини на зиму
  • 14. Варення з лохини та чорниці на зиму
  • 15. Джем із лохини з агар-агаром на зиму
  • 1. Швидке варення з лохини на зиму

    Коли зовсім не хочеться витрачати багато часу біля плити.

    Тобі знадобиться: 1 кг лохини, 1 кг цукру, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Засип лохину цукром і залиш на кілька годин або на ніч . Після чого доведи її до кипіння та всип лимонну кислоту. Вари варення 5-7 хвилин, помішуючи, і закатай у стерилізовані банки.

    2. Чорниця у власному соку без цукру на зиму

    Смачний і дуже простий рецепт, що вражає своєю легкістю.

    Тобі знадобиться: 1 кг лохини.

    Засип лохину в банки доверху , постав їх в каструлю з водою і стерилізуй 30-40 хвилин на слабкому вогні після кипіння. Поступово підсипай ягоди, коли вони осідатимуть. Коли сік заповнить банки – закочуй їх на зиму.

    3. Компот із лохини та яблук на зиму

    Компот тільки з однієї лохини виходить трохи пріснуватим. А так – саме те!

    Тобі знадобиться: 600 г лохини, 600 г яблук, 500 г цукру, 1,5 ч.л. лимонної кислоти, 4 л води.

    Зараз читають:12 незрівнянних рецептів сьомги у вершковому соусі

    Приготування: Наріж яблука часточками та промий лохину. Розклади їх по стерилізованих банках, залий окропом, накрий кришками і залиш на 10 хвилин. Після чого злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яті і всип лимонну кислоту. Залий сироп, що вийшов, назад у банки і закатай на зиму.

    4. Лохина у власному соку на зиму

    Оригінальне варення, для якого знадобиться і ягода, і трохи соку.

    Тобі знадобиться: 1 кг лохини, 1 склянка соку з лохини, 1,2-1,5 кг цукру.

    Приготування: Надішліть всі інгредієнти в таз або емальовану каструлю. Доведи заготовку до кипіння на слабкому вогні та проварити 5 хвилин, помішуючи. Закатай лохину у власному соку в стерилізовані банки.

    5. Сире варення з голубкою на зиму

    Будь-яке сире варення потрібно зберігати у темному та холодному місці.

    Тобі знадобиться: 1 кг лохини, 500 г цукру, 1 лимон.

    Блендером збий лохину з цукром , додай лимонний сік і трохи цедри за смаком. Розклади сире варення по стерилізованих банках і відправ на зберігання. Також можна заморозити його у морозилці замість морозива.

    6. Варення-п'ятихвилинка з лохини

    Та сама п'ятихвилинка, яка вариться в кілька заходів.

    Тобі знадобиться: 1 кг лохини, 1 кг цукру.

    Засип лохину цукром і залиш на кілька годин або навіть на ніч . Після чого доведи заготовку до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай варенню охолонути і знову проварити 5 хвилин. Повторіть попередній крок ще раз. Після останнього варіння – закатай гаряче варення у стерилізовані банки.

    7. Джем із лохини на зиму

    Якщо хочеш, щоб джем був повністю однорідним – перебий його блендером.

    Тобі знадобиться: 500 г лохини, 600-700 г цукру.

    Приготування: Засип лохину цукром і розімні товкачем, повністю або зовсім небагато – як захочеш. Доведи варення до кипіння, проваріть 15-20 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.

    8. Компот із лохини на зиму

    Освіжаючий компот для тих, хто надає перевагу ненав'язливим і чистим смакам.

    Зараз читають:15 легких рецептів підливи для картопляного пюре

    Тобі знадобиться: 1 кг лохини, 500 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 3 л води.

    Розклади лохину в чисті банки , залий окропом, накрий кришками і залиш на 10 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор і знову доведи до кипіння. Провари сироп, що вийшов, 2 хвилини, всип лимонну кислоту і залий їм лохину. Закатай компот на зиму.

    9. Варення з лохини з желатином

    Головний плюс желатину в тому, що варення не потрібно довго варити.

    Тобі знадобиться: 1 кг лохини, 800 г цукру, 2 ст.л. желатину, 80-100 мл води.

    Змішай лохину з цукром і залиш на ніч . Після чого доведи до кипіння, зніміть заготівлю з вогню і дай їй охолонути. Повторіть цей крок ще раз. Третій раз доведи варення до кипіння і в цей же час розведи желатин у воді за інструкцією на упаковці. Зніми лохину з вогню, влий желатин, ретельно перемішай і закатай варення в стерилізовані банки.

    10. Джем із лохини з медом на зиму

    Для тих, хто любить солодке, але уникає калорійного та шкідливого білого цукру.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг лохини, 400 г меду, 1 лимон.

    Акуратно змішай лохину, мед , лимонний сік і цедру. Погрій заготовку на слабкому вогні та проварити кілька хвилин. Блендером збий джем, що вийшов, до однорідності і заходи в стерилізовані банки.

    11. Чорниця в сиропі на зиму

    Приготовлена за таким рецептом лохина – залишається практично цілою.

    Тобі знадобиться: 500 г лохини, 250 г цукру, 100 мл води.

    Приготування: Зварити сироп з води і цукру, і кілька хвилин проварити його до однорідності. Засип туди промиту лохину і знову доведи до кипіння. Проварити заготовку 7-10 хвилин і кілька разів перемішай у процесі. Захід лохини в стерилізовані банки на зиму.

    12. Желе з лохини на зиму

    Те саме улюблене густе желе, яке так подобається дітям та дорослим.

    Зараз читають:12 приголомшливих рецептів курки в аерогрилі

    Тобі знадобиться: 500 г лохини, 500 г цукру, 30 г желатину, 200 мл води, 1,5 ст. лимонного соку.

    Приготування: Залий лохину водою і проварити 5-7 хвилин. Злий відвар, але не виливай. Остуди і перетри ягоду через сито, а в охолодженому відварі – розведи желатин.

    Змішай ягідне пюре з цукром, знову доведи до кипіння і проварити 4-5 хвилин. Після чого зніміть заготівлю з вогню, додай лимонний сік і желатин, ретельно перемішай і розлий желе по стерилізованих банках.

    13. Компот із лохини та чорної смородини на зиму

    Дивує та радує вдалим поєднанням інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 1 кг лохини, 500 г чорної смородини, 700-800 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 3-4 л води.

    Приготування: Перебери та розклади лохину з чорною смородиною по стерилізованих банках. Закип'ятіть воду з цукром, провари цей сироп до однорідності, залий їм ягоди і додай лимонну кислоту. Простерилізуйте заготовки 10-15 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    14. Варення з лохини та чорниці на зиму

    Ці ягоди дуже схожі, тому завжди гармонійно доповнюють одна одну.

    Тобі знадобиться: 500 г лохини, 500 г чорниці, 700 г цукру, 2 ст.л. лимонного соку.

    Приготування: Засип чорницю і лохину цукром, додай лимонний сік і протушкуй всі півгодини на слабкому вогні. Для більшої однорідності можеш перетерти масу через сито або просто трохи розім'яти товкачем. Проварити варення ще 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    15. Джем із лохини з агар-агаром на зиму

    Рецепт для любителів найгустіших джемів, які так зручно використовувати у випічці.

    Тобі знадобиться: 1 кг лохини, 600 г цукру, 5 г агар-агару.

    Голубику засип цукром і залиш на кілька годин. Після чого доведи заготовку до кипіння і проварити 15 хвилин. Розведи агар-агар у невеликій кількості ягідного сиропу, влий його до лохини і провари джем ще 2-3 хвилини. Зайди в стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *