15 відмінних рецептів, як приготувати човники з баклажанів

Смачні та ситні човники з баклажанів стануть чудовою сімейною вечерею або навіть доповненням святкового столу. А ще їх можна приготувати з різними начинками. У нашому матеріалі ділимося 15 простими рецептами, які вийдуть!

Зміст

  • 1. Човники з баклажанів з фаршем та овочами
  • 2. Човники з баклажанів з помідорами та базиліком
  • 3. Човники з баклажанів із сиром та часником
  • 4. Човники з баклажанів з сиром та яйцем
  • 5. Човники з баклажанів із сиром та зеленню
  • 6. Пісні човники з баклажанів з грибами та овочами
  • 7. Човники з баклажанів з шинкою та овочами
  • 8. Човники з баклажанів з мінтаєм та сметаною
  • 9. Човники з баклажанів з рисом та овочами
  • 10. Човники з баклажанів з грибами та горіхами
  • 11. Човники з баклажанів з тофу та соєвим соусом
  • 12. Човники з баклажанів із куркою
  • 13. Човники з баклажанів з курячим фаршем та томатним соусом
  • 14. Човники з баклажанів з відвареною телятиною та пармезаном
  • 15. Човники з баклажанів із кускусом
  • 1. Човники з баклажанів з фаршем та овочами

    Літня і дуже поживна страва як для себе, так і для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 300 г м'ясного фаршу, 150 г цибулі, 150 г болгарського перцю, 300 г помідорів, 2 зубчики часнику, 100 г моцарелли або твердого сиру, сіль, спеції, олія.

    Розріж баклажани вздовж і ложкою видали м'якоть . Дрібно наріж усі овочі, м'якоть, часник та зелень. Цибулю з часником обсмаж до прозорості, додай фарш, смаж ще 7-10 хвилин і приправ. Виклади туди ж решту овочів і готуй ще 10-12 хвилин. Наповни човники начинкою, посип тертим сиром і відправ на півгодини в духовку при 180 градусах.

    2. Човники з баклажанів з помідорами та базиліком

    Класична овочева начинка в італійському стилі дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 400 г помідорів, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, 2 гілочки базиліка, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. орегано, сіль, спеції.

    Приготування: Розріж баклажани навпіл, видали м'якоть, посоліть і приправ їх за смаком. Збризкати половинки маслом і відправ на 15 хвилин в духовку при 200 градусах. Подрібни і обсмажте цибулю до м'якості, додай м'якоть баклажанів і готуй ще 10 хвилин. Наприкінці додай очищені терті помідори, рубаний базилік, часник, орегано та спеції. Прогрій начинку і виклади її в баклажани, посип тертим сиром і запікати все ще 7-10 хвилин.

    3. Човники з баклажанів із сиром та часником

    Спеціально для тих, хто віддає перевагу більш мінімалістичним рецептам.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 100 г твердого сиру, 2 яйця, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. сметани, 1 ч. л. зернистої гірчиці, спеції, оливкова олія.

    Приготування: Розріж баклажани вздовж і надріж м'якоть навхрест. Збризкати їх маслом і відправ на 20 хвилин в духовку при 200 градусах. Змішай тертий сир, часник, сметану, гірчицю та улюблені спеції. Акуратно ложкою дістань трохи м'якоті з човників, розімни її і змішай із сирною масою. Виклади начинку в човники і відправ їх у духовку ще на 15-20 хвилин.

    Зараз читають:15 швидких рецептів курки у сметанному соусі

    4. Човники з баклажанів з сиром та яйцем

    Замість сиру можеш використовувати будь-який сирний або вершковий сир.

    Тобі знадобиться: 1 баклажан, 80 г сиру, 2 яйця, сіль, спеції, 2 гілочки зелені.

    Приготування: Розріж баклажан уздовж, видали м'якоть і дрібно її наріж. Обсмаж м'якоть до рум'яності і дай їй охолонути. Змішай м'якоть, подрібнену зелень, сир, сіль та спеції. Виклади цю начинку в баклажани, зроби в кожному човнику заглиблення і вби туди по яйцю. Відправ човника на 20 хвилин у духовку при 180-200 градусах.

    5. Човники з баклажанів із сиром та зеленню

    Цікава особливість цього рецепту в тому, що баклажани попередньо потрібно приварити.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 120 г сиру, 100 г твердого сиру, 1 яйце, 1 зубчик часнику, 1/2 пучка зелені, спеції.

    Приготування: Розріж баклажани вздовж і відваріть половинки 20 хвилин у солоній воді. Дай їм охолонути і ложкою витягти м'якоть. Подрібни м'якоть, зелень і часник, натрій сир і змішай все з яйцем і сиром. Приправ начинку на смак і виклади її в човники. Відправ човника в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.

    6. Пісні човники з баклажанів з грибами та овочами

    У цьому рецепті не тільки м'яса, а й сиру з яйцями.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, 150 г грибів, 1 помідор, 1/2 пучка петрушки, 2 зубчики часнику, сіль, спеції.

    Розріж баклажани на половинки і акуратно видали м'якоть . Присоли човники, збризкати маслом і відправ їх на 15-20 хвилин в духовку при 180 градусах. Дрібно наріж м'якоть, овочі та гриби, а помідор – очисти і натрій на тертці.

    Цибулю з часником обсмаж до напівпрозорості, додай гриби та ще через 5 хвилин – болгарський перець, помідор та подрібнену м'якоть баклажанів. Жар всі разом 4-5 хвилин, приправ за смаком і змішай заготівлю з рубаною зеленню та часником. Наповни човники цією начинкою та запікай протягом 15 хвилин.

    7. Човники з баклажанів з шинкою та овочами

    Швидкий рецепт човників із найдоступніших продуктів. Ковбаса чи сосиски теж підійдуть!

    Тобі знадобиться: 3 баклажани, 1 помідор, 1 цибулина, 1 морква, 150 г шинки, 100-150 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, спеції.

    Розріж баклажани навпіл , відвари їх 15 хвилин в киплячій воді і акуратно видали м'якоть. Наріж м'якоть, інші овочі та шинку дрібним кубиком.

    Обсмаж цибулю з морквою до м'якості і додай баклажани з помідорами та шинкою. Продовжуй смажити все разом до готовності овочів, приправ начинку та заправ її часником. Виклади начинку в човники, посип тертим сиром і відправ в духовку на 15 хвилин при 200 градусах.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів компоту з аґрусу «Мохіто»

    8. Човники з баклажанів з мінтаєм та сметаною

    Чудовий рецепт, який варто знати кожній господині.

    Тобі знадобиться: 3 баклажани, 1 цибулина, 2 тушки мінтаю, 4 помідори, 100 г сметани, зелень, спеції.

    Приготування: Відварити баклажани 5 хвилин у киплячій воді. Розроби рибу на філе і дрібно наріж. Подрібни і обсмажте цибулю до прозорості, додай мінтай і готуй ще трохи, помішуючи. Розріж баклажани, акуратно видали м'якоть, подрібни її ножем і додай до риби.

    Приправ начинку до смаку, змішай з рубаною зеленню, доведи до готовності і виклади її в баклажани. Змасти все сметаною і зверху розклади часточки помідорів. Відправ човника на 30-35 хвилин у духовку при 180-200 градусах.

    9. Човники з баклажанів з рисом та овочами

    Такі човники стануть прекрасною та швидкою вечерею, коли в тебе мало часу на приготування.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 200 г вареного рису, 1 цибулина, 1 кабачок, 1 помідор, 1 болгарський перець, 80-100 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Розріж баклажани навпіл і відвари їх 15 хвилин у киплячій солоній воді. Дрібно наріж і обсмаж всі овочі разом до готовності. Акуратно витягни м'якоть з баклажанів, змішай її з овочами та рисом, і приправ. Виклади начинку в човники, посип тертим сиром і відправ на 20 хвилин в духовку при 180 градусах.

    10. Човники з баклажанів з грибами та горіхами

    Любителі більш пікантних страв можуть додати трохи подрібненого чорносливу.

    Тобі знадобиться: 1 баклажан, 4 печериці, 3 гілочки кінзи, 1 цибулина, 50 г твердого сиру, 1-2 ст.л. рубаних волоських горіхів, спеції.

    Приготування: Розріж баклажани, збризкати їх маслом, приправ і запікайте 25 хвилин в духовці при 200 градусах. Подрібни та обсмаж цибулю з грибами, додай рубану кінзу, горіхи та тертий сир. Акуратно дістань м'якоть з човників, дрібно її порубай і теж змішай з начинкою. Наповни нею човники та запікай страву ще 15 хвилин.

    11. Човники з баклажанів з тофу та соєвим соусом

    Ще один пісний рецепт човників, але цього разу – в азіатському стилі.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 1 морква, 1 цибулина, 1 стебло селери, 2 зубчики часнику, 150 г вареного рису, 100 г тофу, 2 ст.л. соєвий соус, зелень, спеції, пластівці чилі.

    Розріж баклажани вздовж, акуратно видали м'якоть і наріж її дрібним кубиком . Подрібни цибулю, селера і часник, а моркву натрій на тертці. Обсмаж всі овочі разом на середньому вогні, додай соєвий соус, зелень, спеції та чилі до смаку. Змішай готові овочі із рисом. Виклади цю начинку в човники, посип розкрошеним тофу і відправ у духовку на 30 хвилин при 180-200 градусах.

    12. Човники з баклажанів із куркою

    Підійде філе грудки, стегна чи будь-якої іншої частини курки.

    Тобі знадобиться: 2-3 баклажани, 500 г курячого філе, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 2 ст.л. сметани, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.

    Зараз читають:15 швидких та смачних рецептів ватрушок

    Приготування: Розріж баклажани вздовж, акуратно видали серединку і дрібно наріж кубиком. Обсмажити подрібнену цибулю, часник і м'якоть баклажанів протягом 3-4 хвилин. Додай дрібно нарізане куряче філе, приправ та протушкуй все разом ще 5 хвилин.

    Змішай начинку зі сметаною та зеленню, протушкуй ще 5 хвилин і виклади її в човники з баклажанів. Посип тертим сиром, накрий фольгою та запікай човники 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах, проте прибери фольгу за 15 хвилин до кінця готування.

    13. Човники з баклажанів з курячим фаршем та томатним соусом

    Безпрограшний варіант курячої начинки для човників.

    Тобі знадобиться: 1 баклажан, 1 цибулина, 250 г курячого фаршу, 1/2 помідора, 40 г твердого сиру, 4 ст. томатний соус, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Розріж баклажан навпіл, надріж м'якоть навхрест, збризкати все маслом і приправ за смаком. Відправ половинки на 30-40 хвилин у духовку при 180 градусах. Обсмаж подрібнену цибулю до м'якості, додай фарш і смаж ще 3-4 хвилини.

    Заправте начинку томатним соусом зі спеціями і жарте ще 7-10 хвилин, помішуючи. Видали м'якоть із запечених баклажанів, розімни її вилкою і змішай з начинкою. Наповни баклажани фаршем, виклади зверху скибочки помідорів і посип тертим сиром. Запікай човники ще 10-15 хвилин.

    14. Човники з баклажанів з відвареною телятиною та пармезаном

    Цілком дієтичний і водночас ситний рецепт.

    Тобі знадобиться: 200 г відвареної телятини, 1-2 баклажани, 200 г помідорів, 100 г болгарського перцю, 100 г цибулі, 50 г пармезану, спеції, зелень.

    Приготування: Розріж баклажан навпіл, збризкати маслом, приправ і запікай половинки 20 хвилин в духовці при 200 градусах. Дай їм охолонути і акуратно видали м'якоть. Дрібно наріж м'якоть, овочі та телятину.

    Обсмаж цибулю до прозорості, додай болгарський перець і жар ще 3-5 хвилин. Виклади телятину та помідори на сковороду, приправ начинку та готуй 5 хвилин. Змішай все з м'якоттю баклажану та рубаною зеленню. Наповни човники, посип тертим пармезаном і запікай їх ще 15 хвилин.

    15. Човники з баклажанів із кускусом

    Декілька ложок кускуса – і улюблені човники стануть ще поживнішими.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 1 болгарський перець, 2 помідори, 100-150 г твердого сиру, 4 ст.л. кускуса, 2-3 зубчики часнику, зелень, спеції.

    Заздалегідь запар кускус за інструкцією на упаковці . Розріж баклажани навпіл і обсмаж половинки на сковороді зрізом приблизно 5-7 хвилин. Акуратно видали та подрібни м'якоть. Дрібно наріж очищені помідори, перець та часник.

    Змішай готовий кускус, м'якоть баклажанів, овочі, подрібнену зелень та спеції за смаком. Виклади цю начинку в човники і відправ їх у духовку на 35 хвилин при 180 градусах. Після чого посип тертим сиром та запікай ще 10 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *