15 супів з креветками, які урізноманітнять твоє меню

Якщо ти шукаєш щось смачне, легке і при цьому максимально вишукане суп з креветками ідеально підійде під такий опис. Розповідаємо 15 чудових рецептів, щоби у тебе була можливість порадувати себе новою стравою!

Зміст

  • 1. Вершковий суп із креветками
  • 2. Суп біск із креветками
  • 3. Сирний суп з креветками та рисом
  • 4. Томатний суп із креветками
  • 5. Тайський суп з креветками та куркою
  • 6. Крем-суп з креветками, цвітною капустою та кабачком
  • 7. Суп Том Ям із креветками
  • 8. Суп з креветками та картоплею
  • 9. Суп з креветками та селерою
  • 10. Суп з креветками та кукурудзою
  • 11. Суп гаспачо із креветками
  • 12. Крем-суп із шпинату з креветками
  • 13. Томатний суп з креветками та сочевицею
  • 14. Суп з креветками та локшиною
  • 15. Гарбузовий крем-суп із креветками
  • 1. Вершковий суп із креветками

    Можеш використовувати креветки будь-якого розміру – це не має значення.

    Тобі знадобиться: 400 г креветок, 1-1,5 болгарських перцю, 1/2 цибулини, 100 г вершкового сиру, 250 мл вершків, 30 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, спеції.

    Залий креветок приблизно 1 літром води, додай улюблені спеції і провари всі 2-3 хвилини після кипіння. Процідити бульйон і очистити креветок.

    Подрібни і обсмаж цибулю з болгарським перцем у вершковому маслі прямо в каструлі, після чого відправ туди креветок і смажу ще 1-2 хвилини. Закип'яти вершки, змішай їх із вершковим сиром, залий креветок з овочами і трохи протушкуй на слабкому вогні. Додай проціджений бульйон до бажаної консистенції супу та провари всі разом 3-5 хвилин.

    2. Суп біск із креветками

    Тут обов'язково потрібно заздалегідь приготувати рибний бульйон або бульйон із панцирів креветок.

    Тобі знадобиться: 300 г очищених креветок, 1,5 л рибного бульйону, 2-3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 2 стебла селери, 150 мл сухого білого вина, 200 мл 20% вершків, 30 г вершкового масла.

    Приготування: Наріж і обсмаж овочі у вершковому маслі прямо в каструлі. Додай креветок і смажу ще 1-2 хвилини, а потім влий біле вино. Випари його приблизно на половину, влий бульйон, доведи все до кипіння і проварити 10 хвилин. Блендером подрібни суп до однорідності та проціди. Влий вершки, додай ще трохи цілих креветок за бажанням, приправ і проварити кілька хвилин.

    3. Сирний суп з креветками та рисом

    Яскравий, ароматний, простий, але при цьому не поступається ресторанним стравам!

    Тобі знадобиться: 400 г очищених креветок, 150 г рису, 200 г плавленого сиру, 150 г моркви, 150 г цибулі, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібніть і обсмажте цибулю з морквою прямо в каструлі. Залий водою, доведи до кипіння, всип промитий рис і проварити до його готовності. Приправ суп і виклади в нього плавлений сир. Коли сир розчиниться, то додай креветок, знову доведи до кипіння та зніми суп із вогню.

    Зараз читають:15 відмінних салатів з авокадо та тунцем

    4. Томатний суп із креветками

    Подавай готовий суп зі свіжою петрушкою чи кінзою.

    Тобі знадобиться: 250 г очищених креветок, 1 помідор, 2 ст. рису, 1 ст.л. томатної пасти, 1 цибулина, 1 пучок кінзи, 1/2 пучка кропу, 2 зубчики часнику, сіль, спеції.

    Приготування: Відправ очищених креветок, помідор нарізаний, часник і подрібнений кріп в каструлю. Залий приблизно 1 літром води, приправ та доведи до кипіння. Додай обсмажену цибулю, томатну пасту, промитий рис та подрібнену кінзу. Вари суп до готовності рису на слабкому вогні.

    5. Тайський суп з креветками та куркою

    Каррі-пасту можна придбати у майже будь-якому великому супермаркеті.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 300 г очищених креветок, 200 г локшини, 1 л курячого бульйону, 400 мл кокосового молока, 1 упаковка каррі-пасти, 2 листи кафір-лайма, 1 жменю сушених шиїтаке або інших грибів. рибного соусу, 1/2 лайма, 1 жменю м'яти.

    Злегка розігрій пасту каррі в каструлі, влий бульйон з кокосовим молоком і доведи до кипіння. Додай листя кафір-лайма і заздалегідь замочені та нарізані сухі гриби.

    Проварити 5 хвилин на середньому вогні і виклади нарізану смужками курку в суп. Ще через 8 хвилин додай креветок, а через 2-3 – зніми суп із вогню. Подавай його з вареною локшиною і заправ рибним соусом, соком лайма і посип м'ятою.

    6. Крем-суп з креветками, цвітною капустою та кабачком

    Ідеально впишеться навіть у ПП-раціон!

    Тобі знадобиться: 300 г креветок, 1 кабачок, 150 г цвітної капусти, 1 цибулина, 1 морква, 2 зубчики часнику, 100 мл вершків, 50 г твердого сиру, 2 л води або бульйону, 50 г вершкового масла, сіль, спец.

    Приготування: Подрібніть і обсмажте цибулю з морквою в половині вершкового масла, додай нарізаний кабачок з цвітною капустою і смажу ще кілька хвилин. Відправ засмажку в киплячу воду, проварити 15 хвилин і блендером подрібни до однорідності.

    Окремо привари і очисти креветок, обсмаж їх в маслі, що залишилося, приправ і відправ у суп. Влий вершки, всип тертий сир, ще раз доведи все до кипіння і зніми з вогню.

    7. Суп Том Ям із креветками

    Поживний та дуже смачний тайський суп.

    Тобі знадобиться: 300 г креветок, 200 г цибулі, 150 г помідорів, 20 г перцю чилі, 15 г імбиру, 2 стебла лемонграсу, 100 г грибів за смаком, 1 жменю листя кафір-лайма, 1,3 л води. коричневого цукру, 4 ст. рибного соусу, 5 ч.л. соку лайма.

    Приготування: Очисти креветок і відправ їх голови в каструлю. Додай нарізані помідори, чилі, імбир та лемонграс, залий водою, доведи до кипіння та вари бульйон 20 хвилин на середньому вогні. Після чого проціди бульйон, викинь голови, а решту інгредієнтів – поверни назад.

    Зараз читають:15 салатів з інжиром, які стануть вашими коханими

    Доведи бульйон до кипіння і виклади в нього листя кафір-лайма та нарізані гриби. Через 3-4 хвилини додай креветок, сік лайма, кокосове молоко, рибний соус та цукор. Провари суп ще 3 хвилини і подавай до столу.

    8. Суп з креветками та картоплею

    Ситніший рецепт супу, але все ще такий же простий.

    Тобі знадобиться: 400 г очищених креветок, 400 г картоплі, 1-2 моркви, 300 г плавленого сиру, 200 мл молока, сіль, спеції.

    Приготування: Відправ нарізану картоплю та плавлений сир у киплячу воду або бульйон. Проварити 15 хвилин, а потім додай терту і обсмажену моркву. Виклади креветок у суп, влий молоко, приправ і знову доведи все до кипіння. Зніміть з вогню.

    9. Суп з креветками та селерою

    За бажання, сюди також можна додати трохи плавленого сиру – він ніколи не зайвий.

    Тобі знадобиться: 300-350 г очищених креветок, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 2-3 ст.л. борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 л курячого бульйону, 500 мл молока, сіль|соль|, спеції.

    Приготування: Подрібніть і обсмажте цибулю з морквою і селера в вершковому маслі прямо в каструлі. Додай борошно, добре перемішай і влий тепле молоко, продовжуючи помішувати. Після чого залий гарячий бульйон і додай нарізану картоплю. Провари суп 15 хвилин після кипіння на слабкому вогні, приправ, додай креветок і провари ще 2-3 хвилини.

    10. Суп з креветками та кукурудзою

    Дуже ніжне та гармонійне поєднання смаків, до того ж – апетитно виглядає.

    Тобі знадобиться: 400 г очищених креветок, 1 банка консервованої кукурудзи, 1 цибуля-порей, 2 стебла селери, 200 г помідорів чері, 1,5 л води або бульйону, 200 мл вершків, 40-50 г вершкового масла, сіль.

    Дрібно наріж і обсмаж селера , а також світлу частину порею в вершковому маслі прямо в каструлі. Додай консервовану кукурудзу з рідиною, залий водою або бульйоном і проварити 5 хвилин після кипіння. Виклади очищених креветок і половинки помідорів чері, приправ суп і провари ще 3-4 хвилини. Влий теплі вершки, знову доведи до кипіння і зніми з вогню.

    11. Суп гаспачо із креветками

    Любителі холодних супів точно залишаться у захваті від цього рецепту!

    Тобі знадобиться: 200 г очищених готових креветок, 1 склянка томатного соку, 1 помідор, 1/2 болгарського перцю, 1/2 огірка, 1 цибулина-шалот, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. винного оцту, 2 ч. л. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець, петрушка.

    Приготування: Очисти помідор і наріж овочі дрібним кубиком. Додай подрібнений часник, винний оцет, сіль, мелений чорний перець, перемішай і залиш на 5 хвилин. Після чого залий все томатним соком і відправ гаспачо настоюватися в холодильник. Перед подачею збризкати суп оливковою олією, посип петрушкою і додай креветок.

    Зараз читають:12 салатів з восьминогом, які полюблять навіть примхливі гурмани

    12. Крем-суп із шпинату з креветками

    Швидко та смачно, особливо на курячому бульйоні замість води!

    Тобі знадобиться: 200 г очищених креветок, 250 г картоплі, 200 г замороженого шпинату, 80 г моркви, 100 г кореня селери, 100 мл вершків, 700 мл води або бульйону, сіль, спеції.

    Приготування: Нарізану картоплю відправ у киплячий бульйон і вари 10-15 хвилин. Окремо відвари креветок до готовності. Натрій і обсмаж моркву з коренем селери до м'якості. Окремо протушкуйте шпинат до випаровування зайвої вологи.

    Змішай шпинат з овочами та протушкуй ще кілька хвилин. Відправте засмаження в бульйон і блендером збий до однорідності. Влий вершки, приправ, додай креветок і провари суп ще 2-3 хвилини на слабкому вогні.

    13. Томатний суп з креветками та сочевицею

    Рекомендуємо використовувати червону сочевицю для більш гарного відтінку.

    Тобі знадобиться: 400 г креветок, 800 г томатів у власному соку, 100 г сочевиці, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 400 мл бульйону, 100 мл жирних вершків, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Обсмажити цибулю прямо в каструлі до легкого рум'янцю. Додай подрібнений часник та спеції, а ще через 1 хвилину – нарізані томати із соком та промиту сочевицю.

    Залий все бульйоном, приправ, доведи до кипіння і проварити 20-25 хвилин на середньому вогні. Блендером зби суп з теплими вершками, а в самому кінці приготування – додай варених або обсмажених креветок і прогрій все разом ще 1 хвилину.

    14. Суп з креветками та локшиною

    Звичайна тонка вермішель теж чудово підійде.

    Тобі знадобиться: 200 г креветок, 100 г локшини, 1 л курячого бульйону, 1 морква, 2 зубчики часнику, 20 г зеленої цибулі, сіль, спеції.

    Натрій і протушкуй моркву до м'якості, додай до неї подрібнений часник і зелену цибулю, і готуй ще 3 хвилини. Доведи бульйон до кипіння, засип у нього локшину, а через 2 хвилини – додай креветок, засмажку та спеції. Готуй всі разом 2-3 хвилини.

    15. Гарбузовий крем-суп із креветками

    Дуже яскрава, ефектна та ароматна страва!

    Тобі знадобиться: 300 г очищених креветок, 1/2 гарбуза, 200 мл 20% вершків, 50 г вершкового масла, 3 зубчики часнику, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж і відварь гарбуз до м'якості. Додай часник, сіль та спеції, і подрібни її в пюре з додаванням вершків та відвару до бажаної консистенції. Провари суп ще кілька хвилин, а за цей час – обсмаж креветок у вершковому маслі. Подавай суп із креветками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *