15 супів з цвітної капусти, які хочеться готувати цілий рік

Простий спосіб урізноманітнити перші страви – додати до них оригінальні інгредієнти. Наприклад, рекомендуємо скуштувати супи з цвітної капусти. У сезон її дуже багато, і вона досить доступна, а не в сезон – підійдуть заморожені суцвіття. Дивись 15 смачних рецептів таких супів у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Крем-суп із цвітної капусти із вершками
  • 2. Курячий суп з цвітною капустою
  • 3. Суп-пюре з цвітної капусти та броколі
  • 4. Овочевий суп із цвітною капустою
  • 5. Суп із цвітної капусти із сиром
  • 6. Суп із цвітної капусти з рисом та помідорами
  • 7. Суп-пюре з цвітної капусти та гарбуза
  • 8. Суп із цвітної капусти з нутом
  • 9. Суп із цвітної капусти з вермішеллю
  • 10. Сирний суп з цвітної капусти з печерицями
  • 11. Суп-пюре із запеченої цвітної капусти
  • 12. Томатний суп із цвітною капустою
  • 13. Пісний суп із цвітної капусти з горохом
  • 14. Суп із цвітної капусти з беконом
  • 15. Суп з цвітної капусти з квасолею та пшоном
  • 1. Крем-суп із цвітної капусти із вершками

    Цей ніжний кремовий суп точно нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 500 г цвітної капусти, 120 г картоплі, 100 мл вершків, 80 г цибулі, 1 зубчик часнику, вершкове масло, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю на вершковому маслі прямо в каструлі. Додай нарізану картоплю та суцвіття цвітної капусти, залий окропом, щоб він покривав овочі. Доведи до кипіння і вари суп приблизно 20-25 хвилин до м'якості. Злий рідину, але не виливай її.

    Блендер подрібни овочі до однорідності. Додай часник, спеції та трохи відвару до бажаної консистенції. Влий теплі вершки, перемішай, ще раз доведи суп до кипіння і зніми з вогню.

    2. Курячий суп з цвітною капустою

    Простий сімейний обід на кожен день.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 200 г цвітної капусти, 4 картоплини, 2 моркви, 1 цибулина, 150 г замороженого чи консервованого зеленого горошку, 3 л води, спеції, зелень.

    Залий курку водою і відвари до готовності . Всип нарізану картоплю в киплячий бульйон і вари близько 10 хвилин. Додай суцвіття цвітної капусти та вари ще 5-7 хвилин.

    Подрібни та обсмаж цибулю з морквою. Відправь засмажку і зелений горошок в суп, приправ і вари всі разом 5 хвилин на слабкому вогні. Посип рубаною зеленню.

    3. Суп-пюре з цвітної капусти та броколі

    Смачний та корисний суп, який чудово зігріває та насичує.

    Тобі знадобиться: 300 г броколі, 300 г цвітної капусти, 3-4 картоплини, 1 цибулина, 300 мл 20% вершків, вершкове масло, спеції.

    Приготування: Подрібни і обсмажте цибулю на вершковому маслі, додай інші овочі, залий водою і вари всі разом 20-30 хвилин до м'якості. Злий відвар і блендером подрібни овочі до однорідності. Влий трохи цього відвару до бажаної густоти супу. Влий вершки, приправ, ще раз доведи до кипіння і зніми з вогню.

    Зараз читають:Фрикадельки по-італійськи: секрети домашньої кухні

    4. Овочевий суп із цвітною капустою

    Якщо ти ще не знаєш, чого цікавого сьогодні приготувати, зверни увагу на цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 300 г цвітної капусти, 300 г броколі, 2 картоплини, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 стебло селери, 1 цибулина, 1 жменя стручкової квасолі, 2-2,5 л води або бульйону, спеції, зелень.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі. Обсмажити цибулю з морквою і селера до м'якості. Закип'ятіть воду або бульйон, виклади туди картоплю, а через 5 хвилин – броколі та перець. Ще через 5 хвилин додай інші овочі та стручкову квасолю. Приправ та суп суп 5-7 хвилин до готовності. Посип рубаною зеленню.

    5. Суп із цвітної капусти із сиром

    Рекомендуємо подавати готовий суп із сухариками та рубаною зеленню.

    Тобі знадобиться: 600 г цвітної капусти, 2 картоплини, 1 цибулина, 150 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, 5 ст.л. сметани, 1 ст. гірчиці, спеції, вершкове масло.

    Приготування: Відвари картоплю та цвітну капусту до готовності. Подрібни і обсмаж цибулю з часником на вершковому маслі, додай засмажку до овочів і ще трохи провари. Злий відвар, а овочі – подрібни блендером. Влий відвар до бажаної консистенції супу, доведи до кипіння і додай сметану, гірчицю і тертий сир. Приправ і варіть до розчинення сиру, помішуючи.

    6. Суп із цвітної капусти з рисом та помідорами

    Дуже яскравий та апетитний суп із доступних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 500 г цвітної капусти, 400 г картоплі, 500 г помідорів, 300 г болгарського перцю, 120 г моркви, 120 г цибулі, 100 г рису, 15 г часнику, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі. Відправте картоплю в киплячу воду або бульйон. Відразу всип промитий рис і проварити всі разом 10 хвилин. Обсмажити цибулю, моркву, часник і болгарський перець до м'якості. Виклади цвітну капусту в каструлю, а через 5 хвилин – додай засмажку та подрібнені помідори. Готуй суп ще 5 хвилин, приправ його за смаком і зніми з вогню.

    7. Суп-пюре з цвітної капусти та гарбуза

    Пряний та пікантний, з ароматним імбиром. Посип його насінням або тертим сиром при подачі.

    Тобі знадобиться: 600 г гарбуза, 300 г цвітної капусти, 1 морква, 1 цибулина, 15 г кореня імбиру, 300 мл 20% вершків, спеції.

    Приготування: Відвари шматочки гарбуза та цвітної капусти до м'якості. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою та імбиром. Блендер збий все до однорідності, додавши частину овочевого відвару для бажаної консистенції супу. Влий вершки, приправ і ще раз доведи все до кипіння. Зніміть з вогню і дай трохи настоятися.

    Зараз читають:Компот з аґрусу з апельсином: 20 незрівнянних рецептів

    8. Суп із цвітної капусти з нутом

    Східний суп з каррі та томатами у власному соку.

    Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 400 г томатів у власному соку, 150 г сухого нуту, 2 картоплини, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 1 ст.л. тертого імбиру, 1 перець чилі, 2 ч. л. каррі, 0,5 ч.л. зіри, 1,5 л води або бульйону, сіль.

    Приготування: Заздалегідь замочіть на ніч і відваріть його до готовності. Подрібни та обсмаж цибулю з часником, імбиром та чилі. Влий воду або бульйон, виклади нарізану картоплю і всип каррі. Доведи до кипіння і вари суп 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    Додай спеції, що залишилися, виклади суцвіття цвітної капусти і розім'яті томати з соком. Знову доведи до кипіння і вари до м'якості капусти. За 3-5 хвилин до кінця готування – всип нут.

    9. Суп із цвітної капусти з вермішеллю

    Для цього рецепту найкраще підійде тонка вермішель, на зразок павутинки.

    Тобі знадобиться: 300 г цвітної капусти, 4 картоплини, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, 100 г вермішелі, 2,5-3 л бульйону, спеції.

    Приготування: Закип'яти бульйон, додай нарізану картоплю та вари 10-12 хвилин. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Відправ засмаження, нарізаний перець і суцвіття цвітної капусти в суп. Вари разом ще 7-10 хвилин, додай вермішель і доведи до готовності. Приправте ближче до кінця готування.

    10. Сирний суп з цвітної капусти з печерицями

    Точно стане однією з твоїх улюблених перших страв!

    Тобі знадобиться: 300 г цвітної капусти, 350 г картоплі, 150 г печериць, 150 г моркви, 150 г цибулі, 200 г плавленого сиру, вершкове масло, олія, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж всі овочі та гриби. Залий картоплю водою або бульйоном, доведи до кипіння і вари 10-15 хвилин. Обсмаж цибулю з морквою на суміші двох олій, додай печериці та цвітну капусту, і жар ще 5-7 хвилин. Відправ засмажку і тертий плавлений сир у каструлю, приправ та варіть суп 8-10 хвилин до розчинення сиру. Посип його рубаною зеленню і дай трохи настоятися під кришкою.

    11. Суп-пюре із запеченої цвітної капусти

    Оригінальний спосіб приготувати звичайнісінький суп-пюре.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 1 л бульйону або води, оливкова олія, вершкове масло, спеції.

    Приготування: Наріж цвітну капусту шматочками, змішай її з оливковою олією та спеціями та запікай 25-35 хвилин у духовці при 220 градусах до рум'яності.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів шашлику з баранини

    Обсмаж подрібнену цибулю з часником на суміші двох олій, влий бульйон і додай капусту. Доведи до кипіння та провари суп 20 хвилин на слабкому вогні. Після чого блендером зби його до однорідності, приправ і додай трохи вершкового масла для смаку.

    12. Томатний суп із цвітною капустою

    Пісний рецепт на основі томатного соку.

    Тобі знадобиться: 350 г цвітної капусти, 300 г помідорів, 200 г стручкової квасолі, 150 г моркви, 120 г цибулі, 100 г болгарського перцю, 100 г стебла селери, 15 г перцю чилі, 2 л л води, спеції, зелень.

    Приготування: Подрібни всі інгредієнти на суп, відправ їх в каструлю і зали томатним соком. Додай воду, приправ на смак і доведи до кипіння. Вари суп 30-40 хвилин на слабкому вогні та посип рубаною зеленню в кінці.

    13. Пісний суп із цвітної капусти з горохом

    Овочева варіація для любителів ситних горохових супів

    Тобі знадобиться: 200 г колотого сухого гороху, 200 г цвітної капусти, 400 г картоплі, 100 г моркви, 1 ч.л. куркуми, спеції.

    Заздалегідь відвари горох майже до готовності . Долей трохи води до бажаної кількості супу і виклади нарізану картоплю. Вари 5 хвилин, а потім додай інші подрібнені овочі та спеції. Вари суп ще 30-35 хвилин на слабкому вогні. Перед подачею можеш посипати страву рубаною зеленню.

    14. Суп із цвітної капусти з беконом

    Неймовірно ароматний завдяки обсмаженому бекону.

    Тобі знадобиться: 1/2 качана цвітної капусти, 2 смужки бекону, 1/2 цибулини, 1/2 моркви, 1 стебло селери, 2 зубчики часнику, 1 гілочка чебрецю, 2-3 склянки бульйону, 1 склянка молока, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж бекон до рум'яності, відклади убік. У тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю з морквою, селера і часником. Додай суцвіття цвітної капусти, посип листочками чебрецю і влий бульйон з молоком. Доведи суп до кипіння, вари 15 хвилин на слабкому вогні, приправ та посип беконом перед подачею.

    15. Суп з цвітної капусти з квасолею та пшоном

    Цікавий рецепт супу для ситного обіду.

    Тобі знадобиться: 300 г цвітної капусти, 350 г консервованої квасолі, 1 склянка пшона, 300 г помідорів, 200 г болгарського перцю, 150 г моркви, 150 г цибулі, 3 л бульйону, спеції.

    Приготування: Виклади промите пшоно в киплячий бульйон і вари 4 хвилини. Далі додай консервовану квасолю та суцвіття цвітної капусти, і вари ще 15 хвилин. У цей же час подрібни і обсмаж інші овочі до м'якості. Відправте заправку в суп, приправте його за смаком, доведіть до повторного кипіння і проваріть 5 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *