У цвітної капусти приємний і нейтральний смак, а ще вона добре розварюється. І саме поєднання цих факторів робить її гарною основою для супів-пюре. Ділимося 15 легкими рецептами приготування!
Зміст
1. Суп-пюре з цвітної капусти на курячому бульйоні
Бульйон краще брати наваристіший, щоб він дав свій смак.
Тобі знадобиться: 150 г цвітної капусти, по 40 г цибулі та моркви, 70 г картоплі, 400 мл курячого бульйону, 100 мл вершків, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі, залий їх бульйоном і відваріть до м'якості. Подрібни всі разом блендером, приправ на смак і додай вершки. Прогрій суп ще 2 хвилини.
2. Суп-пюре із цвітної капусти зі сметаною
Традиційно супи-пюре додають вершки для консистенції, але ми пропонуємо альтернативу.
Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 1 л води, 100 мл сметани, спеції, зелень.
Приготування: Наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Додай нарізану картоплю та суцвіття цвітної капусти, залий гарячою водою та відвари суп до готовності овочів. Подрібни його блендером, приправ до смаку, додай сметану і рубану зелень, і прогрій ще пару хвилин.
3. Суп-пюре з цвітної капусти та картоплі
Якщо хочеться зробити суп-пюре більш ситним, то картопля завжди безпрограшний варіант.
Тобі знадобиться: 500 г цвітної капусти, 200 г картоплі, 100 мл вершків, 1 цибулина, 30 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Обсмажити нарізану цибулю на вершковому маслі до м'якості, додати кубики картоплі, суцвіття цвітної капусти і зали гарячою водою, щоб вона покривала овочі.
Зараз читають:10 легких рецептів компоту з абрикосів та апельсинів на зиму
Проварити всі разом 20-25 хвилин у киплячій воді, злити частину води і подрібнити овочі блендером. Додай вершки і трохи тієї ж води за потребою, приправ та провари суп ще 2-3 хвилини.
4. Суп-пюре з цвітної капусти з цибулею-пореєм та молоком
Ніжний суп у найкращих традиціях французької кухні.
Тобі знадобиться: 1 цибуля-порей, 800 мл молока, 1 головка цвітної капусти, 20 г вершкового масла, 1 щіпка мускатного горіха.
Приготування: Приваріть суцвіття цвітної капусти 2 хвилини в киплячій воді. Подрібніть порей і обсмажте його до м'якості на вершковому маслі. Додай цвітну капусту та мускатний горіх, залий молоком та провари близько 10 хвилин до м'якості капусти. Подрібніть суп блендером.
5. Суп-пюре із цвітної капусти з рисом
Оригінальний і ситний варіант, коли захочеться щось цікавіше.
Тобі знадобиться: 350 г цвітної капусти, 150 г цибулі, 150 г моркви, 50 г круглого рису, 200 мл вершків, 800 мл води, спеції.
Приготування: Наріж і обсмажте цибулю з морквою до м'якості, додай промитий рис і киплячу воду. Потім додай суцвіття цвітної капусти та спеції, і вари суп близько 15 хвилин до готовності інгредієнтів. Перебий його блендером, додай вершки та перемішай.
6. Суп-пюре із цвітної капусти з кабачками
Найлітніший рецепт супу-пюре у цій добірці, а заразом – легкий та дієтичний.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 500 г цвітної капусти, 150 г моркви, 150 г цибулі, спеції.
Приготування: Подрібни овочі. Обсмаж цибулю та моркву протягом 5 хвилин, додай кабачки та цвітну капусту, приправ та залий водою, щоб вона покривала овочі. Провари суп близько 20 хвилин, злий частину бульйону і подрібни все блендером.
7. Суп-пюре із цвітної капусти з морквою
Рекомендуємо додати трохи куркуми або каррі для яскравішого кольору.
Тобі знадобиться: 500 г цвітної капусти, 300 г моркви, по 2 ст. вершкового та оливкової олії, 35 г борошна, 500 мл молока, спеції.
Приготування: Відвари моркву та цвітну капусту до готовності. Буквально 1 хвилину обсмаж борошно на суміші двох олій і влий гаряче молоко, постійно помішуючи. Приправ, доведи майже до кипіння. Зби блендером овочі з частиною відвару. З'єднай їх з молоком, провари ще 2 хвилини, знову збий і приправ.
Зараз читають:15 класних рецептів, як приготувати маслюки
8. Суп-пюре з цвітної капусти та броколі
Цвітна капуста і броколі чудово поєднуються між собою в різних стравах.
Тобі знадобиться: 350 г цвітної капусти, 200 г броколі, 1 цибулина, 500 мл вершків, 20 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю на вершковому маслі до м'якості. Дрібно наріж обидва види капусти, додай туди ж і приправ за смаком. Обсмажуйте до м'якості, помішуючи. Влий вершки і 150 мл води, доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Подрібни суп блендером і подавай до столу.
9. Суп-пюре із цвітної капусти із сиром
Використовуй твердий або плавлений сир на власний смак.
Тобі знадобиться: 1 головка цвітної капусти, 1 цибулина, 1 морква, 2 картоплини, 100 мл вершків, 100 г сиру, спеції.
Приготування: Відварити до м'якості суцвіття цвітної капусти. Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх 5-7 хвилин. Додай нарізану картоплю та смажу ще пару хвилин. Влий 400-500 мл води та відвари до готовності картоплі.
Додай цвітну капусту, провари суп ще 2 хвилини і подрібни блендером. Додай вершки, спеції та тертий сир. Проварити суп-пюре до розчинення сиру, помішуючи.
10. Суп-пюре з цвітної капусти та гарбуза
Одна з приємних особливостей цього супу – апетитний помаранчевий відтінок.
Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 200 г цвітної капусти, 2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 100 мл вершків, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, моркву та часник, і обсмаж їх до м'якості. Довільно наріж картоплю, гарбуз та цвітну капусту. Додай засмажку та 300 мл води, і вари суп до готовності овочів. Приправ, подрібни його блендером і часткою вершки.
11. Суп-пюре із цвітної капусти з кукурудзою
Кукурудза підійде свіжа, заморожена чи консервована – не має значення.
Тобі знадобиться: 500 мл бульйону, 500 мл молока, 500 г цвітної капусти, 2 картоплини, 200 г кукурудзи, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, зелень, спеції, 50 г твердого сиру, 1 ст.л. борошна.
Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх до прозорості. Додай муку|борошно| і перемішай. Потім всип нарізану картоплю, протушкуй 3 хвилини і влий бульйон з молоком. Доведи до кипіння і вари суп 15 хвилин.
Зараз читають:20 легких рецептів вина з вишні
Запеки або приваріть суцвіття цвітної капусти до м'якості, додай їх у суп разом з кукурудзою і тертим сиром. Проварити ще 2-3 хвилини, помішуючи. Подрібни суп блендером, приправ за смаком і посип зеленню.
12. Суп-пюре з цвітної капусти та грибів
Якщо хочеш використовувати лісові гриби – то ретельно очисти та приваріть їх 15-20 хвилин.
Тобі знадобиться: 250 г цвітної капусти, 250 г грибів, 1 цибулина, 100 мл вершків жирністю 30%, 200 мл води або бульйону, 30 г вершкового масла, спеції.
Приварення суцвіття цвітної капусти 2-3 хвилини. Подрібни цибулю та гриби, і обсмаж близько 5 хвилин у вершковому маслі. Додай капусту, воду, вершки та спеції. Проваріть суп 10 хвилин і подрібніть його блендером.
13. Суп-пюре із цвітної капусти з кокосовим молоком
Повний рецепт, без звичайного молока або вершків.
Тобі знадобиться: 250 г цвітної капусти, 1/2 склянки кокосового молока, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. круглий рис, паприка, каррі, мускатний горіх, спеції.
Приготування: Відварити рис до готовності. Подрібни цибулю з часником, обсмаж їх до м'якості, додай цвітну капусту та залий 1 склянкою води. Вари всі 20 хвилин, додай інгредієнти, що залишилися, і прогрій ще 1 хвилину. Подрібніть суп блендером.
14. Суп-пюре із цвітної капусти з куркою
Ситний та корисний рецепт супу-пюре, багатого на білок.
Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 1 картоплина, 1 цибулина, 1 морква, 2 зубчики часнику, 1 куряче філе, 150 мл вершків, спеції.
Залий курку водою, відвари до готовності і наріж м'ясо. Подрібни цибулю, моркву та часник, і обсмаж їх до м'якості. Відвари в бульйоні картоплю та цвітну капусту до готовності. Додай засмажку, курку та спеції, та провари ще 3 хвилини. Подрібни суп, приправ та влий вершки.
15. Суп-пюре із цвітної капусти з помідорами
Дієтичний суп без вершків та інших жирних продуктів.
Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 2 помідори, 1 цибулина, 1 морква, спеції.
Приготування: Подрібніть цибулю, моркву і цвітну капусту, залийте водою або бульйоном і проваріть близько 15 хвилин. Очисти і натрій помідори, додай їх у суп і приправ. Проварити ще 5 хвилин і перебий суп блендером.
Джерело: dietcenter.com.ua