15 салатів зі свинячою мовою, які хочеться готувати знову і знову

Як раніше, так і до цього дня свинячий язик та страви з нього вважаються делікатесами. А як хороші такі салати! Врахуй, що для будь-якого з цих рецептів свинячий язик спочатку потрібно відварити та очистити від плівки. Варіння займає до двох годин – він повинен легко протикатися ножем. Тому краще зробити це наперед!

Зміст

  • 1. Салат зі свинячою язиком, огірками та яйцями
  • 2. Салат зі свинячим язиком та смаженими грибами
  • 3. Салат зі свинячою мовою та болгарським перцем
  • 4. Салат зі свинячою язиком та консервованим горошком
  • 5. Салат зі свинячою мовою та корейською морквою
  • 6. Салат зі свинячою мовою та картоплею
  • 7. Салат зі свинячою мовою та квасолею
  • 8. Салат зі свинячою язиком, помідорами та перепелиними яйцями
  • 9. Салат «Олів'є» зі свинячою мовою
  • 10. Салат зі свинячою мовою та баклажанами
  • 11. Салат зі свинячою мовою та чорносливом
  • 12. Салат зі свинячою мовою та яблуками
  • 13. Салат зі свинячою мовою та шинкою
  • 14. Салат зі свинячою язиком та пекінською капустою
  • 15. Салат «Гранатовий браслет» зі свинячою мовою
  • 1. Салат зі свинячою язиком, огірками та яйцями

    Один з найлегших і найсмачніших рецептів зі свинячою мовою.

    Тобі знадобиться: 450 г свинячої язики, 3 яйця, 250 г огірків, 20 г зеленої цибулі, 10 г кропу, майонез.

    Приготування: Відвари свинячий язик. Відвари круто яйця і наріж все соломкою, а зелень – подрібни. Заправ салат майонезом за смаком.

    2. Салат зі свинячим язиком та смаженими грибами

    Прекрасно підійдуть звичайні печериці, але можеш узяти й інші гриби.

    Тобі знадобиться: 1 свинячий язик, 250 г грибів, 1 цибулина, 2 яйця, 3 солоні огірки, майонез.

    Приготування: Відвари свинячий язик та яйця. Наріж гриби пластинками, цибуля – пір'ям, а потім обсмаж їх до готовності. Наріж язик, яйця та огірки соломкою, перемішай салат і заправ його майонезом.

    3. Салат зі свинячою мовою та болгарським перцем

    Дуже смачне та гармонійне поєднання, особливо у салатах.

    Зараз читають:20 простих рецептів, як приготувати огірки по-польськи на зиму

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої мови, 2 болгарські перці, 1 огірок, 1 фіолетова цибулина, 1 пучок зелені, оливкова олія, часник, спеції.

    Приготування: Відвари мову і наріж всі інгредієнти соломкою. Подрібни зелень. Для заправки салату змішай оливкову олію, тиск часник і спеції за смаком.

    4. Салат зі свинячою язиком та консервованим горошком

    Для цього рецепту не радимо нехтувати маринуванням цибулі.

    Тобі знадобиться: 1 свинячий язик, 1/2 банки зеленого консервованого горошку, 4 цибулини, майонез, 1 склянка окропу, по 0,5 ч.л. цукру та солі, 0,5 ст.л. оцту.

    Приготування: Наріж цибулю кільцями. Змішай окроп, сіль, цукор і оцет, залий цибулю і дай йому так охолонути, а потім злий маринад. Відвари свинячий язик, очисти і наріж його соломкою. Додай горошок і заправ салат майонезом.

    5. Салат зі свинячою мовою та корейською морквою

    Не лише смачний, а ще й дуже яскравий – чудовий вибір.

    Тобі знадобиться: 200 г свинячої мови, 100 г корейської моркви, 2 яйця, 150 г огірка, 2 пера зеленої цибулі, 5 гілочок кропу, майонез.

    Приготування: Відвари свинячий язик і яйця, і наріж їх соломкою разом з огірком. Подрібни всю зелень, додай моркву і заправ салат майонезом.

    6. Салат зі свинячою мовою та картоплею

    Дуже ситний салат, який може стати повноцінним обідом чи вечерею.

    Тобі знадобиться: 1 свинячий язик, 2 картоплини, 2 яйця, 100 г консервованої кукурудзи, майонез, зелень.

    Приготування: Відвари язик, яйця та картоплю окремо один від одного. Наріж все кубиком, додай кукурудзу та рубану зелень, і заправ салат майонезом.

    7. Салат зі свинячою мовою та квасолею

    Щоб не варити ще й квасолю, просто візьми консервовану.

    Тобі знадобиться: 2 свинячі язики, 4 яйця, 4 мариновані огірки, 1 пучок петрушки, 1 пучок зеленої цибулі, 200 г консервованої квасолі, майонез.

    Приготування: Відвари свинячий язик, окремо відвари яйця і наріж всі кубиком разом з огірками. Подрібни всю зелень, додай квасолю і заправ салат майонезом.

    8. Салат зі свинячою язиком, помідорами та перепелиними яйцями

    Такий простий, і в той же час вишуканий салат.

    Зараз читають:20 рецептів варення з чорниці, які варто приготувати

    Тобі знадобиться: 400 г свинячої мови, 2 помідори, 150 г твердого сиру, 100 г маслин, 20 г петрушки, 5-6 перепелиних яєць, майонез.

    Відвари свинячий язик, очисти і наріж його кубиком разом з помідорами. Маслини наріж кільцями, подрібни петрушку та натрій сир. Відварити перепелині яйця і розріж їх на половинки. Заправити салат майонезом.

    9. Салат «Олів'є» зі свинячою мовою

    Один із класичних рецептів домашнього Олів'є – саме зі свинячою мовою.

    Тобі знадобиться: 200 г свинячої мови, 4 картоплини, 1 морква, 3 яйця, 3 мариновані огірки, майонез, 3-4 ст.л. консервований зелений горошок.

    Приготування: Відвари мову, картоплю, моркву та яйця. Наріжте всі інгредієнти дрібним кубиком і додай горошок. Заправити салат майонезом.

    10. Салат зі свинячою мовою та баклажанами

    Теплий салат для ситного сімейного обіду чи вечері.

    Тобі знадобиться: 1 свинячий язик, 2 баклажани, 2 яйця, 2 болгарські перці, 2 зубчики часнику, петрушка, спеції, 3 ст.л. соєвого соусу, олія.

    Приготування: Свинячий язик відваріть до готовності і наріж соломкою. Наріж баклажани брусочками, обсмаж їх у маслі до рум'яності, влий соєвий соус і готуй 7-10 хвилин на слабкому вогні. Додай нарізаний соломкою болгарський перець і готуй ще кілька хвилин.

    У цей же час збий яйця зі спеціями, обсмаж омлет і теж наріж його соломкою. Подрібни петрушку та часник, змішай усі інгредієнти та перемішай салат.

    11. Салат зі свинячою мовою та чорносливом

    Цей салат ще й дуже корисний – без майонезу та зайвих калорій.

    Тобі знадобиться: 200 г свинячої язики, 5-6 штук чорносливу, 2 помідори, 3 салатні листи, 1/2 фіолетової цибулини, зелень, 30 мл оливкової олії, по 1 ч.л. яблучного оцту та зернистої гірчиці, спеції.

    Приготування: Відвари і наріж свинячий язик соломкою. Чорнослив замочи на 10 хвилин у окропі і теж наріж його соломкою. Наріж помідори часточками, цибуля – пір'ям, а зелень та салатне листя – довільно подрібни. Для заправки салату змішай оливкову олію, яблучний оцет, зернисту гірчицю та спеції.

    Зараз читають:12 відмінних рецептів настойки з абрикосів

    12. Салат зі свинячою мовою та яблуками

    Потрібні кисло-солодкі яблука із збалансованим смаком.

    Тобі знадобиться: 1 свинячий язик, 1 яблуко, 1 яйце, майонез.

    Приготування: Відваріть мову до готовності, і окремо відваріть яйце. Очисти яблуко, наріж всі інгредієнти кубиком і заправ салат майонезом.

    13. Салат зі свинячою мовою та шинкою

    Барвистий салат з таким самим яскравим і багатим смаком.

    Тобі знадобиться: 200 г свинячої язики, 140 г шинки, 1 помідор, 1 огірок, сметана, 1/2 банки консервованої кукурудзи.

    Приготування: Відвари свинячий язик до готовності, очисти і наріж соломкою. Так само наріж огірок і шинку, помідор наріж тонкими часточками і додай кукурудзу. Для заправки салату – найкраще взяти сметану.

    14. Салат зі свинячою язиком та пекінською капустою

    Щоб зробити його більш пікантним, додай у майонез ложку французької гірчиці.

    Тобі знадобиться: 250 г пекінської капусти, 100 г свинячої язики, 1 яйце, 1 солоний огірок, зелень, часник, майонез.

    Приготування: Відвари мову та окремо відвари яйце. Наріж пекінську капусту, а все інше – наріж кубиком або соломкою. Додай часник і зелень до смаку, і заправ салат майонезом.

    15. Салат «Гранатовий браслет» зі свинячою мовою

    Ефектний та святковий салат для особливих випадків!

    Тобі знадобиться: 1 свинячий язик, 2-3 картоплини, 1 буряк, 1/2 цибулини, 1 гранат, 30 г волоських горіхів, майонез.

    Приготування: Заздалегідь відвари та очисти мову. Картоплю та буряк теж відвари або запікання до м'якості. Натрій буряк на тертці, змішай його з подрібненими горіхами і приправ. Дрібно наріж і замаринуй цибулю в оцті за бажанням. Свинячий язик наріж кубиком, картопля натрій на тертці та очисти зерна граната.

    У центр плоского блюда постав склянку і викладай салат шарами навколо нього. Послідовність така: картопля, майонез, свинячий язик, майонез, цибуля, буряк і знову майонез. Злегка притискай шари, щоб надати форму. Зверху щільно виклади гранатові зерна і відправ салат на 1 годину в холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *