15 простих рецептів яблучного соку на зиму

Насправді приготувати натуральний яблучний сік дуже просто, але без обробки він не буде довго зберігатися. Тому, щоб закатати сік у банки на зиму, доведеться одразу врахувати кілька нюансів. Ми зібрали для тебе 15 рецептів на вибір – із соковижималкою, соковаркою чи взагалі без них!

Зміст

  • 1. Яблучний сік на зиму через соковитискач
  • 2. Яблучний сік зі стерилізацією
  • 3. Яблучний сік із м'якоттю на зиму
  • 4. Яблучний сік без цукру на зиму
  • 5. Яблучний сік у соковарці на зиму
  • 6. Яблучний сік без м'якоті на зиму
  • 7. Яблучний сік на зиму без соковитискача
  • 8. Яблучний сік на зиму через м'ясорубку
  • 9. Яблучний сік на тертці
  • 10. Яблучно-морквяний сік на зиму
  • 11. Виноградно-яблучний сік на зиму
  • 12. Яблучний сік із апельсинами на зиму
  • 13. Сік із яблук із грушами на зиму
  • 14. Сік із яблук з гарбузом на зиму
  • 15. Яблучно-вишневий сік на зиму
  • 1. Яблучний сік на зиму через соковитискач

    Найпростіший і найшвидший варіант – жодних проблем.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 ст. цукру.

    Приготування: Відіжми з яблук сік за допомогою соковижималки. Процідити його від піни, довести до кипіння, додати цукор за смаком і проварити 3 хвилини. Захід яблучний сік у стерилізовану банку.

    2. Яблучний сік зі стерилізацією

    Такий сік не потрібно варити, але потрібно простерилізувати вже у банку.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, цукор до смаку.

    Приготування: Відіжміть сік з яблук будь-яким доступним способом, процідити і додати цукор. Доведи його до кипіння, відразу перелий у банку і простерилізуй 10-15 хвилин у киплячій воді.

    3. Яблучний сік із м'якоттю на зиму

    За бажанням заміни цукор будь-яким підсолоджувачем.

    Зараз читають:12 незрівнянних рецептів маринованої капусти на зиму

    Тобі знадобиться: 1,5 кг яблук, 2 склянки води, 100 г цукру.

    Приготування: Очисти та наріж яблука, залий їх водою та проварити 15 хвилин. Перебий масу блендером, додай цукор, знову доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Перетріть заготовку через сито, ще раз доведи до кипіння і розлий сік по стерилізованих банках.

    4. Яблучний сік без цукру на зиму

    Найкорисніший сік, бо в ньому немає нічого зайвого.

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук.

    Приготування: Відіжми з яблук сік будь-яким зручним способом, а потім процідити його через марлю. Доведи до кипіння і проварити 10 хвилин на слабкому вогні, знімаючи піну. Закатай сік у підготовлені банки.

    5. Яблучний сік у соковарці на зиму

    Набагато корисніше магазинного, тому що в ньому точно немає ні консервантів, ні хімії.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 200 г цукру.

    Наріж яблука часточками і виклади у відсік для фруктів, пересипаючи їх цукром. Набери в нижню частину воду та збери соковарку за інструкцією. Відправ її на середній вогонь і залиши доти, поки яблучний сік виділяється через трубку. Можеш набирати його одразу в банки і потім закатати.

    6. Яблучний сік без м'якоті на зиму

    Такий сік потрібно процідити ретельніше, ніж зазвичай.

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 120 г цукру.

    Приготування: Відіжми з яблук сік, і проціди його через сито, обтягнуте щільною тканиною. Можна повторити цю процедуру кілька разів. Додай цукор, доведи сік до кипіння та розлий по банках.

    7. Яблучний сік на зиму без соковитискача

    Навіть якщо в тебе немає ніяких кухонних аксесуарів, це не привід відмовлятися від соку.

    Зараз читають:20 простих рецептів варення-п'ятихвилинки з червоної смородини

    Тобі знадобиться: 3 кг яблук, 1 л води, 300 г цукру.

    Приготування: Очисти і наріж яблука, залий їх 500 мл води, проварити 20-25 хвилин і подрібнити все блендером. Звари сироп з цукру і такої ж кількості води, влий до яблук, доведи до кипіння і провари яблучний сік ще 5 хвилин. Закатай його до стерилізованих банків.

    8. Яблучний сік на зиму через м'ясорубку

    Легкий та доступний спосіб отримати сік практично з будь-яких фруктів.

    Тобі знадобиться: 3 кг яблук, 200 г цукру.

    Приготування: Очисти та пропусти яблука через м'ясорубку. Відіжми всю цю масу через марлю і додай цукор. Доведи сік до кипіння, проварити 3 хвилини і розлий по стерилізованих банках.

    9. Яблучний сік на тертці

    Принцип той самий, що і з м'ясорубкою, хоча знадобиться більше часу.

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 100 г цукру.

    Приготування: Очисти яблука, натріть їх на дрібній тертці і відіжміть через марлю. Додай цукор і провари сік 3-4 хвилини після кипіння. Закатай його у підготовлені банки.

    10. Яблучно-морквяний сік на зиму

    Через те, що морква досить тверда, краще все-таки скористатися соковижималкою.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 500 г моркви, 1 лимон, 200 г цукру.

    Приготування: Відіжміть сік з яблук, моркви та лимона. Процідити його через марлю і довести до кипіння. Додай цукор, провари сік протягом 4-5 хвилин і закатай у банки.

    11. Виноградно-яблучний сік на зиму

    Можна змішати кілька сортів яблук та винограду для ще оригінальнішого смаку.

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 3 кг винограду, 1/2 склянки цукру.

    Приготування: Відіжміть сік з винограду та яблук будь-яким доступним способом, проціди і змішай. Доведи його до кипіння, проварити 5 хвилин і додай цукор. Перемішай і закатай сік у стерилізовані банки.

    Зараз читають:20 простих рецептів томатної пасти на зиму

    12. Яблучний сік із апельсинами на зиму

    Якщо яблука досить солодкі, то такого соку навіть не буде потрібно цукор.

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 700 г апельсинів.

    Приготування: Відіжміть сік з апельсинів і яблук, процідити і змішати. Доведи його до кипіння та розлий по чистих банках. Простерилізуйте їх ще 15 хвилин і заходьте.

    13. Сік із яблук із грушами на зиму

    За бажанням можеш додати сюди будь-які інші садові фрукти.

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 1 кг груш, 120 г цукру.

    Приготування: Відіжміть і проціди сік з яблук і груш. Доведи його до кипіння, додай цукор і проварити 5 хвилин. Розлий по стерилізованих банках і закатай кришками.

    14. Сік із яблук з гарбузом на зиму

    Цікава варіація соку, що приємно здивує своїм смаком!

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 1 кг яблук, 0,5 ч. л. лимонної кислоти, 150 г цукру.

    Приготування: Наріж очищений гарбуз та яблука шматочками, додай склянку води, протушкуй до м'якості та подрібни блендером. Влий ще воду до бажаної консистенції соку, і доведи до кипіння. Додай цукор і лимонну кислоту, провари сік 3-5 хвилин і розлий його в банки.

    15. Яблучно-вишневий сік на зиму

    Вишню можна взяти навіть заморожену – це не впливає на процес.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 500 г вишні, 200 г цукру.

    Приготування: Видали з вишні кісточки і відіжми сік. Відіжми сік з яблук, проціди і змішай його з вишневим. Додай цукор і за бажанням – воду. Доведи сік до кипіння, проварити 5 хвилин і розлий по стерилізованих банках.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *