Ну, хто не любить домашній вінегрет? Кожна господиня має свої хитрощі приготування і не останню роль у цьому відіграє заправка. Звичайно, можна просто взяти трохи олії, але ми пропонуємо поекспериментувати з різними рецептами!
Зміст
1. Заправка з гірчицею та лимонним соком
Залежно від того, яку гірчицю ти візьмеш, смак завжди буде новий.
Тобі знадобиться: 3 ст. олії, 1 ст.л. гірчиці, 2 ст. лимонного соку, 1 зубчик часнику, 1 щіпка цукру, 2 щіпки солі.
Дрібно нарубай часник або пропусти його через прес. Змішай усі інгредієнти для заправки.
2. Заправка для вінегрету з винним оцтом
Радимо використовувати нерафіновану олію для більш насиченого смаку.
Тобі знадобиться: 5 ст. олії, 2 ст.л. винного оцту, 0,5 ч.л. гірчиці, 0,5 ч. л. цукру, сіль та мелений чорний перець.
Приготування: Змішай масло, оцет, гірчицю та цукор до повного розчинення та однорідності. Приправ заправку за смаком.
3. Заправка для вінегрету з дижонською гірчицею
Дуже ніжна та легка заправка, яку можна використовувати і для інших салатів.
Зараз читають:Як приготувати білі гриби: 20 чудових рецептів на будь-який смак
Тобі знадобиться: 2 ч.л. дижонської гірчиці, 2 ст. білого винного оцту, 65 мл олії, 65 мл оливкової олії, сіль та мелений чорний перець.
Приготування: Змішай гірчицю, оцет, сіль та перець. Окремо змішай обидва види олії і влий їх тонким струмком, продовжуючи помішувати.
4. Заправка з бальзамічним оцтом
Оцту можеш взяти більше чи менше – пробуй на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. дижонської гірчиці, 2 ст. бальзамічний оцет, сіль і мелений чорний перець.
Приготування: Змішай гірчицю, оцет та спеції до однорідної консистенції. Поступово додай у заправку олію та знову перемішай.
5. Заправка для вінегрету з лимоном
Ще один популярний та класичний рецепт заправки, без якого ця добірка була б не повною.
Тобі знадобиться: 6 ст. олії, 1/2 лимона, 1 щіпка цукру, 1 щіпка солі, 2 ч.л. діжонської гірчиці, 1 щіпка меленого чорного перцю.
Змішай гірчицю, лимонний сік, цукор, сіль і перець. Можеш додати трохи цедри. Влий у заправку олію і знову перемішай.
6. Заправка з оливковою олією та гострою гірчицею
Обов'язково вибирай якісну оливкову олію для салатів.
Тобі знадобиться: 100 мл оливкової олії, 2 ст. винного оцту, 1,5 ч.л. гострої гірчиці, сіль та мелений чорний перець.
Акуратно збий вилкою всі інгредієнти до однорідності. В кінці приправ заправку для вінегрету до смаку.
7. Заправка з рисовим оцтом та соєвим соусом
Цікава азіатська заправка для овочевого вінегрету.
Тобі знадобиться: 5 ст. олії, 2 ст.л. рисового оцту, 2 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру, 0,3 ч. л. кунжутної олії, 1 щіпка меленого червоного перцю.
Зараз читають:20 найсмачніших десертів на Різдво 2023
Ретельно перемішай всі інгредієнти до однорідності. Можеш відправити їх у банку, що закручується, і гарненько струсити.
8. Заправка для вінегрету з медом
Незвичайний солодкуватий варіант заправки для тих, хто не боїться спробувати нове.
Тобі знадобиться: 5 ст. оливкової олії, 2 ст.л. бальзамічного оцту, 1 ч.л. діжонської гірчиці, 1 ч. л. меду, сіль і мелений чорний перець.
Змішай гірчицю, мед, бальзамік, сіль і перець до однорідної консистенції. Влий у заправку олію і знову перемішай.
9. Заправка для вінегрету з яблучним оцтом
Легкий присмак яблучний, який відмінно доповнює домашній вінегрет.
Тобі знадобиться: 3 ст. олії, 1 ст.л. яблучного оцту, 0,5 ч. л. гострої гірчиці, сіль та мелений чорний перець.
Змішай масло, оцет і гірчицю до однорідності. Гірчиці можеш взяти менше чи більше до смаку. Приправте заправку і знову перемішайте.
10. Заправка з коричневим цукром та тютюно
Замість тютюну можна взяти й інший гострий соус.
Тобі знадобиться: 2 ст. червоного винного оцту, 4 ст. олії, 1-2 ст.л. коричневого цукру, 3-4 краплі тютюну.
Змішай оцет з цукром до розчинення цукру. Додай олію та тютюну, і ще раз ретельно розмішай заправку.
11. Заправка з винним оцтом та зеленню
Своєрідна імпровізація на тему класичної заправки та песто.
Тобі знадобиться: 2 ст. білого винного оцту, 5 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч. л. гірчиці, 1 щіпка меленого чорного перцю, 1-2 кільця цибулі, 2-3 гілочки зелені.
Приготування: Дуже дрібно порубай приблизно 1 ч.л. цибулі та 1 ст.л. зелені. Змішай оцет, олію, сіль, гірчицю та перець, відправь туди решту інгредієнтів і знову перемішай.
12. Заправка для вінегрету із двома видами гірчиці
Сподобається любителям гострих та пікантних смаків.
Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками
Тобі знадобиться: 2 ст. білого винного оцту, 5 ст. олії, 1 ст.л. звичайної гірчиці, 1 ст. діжонської гірчиці, 0,5 ч. л. солі, 1 щіпка меленого чорного перцю.
Змішай оцет, сіль і перець до розчинення солі. Додай обидва види гірчиці та розмішай до однорідності. Продовжуючи заважати, влий цівкою масло.
13. Заправка для вінегрету з яєчним жовтком
Потрібний варений жовток, а ось білок використовуй у інших стравах.
Тобі знадобиться: 2 ст. винного оцту, 1 ч.л. лимонного соку, 1 варений яєчний жовток, 6 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч. л. гірчиці, 1 щіпка меленого чорного перцю.
Розітри виделкою жовток, лимонний сік, гірчицю та укус. Додай сіль і перець, поступово влий олію і ретельно перемішай заправку.
14. Заправка для вінегрету з ароматними травами
Якщо ти не маєш свіжих трав, то цілком підійдуть і сушені.
Тобі знадобиться: 2 ст. білого винного оцту, 1 ч. л. лимонного соку, 1 зубчик часнику, 5 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч. л. гірчиці, 1 щіпка меленого чорного перцю, по 1 щіпці розмарину, чебрецю, орегано та базиліка.
Приготування: Змішай оцет, лимонний сік, олію та гірчицю. Додай туди пропущений через часник прес і всі спеції з травами. Переміш заправку ще раз.
15. Заправка з томатною пастою
Замість пасти підійде навіть томатний густий соус без добавок.
Тобі знадобиться: 3 ст. олії, 4 ст.л. води, 1 ст. томатної пасти, 1 ст. гірчиці, по 1 щіпці цукру, солі та меленого чорного перцю.
Приготування: Розмішай томатну пасту, цукор, сіль, перець та гірчицю в кип'яченій воді. Додай олію і ретельно зби всю заправку до однорідності.
Джерело: dietcenter.com.ua