15 чудових рецептів з гарбуза в мультиварці

Гарбуз можна смачно приготувати десятками різних способів – у тому числі й у мультиварці. Причому це може бути як супи, і основні страви чи каші. Зібрали для тебе велику добірку рецептів та ідей!

Зміст

  • 1. Гарбузова каша з рисом у мультиварці
  • 2. Гарбузовий кекс у мультиварці
  • 3. Пюре з гарбуза у мультиварці
  • 4. Гарбузовий компот у мультиварці
  • 5. Пісна гарбузова каша з пшоном у мультиварці
  • 6. Гарбуз з яблуками в мультиварці
  • 7. Манник з гарбуза на кефірі у мультиварці
  • 8. Гарбуз з медом у мультиварці
  • 9. Овочеве рагу з гарбузом у мультиварці
  • 10. Гарбузовий джем у мультиварці
  • 11. Курка з гарбузом у мультиварці
  • 12. Рис із гарбузом та родзинками у мультиварці
  • 13. Гарбузовий суп-пюре у мультиварці
  • 14. Спекотне з гарбузом у мультиварці
  • 15. Сирно-гарбузова запіканка в мультиварці
  • 1. Гарбузова каша з рисом у мультиварці

    Ніжна молочна каша, яка стане чудовим сніданком для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 1 л молока, 500 г гарбуза, 200 г рису, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Відправте в чашу мультиварки половину вершкового масла, наріжте гарбуз кубиком і увімкніть режим «Випічка» на 15 хвилин. Додай промитий рис і інгредієнти, що залишилися, і включи на 35-40 хвилин режим «Гасіння» або «Каша».

    2. Гарбузовий кекс у мультиварці

    Обов'язково додай у тісто сезонні прянощі до смаку.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 200 г гарбуза, сіль, спеції.

    Відвари гарбуз 20 хвилин в режимі «На пару» і подрібни блендером. Збий яйця з цукром до пишності, додай олію і знову збий. Додай гарбузове пюре, а потім сухі інгредієнти. Випікай гарбузовий кекс у застеленій пергаментом мультиварці 1 годину в режимі випічки.

    3. Пюре з гарбуза у мультиварці

    Мабуть найпростіший гарнір, який можна приготувати з гарбуза.

    Тобі знадобиться: 350 г гарбуза, 200 мл води, 2 ст. цукру.

    Приготування: Наріж гарбуз дрібним кубиком, залий його водою з цукром і готуй 40 хвилин у режимі «Гасіння». Після чого злий зайву воду та подрібни пюре за допомогою блендера.

    Зараз читають:15 кращих рецептів тарталеток з куркою та грибами

    4. Гарбузовий компот у мультиварці

    Яскравий, смачний і приготується абсолютно без твоєї участі.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 2,5 л води, 100 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком і відправте всі інгредієнти в мультиварку. Увімкни на півгодини режим “Суп” або “Варка”.

    5. Пісна гарбузова каша з пшоном у мультиварці

    За бажання гарбуз можна використовувати навіть заморожену.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 1 склянка пшонки, 2,5 склянки води, 20 г цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Дрібно наріж гарбуз, ретельно промий крупу і завантаж всі інгредієнти в мультиварку. Увімкни режим «Каша» або «Гушіння» на 45 хвилин.

    6. Гарбуз з яблуками в мультиварці

    Якщо до основної страви тобі буде потрібно солодкий фруктово-овочевий гарнір – це він.

    Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 2 яблука, 3 ст. цукру, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 мл води.

    Приготування: Наріж очищені яблука та гарбуз невеликим кубиком разом з олією. Надішліть всі інгредієнти в мультиварку і включи режим «Випічка» на 30-40 хвилин.

    7. Манник з гарбуза на кефірі у мультиварці

    Манники хороші своєю легкістю приготування – впорається кожен.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 180 мл кефіру, 180 г манки, 90 г цукру, 2 яйця, 1 ст. соку лимона, 0,5 ч. л. лимонної цедри, 1 ч. л. розпушувача, 3 ст. рослинного масла.

    Змішай кефір з манкою, залиш їх на півгодини і додай цукор. Додай збиті яйця та розпушувач. Наприкінці додай подрібнений блендером гарбуз, цедру та лимонний сік. Змасти олією чашу мультиварки, вилий тісто і випікай манник 1 годину в режимі «Випічка».

    8. Гарбуз з медом у мультиварці

    Виходить нітрохи не гірше, ніж запечена у духовці.

    Тобі знадобиться: 750 г гарбуза, 4-5 ст. меду, 25 г вершкового масла|мастила|, кориця, кардамон.

    Приготування: Наріж гарбуз середніми шматочками і змішай його з медом та спеціями. Густо змасти чашу мультиварки олією, виклади гарбуз і готуй півгодини у режимі «Випічка».

    Зараз читають:20 найкращих рецептів варення з обліпихи

    9. Овочеве рагу з гарбузом у мультиварці

    Пісна, корисна і в той же час ситна овочева страва.

    Тобі знадобиться: 300 г картоплі, 160 г гарбуза, по 100 г цибулі, моркви, селери, болгарського перцю та кабачка, 3 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, спеції, 2 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Наріж всі овочі на рагу. Розігрів у мультиварці масло та обсмаж цибулю до прозорості. Виклади до нього картоплю та увімкни режим «Гасіння» на 35-40 хвилин. Через 10 хвилин додай гарбуз і ще через 10 хвилин – овочі, що залишилися. За пару хвилин до кінця приготування – додай часник, зелень та спеції.

    10. Гарбузовий джем у мультиварці

    Такий джем можна відправити в холодильник або закатати до стерилізованих банків.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 280 г цукру, 1 апельсин, 1 яблуко.

    Натрій гарбуз і яблуко на тертці, висип у чашу мультиварки, засип цукром і залиш на пару годин. Додай цедру та сік апельсина та варіджем близько 1 години в режимі «Джем» або «Варка», періодично помішуючи.

    11. Курка з гарбузом у мультиварці

    Прекрасна основна страва на кожен день або навіть у свята.

    Тобі знадобиться: 800 г курячого філе, 500 г гарбуза, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 150 мл води, 1 морква, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. зернистої гірчиці, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю і часник, натрі моркву, а курку та інші овочі – наріж середніми шматочками. Розігрій масло в режимі для смаження, обсмаж цибулю з часником, а потім додай моркву та перець.

    Трохи підрум'яніти все разом і додай курку. Продовжуй смажити, поки курка не побіліє. Додай гарбуз, гірчицю, спеції та гарячу воду. Готуй страву 40 хвилин у режимі «Гасіння» під кришкою.

    12. Рис із гарбузом та родзинками у мультиварці

    Виходить щось на кшталт пісного плову – дуже смачно та ситно.

    Зараз читають:10 рецептів свинячих реберець у казані, щоб порадувати родину

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст. олії, 1/3 склянки родзинок, по 0,5 ч.л. кориці та куркуми, 1 склянка рису для плову, 1,5 склянки води, спеції.

    Розігрів масло в режимі для випікання. Виклади нарізані овочі з гарбузом і готуй 10-15 хвилин. Додай промиті родзинки та всі спеції, і готуй ще 1 хвилину. Засип у мультиварку промитий рис, влий воду і готуй 35-40 хвилин, вибравши відповідну для плову програму.

    13. Гарбузовий суп-пюре у мультиварці

    Якщо говорити про супи, то найчастіше з гарбуза роблять кремові супи-пюре.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг гарбуза, 1 цибулина, 2-3 картоплини, 1 ч.л. каррі, 1 л бульйону, 200 мл вершків, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі кубиком, виклади їх у мультиварку, додай спеції та залий бульйон. Увімкни режим «Гасіння» на 45 хвилин. Після цього подрібни суп блендером і додай теплі вершки.

    14. Спекотне з гарбузом у мультиварці

    Ситну страву на обід чи вечерю, причому для різноманітності можна взяти й інше м'ясо.

    Тобі знадобиться: 350 г свинини, 550 г гарбуза, 5 картоплин, 1 цибулина, 1 мультистакан води, 3 ст. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз та картоплю кубиком, подрібни цибулю і наріж свинину невеликими шматочками. Виклади все в чашу мультиварки, додай олію та спеції, перемішай і готуй півгодини в режимі «Випічка» під кришкою. Влий гарячу воду і готуй ще 1-1,5 години в режимі «Гасіння».

    15. Сирно-гарбузова запіканка в мультиварці

    Плюс цього рецепта в тому, що гарбуз навіть не потрібно спочатку приварювати.

    Тобі знадобиться: 500 г сиру, 200 г гарбуза, 100 г сметани, 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки манки, 1 ч.л. розпушувача, 3 яйця.

    Приготування: Сир перетрій через сито і змішай зі сметаною, манкою, цукром, розпушувачем і жовтками. Натрій на тертці і додай гарбуз сюди. Окремо зби білки до стійких піків і втрути їх лопаткою в тісто. Виклади масу в змащену олією чашу мультиварки та готуй запіканку 50-60 хвилин у режимі «Випічка».

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *