Свинячу вирізку можна приготувати по-різному, але ми хочемо запропонувати тобі зробити її на сковороді. Відмінний вибір на випадок, коли не хочеться витрачати багато часу або розігрівати духовку. Розповідаємо 12 найсмачніших рецептів!
Зміст
1. Смажена свиняча вирізка на сковороді
Легкий рецепт для тих, хто віддає перевагу смаку чистого м'яса.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Наріж свинячу вирізку шматками по 10 мм завтовшки, посоліть і поперчити. Обсмажити на середньому вогні у великій кількості олії приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
2. Свиняча вирізка з цибулею та часником на сковороді
Завдяки цибулі та часнику – свинина виходить ще соковитіше та ароматніше.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж свинину невеликими шматками і обсмажуйте, поки весь сік не википить. Додай нарізану цибулю та часник, приправ на смак і продовжуй смажити все разом до золотистості на невеликому вогні.
3. Свиняча вирізка із запашними травами на сковороді
Усього кілька гілочок трав, а приголомшливий запах стоїть на всю кухню.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 50 мл рослинної олії, 1 гілочка розмарину, 1 гілочка чебрецю, спеції.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів страв на сковороді
Приготування: Наріж свинячу вирізку шматочками завтовшки близько 1 см і приправ. Виклади м'ясо в розігріту олію з гілочками трав і жар 8-10 хвилин на середньому вогні, перевертаючи.
4. Свиняча вирізка з імбиром на сковороді
Завдяки технології обсмажування – усі м'ясні соки залишаються усередині свинини.
Тобі знадобиться: 2 свинячі вирізки, 2 ст.л. насіння кмину, 0,5 ч.л. гострого червоного перцю, 2 см імбиру, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Подрібни кмин, часник та імбир, змішай зі спеціями до смаку, натрій свинину і залиш її на ніч у холодильнику під плівкою. Обсмаж шматочки вирізки в маслі приблизно по 3 хвилини з кожного боку, накрий кришкою, зменш вогонь і доведи до готовності ще 6-8 хвилин.
5. Свиняча вирізка у томатному соусі на сковороді
Дуже смачне доповнення до будь-яких гарнірів – картоплі, макаронів або круп.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої вирізки, 80 г цибулі, 1 морква, 4 ст. томатного соусу або пасти, 250 мл води, 2 лаврові листи, спеції.
Приготування: Наріж свинину на медальйони та обсмаж на сильному вогні до рум'яності з двох боків. Відклади убік і в тій же сковороді обсмаж до м'якості подрібнену цибулю та моркву. Додай томат, спеції та воду, доведи до кипіння, виклади в соус свинячу вирізку та туші під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні.
6. Свиняча вирізка у вині на сковороді
За бажання додай у соус запашні трави, на кшталт чебрецю або шавлії.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 2 ст. соєвого соусу, 1 лимон, 200 мл білого сухого вина, олія, спеції.
Тонко наріж свинину, обсмаж з двох сторін до рум'яності і відклади убік. У ту ж сковорідку влий лимонний сік та інші інгредієнти, додай спеції, прокип'ятити соус пару хвилин і виклади в нього свинячу вирізку. Протушкуй ще 10-15 хвилин до готовності.
Зараз читають:15 простих рецептів повидла з яблук
7. Свиняча вирізка у соєвому соусі на сковороді
Рекомендуємо використовувати більш насичений темний соєвий соус.
Тобі знадобиться: 300 г свинячої вирізки, 1 ст. соєвого соусу, спеції, 1 ч.л. паприки, 1 ст. оливкової олії.
Наріж свинячу вирізку на середні шматочки. Змішай соєвий соус, олію та всі спеції, і замаринуй свинину на пару годин. Обсмаж її до рум'яності з усіх боків та 5-7 хвилин доведи до готовності під кришкою на слабкому вогні.
8. Свиняча вирізка у клярі на сковороді
Щоб прибрати з кляру зайву олію, викладай відбивні на паперові серветки.
Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 3 яйця, 3 ст. борошна, 3 ст. майонезу, спеції.
Приготування: Наріж свинячу вирізку на відбивні, злегка відбий і приправ. Змішай однорідний кляр з яєць, майонезу та борошна. Вмоч і обсмаж відбивні з двох сторін до готовності на середньому вогні.
9. Свиняча вирізка на сковороді-гриль
Цей рецепт підійде навіть тим, хто тримається здорового харчування.
Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 1 лимон, 3 ст. гірчиці, 2 ст. оливкової олії, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Змішай лимонний сік, подрібнений часник та інші інгредієнти. Замаринуй свинячу вирізку на 1 годину і потім обсмаж її на середньому вогні на сковороді-гриль приблизно 15 хвилин, перевертаючи.
10. Свиняча вирізка з грибами та вершками на сковороді
Вершковий соус з грибами доповнює будь-яке м'ясо і свинину в тому числі.
Тобі знадобиться: 2 свинячі вирізки, 700 г грибів, 200 мл вершків, 2 ст. муки|борошна|, 4 ст.л. вершкового масла|мастила|, 2-3 цибулини, 5 зубчиків часнику, 300 мл води або бульйону, 4 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Наріж вирізку шматками та обсмаж у суміші олій з усіх боків до рум'яності. Відклади убік і приправ. У тому ж олії обсмаж подрібнену цибулю та часник, додай гриби та протушкуй 5 хвилин.
Зараз читають:15 найкращих рецептів салату «Тіщина мова» на зиму
Додай муку|борошно|, перемішай, влий воду і доведи до кипіння. Влий вершки, приправ соус, провари ще 5 хвилин і виклади в нього свинину. Готуй 25-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
11. Свиняча вирізка із яблуками на сковороді
Найкраще виходить із кислими або кисло-солодкими зеленими яблуками.
Тобі знадобиться: 900 г свинячої вирізки, 60 мл яблучного соку, 3 яблука, 1-2 цибулини, 30 г вершкового масла, 30 мл олії, 1 ч.л. яблучного оцту, по 1/3 ч. л. кориці, мускатного горіха та коріандру, спеції.
Приготування: Наріж свинячу вирізку шматочками, присип спеціями і залиш на 20 хвилин. Обсмаж вирізку на суміші двох олій по 1 хвилині з усіх боків до рум'яності і відклади убік.
У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю, додай очищені нарізані яблука і готуй до їхньої м'якості. Влий яблучний сік і оцет, виклади свинину та туши все під кришкою 10-15 хвилин на слабкому вогні.
12. Свиняча вирізка у гірчичному соусі з коньяком на сковороді
Гірчиця підійде будь-яка, але найкраще – не дуже гостра.
Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 150 мл бульйону, 2 цибулини, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. борошна, 3 ст. гірчиці, 5 ст. 20% вершків, 2 ст.л. коньяку, спеції.
Приготування: Наріж вирізку шматочками по 4 см, злегка сплюсні рукою і обсмаж в оливковій олії з двох сторін по 2 хвилини до рум'яності. Відклади свинину і в тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю.
Додай борошно, перемішай і влий бульйон. Доведи до кипіння, додай гірчицю і виклади м'ясо. Через 5 хвилин додай вершки, коньяк та спеції за смаком. Протушкуй ще 3 хвилини на сильному вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua