12 рецептів свинячої вирізки на сковороді, які зможе приготувати кожен

Свинячу вирізку можна приготувати по-різному, але ми хочемо запропонувати тобі зробити її на сковороді. Відмінний вибір на випадок, коли не хочеться витрачати багато часу або розігрівати духовку. Розповідаємо 12 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Смажена свиняча вирізка на сковороді
  • 2. Свиняча вирізка з цибулею та часником на сковороді
  • 3. Свиняча вирізка із запашними травами на сковороді
  • 4. Свиняча вирізка з імбиром на сковороді
  • 5. Свиняча вирізка у томатному соусі на сковороді
  • 6. Свиняча вирізка у вині на сковороді
  • 7. Свиняча вирізка у соєвому соусі на сковороді
  • 8. Свиняча вирізка у клярі на сковороді
  • 9. Свиняча вирізка на сковороді-гриль
  • 10. Свиняча вирізка з грибами та вершками на сковороді
  • 11. Свиняча вирізка із яблуками на сковороді
  • 12. Свиняча вирізка у гірчичному соусі з коньяком на сковороді
  • 1. Смажена свиняча вирізка на сковороді

    Легкий рецепт для тих, хто віддає перевагу смаку чистого м'яса.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, олія, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж свинячу вирізку шматками по 10 мм завтовшки, посоліть і поперчити. Обсмажити на середньому вогні у великій кількості олії приблизно по 5 хвилин з кожного боку.

    2. Свиняча вирізка з цибулею та часником на сковороді

    Завдяки цибулі та часнику – свинина виходить ще соковитіше та ароматніше.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж свинину невеликими шматками і обсмажуйте, поки весь сік не википить. Додай нарізану цибулю та часник, приправ на смак і продовжуй смажити все разом до золотистості на невеликому вогні.

    3. Свиняча вирізка із запашними травами на сковороді

    Усього кілька гілочок трав, а приголомшливий запах стоїть на всю кухню.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 50 мл рослинної олії, 1 гілочка розмарину, 1 гілочка чебрецю, спеції.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів страв на сковороді

    Приготування: Наріж свинячу вирізку шматочками завтовшки близько 1 см і приправ. Виклади м'ясо в розігріту олію з гілочками трав і жар 8-10 хвилин на середньому вогні, перевертаючи.

    4. Свиняча вирізка з імбиром на сковороді

    Завдяки технології обсмажування – усі м'ясні соки залишаються усередині свинини.

    Тобі знадобиться: 2 свинячі вирізки, 2 ст.л. насіння кмину, 0,5 ч.л. гострого червоного перцю, 2 см імбиру, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни кмин, часник та імбир, змішай зі спеціями до смаку, натрій свинину і залиш її на ніч у холодильнику під плівкою. Обсмаж шматочки вирізки в маслі приблизно по 3 хвилини з кожного боку, накрий кришкою, зменш вогонь і доведи до готовності ще 6-8 хвилин.

    5. Свиняча вирізка у томатному соусі на сковороді

    Дуже смачне доповнення до будь-яких гарнірів – картоплі, макаронів або круп.

    Тобі знадобиться: 400 г свинячої вирізки, 80 г цибулі, 1 морква, 4 ст. томатного соусу або пасти, 250 мл води, 2 лаврові листи, спеції.

    Приготування: Наріж свинину на медальйони та обсмаж на сильному вогні до рум'яності з двох боків. Відклади убік і в тій же сковороді обсмаж до м'якості подрібнену цибулю та моркву. Додай томат, спеції та воду, доведи до кипіння, виклади в соус свинячу вирізку та туші під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні.

    6. Свиняча вирізка у вині на сковороді

    За бажання додай у соус запашні трави, на кшталт чебрецю або шавлії.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 2 ст. соєвого соусу, 1 лимон, 200 мл білого сухого вина, олія, спеції.

    Тонко наріж свинину, обсмаж з двох сторін до рум'яності і відклади убік. У ту ж сковорідку влий лимонний сік та інші інгредієнти, додай спеції, прокип'ятити соус пару хвилин і виклади в нього свинячу вирізку. Протушкуй ще 10-15 хвилин до готовності.

    Зараз читають:15 простих рецептів повидла з яблук

    7. Свиняча вирізка у соєвому соусі на сковороді

    Рекомендуємо використовувати більш насичений темний соєвий соус.

    Тобі знадобиться: 300 г свинячої вирізки, 1 ст. соєвого соусу, спеції, 1 ч.л. паприки, 1 ст. оливкової олії.

    Наріж свинячу вирізку на середні шматочки. Змішай соєвий соус, олію та всі спеції, і замаринуй свинину на пару годин. Обсмаж її до рум'яності з усіх боків та 5-7 хвилин доведи до готовності під кришкою на слабкому вогні.

    8. Свиняча вирізка у клярі на сковороді

    Щоб прибрати з кляру зайву олію, викладай відбивні на паперові серветки.

    Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 3 яйця, 3 ст. борошна, 3 ст. майонезу, спеції.

    Приготування: Наріж свинячу вирізку на відбивні, злегка відбий і приправ. Змішай однорідний кляр з яєць, майонезу та борошна. Вмоч і обсмаж відбивні з двох сторін до готовності на середньому вогні.

    9. Свиняча вирізка на сковороді-гриль

    Цей рецепт підійде навіть тим, хто тримається здорового харчування.

    Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 1 лимон, 3 ст. гірчиці, 2 ст. оливкової олії, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Змішай лимонний сік, подрібнений часник та інші інгредієнти. Замаринуй свинячу вирізку на 1 годину і потім обсмаж її на середньому вогні на сковороді-гриль приблизно 15 хвилин, перевертаючи.

    10. Свиняча вирізка з грибами та вершками на сковороді

    Вершковий соус з грибами доповнює будь-яке м'ясо і свинину в тому числі.

    Тобі знадобиться: 2 свинячі вирізки, 700 г грибів, 200 мл вершків, 2 ст. муки|борошна|, 4 ст.л. вершкового масла|мастила|, 2-3 цибулини, 5 зубчиків часнику, 300 мл води або бульйону, 4 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Наріж вирізку шматками та обсмаж у суміші олій з усіх боків до рум'яності. Відклади убік і приправ. У тому ж олії обсмаж подрібнену цибулю та часник, додай гриби та протушкуй 5 хвилин.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів салату «Тіщина мова» на зиму

    Додай муку|борошно|, перемішай, влий воду і доведи до кипіння. Влий вершки, приправ соус, провари ще 5 хвилин і виклади в нього свинину. Готуй 25-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    11. Свиняча вирізка із яблуками на сковороді

    Найкраще виходить із кислими або кисло-солодкими зеленими яблуками.

    Тобі знадобиться: 900 г свинячої вирізки, 60 мл яблучного соку, 3 яблука, 1-2 цибулини, 30 г вершкового масла, 30 мл олії, 1 ч.л. яблучного оцту, по 1/3 ч. л. кориці, мускатного горіха та коріандру, спеції.

    Приготування: Наріж свинячу вирізку шматочками, присип спеціями і залиш на 20 хвилин. Обсмаж вирізку на суміші двох олій по 1 хвилині з усіх боків до рум'яності і відклади убік.

    У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю, додай очищені нарізані яблука і готуй до їхньої м'якості. Влий яблучний сік і оцет, виклади свинину та туши все під кришкою 10-15 хвилин на слабкому вогні.

    12. Свиняча вирізка у гірчичному соусі з коньяком на сковороді

    Гірчиця підійде будь-яка, але найкраще – не дуже гостра.

    Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 150 мл бульйону, 2 цибулини, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. борошна, 3 ст. гірчиці, 5 ст. 20% вершків, 2 ст.л. коньяку, спеції.

    Приготування: Наріж вирізку шматочками по 4 см, злегка сплюсні рукою і обсмаж в оливковій олії з двох сторін по 2 хвилини до рум'яності. Відклади свинину і в тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю.

    Додай борошно, перемішай і влий бульйон. Доведи до кипіння, додай гірчицю і виклади м'ясо. Через 5 хвилин додай вершки, коньяк та спеції за смаком. Протушкуй ще 3 хвилини на сильному вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *