Класичний м'ясний гуляш найчастіше готують з яловичини або телятини, але також дуже ніжним і ситним виходить гуляш із курки з підливою. За бажанням можеш зробити його густішим або рідкішим, регулюючи кількість води. Ділимося 12 смачними рецептами!
Зміст
1. Гуляш із курки з овочевою підливою
Класичний варіант з цибулею, морквою та томатною пастою – одне задоволення.
Тобі знадобиться: 350 г курячої грудки, 1 морква, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 1 ст.л. паприки, 1 ст. томатної пасти.
Приготування: Наріж курячу грудку середніми шматочками та обсмаж до легкої золотистості. Всип подрібнені овочі і готуй ще 4-5 хвилин. Додай спеції, томатну пасту та 50 мл води. Протушкуй всі разом 3 хвилини і влий ще 1 склянку води. Туши гуляш 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні, і за кілька хвилин до кінця готування – додай подрібнений часник.
2. Гуляш із курки з кетчупом
Дуже простий рецепт того, що знайшлося в холодильнику.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 400 мл води, 3-4 ст. кетчупу, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Наріж і злегка обсмаж куряче філе до білого кольору. Додай подрібнену цибулю і терту моркву, і смажу ще 7-10 хвилин, помішуючи. Всип борошно, перемішай і додай кетчуп зі спеціями. Влий воду, знову перемішай гуляш, доведи до кипіння і тушкуй 30 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
3. Гуляш із курки зі сметанною підливою
На відміну від м'ясного гуляшу, курячий ще й набагато швидше готується.
Зараз читають:20 приголомшливих рецептів глазурі для паски
Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 1 цибулина, 3 ст. сметани, 1 ч. л. паприки, спеції.
Приготування: Наріж та обсмаж куряче філе до золотистості. Додай цибулю та смажу ще кілька хвилин. Додай спеції, сметану та приблизно 1 склянку води. Перемішай, доведи все до кипіння та туші гуляш 25-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
4. Гуляш з курки з картоплею та підливою
Дуже ситна основна страва на вечерю для всієї родини.
Тобі знадобиться: 800 г курки, 800 г картоплі, 1 цибулина, 1 помідор, 1 болгарський перець, 2 ст. паприки, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж курку середніми шматочками, а всі овочі – кубиком. Помідор можеш спочатку очистити від шкірки. Обсмаж цибулю до золотистості, всип подрібнений часник і смажу ще 1 хвилину.
Додай курку, всі спеції та 100 мл води, і туші 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай картоплю, перець та ще 50 мл води, і туші гуляш ще 10 хвилин. В кінці додай помідори та ще німої води, щоб вона покривала м'ясо, і продовжуй гасити гуляш 10-15 хвилин під кришкою.
5. Гуляш із курки з підливою в мультиварці
Замість грудки можна взяти і будь-яку іншу частину курки без кісток.
Тобі знадобиться: 350 г курячого філе, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст. томатної пасти, 1,5 ст. борошна, 200 мл води, спеції.
Розігрів мультиварку з ложкою олії в режимі для смаження. Виклади подрібнені овочі та готуй 5 хвилин, помішуючи. Додай шматочки курки та готуй ще 10 хвилин. Змішай воду, томатну пасту, борошно та спеції до однорідності. Залий курку та увімкни режим «Гасіння» на півгодини.
6. Гуляш з курки з болгарським перцем та підливкою
Якщо любиш овочі, тоді додай більше перцю – буде дуже смачно.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 морква, 2 ст. томатної пасти, 2 ст. гострого кетчупу, 2 склянки води, спеції.
Дрібно наріж і обсмаж цибулю з морквою до золотистості. Додай шматочки курку та смажу ще 5 хвилин. Всип нарізаний смужками перець, спеції та перемішай. Змішай гострий кетчуп, томатну пасту та воду. Залий гуляш, доведи до кипіння та туши півгодини під кришкою на слабкому вогні.
Зараз читають:15 рецептів тарталеток із червоною рибою, які порадують своїм смаком
7. Гуляш з курки з томатно-сметанним підливом
Можна використовувати будь-які частини курки, а не лише філе.
Тобі знадобиться: 800 г курки, 1 цибулина, 1 морква, 150 г помідорів у власному соку, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. муки|борошна|, 4 ст.л. сметани, спеції.
Приготування: Наріж або розділи курку на шматки, злегка обсмаж до золотистості з усіх боків і виклади в казан. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Виклади цю засмажку в казан, а далі додай подрібнені помідори із соком, сметану, спеції та 250 мл води. Туши всі під кришкою півгодини на слабкому вогні. Змішай ще трохи води, сметану та борошно до однорідності. Влий туди ж, додай часник і протушкуй ще 5-7 хвилин.
8. Гуляш із курки з підливою на білому вині
Легка та смачна страва, яка прикрасить навіть святковий стіл.
Тобі знадобиться: 1 кг курки, 5 болгарських перців, 1 цибуля-порей, 1 склянка бульйону, 1 склянка білого сухого вина, 2 ст.л. крохмалю, спеції.
Приготування: Наріж цибулю та перець кільцями, відправь у каструлю, залий бульйоном і протушкуй 10 хвилин на слабкому вогні. Розділи курку на шматочки, додай її до овочів, приправ та туши ще півгодини на слабкому вогні. Розведи крохмаль у вині, влий туди ж і туші гуляш ще 5-7 хвилин.
9. Гуляш із курки з підливкою на свинячому жирі
Більш ситний варіант за класичним угорським рецептом.
Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 60 г свинячого жиру, 600 г картоплі, 2 цибулини, 1 ст. паприки, 1 щіпка кмину, 500 мл води, 3 ст. томатної пасти, спеції.
Приготування: Розтопи свинячий жир на сковороді та обсмаж на ньому подрібнену цибулю до золотистості. Додай нарізану шматочками курку і 50 мл води, і протушкуй добіла. Додай всі спеції та ще 200 мл води, і туші 20 хвилин на слабкому вогні. Додай нарізану картоплю і воду з розведеною в ній томатною пастою Туші гуляш до готовності картоплі.
10. Гуляш з курки з беконом та підливою
Готується трохи складніше, зате не поступається ресторанній страві.
Зараз читають:15 оригінальних рецептів брускетти з в'яленими томатами
Тобі знадобиться: 1,2 кг курки, 100 г бекону, 2 цибулини, 2 моркви, 1 болгарський перець, 2 помідори, 4 зубчики часнику, 450 мл бульйону, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонної цедри, 1 ст. борошна, 100 мл червоного сухого вина, 70 г томатної пасти, спеції та ароматні трави.
Приготування: Наріж курку середніми шматочками, овочі – кубиком, часник – подрібни. Дрібно наріж і трохи обсмажте бекон в рослинній олії, додай курку і смажу ще 5-7 хвилин до рум'яності.
Всип всі овочі, часник, лимонну цедру та спеції. Готуйте всі разом 5 хвилин, помішуючи. Додай томатну пасту та вино, і випарюй алкоголь ще 5 хвилин. Присип все борошном, перемішай, залий гарячим бульйоном і туші гуляш півгодини під кришкою на слабкому вогні.
11. Гуляш з курки з грибами та підливою
Прекрасно поєднується з картоплею, гречкою та іншими гарнірами.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 250 г печериць, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст.л. сметани, 1 ст. томатної пасти, 1 ст. борошна, 2,5 склянки води, часник, зелень, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Відклади їх убік і в тій же сковороді обсмаж нарізане філе куряче до легкої рум'яності. Додай печериці та смажи всі разом до випаровування вологи.
Після чого присип борошном, перемішай і додай овочі. Туди ж вилий окріп, додай сметану та томатну пасту, знову перемішай і туші гуляш 25-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За 5 хвилин до кінця приготування – додай часник, спеції та зелень за смаком.
12. Гуляш із курячих сердець з підливкою
Відмінно урізноманітнить твій повсякденний раціон!
Тобі знадобиться: 400 курячих сердець, 1 цибулина, 1 морква, 70 г сметани, 1 ст.л. томатної пасти, 1 ч.л. борошна, 160 мл води, спеції.
Приготування: Наріж цибулю півкільцями і кілька хвилин обсмаж його на сильному вогні. Всип курячі серця і смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Додай терту моркву, томатну пасту та спеції. Розведи борошно у воді, влий туди ж і доведи соус, що вийшов, до кипіння. Туші серця 25-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua