12 листкових салатів з яловичиною, які прикрасять будь-який стіл

Щоб листковий салат був справді смачним і ситним, до нього потрібно додати м'ясну основу. Найчастіше це курка, але сьогодні ми хочемо запропонувати тобі не менш цікаві рецепти. Ці листкові салати з яловичиною будуть однаково гарні і щодня, і до святкового столу! Перед подачею дай їм трохи настоятися у холодильнику.

Зміст

  • 1. Листковий салат з яловичиною та грибами
  • 2. Листковий салат з яловичиною та буряком
  • 3. Листковий салат з яловичиною та сиром
  • 4. Листковий салат з яловичиною та маринованими огірками
  • 5. Листковий салат з яловичиною та зеленим горошком
  • 6. Листковий салат з яловичиною та корейською морквою
  • 7. Листковий салат з яловичиною, картоплею та яйцями
  • 8. Листковий салат з яловичиною, волоськими горіхами та маринованими огірками
  • 9. Листковий салат з яловичиною та гранатом
  • 10. Листковий салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
  • 11. Листковий салат з яловичиною та чорносливом
  • 12. Листковий салат з яловичиною та ківі
  • 1. Листковий салат з яловичиною та грибами

    Можна прикрасити його зеленню до смаку або зернами граната.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 2 моркви, 4 яйця, 300 г грибів, 1 цибулина, спеції, майонез.

    Приготування: Заздалегідь відвари яловичину, яйця та моркву до готовності. Подрібни та обсмаж гриби з цибулею, не забудь приправити. Розділи жовтки та білки, і натріть їх на тертці окремо один від одного. Морква теж натрій, а яловичину – розбери на волокна. Виклади шарами яловичину, жовтки, гриби, моркву та яєчні білки. Промазуйте шари салату майонезом.

    2. Листковий салат з яловичиною та буряком

    Своєрідна варіація салату під буряковою шубою – смачно та яскраво.

    Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 4 буряка, 3 моркви, 4 яйця, 150 г твердого сиру, майонез.

    Приготування: Заздалегідь відвари яловичину, буряк, моркву та яйця. Яловичину та яйця дрібно наріж, а решта інгредієнтів – натрі на тертці. Змішай м'ясо і кілька ложок майонезу і виклади їх першим шаром. Потім додай шарами сир, яйця, моркву та буряк. Промазуйте інші шари майонезною сіточкою.

    Зараз читають:15 найвдаліших гарнірів до качки

    3. Листковий салат з яловичиною та сиром

    Мінімалістичний рецепт листкового салату лише з кількох інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 100 г твердого сиру, 4 яйця, 2 фіолетові цибулини, майонез.

    Приготування: Відвари та остуди яловичину. Наріж її соломкою, а сир – натрій на тертці. Відвари та натрі яйця на тертці. Подрібни цибулю і за бажанням – замаринуй її в яблучному оцті на 5-10 хвилин. Виклади шарами цибулю, яловичину, яйця та тертий сир. Промазуйте шари салату невеликою кількістю майонезу.

    4. Листковий салат з яловичиною та маринованими огірками

    Незвичайне поєднання інгредієнтів, але виходить дуже гармонійно.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 3 помідори, 3 мариновані огірки, 3 картоплини, 1 пучок петрушки, 150 г твердого сиру, майонез.

    Приготування: Відвари та остуди яловичину, наріж її дрібним кубиком. Те саме зроби з картоплею. Дрібно наріж огірки та помідори, подрібни петрушку, а сир – натрій на тертці. Виклади шарами яловичину, картоплю, огірки, сир, помідори, ще трохи сиру та зелень. Промазуйте шари майонезом.

    5. Листковий салат з яловичиною та зеленим горошком

    Якщо хочеш, додай у майонез трохи часнику чи рубаної зелені.

    Тобі знадобиться: 700 г яловичини, 1 цибулина, 400 г печериць, 3 яйця, 150 г твердого сиру, 200 г консервованого зеленого горошку, майонез.

    Приготування: Відвари, остуди і дрібно наріж яловичину. Відвари та натрі на тертці яйця. Наріж і обсмаж печериці з цибулею до готовності. Виклади шарами яловичину, гриби, консервований горошок, яйця та тертий сир. Промазуйте шари салату сіточкою з майонезу.

    6. Листковий салат з яловичиною та корейською морквою

    Спеціально для любителів незвичайних пікантних салатів.

    Тобі знадобиться: 400 г яловичини, 300 г корейської моркви, 400 г буряка, 400 г картоплі, 1 яблуко, майонез.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів пирога з брусницею

    Приготування: Заздалегідь відваріть м'ясо, буряк і картоплю. Тонко наріж яловичину, трохи подрібни моркву, а яблуко та інші овочі – натрій на тертці. Виклади шар яловичини і на неї – яблуко, змасти майонезом і далі додай картоплю. Потім – знову майонез, буряк, морква та ще трохи майонезу.

    7. Листковий салат з яловичиною, картоплею та яйцями

    За своєю суттю – це варіація популярного салату «Чоловічі мрії».

    Тобі знадобиться: 200 г яловичини, 2 солоних огірків, 30 г волоських горіхів, 3 картоплини, 1 морква, 2 яйця, 70 г твердого сиру, майонез.

    Приготування: Заздалегідь відвари яловичину, яйця, картоплю та моркву. Дуже дрібно наріж огірки, подрібни горіхи, наріж яловичину дрібним кубиком, а сир, моркву та картоплю – натрій на тертці. Виклади шарами яловичину, солоні огірки, картоплю та змасти майонезом. Додай моркву, знову змасти майонезом і потім виклади яйця та тертий сир. Знову змасти майонезом і закінчи салат шаром горіхів.

    8. Листковий салат з яловичиною, волоськими горіхами та маринованими огірками

    Полегшена версія салату – без картоплі та тертого сиру.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 3 мариновані огірки, 4 яйця, 100 г волоських горіхів, майонез, часник.

    Приготування: Змішай майонез та подрібнений часник за смаком. Відвари і дрібно наріж яловичину. Те саме зроби з яйцями. Огірки дрібно наріж, а горіхи – підсуши на сухій сковороді та порубай. Виклади шарами яловичину, огірки, яйця та волоські горіхи. Промазуйте шари салату майонезом.

    9. Листковий салат з яловичиною та гранатом

    Вибирай стиглий гранат із яскравими та солодкими зернами.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 2 моркви, 5 яєць, 70 г волоських горіхів, 100 г зерен гранату, майонез.

    Приготування: Заздалегідь відвари яловичину, моркву та яйця. Наріж яловичину та яйця кубиком, подрібни смажені горіхи та натрі моркву на тертці. Виклади шарами половину яловичини, половину моркви, яйця, знову яловичину та моркву, горіхи та зерна гранату. Довільно промазуй шари майонезом.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів джему зі сливи

    10. Листковий салат «Гранатовий браслет» з яловичиною

    Ідеальний варіант на святковий стіл – дуже гарний салат.

    Тобі знадобиться: 150 г яловичини, 1 картоплина, 1 морква, 1 буряк, 1 гранат, майонез.

    Приготування: Заздалегідь відвари яловичину та овочі, щоб вони остигли. Дрібно наріж яловичину, розбери гранат на зерна, а овочі – натрій на тертці. Виклади кільцем навколо склянки шар картоплі, на нього моркву, потім яловичину і потім буряк. Промазуйте шари майонезом. Надай салату форму, ще раз трохи обмасти його майонезом і додай зерна граната.

    11. Листковий салат з яловичиною та чорносливом

    Чорнослив чудово поєднується з яловичиною, і ось чергове тому підтвердження.

    Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 150 г чорносливу, 80 г твердого сиру, 1 яблуко, 2 яйця, 30 г горіхів, майонез.

    Приготування: Відварити яловичину та яйця до готовності. Чорнослив залий окропом на 5-7 хвилин. Натрій яблуко і сир на тертці, подрібни горіхи, а інші інгредієнти – дрібно наріж. У кулінарне кільце виклади шар яловичини, а потім – яблука, яйця, чорнослив, тертий сир та горіхи. Промазуйте шари салату майонезом.

    12. Листковий салат з яловичиною та ківі

    Трохи екзотичний, але дуже смачний та простий листковий салат.

    Тобі знадобиться: 350 г яловичини, 5 яєць, 2 яблука, 5 ківі, 150 г корейської моркви, 70 г фісташок, 180 г майонезу, 80 г сметани, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Відвари яйця, відділи білки та жовтки, і натри їх окремо один від одного. Відвари і дрібно наріж яловичину. Так само дрібно наріж очищені яблука і ківі. Трохи подрібни моркву та порубай очищені горіхи.

    Змішай сметану, майонез, чавлений часник і спеції. Виклади шарами яловичину, ківі, яєчні білки, морква, яблука, жовтки та фісташки. Промазуйте шари салату сіточкою зі сметанно-майонезного соусу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *