12 грибних супів з лисичками, які готуються простіше простого

Лисички чудово доповнюють найрізноманітніші страви, у тому числі й перші. Сьогодні ми хочемо поділитися добіркою рецептів грибних супів з лисичками на будь-який смак – з вершками, плавленим сиром, рисом та іншими добавками. Сподіваємось, що вони надихнуть тебе на нові кулінарні звершення!

Зміст

  • 1. Суп з лисичками, картоплею та вершковим маслом
  • 2. Грибний суп з лисичками та плавленим сиром
  • 3. Грибний суп з лисичками та сметаною
  • 4. Суп з лисичками та яловичими реберцями
  • 5. Грибний суп-пюре з лисичками
  • 6. Грибний суп з лисичками та рисом
  • 7. Грибний суп з лисичками та вершками
  • 8. Крем-суп з лисичками та білим вином
  • 9. Грибний суп з лисичками та сочевицею
  • 10. Грибний суп з лисичками та капустою
  • 11. Грибний суп з лисичками, квасолею та копченостями
  • 12. Грибний суп з лисичками та вермішеллю
  • 1. Суп з лисичками, картоплею та вершковим маслом

    Максимально легкий та з мінімумом інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 400 г лисичок, 4 картоплини, 1 цибулина, 1 пучок зеленої цибулі, 50 г вершкового масла|мастила|, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж лисички, залий їх водою і проварити 10-15 хвилин після кипіння. Наріж картоплю кубиком, додай її до грибів, приправ і проварити ще 10 хвилин.

    Подрібни і обсмаж цибулю до золотистості, відправ його в суп, а через 5 хвилин всип подрібнену зелену цибулю. Проварити всі разом 2-3 хвилини, зніми з вогню, додай шматочок вершкового масла, перемішай і посип суп рубаною зеленню.

    2. Грибний суп з лисичками та плавленим сиром

    Приємний вершковий смак дуже гармонійно поєднується із грибами.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 200 г лисичок, 4 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2 плавлені сирки, сіль, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж куряче філе середніми шматочками, а картоплю – кубиком. Залий їх приблизно 2 л води, доведи до кипіння і проварити 15 хвилин на слабкому вогні. У цей же час подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості.

    Виклади лисички в засмажку і готуй ще 5-7 хвилин, помішуючи. Відправ засмажку в суп, також можна додати трохи копченостей або обсмаженого бекону. Провари суп 5 хвилин, приправ та додай тертий плавлений сир та рубану зелень. Проварити ще трохи до розплавлення сиру.

    3. Грибний суп з лисичками та сметаною

    Такий суп також іноді зустрічається за назвою грибівниця.

    Тобі знадобиться: 400 г лисичок, 400 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 3 ст. сметани, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, сіль, спеції.

    Зараз читають:15 простих рецептів маринованого болгарського перцю на зиму

    Приготування: Подрібніть і обсмажте цибулю з морквою до м'якості, додай нарізані лисички і готуй ще кілька хвилин, помішуючи. Переклади засмажку в каструлю, відправ туди ж нарізану картоплю, залий все водою, приправ і доведи до кипіння. Провари суп приблизно 40 хвилин на слабкому вогні. Додай сметану, подрібнений часник та зелень. Ретельно перемішай і зніми суп із вогню.

    4. Суп з лисичками та яловичими реберцями

    Також можна використовувати й інше м'ясо на великій кістці.

    Тобі знадобиться: 400 г яловичих ребер, 400 г лисичок, 3 картоплини, 2 моркви, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, спеції.

    Залий яловичі ребра водою , доведи до кипіння і вари близько 1 години до готовності на слабкому вогні. Після чого проціди бульйон, а м'ясо – відокреми від кісток і поверни назад у каструлю. Всип туди ж нарізані овочі, вари 15-20 хвилин, а потім додай лисички і вари далі до готовності інгредієнтів. Наприкінці приготування – додай часник і приправ суп за смаком.

    5. Грибний суп-пюре з лисичками

    Доповни готовий суп шматочками бекону або тертим сиром.

    Тобі знадобиться: 400 г лисичок, 300 г картоплі, 100 г моркви, 150 г цибулі, 300 мл 20-30% вершків, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Залийте лисички водою, доведіть до кипіння і проваріть 20 хвилин. Процідити бульйон, викласти в нього дрібно нарізану картоплю з морквою і продовжувати варити до м'якості.

    Подрібни і обсмаж цибулю на вершковому маслі, додай його в бульйон разом із половиною лисичок. Доведи до кипіння, влий вершки і знову доведи до кипіння. Блендером подрібни суп до однорідності і подавай його з грибами.

    6. Грибний суп з лисичками та рисом

    Готується швидко, а головне – із продуктів, які завжди є під рукою.

    Тобі знадобиться: 400 г лисичок, 3-4 невеликі картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. рису, 1,5 л води чи бульйону, спеції, зелень.

    Приготування: Промий і крупно наріж лисички, подрібни цибулю та моркву, наріж картоплю середніми шматочками. Обсмаж цибулю з морквою до м'якості прямо в каструлі, додай лисички, смаж ще 3-4 хвилини і залий все гарячою водою або бульйоном. Доведи до кипіння та всип картоплю, промитий рис та спеції. Вари всі 15-20 хвилин до готовності картоплі, а потім посип готовий грибний суп подрібненою зеленню перед подачею.

    Зараз читають:12 простих рецептів варення з вишні з желатином

    7. Грибний суп з лисичками та вершками

    Рекомендуємо використовувати вершки середньої жирності – 15-20%.

    Тобі знадобиться: 500 г лисичок, 400 г картоплі, 150 г моркви, 80 г цибулі, 150 мл вершків, 1/2 пучка зелені, 2 зубчики часнику, вершкове масло, спеції.

    Приготування: Вимий і наріж лисички. Наріж картопля невеликими брусочками. Подрібни цибулю, натрі моркву, дрібно порубай часник і обсмаж їх до м'якості у вершковому маслі. Окремо обсмаж лисички до випаровування вологи.

    Закип'яти воду або бульйон, всип картоплю і проварити 15-20 хвилин. Додай овочі та лисички, доведи суп до повторного кипіння і провари ще кілька хвилин. Влий вершки, приправ, прогрій буквально 1 хвилину і зніми з вогню. Додай рубану зелень і дай настоятися супу під кришкою.

    8. Крем-суп з лисичками та білим вином

    У цьому рецепті немає картоплі – самі гриби.

    Тобі знадобиться: 600 г лисичок, 300 г цибулі, 300 мл вершків, 300 мл білого сухого вина, 500 мл бульйону або води, 75 г вершкового масла|мастила|, 1,5 ст.л. борошна, спеції, кріп.

    Приготування: Промий і відвари лисички 10 хвилин у киплячій воді, а потім відкинь їх на друшляк. Подрібни та обсмаж цибулю у вершковому маслі прямо в каструлі, додай гриби та смажу всі разом близько 10 хвилин. Влий вино і протушкуй ще 5-7 хвилин до випарювання алкоголю.

    Влий бульйон і вершки, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Розведи муку|борошно| в 3-4 ложках води і теж додай в суп, перемішай і проварити 5 хвилин. Блендером подрібни суп до однорідності, приправ на смак і посип рубаним кропом при подачі.

    9. Грибний суп з лисичками та сочевицею

    Замість курки можна також взяти індичку, наприклад – гомілку або стегно.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих ніжок, 300 г лисичок, 300 г червоної сочевиці, 300 г картоплі, 100 г моркви, 50 г цибулі, спеції.

    Залий курячі ніжки водою , доведи до кипіння і вари бульйон до готовності. Заздалегідь замочіть сочевицю в холодній воді на 30-40 хвилин. Процідити бульйон і відокремити куряче м'ясо від кісток. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай лисички та смажу ще 5-7 хвилин.

    Доведи бульйон до кипіння, додай нарізану картоплю, а через 10 хвилин – сочевицю. Через 5 хвилин виклади засмажку та м'ясо, знову доведи до кипіння, провари ще кілька хвилин, приправ і зніми суп з вогню.

    Зараз читають:ПП вівсяне печиво: 12 смачних та оригінальних рецептів

    10. Грибний суп з лисичками та капустою

    Відмінний суп, який припаде до смаку навіть шанувальникам правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 300 г лисичок, 300 г капусти, 3 картоплини, 3 помідори, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, 2-2,5 л бульйону чи води, спеції.

    Приготування: Закип'яти бульйон і виклади в нього нарізану картоплю та капусту. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай до них лисички, болгарський перець з помідорами та жар ще 5-7 хвилин. Відправ засмажку в суп, приправ і вари все разом до готовності овочів.

    11. Грибний суп з лисичками, квасолею та копченостями

    Незвичайний, дуже ситний і зігріваючий навіть у найхолодніші дні.

    Тобі знадобиться: 200 г лисичок, 120 г консервованої квасолі, 80 г копченостей за смаком, 80 г моркви, 80 г цибулі, 200 мл томатного соусу, 4 зубчики часнику, 800 мл бульйону, спеції.

    Обсмаж лисички до рум'яності прямо в каструлі . Додай подрібнені копченості, цибулю та моркву, смажу ще 2 хвилини, а потім залий все бульйоном.

    Доведи до кипіння, провари суп 7-8 хвилин і додай улюблений томатний соус. Всип консервовану квасолю, приправ за смаком, провари ще кілька хвилин і зніми з вогню. Посип готовий суп рубаним часником і зеленню, перемішай і дай йому трохи настоятися під кришкою.

    12. Грибний суп з лисичками та вермішеллю

    Трохи лисичок перетворюють звичайнісінький курячий суп на справжнє мистецтво.

    Тобі знадобиться: 300-400 г курячих гомілок, 200 г лисичок, 1 картоплина, 1 морква, 1/2 цибулини, 30 г вермишелі павутинка, 2 зубчики часнику, 1-1,2 л води, спеції, петрушка.

    Залий курячі гомілки водою , доведи до кипіння і відвари до готовності. Процідити бульйон, а м'ясо – відокремити від кісток і повернути назад у каструлю. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою та часником, додай лисички та смажу ще 15 хвилин на середньому вогні.

    Наріж картоплю кубиком, відправ її в бульйон і вари 10 хвилин на середньому вогні. Додай засмажку в суп, вари ще 5 хвилин і всип вермішель. Провари суп ще 3 хвилини на слабкому вогні, зніми з плити, приправ, посип рубаною петрушкою і дай настоятися під кришкою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *