12 дивовижних рецептів макаронів з сиром у духовці

Пропонуємо тобі сьогодні приготувати класичне поєднання макаронів з сиром, але в новому та небанальному виконанні. А саме – запекти їх у духовці, просто так чи з різними добавками. У цій добірці ти знайдеш рецепти на всі випадки життя – від гарнірів до повноцінних самостійних страв!

Зміст

  • 1. Макарони з сиром та вершками
  • 2. Макарони з сиром та помідорами в духовці
  • 3. Макарони з фаршем та сиром у духовці
  • 4. Макарони з сиром та грибами в духовці
  • 5. Макарони з сиром та яйцем
  • 6. Макарони з сиром та шпинатом у духовці
  • 7. Макарони з сиром та сметаною
  • 8. Макарони з сиром «Мак-енд-чіз» у духовці
  • 9. Макарони з сиром, сиром та зеленим горошком у духовці
  • 10. Макарони з сиром та тунцем у духовці
  • 11. Макарони з сиром та креветками в духовці
  • 12. Макарони з сиром та ковбасою в томатному соусі
  • 1. Макарони з сиром та вершками

    Мінімум зусиль, проте смак заграє новими фарбами.

    Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 300 мл вершків, 120 мл молока, 100 г твердого сиру, 15 г вершкового масла, 2,5 ст.л. панірувальних сухарів, 1 ст.л. борошна, спеції.

    Відвари макарони до напівготовності. Злегка обсмажити борошно на вершковому маслі та влий молоко, активно помішуючи. Потім додай вершки, приправ та провари соус до легкої густоти.

    Виклади макарони у форму, залий їх соусом, посип половиною тертого сиру, перемішай і додай сир, що залишився. Посип все панірувальними сухарями і відправ на 15 хвилин в духовку при 180 градусах.

    2. Макарони з сиром та помідорами в духовці

    За бажання підійдуть і свіжі помідори, натерті на тертці.

    Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 400 г помідорів у власному соку, 500 мл молока, 200 г твердого сиру, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. борошна, спеції.

    Відвари макарони до напівготовності. Обсмажити борошно на вершковому маслі та влий молоко, постійно помішуючи. Провари соус 5 хвилин, приправ, додай подрібнені помідори з соком і провари ще 5 хвилин. Змішай соус, макарони і тертий сир, що вийшов, відправ все в форму і запікай 30-40 хвилин в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:15 оригінальних рецептів яблучного пюре на зиму

    3. Макарони з фаршем та сиром у духовці

    Ситна основна страва, якою легко нагодувати всю родину.

    Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 350 г м'ясного фаршу, 250 г твердого сиру, 400 мл води, 50 г вершкового масла, спеції.

    Змасти форму вершковим маслом і виклади в неї макарони, а на них – приправлений фарш. Додай половину тертого сиру, залий гарячою водою і відправь на 25-30 хвилин в духовку при 180 градусах. Якщо потрібно, часто трохи води в процесі готування. Посип макарони сиром, що залишився, і запікай ще 5 хвилин.

    4. Макарони з сиром та грибами в духовці

    Для аромату додай трохи рубаного базиліку або іншої зелені.

    Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 300 г грибів, 150 г твердого сиру, 200 г сметани, 6 зубчиків часнику, спеції.

    Відвари макарони до напівготовності. Обсмаж нарізані гриби до золотистості, додай сметану, часник та спеції, і протушкуй ще 5 хвилин. Змішай макарони з грибами, відправ все у форму і посип тертим сиром. Готуй 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах.

    5. Макарони з сиром та яйцем

    Дуже бюджетна запіканка із мінімуму простих інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 150 г твердого сиру, 4 яйця, спеції.

    Приготування: Макарони відваріть до напівготовності і викладіть у форму. Віночком зби яйця зі спеціями, залий макарони і посип їх тертим сиром. Запікайте 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Макарони з сиром та шпинатом у духовці

    Незважаючи на його простоту, страва виходить дуже оригінальною.

    Тобі знадобиться: 250 г макаронів, 150 г замороженого шпинату, 250 мл вершків, 50 г моцарелли, 100 г твердого сиру, 100 г рикотти, 50 г пармезану, 1 пучок базиліка, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Відвари макарони майже до готовності, а також розморозь і злегка відіжми шпинат. Відправте шпинат, базилік, часник, спеції, рикотту, половину пармезану і половину твердого сиру в блендер. Збий до однорідності і змішай макарони з сирним соусом, що вийшов. Виклади заготовку в жароміцну форму, посип сиром, що залишився, і запікай 15-20 хвилин в духовці при 200 градусах.

    Зараз читають:15 салатів зі свинячою мовою, які хочеться готувати знову і знову

    7. Макарони з сиром та сметаною

    Особливість рецепту в тому, що тут використовуються два види сиру.

    Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 200 г твердого сиру, 100 г плавленого сиру, 100 мл сметани, 2 яйця, часник, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Відвари макарони до напівготовності та змішай їх зі сметаною, часником, спеціями, ароматними травами та 1/3 частиною тертого твердого сиру. Відправте заготівлю в жароміцну форму. Окремо змішай яйця, твердий і плавлений сир, що залишився. Виклади цю масу зверху і запікайте 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    8. Макарони з сиром «Мак-енд-чіз» у духовці

    Популярний англійський рецепт із кількома секретами.

    Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 600 мл молока, 200 г чеддера, 50 г панірувальних сухарів, 2 білих частини цибулі-порею, 50 г вершкового масла, 50 г борошна, 1,5 ч.л. гірчиці, вустерський соус, спеції.

    Відвари макарони до напівготовності. Тонко наріж білі частини порею і злегка обсмаж їх у вершковому маслі. Всип борошно і смажу ще 2 хвилини, помішуючи. Продовжуючи заважати, акуратно влий молоко. Вари соус 5 хвилин до загусання і потім додай спеції, гірчицю та вустерський соус. Змішай соус із тертим сиром, а потім – з макаронами. Відправ все в жароміцну форму, посип панірувальними сухарями і запікайте 25 хвилин в духовці при 180 градусах.

    9. Макарони з сиром, сиром та зеленим горошком у духовці

    Для цієї запіканки найкраще підійдуть макарони із твердих сортів пшениці.

    Тобі знадобиться: 200 г макаронів, 400 г сиру, 150 г твердого сиру, 100 г замороженого зеленого горошку, 3-4 яйця, 1 пучок зелені, спеції.

    Відвари макарони до напівготовності і дай їм стекти . Віночком збий яйця зі спеціями, подрібни зелень, розмороз горошок і розімні сир виделкою. Змішай все разом, приправ, виклади у форму і відправ на 40 хвилин у духовку при 180 градусах. Після чого посип тертим сиром та запікай ще 10 хвилин.

    Зараз читають:15 рецептів коржиків на воді, які готуються простіше простого

    10. Макарони з сиром та тунцем у духовці

    Рекомендуємо брати консервованого тунця у власному соку, а не в олії.

    Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 350 г консервованого тунця, 150 г твердого сиру, 1-2 яйця, 1 склянка вершків, 1 фіолетова цибулина, 1/2 пучка зелені, спеції.

    Відвари макарони до напівготовності , подрібни цибулю і зелень, а тунця – розбери на шматочки. Змішай все разом зі спеціями і половиною тертого сиру, і виклади заготовку в жароміцну форму. Окремо зби яйце з вершками, залий макарони і посип сиром, що залишився. Відправте блюдо в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

    11. Макарони з сиром та креветками в духовці

    Більш вишукана варіація такої простої страви.

    Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 200 г очищених креветок, 200 г печериць, 2 помідори, 100 г твердого сиру, 40 г вершкового масла, 25 г борошна, 2,5 склянки молока, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Обсмажити борошно на вершковому маслі, влийте молоко і провари соус до легкої густоти, помішуючи. Приправ його за смаком. Приварити креветок і відварити макарони до напівготовності. Окремо обсмаж печериці і змішай їх з макаронами, креветками та соусом. Виклади заготовку у форму, додай кружечки помідорів і посип все тертим сиром. Запікайте 25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Макарони з сиром та ковбасою в томатному соусі

    Ідеально підійдуть домашні заготовки улюбленого томатного соусу.

    Тобі знадобиться: 350 г макаронів, 250 г копченої ковбаси, 150 г твердого сиру, 100 г маслин, 1 л томатного соусу.

    Приготування: Відвари макарони майже до готовності та змішай їх з нарізаною ковбасою, маслинами та томатним соусом. Відправте в жароміцну форму і запікайте 30 хвилин у духовці при 180 градусах. Після чого посип тертим сиром та запікай ще 5-7 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *