Соковита та ніжна свинина з грибами виходить саме у духовці. Її неможливо пересмажити, всі соки залишаються в блюді, до того ж з'являється та сама рум'яна скоринка. При цьому навіть така проста страва можна приготувати по-різному. Ділимося добіркою найкращих рецептів – з картоплею, сиром, помідорами та іншими добавками!
Зміст
1. Свинина з грибами та сметаною у духовці
Швидкий та легкий спосіб запекти свинину шматочками.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 300 г грибів, 100 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, 60 г сметани, спеції.
Приготування: Наріж свинину та гриби середніми шматочками, подрібни часник і натрій сир на тертці. Змішай разом всі інгредієнти, виклади в жароміцну форму і запікайте 45 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. Свинина з грибами під сиром у духовці
Улюблені домашні відбивні – такі смачні та ситні.
Тобі знадобиться: 2 стейки свинини, 120 г грибів, 1 цибулина, 3-4 ст.л. сметани або майонезу, 1 зубчик часнику, 70 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Відбийте і приправте свинину, викладіть її на пергамент. Змішай сметану з подрібненим часником. Дрібно наріж і обсмажте цибулю з грибами майже до готовності. Змасти відбивні сметаною, додай смажені гриби та запікай півгодини у духовці при 180 градусах. Після чого посип тертим сиром та запікай ще 7-10 хвилин.
3. Відбивні зі свинини з грибами та помідорами в духовці
Страва, яким так просто порадувати гостей та домочадців.
Зараз читають:15 кращих рецептів тарталеток з куркою та грибами
Тобі знадобиться: 300 г свинини, 200 г печериць, 1 цибулина, 2 помідори, 50 г сметани, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж, відбий і приправ свинину. Подрібни та обсмаж цибулю з грибами до м'якості. Виклади відбивні у форму, змасти їх сметаною та додай зверху кружечки помідорів, а на них – гриби. Відправ м'ясо на 30-40 хвилин у духовку при 180 градусах. За 5-7 хвилин до кінця готування – посип відбивні тертим сиром.
4. Свинина з картоплею та грибами в духовці
Універсальна запіканка та чудова вечеря для великої родини.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 300 г грибів, 700 г картоплі, 1 цибулина, 1 морква, 100 г твердого сиру, майонез, спеції.
Тонко наріж усі овочі та гриби, а свинину – наріж невеликими шматочками. У форму шарами виклади цибулю, м'ясо, гриби, моркву та картопля. Кожен шар злегка змащуй майонезом та присипай спеціями. Накрий фольгою і відправ блюдо на 40 хвилин в духовку при 180 градусах, а потім прибери фольгу, посип тертим сиром і запікай ще 10-15 хвилин.
5. Свинина з грибами у рукаві
Один із найпростіших способів приготувати ситну основну страву.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 500 г печериць, 1 цибулина, 30 г часнику, 30 мл оливкової олії, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти, відправ їх в рукав і влий туди масло. Додай спеції, зав'яжи, перемішай вміст і відправте в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
6. Рулетики зі свинини з грибами у духовці
Для різноманітності можна використовувати мариновані гриби.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої корейки, 180 г грибів, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 ст. борошна, 3 ст. сметани, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж свинину на широкі відбивні та відбийте. Змішай половину сметани, спеції та подрібнений часник, змасти свинину і залиш на 15 хвилин. Окремо подрібни та обсмаж цибулю з грибами до готовності. Всип борошно, перемішай, додай сметану, що залишилася, і зніми начинку з вогню.
Зараз читають:15 незрівнянних рецептів желе з|із| червоної смородини без варіння
Виклади начинку на відбивні, згорни тугі рулетики, виклади їх у форму і за бажанням – ще змасти сметаною. Запікайте в духовці близько 1 години при 190 градусах. Після чого посип тертим сиром і запікай ще трохи до рум'яної скоринки.
7. Свинина з грибами та картоплею у горщиках
Достатньо лише все нарізати і скласти в горщики.
Тобі знадобиться: 800 г свинини, 400 г печериць, 500 г картоплі, 150 г сметани, спеції.
Приготування: Наріж всі середніми шматочками. У горщики шарами виклади свинину, гриби та картоплю. Посипай шари спеціями. Додай у кожен горщик сметану, часткою води та запікай у духовці 40-45 хвилин при 200 градусах.
8. Свинина з грибами та помідорами під вершковим соусом
Ефектна страва, але з простих та дешевих продуктів.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 цибулина, 200 г грибів, 200 г помідорів, 100 г твердого сиру, 70 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. борошна, 1 склянка молока, 3 ст. сметани, спеції.
Наріж свинину кубиком і замаринуй її на 20 хвилин у спеціях . Окремо обсмаж борошно на вершковому маслі до рум'яності, влий молоко, постійно помішуючи, приправ і протушкуй соус, що вийшов, 1-2 хвилини.
Тонко наріж овочі та гриби, натрій сир на тертці. У жароміцну форму виклади свинину, цибулю, соус, гриби, соус, помідори, соус та тертий сир. Змасти все сметаною і відправте на 1 годину в духовку при 180 градусах.
9. Свинина з грибами та чорносливом у духовці
Не банальне, але дуже гармонійне поєднання смаків.
Тобі знадобиться: 800 г свинини, 300 г грибів, 1 цибулина, 6 штук чорносливу, 200-250 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж свинину на відбивні, відбий і приправ. Подрібни та обсмаж цибулю з грибами до готовності. Залий чорнослив гарячою водою на 10 хвилин, обсуши і наріж. Виклади відбивні на лист, розклади гриби і зверху додай чорнослив. Посип тертим сиром і запікайте відбивні приблизно 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:20 найкращих рецептів коктейлів з коньяком
10. Свинина з грибами у беконі
Для цього рецепту найкраще підійде свиняча вирізка.
Тобі знадобиться: 700 г свинини, 400 г грибів, 250 г бекону, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмажте цибулю з грибами до готовності, додай спеції та подрібнений часник. Свинячу вирізку натрій спеціями, виклади зверху гриби, злегка зверни м'ясо і щільно обгорни його слайсами бекону. Загорни все у фольгу та запікай 30-40 хвилин у духовці при 190 градусах.
11. Свинина з грибами та болгарським перцем у духовці
Щоб зробити блюдо яскравішим, візьми перець різних відтінків.
Тобі знадобиться: 800 г свинини, 2 болгарські перці, 400 г грибів, 250 мл жирних вершків, 70-80 г твердого сиру, 1 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Наріж свинину порційними шматками, злегка обсмаж з усіх боків і виклади у форму. Крупно наріж і обсмаж гриби близько 5-7 хвилин, додай нарізаний смужками перець і туші ще 5 хвилин, а потім всип спеції, борошно і перемішай. Влий вершки, знову перемішай і протушкуй все разом 1 хвилину на слабкому вогні. Полей свинину соусом, посип тертим сиром і відправ на 30-40 хвилин в духовку при 180 градусах.
12. Свинина гармошкою з грибами у духовці
Ідеальна гаряча закуска для будь-якого свята або особливої вечері.
Тобі знадобиться: 1-1,2 кг свинячого балика, 1 помідор, 3-4 печериці, 100 г твердого сиру, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. паприки, 4 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Змішай масло, соєвий соус, паприку та спеції. У м'ясі зроби глибокі надрізи, натрій цією сумішшю і залиш маринуватися на 20 хвилин. Наріж помідор, часник, сир та гриби тонкими пластинками. Акуратно розклади все це в надрізи, виклади свинину у форму та накрий фольгою. Запікайте протягом 1 години в духовці при 190 градусах, а потім ще 30 хвилин при 160 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua