Дуже багато популярних страв прийшли до нас із американської кухні, і одна з них – салат Кобб. Його головна особливість у тому, що всі інгредієнти в ньому не перемішуються між собою, а викладаються на подушку із зелені. Розповідаємо 10 найкращих рецептів приготування!
Зміст
1. Салат Кобб – класичний рецепт
На перший погляд рецепт може здатися складним, але це не так.
Тобі знадобиться: 1 помідор, 1/2 качана салату Айсберг, 1 пучок зеленої цибулі, 1/2 пучка кресс-салату, 1/2 качана салату Романо, 1 лимон, 2 яйця, 6 слайсів бекону, 1 качан салату Фрізе, 2 курячих філе, 2 авокадо, 100 мл винного оцту, 125 г блакитного сиру, 100 мл оливкової олії, 1 ст. дижонської гірчиці, 2 ст. цукру, сіль, спеції.
Приготування: Промий, просуши і довільно подрібни все салатне листя, змішай і виклади їх на тарілку. Обсмажити бекон до рум'яності і дрібно наріж. Курку наріж невеликими шматочками, приправ і теж обсмаж у тій же сковороді. Відвари яйця круто, окремо дрібно нарубай жовтки та білки.
Наріж помідор кубиком, подрібни зелену цибулю, а авокадо – наріж тонкими часточками та полів лимонним соком. Гарно виклади всі інгредієнти рядами на салатні лисячі. Змішай олію, цукор, спеції, гірчицю, винний оцет та тертий блакитний сир. Полів салат Кобб цією заправкою та подавай до столу.
2. Салат Кобб з селерою та блакитним сиром
Замість курячих яєць можеш взяти й перепелині, але їх тоді буде потрібно більше.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 250 г помідорів, 350 г авокадо, 100 г блакитного сиру, 100 г стебел селери, 100 г бекону, 200 г салату Ромен, 1 пучок зеленої цибулі, 7 мл винного оцту, 2 зубчики часнику, сік 1 лимона, 1 ст. діжонської гірчиці, цукор, сіль та спеції.
Зараз читають:15 найкращих рецептів брускетти з креветками
Приготування: Обсмажити та наріж бекон. У тій же сковороді обсмаж дрібно нарізану курку. Яйця відвари круто і наріж всі інгредієнти дрібним кубиком. Подрібни зелену цибулю і виклади все рядами на листя салату. Змішай олію, оцет, лимонний сік, дижонську гірчицю, подрібнений часник та спеції за смаком. Полів салат заправкою.
3. Салат Кобб із фетою
Дуже гарний салат із простих та доступних продуктів.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 1 авокадо, 2 яйця, 50 г бекону, 70 г фети, 7-8 помідорів чері, 150 г салатного міксу, 6 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. зернистої гірчиці, 2 ст.л. яблучного оцту, спеції.
Дрібно наріж бекон, обсмаж його до рум'яності і відклади убік. У тій же сковороді обсмаж нарізану дрібним кубиком курку зі спеціями. Відвари яйця і теж наріж їх кубиком. Так само наріж авокадо і фету, а помідори черрі – наріж четвертинками. Виклади все рядами на салатне листя. Змішай масло, оцет, гірчицю та спеції, і полів салат Кобб цією заправкою.
4. Салат Кобб з індичкою
У класичний Кобб йде куряча грудка, але це не єдиний можливий варіант.
Тобі знадобиться: 250 г грудки індички, 2 яйця, 4 слайси бекону, 1 авокадо, 120 г твердого сиру, 200 г помідорів чері, 1 пучок зеленої цибулі, 1 пучок латука, 4 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. діжонської гірчиці, 3 ст. винного оцту.
Приготування: Обсмажити бекон до рум'яності і дрібно наріж. Індичку запікання, відварити або обсмажити в тій же сковороді, і наріж кубиком. Так само наріж варені яйця, сир і авокадо, подрібни зелену цибулю і розріж помідори чері на половинки. Виклади все рядами на салатне листя. Змішай оливкову олію, гірчицю та оцет, і полів салат.
Зараз читають:20 найкращих рецептів компоту з аґрусу «Мохіто»
5. Салат Кобб з броколі та болгарським перцем
Що більше яскравих овочів, то краще стає готовий салат.
Тобі знадобиться: 180 г курячого філе, 1 авокадо, 1/2 банки кукурудзи, 120 г маслин, 12 перепелиних яєць, 200 г броколі, 1 болгарський перець, 200 г помідорів чері, 200 г салату Айсберг, 200 г салату Айсберг. л. оливкової олії, 1 ч.л. діжонської гірчиці, 3 ст. винного оцту.
Приготування: Відвари, запікання або обсмаж курку. Відварити перепелині яйця, а суцвіття броколі – приварити пару хвилин у киплячій воді і відразу остуди в холодній. Довільно подрібни листя Айсберга, змішай їх зі шпинатом і виклади на тарілку. Зверху рядами виклади довільно нарізані решту інгредієнтів. Полів салат Кобб заправкою з олії, винного оцту та діжонської гірчиці.
6. Салат Кобб з тофу та нутом
Простий веганський рецепт, який можна навіть у піст. А ще – він дуже багатий на білок!
Тобі знадобиться: 200 г салатного міксу, 150 г тофу для салатів, 2 склянки вареного або консервованого нуту, 200 г помідорів чері, 1-2 огірки, 1 морква, 1/2 склянки консервованої кукурудзи, 1 фіолетова цибуля. авокадо, оливкова олія, лимонний сік, спеції.
Приготування: Натрій моркву, подрібни цибулю і довільно наріж решту інгредієнтів. Виклади все рядами на салатний мікс. Приправ салат Кобб і збризкати його оливковою олією і лимонним соком.
7. Салат Кобб з креветками та перепелиними яйцями
Креветки краще взяти дрібні чи середні, але обов'язково очищені.
Тобі знадобиться: 250 г очищених креветок, 1/2 фіолетової цибулини, 1 огірок, 180 г консервованої кукурудзи, 1 качан салату Романо, 10 яєць перепелиних, 200 г помідорів, 1 авокадо, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, кінза, петрушка.
Приготування: Приварити або обсмажити креветок у спеціях. Дрібно наріж цибулю. Відвари і розріж навпіл перепелині яйця. Авокадо, огірок та помідори наріж кубиком. Виклади все рядами на салатне листя. Збризкати салат Кобб маслом і лимонним соком, і посип рубаною зеленню.
Зараз читають:20 найапетитніших рецептів компоту зі смородини
8. Салат Кобб з фіолетовою капустою
Найкраще використовувати саме фіолетову, бо з нею – салат стає набагато яскравішим.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 2 авокадо, 150 г фіолетової капусти, 2 яйця, 50 г бекону, 70 г сиру до смаку, 8 помідорів чері, 150 г салатного міксу, 6 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. зернистої гірчиці, 2 ст.л. винного оцту, спеції.
Приготування: Дрібно наріж бекон, обсмаж його і відклади убік. У тій же сковороді обсмаж відбите та приправлене куряче філе. Відварити яйця круто і довільно наріж всі інгредієнти. Капусту тонко нашаткуй. Виклади все рядами на салатне листя. Змішай масло, гірчицю, оцет та спеції, і заправ салат.
9. Салат Кобб із копченою куркою
Дуже пікантний і навіть без додавання бекону.
Тобі знадобиться: 1 копчене куряче філе, 1 авокадо, 2 яйця, 1 огірок, 70 г блакитного сиру, 200 г помідорів чері, 1/2 банки кукурудзи, 150 г салату Айсберг, 6 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. зернистої гірчиці, 2 ст.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Відвари круто яйця. Довільно наріж всі інгредієнти і виклади їх рядами на листя Айсберга. Змішай олію, лимонний сік, гірчицю та спеції. Полів салат Кобб заправкою, що вийшла.
10. Салат Кобб з імбирним соусом
Спеціально для тих, хто любить пікантніші салати.
Тобі знадобиться: 100 г помідорів, 100 г авокадо, 100 г фіолетової цибулі, 120 г бекону, 120 г курячого філе, 100 г блакитного сиру, 2 яйця, 140 г салатного міксу, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. винного оцту, 1 ст. тертий імбир, спеції.
Приготування: Обсмажити до рум'яності нарізаний бекон та окремо обсмажити курку. Відвари яйця і довільно наріж всі інгредієнти. Виклади салат Кобб рядами на салатне листя. Змішай олію, оцет, соєвий соус, імбир та спеції. Заправ салат і подавай.
Джерело: dietcenter.com.ua