10 рецептів нутового омлету, який сподобається всій родині

Оригінальний та ситний білковий сніданок – це нутовий омлет. Відмінний вибір для тих, хто не їсть молоко та яйця, тому що його легко можна приготувати повністю веганським. А ще це гарне рішення для прихильників правильного харчування! Ділимося 10 найсмачнішими рецептами!

Зміст

  • 1. Нутовий омлет без молока та яєць
  • 2. Нутовий омлет із овочевою сумішшю
  • 3. Нутовий омлет на аквафабі
  • 4. Нутовий омлет з вівсяним борошном і лляним насінням
  • 5. Нутовий омлет із помідорами
  • 6. Нутовий омлет із зеленню
  • 7. Нутовий омлет із тофу
  • 8. Нутовий омлет на соєвому молоці
  • 9. Нутовий омлет зі шпинатом та грибами
  • 10. Нутовий омлет з овочами та тофу
  • 1. Нутовий омлет без молока та яєць

    Базовий рецепт, в який можна додати овочі, зелень або спеції на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 50 г нутового борошна, 100 мл води, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 щіпки солі, спеції.

    Змішай разом всі інгредієнти до однорідності. Обсмажити омлет на сковороді до рум'яності – приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.

    2. Нутовий омлет із овочевою сумішшю

    Особливо смачно виходить з мексиканською сумішшю, але підійде будь-яка інша.

    Тобі знадобиться: 200 г нутового борошна, 200 мл води, 0,25 ч.л. розпушувача, 100 г овочевої суміші, спеції.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів заливного пирога з абрикосами

    Змішай всі сухі інгредієнти і додай воду. Вмішай у масу овочеву суміш і обсмаж нутовий омлет із двох сторін на середньому вогні.

    3. Нутовий омлет на аквафабі

    Аквафаба – це рідина від консервованого чи вареного нуту.

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки нутового борошна, 1/2 склянки аквафаби, спеції.

    Збий міксером аквофабу до пишної піни – як яєчні білки. Поступово лопаткою втрути нутове борошно зі спеціями. Обсмажити омлет на змащеній маслом сковороді з двох сторін до рум'яності.

    4. Нутовий омлет з вівсяним борошном і лляним насінням

    Ще більше користі, і всього за лічені хвилини приготування!

    Тобі знадобиться: 1 ст. лляного насіння, 1 ст.л. вівсяного борошна, 1/3 склянки нутового борошна, 1/2 склянки води, 0,5 ч.л. розпушувача, спеції.

    Приготування: Змішай лляне насіння з 1/4 склянки гарячої води та залиш на 5-7 хвилин. Змішай вівсяне і нутове борошно, розпушувач та спеції. Додай насіння льону і воду, що залишилася, перемішай масу і обсмаж омлет з двох сторін на середньому вогні.

    5. Нутовий омлет із помідорами

    За таким же принципом можна додати будь-які інші овочі.

    Тобі знадобиться: 120 г нутового борошна, 150 мл води, 1 цибулина, 1 помідор, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. розпушувача, спеції.

    Приготування: Подрібніть цибулю, часник і помідор, і обсмаж їх в маслі пару хвилин. Змішай нутове борошно, розпушувач, спеції та воду до однорідності. Залий овочі та обсмаж омлет до готовності з двох сторін на середньому вогні.

    Зараз читають:15 простих способів запекти гарбуз у духовці шматочками

    6. Нутовий омлет із зеленню

    Радимо додати різну зелень – кріп, петрушку, зелену цибулю, базилік.

    Тобі знадобиться: 200 г нутового борошна, 200 мл води, 0,25 ч.л. розпушувача, 1 пучок зелені, спеції.

    Змішай нутове борошно з розпушувачем, спеціями і водою до консистенції однорідного тіста. Втрути рубану зелень і обсмажити омлет із двох сторін на середньому вогні.

    7. Нутовий омлет із тофу

    Ще більше білка – і це без грама молочних продуктів чи яєць.

    Тобі знадобиться: 75 г нутового борошна, 25 г тофу, 4 г розпушувача, 100 мл води, спеції.

    Збий всі інгредієнти в блендері до однорідності. Обсмажити нутовий омлет з двох сторін до рум'яності в невеликій кількості олії.

    8. Нутовий омлет на соєвому молоці

    Можна використовувати різне рослинне молоко, але з соєвим – виходить найгармонійніше.

    Тобі знадобиться: 80 г нутового борошна, 3/4 склянки соєвого молока, 1 помідор, 1 болгарський перець, 1/2 цибулини, 1/2 пучка петрушки.

    Приготування: Подрібни цибулю, помідор і болгарський перець, і обсмаж їх 5-7 хвилин до м'якості. Збий міксером нутове борошно із соєвим молоком та спеціями. Залий овочі цією сумішшю, посип рубаною зеленню і готуй нутовий омлет близько 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш

    9. Нутовий омлет зі шпинатом та грибами

    Для яскравішого відтінку додай у омлет трохи каррі або куркуми.

    Тобі знадобиться: 1 склянка нутового борошна, 1 склянка води, 1 помідор, 1 жменю шпинату, 2-3 гриби, спеції, 0,5 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Збий міксером борошно, розпушувач, спеції та воду до однорідності. Довільно наріж гриби, помідор і шпинат, і обсмаж їх пару хвилин, помішуючи. Залий нутовою масою та обсмаж омлет із двох сторін до золотистості.

    10. Нутовий омлет з овочами та тофу

    Самий ситний рецепт омлету в цій добірці – їсти не захочеться ще довго.

    Тобі знадобиться: 100 г тофу, 50 г кукурудзи, 50 г зеленого горошку, 50 г стручкової квасолі, 70 г моркви, 60 г нутового борошна, 10 г рисового борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, спеції.

    Приготування: Всі овочі обсмаж 5-7 хвилин у невеликій кількості води та посип розкришеним тофу. Змішай нутове і рисове борошно, спеції та розпушувач. Додай воду чи рослинне молоко до консистенції густого йогурту. Залий цією масою овочі та готуй омлет під кришкою на слабкому вогні близько 10 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *