10 рецептів медальйонів з індички, які зможе приготувати кожен

Ніжне м'ясо, мінімум жиру, максимум користі – все це про індичку. Медальйони з неї виходять дуже соковитими та неймовірно смачними. Ідеальна страва як для романтичної вечері чи святкового столу, так і щодня. Дивися 10 легких рецептів у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Медальйони з індички у соєвому соусі з медом
  • 2. Медальйони з індички з лимонним соком та часником
  • 3. Медальйони з індички з грибним соусом у білому вині
  • 4. Медальйони з індички на сковороді
  • 5. Медальйони з індички з перцем чилі
  • 6. Медальйони з індички під сиром
  • 7. Медальйони з індички в гірчичному маринаді
  • 8. Медальйони з індички з картоплею в духовці
  • 9. Медальйони з індички з помідорами
  • 10. Медальйони з індички у кунжуті
  • 1. Медальйони з індички у соєвому соусі з медом

    Перевершать усі очікування сім'ї та гостей!

    Тобі знадобиться: 300 г медальйонів з індички, 25 мл соєвого соусу, 1 ч.л. меду, 1 ст.л. оливкової олії, 2 зубчики часнику, мелений червоний перець.

    Змішай соєвий соус, мед, оливкову олію, подрібнений часник і мелений червоний перець. Замарин медальйони на 1-2 години в цій суміші, а потім переклади їх у форму для запікання разом з маринадом. Готуй 40 хвилин у духовці при 190-200 градусах, і переверни один раз у процесі.

    2. Медальйони з індички з лимонним соком та часником

    Такі медальйони теж запікаються у духовці – швидко та зручно.

    Тобі знадобиться: 4 медальйони з індички, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. лимонного соку, 1,5 ст. оливкової олії, сіль, спеції, ароматні трави.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів компоту з винограду на зиму

    Змішай масло, лимонний сік, подрібнений часник і всі спеції. Замарин медальйони в суміші щонайменше на 20-30 хвилин. Після чого загорни їх у фольгу та запікай 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Медальйони з індички з грибним соусом у білому вині

    Практично є ресторанна страва з доступних продуктів у домашніх умовах.

    Тобі знадобиться: 4 медальйони з індички, 4 смужки бекону, 200 г грибів, 200 мл білого сухого вина, 2 ст.л. винного оцту, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. меду, 2 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, спеції.

    Приготування: Змішай винний оцет, мед, соєвий соус та спеції, і замаринуй медальйони на 2 години. Після чого обсуши їх паперовими рушниками, обгорни кожен медальйон беконом, закріпи зубочисткою, збризкайте оливковою олією і обсмаж на сковороді або грилі по 5 хвилин з кожного боку.

    Потім переклади індичку у форму для запікання, а нарізані гриби – обсмаж у тій же сковороді. Додай вершкове масло, вино та спеції, трохи увари грибний соус та полів їм медальйони. Відправте все на 20 хвилин в духовку при 180 градусах.

    4. Медальйони з індички на сковороді

    Якщо не хочеться розігрівати духовку – цей рецепт врятує.

    Тобі знадобиться: 4 медальйони з індички, 1 ст.л. соєвого соусу, 0,5 ч.л. меду, 2 ч.л. лимонного соку, 2 ст. оливкової олії, сіль, спеції.

    Приготування: Змішай оливкову олію, мед, соєвий соус, лимонний сік та спеції. Замарин медальйони на 15-20 хвилин, а потім обсмаж їх на злегка змащеній маслом сковороді на середньому вогні. Жар до готовності, один раз перекинувши медальйони у процесі готування.

    Зараз читають:15 рулетів із лавашу з сирним сиром, які варто приготувати

    5. Медальйони з індички з перцем чилі

    Спеціально для любителів гостріших і пікантніших страв.

    Тобі знадобиться: 4 медальйони з індички, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, 2 зубчики часнику, 1/2 стручка перцю чилі, сіль, спеції.

    Приготування: Натріть медальйони сіллю і спеціями, збризкайте лимонним соком і обсмаж на сковороді з двох сторін до готовності. Змішай масло з подрібненим часником і чилі, і полів їм готові медальйони при подачі.

    6. Медальйони з індички під сиром

    Буде ще смачніше з медальйонами з філе стегна індички!

    Тобі знадобиться: 800 г медальйонів з індички, 3 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. кетчупу, 1 ст.л. гірчиці, 2-3 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, 2 ст.л. майонезу, сіль, спеції.

    Приготування: Змішай соєвий соус, кетчуп, гірчицю, спеції та трохи часнику. Замарин медальйони на 3-4 години в холодильнику і потім відправ у форму для запікання. Змішай майонез, тертий сир і часник, що залишився, і розклади цей соус на медальйони. Відправте все на 40 хвилин в духовку при 180 градусах.

    7. Медальйони з індички в гірчичному маринаді

    За бажання, посип їх тертим сиром для гарної рум'яної скоринки.

    Тобі знадобиться: 600 г медальйонів з індички, 50-80 мл оливкової олії, 2-3 ст. зернистої гірчиці, 1 ст. меду, 3 зубчики часнику, 3 гілочки розмарину, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Змішай оливкову олію, зернисту гірчицю, мед, подрібнений часник, розмарин, спеції та ароматні трави. Замарин медальйони на 1 годину в холодильнику, а потім запікати їх 30-40 хвилин в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:15 шикарних рецептів грибної ікри на зиму

    8. Медальйони з індички з картоплею в духовці

    Навіть не потрібно готувати гарнір окремо!

    Тобі знадобиться: 400 г медальйонів з індички, 5 картоплин, оливкова олія, сіль, паприка, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю часточками, змішай її з олією та спеціями, а потім відправь у форму для запікання. Натрій медальйони з індички спеціями і виклади їх на картоплю. Влий 50 мл води і відправ все на 40 хвилин в духовку при 180 градусах.

    9. Медальйони з індички з помідорами

    Чудова альтернатива звичним відбивним.

    Тобі знадобиться: 4 медальйони з індички, 1-2 помідори, 100 г твердого сиру, 3 ст.л. соєвого соусу, майонез, сіль, спеції.

    Приготування: Замарин медальйони з індички в соєвому соусі зі спеціями на 2 години. Після чого виклади їх на лист, змасти майонезом і додай зверху кружечки помідорів. Відправте на 40 хвилин в духовку при 180 градусах, а потім посипте тертим сиром і доведіть до готовності ще 7-10 хвилин.

    10. Медальйони з індички у кунжуті

    Замість звичайних нагетсів – оригінальніший рецепт!

    Тобі знадобиться: 500 г медальйонів з індички, 1-2 яйця, 2 ст. борошна, спеції, кунжут.

    Приготуй індичку за смаком, віночком зби яйця і змішай кунжут з борошном. Обмакни медальйони в яйце, обваляй у кунжуті і обсмаж їх до готовності на сковороді з двох боків.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *