Найсмачніший грибний суп можна зробити практично з будь-яких грибів, але особливо добре він виходить із рудиків. Розповідаємо 10 перевірених рецептів, щоби у тебе була можливість порадувати себе новою стравою!
Зміст
1. Суп із рудиків із вермішеллю
Найпростіше використовувати тут звичайнісіньку вермішель-павутинку.
Тобі знадобиться: 600 г рудиків, 3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 50 г вермішелі, 1,5 л води, вершкове масло, олія, сіль, спеції.
Приготування: Обсмажити подрібнену цибулю на суміші двох олій до прозорості прямо в каструлі. Додай довільно нарізані рижики та готуй до випаровування рідини на середньому вогні – приблизно 20 хвилин.
Виклади терту моркву та нарізану картоплю, залий гарячою водою, посоли та приправ. Доведи суп до кипіння та вари до готовності картоплі на слабкому вогні. Додай вермішель та провари суп ще 1 хвилину. Перед подачею дай настоятися йому під кришкою 10-15 хвилин.
2. Грибний суп із рудиків із картоплею
Мінімалістичний рецепт грибного супу лише з двох основних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 500 г рудиків, 5 картоплин, 2 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1,5 л води або бульйону, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж рижики у вершковому маслі до випаровування вологи, додай борошно зі спеціями та ретельно перемішай. Відвари картоплю і натрій її на тертці або перетрій через сито. Відправте картопляне пюре до грибів, залийте все гарячою водою або бульйоном і проваріть суп кілька хвилин після кипіння.
Зараз читають:20 незрівнянних рецептів з голубкою
3. Грибний суп із рудиків із зеленню
Простий повсякденний суп для сімейного обіду.
Тобі знадобиться: 600 г рудиків, 600 г картоплі, 200 г моркви, 1 цибулина, 1 пучок зелені, 2-2,5 л води або бульйону, сіль, спеції.
Приготування: Довільно наріж рижики, залий їх водою і проварити 20-25 хвилин. Виклади нарізані овочі в суп, вари ще 10 хвилин, а потім посоліть і приправ. Провари суп ще 10-15 хвилин до готовності картоплі, зніми з вогню, посип рубаною зеленню і дай трохи настоятися під кришкою.
4. Суп із рудиків із вершковим сиром та помідорами
Більш оригінальний варіант, якщо захочеться спробувати щось нове.
Тобі знадобиться: 400 г рудиків, 2 картоплини, 1 помідор, 1 морква, 1 цибулина, 100-150 г вершкового сиру, 1 пучок зелені, олія, сіль, спеції.
Приготування: Залий рижі водою і проварити 10-15 хвилин після кипіння. У цей же час наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Наріж картоплю кубиком, а помідор – очисти від шкірки і теж наріж.
Відправте всі овочі в суп і вари до готовності картоплі. Приправ, додай вершковий сир і провари ще трохи до його розчинення. Посип готовий грибний суп зеленню і дай йому трохи настоятися під кришкою перед подачею.
5. Грибний суп із солоних рудиків із рисом
Солоні рижики надають супу зовсім нові смакові нотки.
Тобі знадобиться: 200 г солоних рудиків, 400 г картоплі, 50 г рису, 1 цибулина, 1,5 л води або бульйону, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріж картоплю кубиком, промий рис і залий їх водою або бульйоном. Доведи до кипіння та вари близько 10 хвилин. Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості, додай нарізані солоні рижики та смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Відправ засмажку в суп, приправ, посоліть і вари до готовності інгредієнтів.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів баклажанів з помідорами на зиму
6. Грибний суп із рудиків із копченостями
Як основне м'ясо сюди відмінно підійде баранина або яловичина.
Тобі знадобиться: 400 г м'яса, 200 г копченостей, 400 г рудиків, 1 цибулина, 1 цибуля-порей, 1 пучок петрушки, 1 ст.л. борошна, олія, сіль, спеції.
Приготування: Залий м'ясо водою та звари бульйон з улюбленими спеціями та добавками. Подрібни та обсмаж рижики з ріпчастою цибулею до випаровування вологи, додай рубану петрушку та порей, і смаж ще трохи.
Проціди м'ясний бульйон, поверни назад шматочки м'яса і всип нарізані копченості. Доведи до кипіння. Розведи борошно в невеликій кількості води, щоб не було грудочок, влий у бульйон, виклади туди ж засмажку, приправ і проварити всі разом 3-5 хвилин, помішуючи.
7. Грибний суп із рудиків із гречкою
За таким же принципом можна приготувати грибний суп із будь-якою іншою крупою на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 400 г рудиків, 4 картоплини, 2 моркви, 1 цибулина, 1 корінь селери, 5 ст.л. гречки, 2 л води або бульйону, олія, сіль, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву з селера і обсмаж їх до м'якості. Всип промиту гречку, перемішай і виклади нарізані рижики. Жар все разом ще 10 хвилин, помішуючи.
Закип'ятіть воду або бульйон, додай туди нарізану картоплю і засмажку, проваріть 10 хвилин на слабкому вогні, посоліть і приправте. Провар суп ще 5-6 хвилин і дай йому трохи настоятися під кришкою.
8. Суп із рудиків із кольоровою капустою та кукурудзою
Не найочевидніше, але дуже вдале поєднання інгредієнтів.
Зараз читають:15 рецептів айви на зиму, які урізноманітнять твій раціон
Тобі знадобиться: 400 г рудиків, 400 г цвітної капусти, 4 картоплини, 2 помідори, 100 г консервованої кукурудзи, 1 морква, 1 цибулина, 300 мл сметани, 1 пучок зелені, 2 зубчики часнику, 2- , сіль, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі та гриби, подрібни часник та зелень. Доведи бульйон до кипіння і додай картоплю, рижики, моркву та цибулю. Через 15 хвилин всип кольорову капусту, кукурудзу та помідори. Провари ще 10 хвилин і потім додай сметану, часник, зелень та спеції. Доведи суп до готовності під кришкою на слабкому вогні.
9. Грибний суп із рудиків на молоці
Молочний суп з рижками, який приємно урізноманітнить твій повсякденний раціон.
Тобі знадобиться: 400 г рудиків, 4 картоплини, 2 моркви, 1 цибулина, 1,5 л води, 1 л молока, олія, сіль, спеції.
Приготування: Подрібніть і обсмажте цибулю з морквою до м'якості прямо в каструлі, викладіть нарізану картоплю, залийте водою і доведіть до кипіння. Додай рижики, провари півгодини на слабкому вогні, посоліть і приправ. Влий молоко і провари суп ще 10 хвилин. Посип його рубаною зеленню за бажанням.
10. Грибний суп із рудиків із капустою
Класичні капустяні щі, але зі свіжими рижками.
Тобі знадобиться: 400 г рижиків, 400 г картоплі, 400 г капусти, 2 моркви, 1 цибулина, олія, сіль, спеції.
Приготування: Закип'ятіть воду і відправте в неї нарізану картоплю, рижі та капусту. Вари 15 хвилин, а за цей час обсмажте подрібнену цибулю з тертою морквою до м'якості. Якщо хочеш, додай ложку томатної пасти у засмажку. Виклади засмажку в суп, приправ за смаком і провари ще 8-10 хвилин на слабкому вогні. Перед подачею дай йому трохи настоятись під кришкою.
Джерело: dietcenter.com.ua