Любителям морепродуктів точно варто оцінити таку вишукану і водночас просту страву. Мідії у вершково-чесночному соусі відрізняються м'яким та ніжним смаком, а ще вони чудово поєднуються з рисом, спагетті чи іншими гарнірами. Лови добірку з 10 найкращих рецептів!
Зміст
1. Мідії у вершково-чесночному соусі на сковороді
Для більшого аромату додай кілька щіток прованських чи італійських трав.
Тобі знадобиться: 500 г мідій, 200 мл вершків, 30 г вершкового масла, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібни і злегка обсмаж часник у вершковому маслі. Додай до нього розморожені мідії, приправ та протушкуй 7-8 хвилин. Влий вершки і протушкуй все разом ще трохи до загусання.
2. Мідії у вершково-часниковому соусі в духовці
Запікай мідії в одній великій формі чи порційних формах.
Тобі знадобиться: 500 г мідій, 80 г цибулі, 20 г часнику, 100 г твердого сиру, 40 г вершкового масла, 40 мл олії, 300 мл жирних вершків, спеції.
Приготування: Розморозь та промий мідії. Дуже дрібно наріж і обсмаж цибулю на суміші двох олій до золотистості. Влий вершки, прогрій майже до кипіння, зніми соус з вогню і додай до нього подрібнений часник і спеції. Виклади мідії у форму, залий їх цим соусом, посип тертим сиром і запікайте 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:12 найсмачніших рецептів підливи для котлет
3. Мідії у вершково-часниковому соусі з сиром та зеленню
Спробуй приготувати цю страву з різними видами сиру до смаку.
Тобі знадобиться: 500 г мідій, 200 мл 30% вершків, 30 г вершкового масла, 3 зубчики часнику, 1 пучок петрушки, 70 г твердого сиру.
Приготування: Подрібни і злегка обсмаж часник на олії, додай розморожені мідії та жар ще 5-7 хвилин. Влий вершки, прогрій майже до кипіння і додай тертий сир. Готуй ще трохи, щоб сир розплавився, зніми з вогню та посип блюдо рубаною зеленню.
4. Мідії у вершково-чесночному соусі в раковинах
Такі мідії дуже популярні у багатьох європейських країнах, від Греції до Бельгії.
Тобі знадобиться: 30 мідій у раковинах, 150 г цибулі, 40 г вершкового масла|мастила|, 5 зубчиків часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 150 мл овочевого бульйону, 300 мл 20% вершків, 1 гілочка петрушки, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості на суміші двох олій. Виклади мідії, накрий кришкою та прогрій їх 5 хвилин. Викинь раковини, які не розкрилися. Влий бульйон, доведи до кипіння і туши 3 хвилини. Додай вершки та спеції, і туші ще 5 хвилин. Наприкінці приготування – посип рубаною петрушкою.
5. Паста з мідіями у вершково-часниковому соусі
Відмінна повноцінна страва, якій не потрібний окремий гарнір чи доповнення.
Тобі знадобиться: 200 г спагетті, 150 г мідій, 200 мл вершків, 2 зубчики часнику, по 1,5 ч.л. вершкового та оливкового масел, спеції.
Приготування: Відвари спагетті за інструкцією на упаковці. Подрібни та обсмаж часник на суміші масел, виклади мідії та смажу 3 хвилини, помішуючи. Влий вершки, доведи до кипіння і приправ. Додай спагетті в соус, що вийшов, і прогрій все разом ще 1 хвилину.
Зараз читають:Смажені лисички на зиму: 8 оригінальних рецептів
6. Різотто з мідіями у вершково-часниковому соусі
Рекомендуємо вибирати крохмалисті сорти рису саме для приготування різотто.
Тобі знадобиться: 100 г рису, 100 г мідій, 25 г цибулі, 1 зубчик часник, 70 мл вершків, 40 мл білого сухого вина, 1 ст.л. оливкової олії, 250 мл води, 1 ст.л. тертий пармезан, зелень.
Приготування: Подрібніть і злегка обсмажте цибулю з часником на оливковій олії. Засип промитий рис, перемішай і прогрій півхвилини. Влий вино і готуй до його випаровування. Влий третину води та готуй різотто на помірному вогні, але частинами підливай воду у міру того, як вона вбирається. Разом з останньою порцією води – додай мідії, влий вершки та провари різотто до загусання. Посип зеленню та пармезаном перед подачею.
7. Мідії у вершково-чесночному соусі з білим вином та каррі.
Не переварити вершковий соус, тому що він може розшаруватись.
Тобі знадобиться: 400 г мідій у половинках раковин, 3 зубчики часнику, 1 цибулина-шалот, 1 жовток, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 200 мл 20-25% вершків, 100 білого сухого вина, 1 цибулина, 0,25 ч.л. каррі.
Приготування: Віночком змішай вершки, жовток та каррі. Подрібни і обсмаж обидва види цибулі у вершковому маслі. Влий вино, доведи до кипіння і випарюй 2 хвилини.
Помішуючи, влий вершкову суміш, а потім додай подрібнений часник. Знову доведи соус до кипіння і проварити 2 хвилини. Виклади мідії на лист, залий їх соусом, накрий фольгою і відправь на 20 хвилин у духовку при 200 градусах. Зніміть фольгу через 10 хвилин.
8. Мідії у вершково-чесночному соусі з помідорами
Небагато томатів зроблять цей соус ще цікавішим і яскравішим.
Зараз читають:Мариновані маслюки на зиму: 15 відмінних рецептів
Тобі знадобиться: 300 г мідій, 2 ст. оливкової олії, 150 мл вершків, 140 г помідорів, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. базиліка, спеції.
Приготування: Очисти та натрій помідор на тертці. Обсмажити розморожені мідії в олії до випаровування води. Додай подрібнений часник, помідор, базилік та спеції, влий вершки та протушкуй ще 3-4 хвилини до легкого загусання.
9. Мідії у вершково-часниковому соусі із сиром Дор Блю
Мідії в раковинах ідеально доповнять романтичну вечерю або інший особливий день.
Тобі знадобиться: 500 г мідій у раковинах, 150 мл 20% вершків, 100 мл овочевого бульйону, 100 мл білого сухого вина, 80-100 г сиру Дор Страви, 4 зубчики часнику, по 10 г кропу та петрушки, 2 ст. оливкової олії, спеції.
Подрібни зелень , промий мідії, розкриш сир і роздави часник ножем. Трохи обсмажити часник на вершковому маслі прямо в каструлі. Виклади мідії, влий вино і вари 2 хвилини на сильному вогні під кришкою, щоб мідії розкрилися. Влий бульйон і вершки, додай сир, перемішай і туши ще 2 хвилини. Посип зеленню, ще раз перемішай і зніми блюдо з вогню.
10. Мідії у вершково-часниковому соусі з арахісом
Замість арахісу можна взяти кешью – також буде дуже смачно.
Тобі знадобиться: 200 г мідій, 2 гілочки чебрецю, 150 мл жирних вершків, 30 г арахісу, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. олії, 1 щіпка пластівців чилі.
Приготування: Ножем роздави часник і злегка обсмаж його в олії разом з цілими гілочками чебрецю. Додай розморожені мідії та смажу ще 1-2 хвилини. Влий вершки і протушкуй всі разом 3-5 хвилин до густоти. Додай смажений арахіс та спеції, і готуй ще 1 хвилину.
Джерело: dietcenter.com.ua