10 дивовижних рецептів мідій у вершково-часниковому соусі

Любителям морепродуктів точно варто оцінити таку вишукану і водночас просту страву. Мідії у вершково-чесночному соусі відрізняються м'яким та ніжним смаком, а ще вони чудово поєднуються з рисом, спагетті чи іншими гарнірами. Лови добірку з 10 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Мідії у вершково-чесночному соусі на сковороді
  • 2. Мідії у вершково-часниковому соусі в духовці
  • 3. Мідії у вершково-часниковому соусі з сиром та зеленню
  • 4. Мідії у вершково-чесночному соусі в раковинах
  • 5. Паста з мідіями у вершково-часниковому соусі
  • 6. Різотто з мідіями у вершково-часниковому соусі
  • 7. Мідії у вершково-чесночному соусі з білим вином та каррі.
  • 8. Мідії у вершково-чесночному соусі з помідорами
  • 9. Мідії у вершково-часниковому соусі із сиром Дор Блю
  • 10. Мідії у вершково-часниковому соусі з арахісом
  • 1. Мідії у вершково-чесночному соусі на сковороді

    Для більшого аромату додай кілька щіток прованських чи італійських трав.

    Тобі знадобиться: 500 г мідій, 200 мл вершків, 30 г вершкового масла, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни і злегка обсмаж часник у вершковому маслі. Додай до нього розморожені мідії, приправ та протушкуй 7-8 хвилин. Влий вершки і протушкуй все разом ще трохи до загусання.

    2. Мідії у вершково-часниковому соусі в духовці

    Запікай мідії в одній великій формі чи порційних формах.

    Тобі знадобиться: 500 г мідій, 80 г цибулі, 20 г часнику, 100 г твердого сиру, 40 г вершкового масла, 40 мл олії, 300 мл жирних вершків, спеції.

    Приготування: Розморозь та промий мідії. Дуже дрібно наріж і обсмаж цибулю на суміші двох олій до золотистості. Влий вершки, прогрій майже до кипіння, зніми соус з вогню і додай до нього подрібнений часник і спеції. Виклади мідії у форму, залий їх цим соусом, посип тертим сиром і запікайте 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів підливи для котлет

    3. Мідії у вершково-часниковому соусі з сиром та зеленню

    Спробуй приготувати цю страву з різними видами сиру до смаку.

    Тобі знадобиться: 500 г мідій, 200 мл 30% вершків, 30 г вершкового масла, 3 зубчики часнику, 1 пучок петрушки, 70 г твердого сиру.

    Приготування: Подрібни і злегка обсмаж часник на олії, додай розморожені мідії та жар ще 5-7 хвилин. Влий вершки, прогрій майже до кипіння і додай тертий сир. Готуй ще трохи, щоб сир розплавився, зніми з вогню та посип блюдо рубаною зеленню.

    4. Мідії у вершково-чесночному соусі в раковинах

    Такі мідії дуже популярні у багатьох європейських країнах, від Греції до Бельгії.

    Тобі знадобиться: 30 мідій у раковинах, 150 г цибулі, 40 г вершкового масла|мастила|, 5 зубчиків часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 150 мл овочевого бульйону, 300 мл 20% вершків, 1 гілочка петрушки, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості на суміші двох олій. Виклади мідії, накрий кришкою та прогрій їх 5 хвилин. Викинь раковини, які не розкрилися. Влий бульйон, доведи до кипіння і туши 3 хвилини. Додай вершки та спеції, і туші ще 5 хвилин. Наприкінці приготування – посип рубаною петрушкою.

    5. Паста з мідіями у вершково-часниковому соусі

    Відмінна повноцінна страва, якій не потрібний окремий гарнір чи доповнення.

    Тобі знадобиться: 200 г спагетті, 150 г мідій, 200 мл вершків, 2 зубчики часнику, по 1,5 ч.л. вершкового та оливкового масел, спеції.

    Приготування: Відвари спагетті за інструкцією на упаковці. Подрібни та обсмаж часник на суміші масел, виклади мідії та смажу 3 хвилини, помішуючи. Влий вершки, доведи до кипіння і приправ. Додай спагетті в соус, що вийшов, і прогрій все разом ще 1 хвилину.

    Зараз читають:Смажені лисички на зиму: 8 оригінальних рецептів

    6. Різотто з мідіями у вершково-часниковому соусі

    Рекомендуємо вибирати крохмалисті сорти рису саме для приготування різотто.

    Тобі знадобиться: 100 г рису, 100 г мідій, 25 г цибулі, 1 зубчик часник, 70 мл вершків, 40 мл білого сухого вина, 1 ст.л. оливкової олії, 250 мл води, 1 ст.л. тертий пармезан, зелень.

    Приготування: Подрібніть і злегка обсмажте цибулю з часником на оливковій олії. Засип промитий рис, перемішай і прогрій півхвилини. Влий вино і готуй до його випаровування. Влий третину води та готуй різотто на помірному вогні, але частинами підливай воду у міру того, як вона вбирається. Разом з останньою порцією води – додай мідії, влий вершки та провари різотто до загусання. Посип зеленню та пармезаном перед подачею.

    7. Мідії у вершково-чесночному соусі з білим вином та каррі.

    Не переварити вершковий соус, тому що він може розшаруватись.

    Тобі знадобиться: 400 г мідій у половинках раковин, 3 зубчики часнику, 1 цибулина-шалот, 1 жовток, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 200 мл 20-25% вершків, 100 білого сухого вина, 1 цибулина, 0,25 ч.л. каррі.

    Приготування: Віночком змішай вершки, жовток та каррі. Подрібни і обсмаж обидва види цибулі у вершковому маслі. Влий вино, доведи до кипіння і випарюй 2 хвилини.

    Помішуючи, влий вершкову суміш, а потім додай подрібнений часник. Знову доведи соус до кипіння і проварити 2 хвилини. Виклади мідії на лист, залий їх соусом, накрий фольгою і відправь на 20 хвилин у духовку при 200 градусах. Зніміть фольгу через 10 хвилин.

    8. Мідії у вершково-чесночному соусі з помідорами

    Небагато томатів зроблять цей соус ще цікавішим і яскравішим.

    Зараз читають:Мариновані маслюки на зиму: 15 відмінних рецептів

    Тобі знадобиться: 300 г мідій, 2 ст. оливкової олії, 150 мл вершків, 140 г помідорів, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. базиліка, спеції.

    Приготування: Очисти та натрій помідор на тертці. Обсмажити розморожені мідії в олії до випаровування води. Додай подрібнений часник, помідор, базилік та спеції, влий вершки та протушкуй ще 3-4 хвилини до легкого загусання.

    9. Мідії у вершково-часниковому соусі із сиром Дор Блю

    Мідії в раковинах ідеально доповнять романтичну вечерю або інший особливий день.

    Тобі знадобиться: 500 г мідій у раковинах, 150 мл 20% вершків, 100 мл овочевого бульйону, 100 мл білого сухого вина, 80-100 г сиру Дор Страви, 4 зубчики часнику, по 10 г кропу та петрушки, 2 ст. оливкової олії, спеції.

    Подрібни зелень , промий мідії, розкриш сир і роздави часник ножем. Трохи обсмажити часник на вершковому маслі прямо в каструлі. Виклади мідії, влий вино і вари 2 хвилини на сильному вогні під кришкою, щоб мідії розкрилися. Влий бульйон і вершки, додай сир, перемішай і туши ще 2 хвилини. Посип зеленню, ще раз перемішай і зніми блюдо з вогню.

    10. Мідії у вершково-часниковому соусі з арахісом

    Замість арахісу можна взяти кешью – також буде дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 200 г мідій, 2 гілочки чебрецю, 150 мл жирних вершків, 30 г арахісу, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. олії, 1 щіпка пластівців чилі.

    Приготування: Ножем роздави часник і злегка обсмаж його в олії разом з цілими гілочками чебрецю. Додай розморожені мідії та смажу ще 1-2 хвилини. Влий вершки і протушкуй всі разом 3-5 хвилин до густоти. Додай смажений арахіс та спеції, і готуй ще 1 хвилину.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *