Коли розпочнуться канікули в школах України 2020-2021

Шкільні канікули в Україні 2020-2021: коли відпочиватимуть діти © depositphotos.com

Не минуло й двох місяців від початку нового навчального року, але вже з 15 жовтня 2020 року українські школярі можуть відправитися на дострокові осінні канікули. tochka.net дізналася, коли і для кого почнуться осінні канікули, і на коли заплановано зимові канікули у школярів, скільки вони триватимуть.

Осінні канікули 2020: коли почнуться

Згідно із законодавством, в Україні графік шкільних канікул обирається кожним загальноосвітнім навчальним закладом самостійно. Традиційно, навчальний процес розбито на 4 чверті. Після кожної заплановані канікули: осінні, зимові, весняні і літні.

У 2020 році осінні канікули мали розпочатися 26 жовтня 2020 року. Але, у зв’язку з карантином по коронавірусу, а також місцевими виборами, осінні канікули пересунули, визначивши дату їх початку – 22 жовтень 2020 року.

У першій декаді жовтня ситуація із захворюваністю на коронавірус значно погіршилася, за останній тиждень щоденна кількість захворілих перевалює за 5000 чоловік, у деякі дні статистика показувала 5800 осіб.

У зв’язку із загостренням ситуації із захворюваністю на Covid-19, осінні канікули в загальноосвітніх школах розпочнуться 15 жовтня 2020 року. ВНЗ тимчасово переводять на дистанційне навчання з 12 жовтня 2020 року, а триватиме таке до 15 листопада 2020 року. Такі рекомендації МОН та МОЗ. Однак, остаточне рішення з цього питання прийматиме місцева влада. Про це повідомив глава парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький.

Зимові канікули 2020: попередні дати початку

Планом на 2020-2021 навчальний рік передбачається закінчення I семестру 24 грудня 2020 року. Відповідно, зимові канікули в більшості українських шкіл заплановані з 25 грудня 2020 по 11 січня 2021 року.

Тривалість зимового відпочинку – 17 днів.

Оскільки керівництво навчальних закладів має право самостійно встановлювати дати канікул, розклад канікул в різних регіонах може відрізнятися. Наприклад, в західних регіонах на канікули йдуть пізніше, відповідно і починають II навчальний семестр після 14 січня.

Пандемія коронавіруса внесла суттєві корективи в навчальний процес, тому прогнозувати коли точно ропочнуться і завершаться зимові канікули 2020-2021 сьогодні не зможе ніхто.

Додаткові канікули: коли можливі

При низьких температурах на вулиці і в класах навчальний процес призупиняється.

У випадках для молодшої школи:

  • коли температура повітря опускається до – 25 С;
  • коли повітря в класах не прогрівається вище 18 С.

Для середньої школи:

  • коли температура повітря на вулиці нижче 28 градусів;
  • коли в приміщенні не тепліше 18 С.

Старшокласники не відвідують навчальний заклад при морозі в 30 С на вулиці і +18 С в класі.

Крім того, в міжсезоння зростає захворюваність на сезонний грип, спостерігається підвищення епідемічного порогу. Карантин оголошують в окремій школі, районі, місті або області при перевищенні межі захворюваності в 25% від загальної кількості учнів.

Раніше ми розповідали які нові заходи боротьби з COVID-19 затвердили в Україні

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *