Коли їжа небезпечніша за сигарети – Здоровʼя 24

Сучасні дослідження показують, що неправильне харчування стає причиною кожної п’ятої смерті у світі.

В останньому дослідженні зібрали дані про хвороби жителів 195 країн з різними харчовими звичками, пише BBC. 

Читайте також: З’їдаємо щотижня 5 грамів мікропластику: чим він небезпечний

З’ясувалося, що найнебезпечнішими були такі особливості харчування:

  • надлишок солі в раціоні;
  • дефіцит цілозернових продуктів;
  • дефіцит фруктів і овочів.
  • Крім того, смертність підвищувало недостатнє вживання горіхів, насіння, риби та морепродуктів.

    Вчені прийшли до висновку, що не існує країни з ідеальними національними харчовими традиціями, але найрідше люди вмирають від неправильного харчування у Франції, Іспанії та Ізраїлі.

    Найбільше людей через неправильне харчування помирає в Узбекистані

    Найбільш несприятливою країною за цим показником виявився Узбекистан – там 892 осіб на кожні 100 тисяч жителів щорічно вмирають через шкідливу для здоров’я їжу (в Ізраїлі – 89 на 100 тисяч).

    На думку експертів, проблема з дієтою – не тільки економічна, хоча висока вартість якісних продуктів дійсно робить їх недоступними для соціально незахищених верств населення. Важлива інформованість. Адже відмовитися від надмірного вживання солі, наприклад, не варто ні копійки.

    Джерело: 24tv.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *