Кіровоградщина: виявили збудники туляремії та лептоспірозу”/> var _gaq = _gaq || []; _gaq.push([‘_setAccount’, ‘UA-37467294-1’]); _gaq.push([‘_setDomainName’, ‘gre4ka.info’]); _gaq.push([‘_trackPageview’]); (function() { var ga = document.createElement(‘script’); ga.type = ‘text/javascript’; ga.async = true; ga.src = (‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://’ : ‘http://’) + ‘stats.g.doubleclick.net/dc.js’; var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); Про насСлухати радіоПОВІДОМИТИ НОВИНУ var sh=0; function shpn() { if (sh) { jQuery(“#lbl”).animate({ zIndex: -1, opacity: 0, height: 0, padding: 0, borderWidth: 0}, 200 ).css(“display”,”none”); sh=0;} else { jQuery(“#lbl”).css(“display”,”block”).animate({ zIndex: 99, opacity: 1, height: 250, padding: 10, borderWidth: 1}, 200 ); sh=1;} } Вхід та реєстрація Виберіть сервіс для авторизації: Логін

На Кіровоградщині виявили збудники особливо-небезпечних інфекцій.

Як повідомляють в обласному лабцентрі, збудники туляремії та лептоспірозу виявлені при дослідженні окремих екземплярів мишей з с.Станіславове Благовіщенського району.

При дослідженні миші з с.Бірки Олександрівського району виявлено збудник ієрсиніозу та в одному екземплярі мишовидного гризуна, що спіймали у полі на території с.Бовтишка виявили збудник лептоспірозу.

Отримали також позитивний результат дослідження на збудник туляремії при дослідженні мишовидного гризуна, якого відловили у лісових насадженнях в смт Устинівка.

Довідково: Лептоспіроз – особливо- небезпечне інфекційне захворювання, яке викликається бактерією Leptospira. Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів.
Захворіти на лептоспіроз можна під час купання у заражених водоймах, при контакті із інфікованими тваринами. У тіло людини бактерія лептоспірозу частіше потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот).
Симптоми варіюються від легких (головний біль, гарячка, біль у м’язах, почервоніння очей, діарея, висипання) до серйозних (ураження нирок, ураження печінки, менінгіт) і навіть смерті.

Туляремія — гостра природно-осередкова інфекційна хвороба, що характеризується гарячкою, специфічним лімфаденітом (бубон) і ураженням залежно від вхідних воріт шкіри, очей, мигдаликів, легень та інших органів. Збудник Т. витримує низькі температури протягом 3–6 міс, а також висушування на зерні, соломі, шкурах тварин. Високі температури і звичайні дезінфекційні засоби знищують збудник Т. протягом 1–5 хв.

Джерело: gre4ka.info

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *