Фастфуд ще нікому на користь не йшов. Справа навіть не лише у зіпсованій фігурі чи перекушуванні на ходу.
Така їжа – це найкоротший шлях до хронічних захворювань, які починаються із зайвих кілограмів. А проблеми можуть бути різні: від ожиріння до діабету та захворювань печінки.
Але як бути, коли не можна, але дуже хочеться з'їсти щось із цієї категорії?

Напевно, один раз на два тижні можна собі дозволити з'їсти щось корисне, якщо тільки це вміщається у ваш добовий калораж. Фастфуд та інша шкідлива їжа дуже калорійні, тому не варто їсти її частіше, – розповіла в інтерв'ю радіо Sputnik лікар-ендокринолог, дієтолог Катерина Казачкова.
Але треба знати, що перелічені захворювання – це зовсім не вичерпний список.
Фастфуд багатий на калорії. Тому фахівець радить мати певне уявлення про кількість калорій, що спалюються і споживаються з такою їжею.
Найкраще приділити увагу овочам та фруктам.
Вони удосталь містять клітковину, яка здатна частково взяти на себе вжиті трансжири.
У тому випадку, якщо людина загалом дотримується правильного харчування, а в бургер заглядає зрідка, мікрофлора кишечника повинна впоратися з нездоровою їжею.
Але всі ці правила та винятки можна застосовувати лише у відношенні до молодого організму.
З віком дієті потрібно приділяти ще більше уваги.
Раніше ми розповідали, які продукти потрібно вживати для боротьби з високим холестерином.
Читайте також
- Від яких популярних фруктів потрібно відмовитись після 50 років: експерти назвали небезпечні варіанти
- Топ-5 продуктів для боротьби з високим холестерином