Неправильно підібрана дієта може зіпсувати здоров'я. Але якщо підійти до вибору раціону відповідально, то можна не лише скинути вагу, а й покращити роботу кишківника.
Відповідні висновки зробили співробітники Університету штату Арізона.
Підсумки дослідження опублікував науковий журнал Nature Communications.

Експеримент тривав вісім тижнів. До участі у ньому було залучено понад 40 осіб, яких поділили на дві групи.
У добровольців було діагностовано зайву вагу чи ожиріння. Вік учасників експерименту становив від 30 до 65 років.
Група № 1 худла за системою інтервального голодування.
Добровольці харчувалися 4-5 разів на день, переважно білковими продуктами.
Група № 2 худла за системою зниження кількості калорій.
У результаті виявилося, що інтервальне голодування та білкова їжа призвели до збільшення кількості корисних бактерій у кишечнику.
Натомість прискорився процес окислення жиру в організмі.
Незважаючи на те, що середнє споживання калорій у різних групах було однаковим, найкращі результати в плані зниження ваги та жирової маси продемонстрували учасники групи №1.
Раніше ми розповідали, як схуднути на кукурудзі.
Читайте також
- Чи шкідлива смажена картопля насправді чи на страву “намовляють”: думка дієтологів
- Як знизити потяг до солодкого: дотримуйтесь 3 простих правил