Коли хочеться чогось ситного та неймовірно ніжного – спробуй свинячі реберця в афганському казані. Знадобляться тільки самі ребра, спеції та трохи часу, а далі казан все зробить за тебе! У цій добірці – рецепти, які завжди потішать результатом. Розкажемо, чим правильно доповнити реберця, чим приправити і скільки готувати!
Зміст
1. Свинячі реберця з картоплею в афганському казані
Апетитна страва з неповторним смаком.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 500-600 г картоплі, 2 цибулини, олія, сіль, зіра, паприка, базилік, чебрець, суміш перців.
Ретельно натрі ребра всіма спеціями і ароматними травами, а потім залиш їх маринуватися в цій суміші на 20 хвилин. Крупно наріж картоплю і теж трохи приправ її.
Обсмаж свинячі ребра в маслі до золотистості, додай нарізану цибулю та інші інгредієнти, влий 100-120 мл води і закрий кришкою. Нагрій його на сильному вогні, а коли з'явиться пара – зменш температуру. Готуй реберця протягом 35-40 хвилин, після чого спусти пару і тільки потім відкривай афганський казан.
Зараз читають:15 найкращих рецептів підливи для гречки
2. Свинячі реберця з картоплею та томатом в афганському казані
Небагато томатної пасти вписується сюди просто ідеально!
Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 6 картоплин, 2 ст.л. томатної пасти, 2 зубчики часнику, 1 склянка води, аджика, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріж цибулю півкільцями, розріж картоплю навпіл і зріж з ребер білу плівку. Змішай воду, томатну пасту та аджику до смаку. Обсмаж свинячі ребра в олії до рум'яності, додай решту інгредієнтів і закрий казан. Нагрій його до появи пари на сильному вогні, зменш вогонь і готуй все разом ще 30-40 хвилин. Після чого спусти пару і потім відкривай афганський казан.
3. Свинячі реберця з овочами та сухофруктами в афганському казані
Відмінна страва, щоб дивувати рідних та близьких.
Тобі знадобиться: 800 г свинячих реберець, 500 г картоплі, 2 моркви, 2 цибулини, 100 г чорносливу, 100 г кураги, 150 мл води, 2 зубчики часнику, 25 мл рослинної олії, сіль, спеції.
Зараз читають:12 приголомшливих рецептів брускетти з грушею та сиром
Приготування: Залий сухофрукти окропом на 10 хвилин і промийте їх. Нашаткуй цибулю з морквою і наріж картоплю брусочками. Розділи ребра на порційні частини. Злегка обсмажте цибулю і моркву на олії прямо в казані, приправте, а потім додай свинячі ребра і всі інші інгредієнти.
Далі закрий кришкою афганський казан і постав його на максимальний вогонь. Коли з'явиться пара, зменш температуру і готуй страву ще 30-35 хвилин. Після чого акуратно спусти пару та відкрий казан.
4. Пряні свинячі реберця в афганському казані
Тільки реберця – без овочів та зайвих добавок.
Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячих реберець, 200 мл бульйону, 2 ч.л. паприки, 2 ч. л. каррі, 2 ч.л. куркуми, сіль, мелений червоний перець, олія.
Приготування: Наріж свинячі ребра на порційні шматки та обсмаж їх з усіх боків у казані. Додай всі спеції, ретельно перемішай, влий бульйон і закрий кришкою афганський казан. Коли піде пара, зменш вогонь і готуй реберця ще приблизно 30 хвилин. Відкривай казан тільки після того, як спустиш тиск.
5. Свинячі реберця з цибулею та морквою в афганському казані
Проста класика зі звичною цибульно-морквяною засмажкою.
Зараз читають:Патисони як грузді на зиму: 6 відмінних рецептів, які неодмінно здивують
Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячих реберець, 2 моркви, 2 цибулини, олія, сіль, паприка, зіра, хмелі-сунелі, часниковий порошок, мелений чорний перець.
Приготування: Налий олію в афганський казан, розігрій і обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Після чого відправ туди ж нарізані на частини свинячі ребра, всип всі спеції і влий 100-200 мл води. Закрий казан і готуй реберця приблизно 40 хвилин, а потім спусти пар і відкрий казан.
6. Свинячі реберця з помідорами та болгарським перцем в афганському казані
Для більшого аромату додай кілька гілочок розмарину, чебрецю або естрагону.
Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячих реберець, 500 г болгарського перцю, 500 г помідорів, 300 г цибулі, 1 гострий червоний перець, олія, сіль, спеції.
Розроби ребра на порційні шматки і обсмаж їх у казані на олії до рум'янцю. Додай крупно нарізані овочі, сіль і спеції, закрий кришкою афганський казан і постав на сильний вогонь. Коли піде пара, зменш температуру і готуй приблизно 40 хвилин. Після чого акуратно спусти пару та відкрий казан.
Джерело: dietcenter.com.ua