Любиш додавати шпинат у омлет, пасту, супи чи смузі? Значить завжди мати таку зелень під рукою – точно не буде зайвим! На жаль, шпинат у свіжому вигляді довго не живе, зате його легко можна заморозити хоч на всю зиму. Розповідаємо 10 перевірених рецептів!
Зміст
1. Заморожений шпинат цілими листочками
Не найочевидніше, але дуже зручне рішення.
Тобі знадобиться: 300 г шпинату.
Приготування: Промий та обсуши шпинатне листя. Розстели харчову плівку і виклади на неї зелень в один або кілька шарів. Можна укладати листя внахлест – головне, щоб шарів не було надто багато. Скрути заготовку в щільний рулет і відправ все в морозилку до замерзання. Потім заморожений шпинат можна перекласти в папки або пластикові контейнери.
Зараз читають:8 найкращих рецептів, як приготувати хашбраун
2. Заморожений шпинат у порційних контейнерах
Неймовірно простий спосіб, що не вимагає взагалі жодних зусиль.
Тобі знадобиться: 300 г шпинату.
Приготування: Промий, ретельно обсуши і довільно наріж листя шпинату. Склади їх у пластиковий контейнер та прибери у морозилку на зберігання.
3. Заморожений бланшований шпинат на зиму
Так шпинат вийде м'якшим і не втратить колір.
Тобі знадобиться: 300 г шпинату.
Приготування: Опусти листя шпинату на 30 секунд у киплячу воду, а потім відразу ж переклади їх у крижану воду. Дай шпинату стекти і обсохнути, виклади на харчову плівку і зверни в рулет. Забери в морозилку до замерзання, а далі можеш пересипати заготовку в пакети чи контейнери.
4. Заморожений шпинат ковбаскою на зиму
Альтернативний рецепт заморожування зелені у харчовій плівці.
Тобі знадобиться: 300 г шпинату.
Приготування: Промий, обсуши і довільно наріж шпинат. Виклади його на харчову плівку, але цього разу навпаки – нашаруй. Загорни заготовку в тугу ковбаску, щоб плівка була оболонкою. Заморозь шпинат у такому вигляді, а коли знадобиться – просто відрізай від ковбаски шматок, що підходить за розміром.
Зараз читають:15 супів із копченою куркою, які зроблять обід незабутнім
5. Заморожений шпинат у формах для льоду
Відмінне рішення для супів – практично та зручно!
Тобі знадобиться: 300 г шпинату, води.
Приготування: Промий та обсуши шпинат. Подрібни його в блендері, але не в кашу просто дрібно. Розклади заготовку у формочки для льоду, залий невеликою кількістю води та прибери в морозилку. Потім готові кубики можна скласти в пакет для економії місця.
6. Заморожений шпинат в оливковій олії
А така заготовка завжди допоможе при приготуванні пасти або соусів!
Тобі знадобиться: 300 г шпинату, оливкова олія.
Приготування: Промий, обсуши і дрібно порубай шпинат, або подрібни його за допомогою блендера. Розклади заготовки у формочки для льоду, залий оливковою олією і відправ у морозилку на зберігання.
7. Заморожений шпинат із вершковим маслом
Буде доречним для тостів і при приготуванні омлетів.
Тобі знадобиться: 100 г шпинату, 100 г вершкового масла.
Бланшируй шпинат близько 30 секунд у киплячій воді. Після чого дрібно порубай або подрібни за допомогою блендера, а потім змішай його з м'яким вершковим маслом. Перекладіть заготовку в порційний контейнер і відправте в морозилку.
8. Заморожений шпинат у зип-пакеті на зиму
Тут головне – максимально позбутися повітря.
Зараз читають:12 найкращих рецептів, як приготувати млинці з гарбуза
Тобі знадобиться: 300 г шпинату.
Приготування: Промий, обсуши і довільно наріж шпинат. Склади його в зип-пакети, випустивши все повітря, щоб вийшли плоскі заготовки. Поклади їх один на одного на рівну поверхню в морозилку. Або ж склади шпинат у звичайній пакет, висоси повітря за допомогою трубочки і щільно зав'яжи.
9. Заморожене пюре зі шпинату на зиму
Таким чином, можна заморожувати як свіжий, так і бланшований шпинат.
Тобі знадобиться: 300 г шпинату, вода.
Приготування: Листя шпинату завантажте в блендер і злегка подрібніть. Додай кілька ложок води і знову збий до однорідності. Підливай воду при необхідності до бажаної консистенції. Розлий пюре у формочки для льоду і відправ у морозилку.
10. Заморожений шпинат із овочами на зиму
Універсально підходить для будь-яких супів, соусів та підлив!
Тобі знадобиться: 300 г шпинату, 2 помідори, 1 морква, 1 пучок зеленої цибулі.
За допомогою блендера подрібни листя шпинату до однорідної маси. Дрібно наріж інші інгредієнти (помідори можеш попередньо очистити від шкірки), змішай їх зі шпинатом і розклади у формочки для льоду. Відправте заготовки в морозилку на зберігання.
Джерело: dietcenter.com.ua