Стейки зубатки в духовці: 12 найсмачніших рецептів

У зубатки є дві величезні переваги – вона недорога та смачна. Крім того, вона найчастіше продається в магазинах, одразу нарізана на стейки. Тож її ще й дуже зручно готувати. Сьогодні поділимося з тобою 12 найкращими рецептами приготування стейків зубатки у духовці!

Зміст

  • 1. Стейки зубатки із соєвим соусом у духовці
  • 2. Стейки зубатки з лимонним соком, чебрецем і розмарином
  • 3. Стейк зубатки під шубою в духовці
  • 4. Стейки зубатки з цибулею та майонезом у духовці
  • 5. Стейки зубатки з картоплею в духовці
  • 6. Стейки зубатки з помідорами та сметаною в духовці
  • 7. Запечений стейк зубатки у фользі
  • 8. Стейки зубатки під сиром у духовці
  • 9. Стейки зубатки з рубаною зеленню в духовці
  • 10. Запечені стейки зубатки з овочами у духовці
  • 11. Стейки зубатки з рисом у духовці
  • 12. Стейки зубатки під яєчною заливкою в духовці
  • 1. Стейки зубатки із соєвим соусом у духовці

    Зубатці завжди потрібно більше спецій або маринаду, щоб був яскравий смак.

    Тобі знадобиться: 2 стейки зубатки, по 2 ст.л. оливкової олії, лимонного соку та соєвого соусу, спеції.

    Приготування: Змішай усі інгредієнти для маринаду і замаринуй у ньому стейки зубатки на 1 годину. Після чого виклади їх у форму і запікайте в духовці при 200 градусах близько 30 хвилин.

    2. Стейки зубатки з лимонним соком, чебрецем і розмарином

    Якщо хочеш підрум'янити рибу, тоді зніміть фольгу за 5-7 хвилин до готовності.

    Тобі знадобиться: 2 стейки зубатки, 1/2 лимона, по 2 гілочки чебрецю і розмарину, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Присип зубатку спеціями та збризкайте лимонним соком. Виклади у форму і зверху додай пластинки часнику та кружечки лимона. Потім викладіть гілочки трав, накрийте все фольгою і запікайте в духовці 30-40 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів страв на сковороді

    3. Стейк зубатки під шубою в духовці

    У цьому рецепті класична засмажка овоча грає новими фарбами.

    Тобі знадобиться: 1 стейк зубатки, 1 цибулина, 1 морква, 60 мл майонезу, 70 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Натрій стейк зубатки спеціями, виклади у форму для запікання та змасти майонезом. Зверху додай засмажку, засип все тертим сиром і накрий фольгою. Відправ зубатку на 30 хвилин в духовку при 180 градусах, але зніміть фольгу за 5-7 хвилин до кінця приготування.

    4. Стейки зубатки з цибулею та майонезом у духовці

    Простий і безпрограшний рецепт зубатки для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 1 кг стейків зубатки, 50 г манки, 2 ст. лимонного соку, 1 цибулина, 2 ст. майонезу, олія, спеції.

    Приготування: Приправте стейки зубатки за смаком, збризкайте лимонним соком і залиште на 15 хвилин. Обвалюй їх у манці і виклади в змащену олією форму. Змішай нарізану цибулю з майонезом і виклади зверху. Відправ зубатку на 30-35 хвилин у духовку. Перші 7-10 хвилин за 200 градусів, а потім – за 160.

    5. Стейки зубатки з картоплею в духовці

    Щоб зручно нарізати картоплю тонкими слайсами, візьми овочечистку.

    Тобі знадобиться: 500 г стейків зубатки, 500 г картоплі, 1 цибулина, 1 ч.л. паприки, олія, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю слайсами, змішай її з олією, паприкою та спеціями, і виклади у форму. Зверху розклади пір'я цибулі, але в них – стейки зубатки. Посип спеціями, накрий фольгою і відправь на півгодини в духовку при 180 градусах – до готовності картоплі.

    6. Стейки зубатки з помідорами та сметаною в духовці

    У зубатки дуже нейтральний смак, тому її сміливо можна поєднувати з різними добавками.

    Зараз читають:20 рецептів пісних котлет, які варто приготувати

    Тобі знадобиться: 500 г стейків зубатки, 2 цибулини, 1 морква, 1 помідор, по 2 ст. сметани, соєвого соусу та лимонного соку, олія, спеції.

    Приготування: Змішай соєвий соус, лимонний сік та спеції, і замаринуй зубатку в цьому маринаді на 20 хвилин. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву, змішай і виклади їх у змащену олією форму. Зверху виклади стейки риби, додай кружечки помідорів, змасти сметаною і відправ все в духовку приблизно на півгодини при 180 градусах.

    7. Запечений стейк зубатки у фользі

    Для цього рецепту не потрібні інші інгредієнти, крім улюблених спецій.

    Тобі знадобиться: 1 стейк зубатки, спеції та трави.

    Приготування: Натрій рибний стейк травами та спеціями за смаком – бажано побільше. Залиш на 15 хвилин, а потім загорни його у фольгу і відправ на 30 хвилин у духовку при 180 градусах.

    8. Стейки зубатки під сиром у духовці

    Підійде будь-який твердий сир, який опиниться під рукою.

    Тобі знадобиться: 3 стейки зубатки, 1-2 помідори, 70 г твердого сиру, 4 ст.л. соєвого соусу, олія, спеції.

    Замаринуй зубатку в соєвому соусі і спеціях на 20 хвилин, а потім виклади в змащену олією форму. Зверху додай кружечки помідорів і посип тертим сиром. Відправте блюдо на 30 хвилин в духовку при 180 градусах.

    9. Стейки зубатки з рубаною зеленню в духовці

    Один із класичних рецептів для будь-якої риби.

    Тобі знадобиться: 2 стейки зубатки, по 2-3 гілочки петрушки та кропу, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. лимонного соку, 1 цибулина, олія, спеції.

    Приготування: Цибулю наріж кільцями і виклади в змащену олією форму. Зверху додай стейки зубатки. Змішай олію, лимонний сік, спеції, рубаний часник і зелень, і залий стейки. Накрий фольгою та запікай півгодини в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:10 швидких способів приготувати борщ на зиму

    10. Запечені стейки зубатки з овочами у духовці

    За бажання додай будь-які інші овочі до смаку – процес той самий.

    Тобі знадобиться: 3 стейки зубатки, 400 г картоплі, по 100 г цибулі, моркви, болгарського перцю та стручкової квасолі, 60 г лимона, олія, спеції.

    Приготування: Обваляй зубатку в спеціях та збризкайте лимонним соком. Дрібно наріж всі овочі і виклади їх на три різні листи фольги. Зверху додай стейки зубатки, полей олією, приправ за смаком і загорни фольгу. Запікайте все в духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.

    11. Стейки зубатки з рисом у духовці

    Ще один чудовий спосіб приготувати стейки зубатки одразу з гарніром!

    Тобі знадобиться: 600 г стейків зубатки, 1 склянка рису, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст. лимонного соку, 1 зубчик часнику, олія, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості з часником. Змішай засмажку з промитим рисом і спеціями, і виклади у форму для запікання. Натрій стейки зубатки спеціями і лимонним соком, і виклади зверху. Влий склянку води, накрий усе фольгою і запікай близько 45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Стейки зубатки під яєчною заливкою в духовці

    Яєчне заливання дуже добре поєднується із зубаткою.

    Тобі знадобиться: 700 г стейків зубатки, 2 яйця, 1/2 лимона, 1 ч.л. гірчиці, 1 ст. олії, спеції.

    Приготування: Виклади зубатку у форму та збризкайте лимонним соком. Віночком збий інші інгредієнти та залий стейки зубатки цією заливкою. Накрий фольгою та запікай 30-40 хвилин при 180 градусах у духовці.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *