Головна перевага малосольних кабачків у тому, що вони швидко готуються. Найчастіше їх можна їсти вже за день, або навіть протягом дня. А важлива відмінність від маринованих заготовок – у малосольних кабачках немає оцту, що також буде перевагою для тих, хто уникає зайвої кислоти. Розповідаємо 8 найпростіших рецептів!
Зміст
1. Малосольні кабачки з кропом та часником у пакеті
Лише кілька годин, і готово!
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 2 ст.л. солі, 1 пучок кропу, 6 зубчиків часнику, 0,5 ст. цукру.
Приготування: Наріж кабачки брусочками та подрібни зелень із часником. Відправ все в пакет, засип туди сіль і цукор, перемішай і залиши кабачки на 2-3 години.
2. Малосольні кабачки цілком
Для цього рецепту потрібні невеликі молоді шинки.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 1 ст. морської солі, 15 г зелені, 2 зубчики часнику, мелений чорний перець.
Зараз читають:12 відмінних способів приготувати свинину в кисло-солодкому соусі
Приготування: Вимий кабачки і подряпай шкірку з усіх боків. Повинно вийти щось на зразок довгих надрізів уздовж усього кабачка. Склади їх у контейнер із подрібненою зеленню та часником. Посолити, поперчити і добре перемішати. Закрийте контейнер і залиште заготовку в теплі на 1 годину, а потім приберіть в холодильник ще на 2-3 години.
3. Малосольні кабачки у банку
Такі кабачки заливаються гарячим розсолом, тому виходять ще ніжнішими.
Тобі знадобиться: 1,25 кг кабачків, 750 мл води, 1,5 ст. солі, 0,5 ст. цукру, 1 головка часнику, 2 парасольки кропу, 2 листочки вишні.
Приготування: Довільно наріж кабачки середніми шматочками. Простерилізуйте банки і наповни їх кабачками із зубчиками часнику, листям вишні та парасольками кропу. Закип'яти воду з сіллю та цукром, залий нею кабачки та закрий капроновими кришками. Залиш їх на 12-24 години за кімнатної температури.
4. Малосольні кабачки з огірками
Смачний і дуже простий рецепт, що вражає своєю легкістю.
Зараз читають:15 швидких та простих рецептів насипного пирога
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 огірки, 2 ч.л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 пучок кропу, 5 зубчиків часнику.
Приготування: Наріж кабачки та огірки брусочками середнього розміру. Подрібни кріп із часником. Відправте всі інгредієнти в пакет, а при бажанні – додай трохи спецій. Зав'яжи пакет, ретельно струси вміст і відправте заготівлю на 4-6 годин в холодильник.
5. Малосольні кабачки з лимонним соком
Небагато лимонного соку надає заготівлі приємну кислинку.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1 головка часнику, 2 ст. солі, 2 ст. лимонного соку, 2 ч. л. цукру, 3-4 пучки зелені.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та склади їх у пакет. Додай подрібнений часник, зелень, сіль, цукор та лимонний сік. Ретельно перемішай, зав'яжи пакет і відправь кабачки в холодильник на 5-6 годин або на ніч.
6. Малосольні кабачки слайсами
Прекрасно підійдуть навіть на святковий стіл, якщо плануєш приймати багато гостей.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 1 ст. солі, 1 ч. л. цукру, 500 мл води, 2 зубчики часнику, 6 гілочок зелені, кмин, коріандр, гвоздика, запашний перець.
Приготування: Закип'яти воду із сіллю, цукром та всіма спеціями до смаку. Дай розсолу охолонути. За допомогою овочечистки або спеціальної терки наріж кабачки тонкими слайсами. Подрібни зелень та часник. Виклади все в контейнер, залий розсолом, закрий кришкою і прибери на ніч у холодильник.
Зараз читають:20 найкращих рецептів із сиром камамбер
7. Малосольні кабачки в мінералці
Для цього рецепту обов'язково потрібна сильногазована мінералка.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 2 ст. солі, 1 л сильногазованої мінералки, 3 зубчики часнику, 1 пучок зелені.
Приготування: Наріж кабачки та подрібни часник із зеленню. Змішай все з сіллю та залий мінералкою, щоб вона покривала овочі. Щільно закрий заготовку кришкою, ще раз перемішай і відправь на ніч у холодильник.
8. Малосольні кабачки з овочами у пакеті
Ідеальне овочеве асорті, щоби не довелося готувати все окремо.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 500 г огірків, 500 г помідорів, 5 зубчиків часнику, 1 пучок кропу, 20-25 г солі.
Приготування: Наріж кабачки, огірки та помідори середніми шматочками. Подрібни часник та кріп. Відправ все в пакет, засип сіллю, перемішай і зав'яжи. Залишити заготовку в холодильнику на 8-12 годин.
Джерело: dietcenter.com.ua