Досить один раз спробувати густе та ароматне желе з аґрусу, щоб більше не хотілося від нього відмовлятися. Готувати таке желе найпростіше та найшвидше з желатином – і саме на таких рецептах ми сьогодні зупинимося докладніше. Перед приготуванням перебери ягоди та зріж хвостики!
Зміст
1. Желе з аґрусу з желатином на зиму
Для цього рецепту краще брати трохи недозрілий аґрус, щоб ягоди не лопалися.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 250 мл води, 100 г цукру, 20 г желатину, 1 паличка кориці.
Приготування: Доведи воду з цукром до кипіння, всип агрус в цей сироп, знову доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Дай заготовці повністю охолонути, додай желатин і корицю, а потім знову доведи до кипіння. Проварити ще 4 хвилини, прибери корицю і закатай желе в стерильні банки.
2. Желе з аґрусу з желатином у келихах
Простий літній десерт на швидку руку для всієї родини.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів пісного хліба
Тобі знадобиться: 300 г агрусу, 100 г цукру, 200 мл води, 10 г желатину.
Приготування: Засип агрус цукром, додай воду і проварити всі 10-15 хвилин. Зніміть заготовку з вогню, додай желатин і перемішай до його розчинення. Розлий желе по келихах і відправ у холодильник до застигання.
3. Желе з аґрусу та апельсинів із желатином
Відмінний варіант заготівлі, яка сподобається всім членам сім'ї.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 апельсина, 1 кг цукру, 12 г желатину, 100 мл води.
Приготування: Очисти м'якоть апельсинів і пропусти через м'ясорубку з аґрусом. Додай цукор та доведи заготовку до кипіння. Проварити 5 хвилин і зніміть з вогню. Заздалегідь розчини желатин у воді за інструкцією, влий в аґрус і перемішай до розчинення. Закатай желе у стерильні банки.
4. Желе з аґрусу з кісточками
Виходить щось подібне до дуже густого джему, який можна їсти відразу або теж закатати в стерильні банки.
Тобі знадобиться: 700 г агрусу, 700 г цукру, 3 ст. желатину.
Засип агрус цукром, додай 2-3 ложки води і протушкуй все на слабкому вогні близько півгодини. Підготуй желатин за інструкцією, влий у заготовку, ретельно перемішай і зніми каструлю з вогню. Розлий желе за формами або банками.
5. Желе з аґрусу та червоної смородини з желатином
Заздалегідь обірви смородину з гілочок і перебери.
Зараз читають:Бельгійські вафлі в електровафельниці: 20 рецептів на будь-який смак
Тобі знадобиться: 100 г агрусу, 100 г смородини, 1 склянка води, 1 ч.л. желатину, 70 г цукру.
Розведи желатин в 1/2 склянки води. Воду, що залишилася, додай до аґрусу, провари всі 5 хвилин і перетрій через сито. Знову доведи пюре до кипіння, додай цукор і провари ще 2-3 хвилини. Влий желатин, перемішай, зніми заготівлю з вогню і розлий у стерильні банки.
6. Желе з аґрусу та малини з желатином
Дуже гармонійне поєднання садових ягід, і при цьому просте у приготуванні.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 600 г малини, 1 кг цукру, 12 г желатину, 100 мл води.
Приготування: Пропусти аґрус та малину через м'ясорубку, перетрій через сито і додай цукор. Залиш на півгодини. Окремо розчини желатин у воді за інструкцією. Доведи ягоди до кипіння, провари 5 хвилин і влий желатин. Ретельно перемішай і закатай желе у стерильні банки.
7. Желе із соку агрусу з желатином
Підготуй сік наперед будь-яким зручним способом.
Тобі знадобиться: 1 л соку агрусу, 1 л цукру, 1 ч. л. цедри лимона, 1 ст. желатину.
Розведи желатин в 100 мл соку за інструкцією. У сік, що залишився, додай цукор і цедру, доведи до кипіння і провари 5-7 хвилин. Проціди масу через сито, влий желатин і ретельно перемішай. Розлий желе за формами або стерильними банками.
8. Смарагдове желе з аґрусу з желатином на зиму
Для цього рецепту обов'язково потрібен саме зелений сорт аґрусу.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів компоту “Мохіто” на зиму
Тобі знадобиться: 1 кг зеленого аґрусу, 1 кг цукру, 150 мл води, 20 г желатину.
Приготування: Засип агрус цукром, додай 50 мл води і проварити суміш 5 хвилин після кипіння. Розведи желатин у воді, що залишилася, за інструкцією. Влий його до аґрусу, ретельно перемішай і відразу розлий по стерильним банкам.
9. Смарагдове желе з аґрусу на десерт
Можеш додати у воду краплю зеленого барвника, якщо хочеться отримати ще оригінальніший колір.
Тобі знадобиться: 400 г зеленого аґрусу, 500 мл води, 2 ст.л. желатину.
Приготування: Доведи воду до кипіння, за бажанням – додай цукор, а потім додай желатин. Перемішати і зняти з вогню. Виклади у формочки ягоди агрусу, залий їх желейною сумішшю і відправ заготовки в холодильник.
10. Желе з аґрусу та вишні з желатином
Сюди легко підійдуть навіть заморожені ягоди!
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 700 г вишні, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 12 г желатину, 100 мл води.
Видалити з вишні кісточки і пропусти всю ягоду через м'ясорубку або подрібни блендером. Перетріть через сито за бажанням і засип цукром. Розведи желатин у воді за інструкцією. Доведи ягідну масу до кипіння, проварити близько 7 хвилин і додай лимонну кислоту. Влий желатин, ретельно перемішай і розлий желе по стерильним банкам.
Джерело: dietcenter.com.ua