Яка господарка не мріє похвалитися смачними соліннями? Їх можна поставити на святковий стіл, подати до другої страви або просто використовувати як закуску. Приготуй огірки «Пальчики оближеш» і твої домочадці будуть у захваті! Ділимося 20 найкращими рецептами на зиму!
Зміст
1. Мариновані огірки на зиму «Пальчики оближеш»
Рекомендуємо консервувати огірки сортів Журавленок F1, Мурашка F1 та Бенефіс F1.
Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 1/2 головки часнику, 2 дрібні стручки гострого перцю, 3 листочки хрону, 4 парасольки кропу, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 10 горошин чорного перцю, 120 мл оцту, 180 г цукру, 140 г солі, 4 л води.
На дно банок помісти парасольки кропу, цілі стручки перцю, спеції, подрібнений часник і листя хрону. Щільно поклади огірки, залий все окропом і залиш на 20 хвилин. Злий цю воду в каструлю, знову доведи до кипіння і влий у банки. Через 30 хвилин знову злий воду в каструлю, всип цукор і сіль. Прокип'яті 2 хвилини, додай оцет і розлий маринад банками. Закатай огірки, переверни вгору дном і закутай на добу ковдрою.
2. Огірки «Пальчики оближеш» без оцту
Рецепт спеціально для тих, хто не любить оцет.
Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 4 листки смородини, 2 листи хрону, 3 парасольки кропу, 4 зубчики часнику, 60 г цукру, 120 г солі, 2,7 л води.
Приготування: Склади в літрові банки кріп, очищені зубчики часнику, листя смородини та хрону. Туди ж утрамбуй підготовлені огірки. Закип'ятіть воду, додай цукор і сіль. Влий киплячий розсіл у банки, простерилізуй 15 хвилин і закатай.
3. Мариновані огірки з часником та червоною смородиною
Намагайся не тиснути огірками смородину, щоб вона не полопалася.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1 кг порічки, 50 г часнику, 3 парасольки кропу, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 120 г цукру, 90 г солі, 2 л води.
На дно банок помісти кріп і крупно нарізаний часник. Уклади огірки, заповнюючи порожнечі червоною смородиною. Залий до верху окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту та сіль. Прокип'яті 2 хвилини, влий маринад назад у банки і закатай.
4. Огірки з коренем хрону та часником на зиму
Зверни увагу, що при роботі з коренем хрону сильно сльозяться очі.
Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 100 г кореня хрону, 100 г часнику, 50 г кропу, 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, 100 мл яблучного оцту, 120 г цукру, 140 г солі, 4 л води.
Зараз читають:20 чудових рецептів наливки зі сливи
Приготування: Корінь хрону очисти від шкірки, крупно наріж і помісти в банки. Додай очищені зубчики часнику, кріп та спеції. Утрамбуй огірки, залий їх окропом і прибери на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, знову доведи до кипіння і залий у банки з огірками. Через півгодини знову злий цю воду в каструлю, всип цукор і сіль. Прокип'яті 2 хвилини, влий оцет і відразу зніміть з вогню. Розлий киплячий маринад по банках і закатай огірки.
5. Огірки «Пальчики оближеш» за особливим рецептом
Родзинка приготування цього рецепту – горілка.
Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 5 парасольок кропу, 5 горошин червоного перцю, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 3 ст.л. горілки, 140 г цукрового піску, 100 г солі, 2,7 л води.
Склади кріп, спеції та підготовлені огірки в банки. Залий все до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та сіль. Провар пару хвилин, додай горілку, розлий по банкам і закатай огірки на зиму.
6. Квашені огірки з гострим перцем і черемшою холодним способом
Як тару можна використовувати барило, емальоване або пластикове відро.
Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 3 листи хрону, 100 г черемші, 10 листків смородини, 10 листків вишні, 2 стручки гострого перцю, 5 горошин запашного перцю, 4 лаврового листа, 3 ст.л. цукру, 8 ст. солі, 4 л води.
Приготування: Дно відра застелили листям хрону, виклади огірки, гострий перець та спеції. Закип'яти воду, додай сіль та цукор. Проварити 1 хвилину, остуди і влий у відро. Зверху викладу черемшу, листя смородини та вишні. Накрий подвійним шаром марлі, встанови гніт і прибери заготовку в темне прохолодне місце на 3 тижні.
7. Огірки «Пальчики оближеш» з морквою, цибулею та томатною заливкою
Намагайся наповнювати банки так, щоб залишалося якнайменше порожнеч.
Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 500 г моркви, 500 г цибулі, 200 г томатної пасти, 3 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, 150 мл оцту, 180 г цукру, 140 г солі, 4 л води.
Цибулю очисти і дрібно наріж, а моркву натрій на тертці. Склади в банки спеції, огірки, моркву та цибулю. Змішай воду з томатною пастою, цукром та сіллю. Прокип'ятіть її 2 хвилини, влий у банки з огірками, простерилізуй 15 хвилин, додай оцет і закатай.
8. Огірки «Пальчики оближеш» із часником, гірчицею та горілкою
Заливай огірки маринадом аж до верху.
Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1/2 головки часнику, 2 ст. сухих зерен гірчиці, 3 парасольки кропу, 20 мл горілки, 100 мл оцту, 240 г цукру, 180 г солі, 3,7 л води.
Приготування: Склади в банки гірчицю, кріп, крупно нарізаний часник та огірки. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на півгодини. Після чого злий цю воду в каструлю, всип цукор і сіль. Прокип'яті 2 хвилини, влий оцет і горілку. Зніми з плити, розлий по банках і закатай огірки.
9. Огірки з лимонами “Пальчики оближеш”
Цитруси надають огіркам особливу кислинку і добре справляються з участю консерванту.
Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 2 лимони, 6 листків смородини, 2 ст.л. сухих зерен гірчиці, 8 горошин чорного перцю, 180 г цукру, 140 г солі, 4,5 кг води.
Зараз читають:25 швидких та легких маринадів для м'яса
Приготування: Лимони промий і наріж кружальцями. Склади в банки листя смородини, гірчицю, чорний перець, огірки та лимони. Залий все до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та сіль. Прокип'яті 2 хвилини, влий назад у банки і закатай огірки на зиму.
10. Огірки «Пальчики оближеш» із цибулею та солодким перцем
Апетитна заготівля, яка завжди першою зникає зі столу.
Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1 кг солодкого перцю, 1 кг цибулі, 50 г петрушки, 3 ст. сухих зерен гірчиці, 1 ч. л. суміші перців горошком, 180 мл оцту, 1/2 склянки цукру, 130 г солі.
Приготування: Наріж огірки, петрушку, очищену цибулю та солодкий перець. Все змішай, додай цукор, сіль, гірчицю та суміш перців. Накрийте кришкою і залиште заготовку на 1,5-2 години. Після чого проварити її 15 хвилин, влий оцет і закатай.
11. Салат із огірків «Пальчики оближеш»
Огірки попередньо замочіть на 3 години в холодній воді.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1 кг цибулі, 2 ст. сухих зерен гірчиці, 1 ч. л. гірчичного порошку, 100 мл олії, 100 мл оцту, 1/2 склянки цукру, 2,5 ст.л. солі.
Приготування: Наріж огірки та очищену цибулю. Додай олію, цукор, сіль, гірчицю в зернах та порошком. Розклади салат по банкам, простерилізуй їх 15 хвилин, влий оцет і закатай.
12. Пікантні огірки в аджику на зиму
Ступінь гостроти регулюй на свій смак.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1,5 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 стручок перцю чилі, 100 г часнику, 3 горошини запашного перцю, 8 горошин чорного перцю, 130 мл оцту, 100 мл олії, 120 г 100 г солі.
Пропусти через м'ясорубку помідори, гострий перець, очищений часник і болгарський перець. Додай спеції, цукор, сіль, олію та прокип'яті 5 хвилин. Склади в банки огірки, залий їх аджикою і простерилізуй 15 хвилин. Акуратно дістань банки з ванни для стерилізації, рівномірно розподіли оцет і заходи.
13. Різані огірки в томатній заливці «Пальчики оближеш»
Якщо тебе бентежить насіння помідорів, тоді скористайся соковижималкою.
Тобі знадобиться: 2,5 кг огірків, 1,5 кг помідорів, 500 г цибулі, 1 головка часнику, 180 мл олії, 50 г цукру, 100 г солі, 500 мл води.
Помідори очисти від шкірки і пропусти через м'ясорубку. Томатну масу змішай з цукром, сіллю, олією та пропущеним через прес часником. Прокип'ятити заготовку 5 хвилин на слабкому вогні. Огірки наріж брусочками, а цибуля – очисти та подрібни. Склади всі овочі в банки, додай томатну заливку і простерилізуйте 15 хвилин. Поступово розподіли оцет по банкам і закатай огірки на зиму.
14. Огірки з цибулею «Пальчики оближеш»
Спробуй приготувати таку заготівлю, це дуже смачно!
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1 кг цибулі, 1 ст. гірчичного порошку, 100 мл оцту, 3 ст. цукру, 100 г солі.
Приготування: Наріж огірки та очищену від лушпиння цибулю, додай гірчичний порошок, цукор, сіль. Все перемішай, накрий кришкою і прибери на 1,5 години. Прокип'яті 15 хвилин, влий оцет і розклади заготовку в підготовлені банки. Закатай, переверни вгору дном і закутай ковдрою.
15. Огірки часточками з часником, гірчицею та соком лимона
Час стерилізації вказаний для банок об'ємом 500 мл.
Тобі знадобиться: 2 кг лимона, 5 зубчиків часнику, 100 мл лимонного соку, 2 ч. л. гірчичного порошку, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 2 ст.л. цукру, 2 ст. солі, 1,7 л води.
Зараз читають:20 найкращих способів посмажити креветки на сковороді
Огірки наріж часточками, а часник – очисти від лушпиння і крупно наріж. Щільно поклади всі овочі в підготовлені банки. Окремо закип'ятіть воду, додай гірчичний порошок, мелений коріандр, цукор та сіль. Прокип'яті 2 хвилини, влий у банки і простерилізуй їх 15 хвилин. Поступово розподіли лимонний сік, закатай і укутай теплою ковдрою.
16. Огірки брусочками «Пальчики оближеш» із гірчицею та часником
За цим рецептом огірки виходять ароматними та в міру пікантними.
Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1 головка часнику, 3 ст. гірчичного порошку, 20 г кропу, 150 мл оцту, 150 г цукрового піску, 80 г солі.
Огірки наріж брусочками , подрібни кріп і часник. Все змішай, додай гірчичний порошок, цукор та сіль. Накрийте заготовку кришкою і залиште її на 2 години настоятися. Розклади огірки по банках, залий їх соком, що утворився, і простерилізуй 15 хвилин. Влий у кожну банку оцет, закатай огірки і переверни вгору дном.
17. Салат з огірків з цибулею, кропом та аспірином
Намагайся різати огірки кружальцями приблизно 3-5 мм завтовшки.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1 кг цибулі, 50 г кропу, 3 горошини запашного перцю, 5 горошин чорного перцю, 3 таблетки аспірину, 150 г цукру, 100 г солі, 500 мл води.
Огірки наріж кружальцями, подрібни кріп і очищену цибулю, і все змішай. Додай спеції, перемішай і залиш на 2 години. Закип'ятіть воду, додай цукор, сіль і розфарбований аспірин. Потім додай подрібнені овочі та провари заготовку 10 хвилин. Розклади салат у стерилізовані банки, закатай і переверни вгору дном.
18. Пікантні огірки брусочками із гірчицею
Відкривати консервацію можна не раніше ніж через 1,5 місяці.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 2 ст. сухих зерен гірчиці, 0,5 ч. л. коріандру в зернах, 50 г будь-якої зелені, 100 мл олії, 60 мл оцту, 80 г цукру, 80 г солі.
Приготування: Наріж огірки брусочками, додай подрібнену зелень, олію, цукор та сіль. Все перемішайте, накрийте кришкою і залиште настоятися на 1,5-2 години. Помісти в банки гірчицю, коріандр та огірки із зеленню. Простерилізуйте заготовки 15 хвилин, влий оцет і заходьте на зиму.
19. Овочевий салат із огірками «Пальчики оближеш»
Додай до смаку свої улюблені спеції.
Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 1 кг огірків, 500 г цибулі, 100 г часнику, 100 мл олії, 4 ст.л. оцту, 120 г цукру, 80 г солі.
Приготування: Підготуй, наріж і змішай усі овочі. Додай цукор, сіль та олію. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 2 години. Потім прокип'ятити заготовку 10 хвилин, влий оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Розклади салат по банкам, закатай і укутай на добу теплою ковдрою.
20. Огірки «Пальчики оближеш» із морквою, часником та петрушкою
Ріж огірки так, як тобі більше подобається, але найпоширеніший варіант – кружальцями.
Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 500 г моркви, 100 г часнику, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 100 мл олії, 120 мл оцту, 120 г цукру, 100 г солі.
Приготування: Наріж огірки та очищений часник, а морква – натрій на тертці. Все змішай, додай олію, спеції, цукор, сіль і залиш на 2 години. Прокип'ятіть 15 хвилин, додай оцет і відразу зніміть з вогню. Виклади салат у стерилізовані банки і заходьте на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua