8 найкращих рецептів, як приготувати хашбраун

Хашбраун – одна з найпопулярніших знахідок американської кухні. Це своєрідна картопляна котлета чи драник, іноді з додаванням цибулі чи інших інгредієнтів. Вони з'явилися в меню фаст-фудів або ресторанів, але хашбрауни також можна легко приготувати і в домашніх умовах. Розповідаємо 8 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Хашбраун – класичний рецепт
  • 2. Хашбраун із сиром
  • 3. Хашбраун із зеленню
  • 4. Хашбраун з беконом та сиром
  • 5. Хашбраун з цибулею
  • 6. Хашбраун із яйцем
  • 7. Хашбраун трикутниками
  • 8. Хашбраун з батата
  • 1. Хашбраун – класичний рецепт

    Тут не потрібно нічого, окрім картоплі.

    Тобі знадобиться: 700 г картоплі, 0,5 ч.л. солі, олія.

    Приготування: Натрій картоплю на великій тертці, а потім приваріть його 4-5 хвилин в киплячій воді. Відкинь на друшляк і розклади цю масу на рушник, щоб забрати зайву вологу. Залиш на 15 хвилин, а потім переклади в миску, посоліть, сформуй хашбрауни і обсмаж їх у розігрітій олії приблизно по 8-10 хвилин з кожного боку.

    2. Хашбраун із сиром

    Можна використовувати будь-який твердий та напівтвердий сир, який тобі подобається.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 100 г твердого чи напівтвердого сиру, 4 ст. борошна, сіль, олія для смаження.

    Картоплю натрій на великій тертці і залий холодною водою на 3-5 хвилин. Відкинь на друшляк, а далі приварити 3-4 хвилини в киплячій воді. Знову відкинь картопля на друшляк, злегка відіжми, додай тертий сир, борошно та сіль за смаком. Вимішай масу та вологими руками сформуй овальні або трикутні хашбрауни. Обсмажити їх на сковороді на слабкому вогні до золотистості з двох боків.

    Зараз читають:12 чудових рецептів паштету з оселедця

    3. Хашбраун із зеленню

    Підійде петрушка, кріп, зелена цибуля та будь-яка інша зелень до смаку.

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 1 пучок зелені, сіль, мелений чорний перець, олія.

    Натрій картоплю на великій тертці і відвари її 3-4 хвилини в киплячій воді . Відкинь на друшляк, виклади на рушник і дай обсохнути. Додай до картоплі подрібнену зелень, сіль та мелений чорний перець за смаком.

    Перемішай масу. Можеш сформувати хашбрауни вологими руками або викласти ложкою на розігріту сковорідку з маслом. Обсмаж їх із двох боків до рум'яності на слабкому вогні.

    4. Хашбраун з беконом та сиром

    Повноцінний сніданок, який достатньо лише доповнити свіжими овочами.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 100 г бекону, 80 г твердого сиру, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Дрібно наріж і обсмаж бекон до рум'яності. Натрій картоплю на великій тертці, приваріть її 3 хвилини в киплячій воді і дай стекти. Після чого приправ і виклади тонким коржом на розігріту сковорідку, в якій смажився бекон.

    Зараз читають:10 найсмачніших рецептів паштету зі шпроту

    Обсмаж хашбраун до рум'яності і переверни на інший бік. Додай зверху бекон, посип тертим сиром і готуй ще 3-4 хвилини під кришкою. За бажанням, посип готовий хашбраун рубаною зеленню.

    5. Хашбраун з цибулею

    Цибуля надає хашбрауну соковитості та яскравішого аромату.

    Тобі знадобиться: 5-7 картоплин, 1 цибулина, сіль, спеції, олія.

    Приготування: Натрій картоплю на великій тертці і відіжми від зайвої вологи. Окремо натрій і відіжміть цибулю, змішай його з картоплею, посоліть і приправ все за смаком.

    Загорни картопля в плівку невеликими порціями та надай форму майбутніх хашбраунів. Добре сплюсни їх у плівці, і тоді вони не розвалюватимуться без борошна та яєць. Розгорни та обсмаж заготовки до золотистості з двох сторін.

    6. Хашбраун із яйцем

    Виходить щось на кшталт кляру – ще один гарний варіант хашбрауна для ситного сніданку.

    Тобі знадобиться: 5 картоплин, 2 яйця, 100 г твердого сиру, 0,5 ст. борошна, сіль, спеції, вершкове масло.

    Картоплю натрій на тертці і приварити 2-3 хвилини в киплячій воді. Відкинь на друшляк, а далі виклади на чистий рушник, щоб максимально прибрати вологу. Додай борошно, тертий сир, сіль та спеції за смаком. Окремо збий яйця.

    Розігрій сковорідку з вершковим маслом і виклади на неї сформовані хашбрауни. Полів кожен невеликою кількістю збитих яєць і готуй по 6-8 хвилин з кожного боку, періодично накриваючи кришкою сковороду.

    Зараз читають:12 салатів з восьминогом, які полюблять навіть примхливі гурмани

    7. Хашбраун трикутниками

    Завдяки простому складу інгредієнтів – його смак можна насолоджуватися хоч щодня.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 2 яйця, 3-4 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. цукру, 1-2 ч. л. солі, олія.

    Приготування: Натрій картоплю на великій тертці, добре відіжми і приварити кілька хвилин в киплячій воді. Відкинь на друшляк і видали зайву вологу, а коли картопля охолоне – додай яйце, борошно, сіль та цукор.

    Все змішай і порціями виклади масу на харчову плівку, загорни та надай хашбраунам бажану форму. Обсмаж їх на добре розігрітій сковороді з олією. Готові хашбрауни викладай на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

    8. Хашбраун з батата

    Солодкий батат підходить для приготування хашбраунів анітрохи не гірше за звичайну картоплю.

    Тобі знадобиться: 800 г батату, 4-5 ст. кукурудзяного крохмалю, 20 г зелені, сіль, паприка, мелений чорний перець, олія.

    Приготування: Натрій батат на великій тертці, дай йому стекти і відіжми, щоб прибрати весь зайвий сік. Додай кукурудзяний крохмаль, рубану зелень, сіль та спеції за смаком. Добре перемішай масу, сформуй і обсмаж хашбрауни до рум'яності в розігрітій олії. Жар їх на середньому вогні приблизно по 4-5 хвилин із кожного боку.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *