Домашній борщ з кількою в томатному соусі – Смачний рецепт

Навіть у класичних страв може бути штиб непередбачуваності та екзотики. Давайте розглянемо рецепт, який внесе пікантності у традиційний український борщ. Мені хотілося б поділитися дивовижним варіантом цієї страви – борщу з кількою у томаті. Ця рецептура здивує не тільки екзотичним інгредієнтом, а й відмінним смаковим балансом. Давайте приступимо до кулінарної магії!

Зміст

  • Інгредієнти
  • Приготування бульйону
  • Приготування овочів
  • Заправка з борошна
  • Інтеграція інгредієнтів
  • Фінальні штрихи
  • Подача борщу з кількою у томаті
  • Таблиця калорійності (на одну порцію)
  • Інгредієнти

    Щоб розпочати кулінарну авантюру, запишемо список необхідних інгредієнтів. Пропоную приготувати смачний борщ на чотири порції.

    • Кілька у томаті – 1 банка (200 г)
    • Свіжа буряк – 1 шт., середнього розміру
    • Картопля – 3-4 шт., середнього розміру
    • Морква – 1 шт., середнього розміру
    • Цибуля – 1 шт., великої
    • Капуста білокачанна – 300 г
    • Часник – 2-3 зубчики
    • Томатна паста – 2 ст. ложки
    • Пшеничне борошно – 1 ст. ложка (для заправки)
    • Олія соняшникова – для смаження
    • Лавровий лист – 2-3 шт.
    • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
    • Свіжа зелень (петрушка, кріп) – для подачі
    • Сметана – для подачі
    • Вода – 2,5 л

    Зараз читають:20 простих рецептів, як приготувати огірки по-польськи на зиму

    Приготування бульйону

  • Насамперед слід зварити бульйон. Налити у глибоку каструлю 2,5 л води і довести до кипіння.
  • Відкрити банку з кількою у томаті і акуратно вийняти рибу. Томатний соус з банки не виливати, він знадобиться нам пізніше.
  • Кільку розм’якшувати виделкою до стану подрібнених шматочків та викинути у бульйон.
  • Кип’ятити на малому вогні близько 10-15 хвилин.
  • Приготування овочів

  • Поки бульйон готується, потрібно підготувати овочі. Очистити буряк, картоплю та моркву. Буряк і моркву настругати на крупну тертку, картоплю нарізати кубиками близько 2х2 см.
  • Цибулю нарізати невеликими кубиками, а капусту шаткувати.
  • На сковороді з олією обсмажити цибулю до прозорості, потім додати моркву і натертий буряк. Смажити до м’якості, приблизно 5 хвилин.
  • Додати томатну пасту і томатний соус з банки кільки до овочів на сковороді, перемішати і готувати ще 3 хвилини.
  • Зараз читають:20 простих рецептів заливного пирога з вишнею

    Заправка з борошна

  • На іншій сухій сковороді обсмажити борошно до світло-золотистого кольору, це дасть готовій страві приємний аромат і насичений колір.
  • Інтеграція інгредієнтів

    Тепер настав час об’єднати всі компоненти нашого вишуканого борщу:

  • У бульйон з кількою додати картоплю і варити до напівготовності.
  • Після цього додати до бульйону обсмажені овочі з томатом і смажене борошно.
  • Додати шатковану капусту і готувати все разом ще 10-15 хвилин.
  • Фінальні штрихи

  • Борщ готовий? Тримаємо на вогні ще кілька хвилин. Перед закінченням варіння додаємо роздавлений часник, лавровий лист, сіль і перець за смаком.
  • Вимикаємо вогонь і даємо борщу настоятися щонайменше 15 хвилин перед подачею.
  • Подача борщу з кількою у томаті

    Подаємо борщ гарячим, прикрашаємо зеленню і додаємо ложку сметани для кремовості та багатшого смаку. Смак цього борщу надзвичайно багатий і глибокий, а кілька додасть несподівану нотку, яка вразить навіть гурманів.

    Зараз читають:15 класних рецептів джему з черешні

    Таблиця калорійності (на одну порцію)

     

    Інгредієнт Кількість Калорії (ккал)
    Кілька у томаті 50 г 90
    Буряк 1/4 шт. 35
    Картопля 1 шт. 80

    Борщ з кількою у томаті — це відважний кулінарний експеримент, який перетворює класичну страву на щось справді особливе. Хоч борщ і відомий своєю різноманітністю, ця версія здатна вразити навіть завзятих поціновувачів української кухні. Сміливо готуйте, смакуйте та експериментуйте!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *