Ліплення пельменів – заняття тривале і непросте. На щастя, його можна уникнути і зараз йдеться навіть не про напівфабрикати з магазину. Ми пропонуємо тобі приготувати ледачі пельмені. Бери на замітку наші 20 чудових рецептів!
Зміст
1. Ліниві пельмені зі свининою
Знадобиться широкий сотейник або сковорода.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 350 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 200мл води.
Для начинки: 300 г свинячого фаршу, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Додатково: 50 г вершкового масла|мастила|, 3 горошини чорного перцю, 1 ч.л. солі, 600мл води.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і теплу воду. Замісити тісто, накрий його рушником і залиш на 10 хвилин. Цибулю та часник очисти, дрібно наріж. Додай фарш, мелений перець, сіль та перемішай. Розкатай корж, виклади і рівномірно розподіли фарш. Згорни рулет і наріж його товстими шматочками. Розтопи вершкове масло на сковороді, виклади ліниві пельмені і обсмаж їх до золотистої скоринки з обох боків. Потім додай воду, чорний перець, сіль та вари 5-7 хвилин під кришкою.
2. Ліниві пельмені на сковороді
Не згортай рулет надто туго.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 г муки|борошна|, 1 яйце, 0,5 ч.л. солі, 90мл води.
Для начинки: 200 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Додатково: 20 мл олії, 500 мл води.
Приготування: Борошно просійте в миску, додай сіль, яйце і теплу воду. Заміс еластичне тісто, накрий його рушником і залиш на 15 хвилин. Окремо змішай фарш, подрібнену цибулю, мелений чорний перець та сіль. Розкатай тісто коржем, виклади начинку та рівномірно розподіли її по всій поверхні. Згорни рулет і наріж його шматочками однакового розміру. Розігрій масло на сковороді, виклади туди ліниві пельмені і обсмаж їх до золотистого кольору з обох боків. Після чого залий все киплячою водою, прикрий кришкою і готуй 7 хвилин на слабкому вогні.
3. Простий рецепт лінивих пельменів на сковороді
Подавай готові пельмені з улюбленим соусом.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1,5 склянки муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 150мл молока.
Для начинки: 200 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. солі.
Додатково: 2 ст. олії, 500 мл м'ясного бульйону, зелень.
Приготування: Змішай борошно, сіль та тепле молоко. Замісити тісто, накрий рушником і залиш на 10-15 хвилин. Цибулю та часник очисти, дрібно наріж. Додай фарш, сіль і добре перемішай. Розкатай корж і зверху рівномірно розподіли начинку. Згорни і наріж рулет товстими шматочками.
Розігрій масло на сковороді, виклади туди шматочки рулету і злегка їх підрум'яні з обох боків. Потім влий гарячий бульйон і томи під кришкою 10 хвилин. Присип ліниві пельмені подрібненою зеленню і подавай на стіл.
4. Ліниві пельмені з курячим фаршем та засмажкою
Товщина коржа має бути приблизно 0,5 см.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 г борошна, 1 яйце, 1/2 склянки води, сіль на кінчику ножа.
Для начинки: 200 г курячого фаршу, 1 цибулина, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Додатково: 2 цибулини, 2 ст. олії, 100 г сметани, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 500мл води, зелень.
Приготування: Борошно просій у миску, додай сіль та яйце. Влий теплу воду та заміси еластичне тісто. Цибулю очисти і дрібно наріж, додай фарш, чорний перець, сіль і перемішай. Розкатай корж, рівномірно розподіли начинку, зверни рулет і наріж його великими шматочками.
Подрібнена цибуля обсмаж на олії. Виклади ліниві пельмені, влий суміш із води, сметани, солі та перцю. Присип все нарізаною зеленню і томи під кришкою 10 хвилин.
5. Ліниві пельмені в духовці
Замість води можна використовувати овочевий, грибний чи м'ясний бульйон.
Зараз читають:20 десертів із полуниці, від яких усі будуть у захваті
Тобі знадобиться:
Для тесту: 3 склянки борошна, 1 ст. сметани, 0,5 ч. л. солі, 250мл води.
Для начинки: 300 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Для соусу: 250 г моркви, 200 г цибулі, 3 ст. олії, 150 г сметани, 4 горошини чорного перцю, 0,5 ч.л. солі, 450мл води.
Приготування: Змішай борошно, сіль, сметану та воду. Замісити тісто, накрий його рушником і прибери на 10 хвилин. Окремо змішай фарш, спеції, сіль та дрібно нарізану цибулю. Розкатай тісто великим коржем, виклади і рівномірно розподіли начинку. Згорни рулет, наріж його на товсті шматочки однакового розміру і виклади в глибоку форму. Подрібнені цибуля з морквою обсмажити на олії до золотистого кольору. Воду змішай із сіллю, сметаною, чорним перцем та засмажкою. Вилий її у форму з лінивими пельменями, накрий фольгою і запікайте 20 хвилин при 180 градусах. Зніми фольгу та готуй ще 15 хвилин.
6. Ліниві пельмені із заварного тіста
Заморозь кілька шматочків рулету і приготуй наступного разу.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 г борошна, 1 яйце, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. солі, 120 мл окропу.
Для начинки: 200 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, мелений чорний перець та сіль за смаком.
Додатково: 2 моркви, 2 цибулини, 1/3 пучка зелені, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. олії, 500 мл води.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль, масло і окріп. Додай яйце та заміси тісто. Окремо змішай фарш, перець, сіль, подрібнену цибулю та часник. Розкатай тісто коржем, виклади начинку та рівномірно її розподіли. Згорни і наріж рулет великими шматочками. У глибокому казанку обсмаж на олії подрібнену цибулю та моркву. Виклади ліниві пельмені, додай сіль та гарячу воду. Проварити 10 хвилин, виклади на тарілку і присип дрібно нарубаною зеленню.
7. Ліниві пельмені з курячою печінкою в духовці
Печінка припинить гірчити, якщо залити її молоком на 15 хвилин.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 350 г муки|борошна|, 1 яйце, 0,5 ч.л. солі, 160мл води.
Для начинки: 300 г курячої печінки, 2 цибулини, 60 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Додатково: 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, 500 мл води.
Приготування: Борошно просійте в широку миску, додай сіль, яйце і теплу воду. Замісити тісто, накрий рушником і залиш на 10 хвилин. Подрібнену цибулю обсмаж на маслі до золотистого кольору, всип підготовлену курячу печінку і продовжуй обсмажувати 10-15 хвилин, часто помішуючи. Додай перець, сіль і гарненько розімні виделкою до однорідності. Розкатай із тіста корж, а зверху рівномірно розподіли начинку. Згорни і наріж рулет великими шматочками однакового розміру. Обсмаж цибулю з морквою на олії до м'якості і переклади їх у широку форму. Виклади туди ліниві пельмені, залий все гарячою водою і закрий подвійним шаром фольги. Запікай 15 хвилин у духовці при 200 градусах, потім зніми фольгу та запікай ще 15-20 хвилин.
8. Ліниві пельмені з яловичим фаршем у часниково-вершковому соусі
Відмінний рецепт на випадок, коли треба швидко приготувати ситну вечерю.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 350 г борошна, 1 яйце, 1 ст. сметани, сіль на кінчику ножа, 150мл води.
Для начинки: 300 г яловичини, 1 цибулина, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Для соусу: 3 зубчики часнику, 1 ст.л. оливкової олії, 200 мл вершків, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 1 склянка води.
Приготування: Змішай борошно, яйце, сметану, сіль та теплу воду. Замісити тісто, накрий його рушником і прибери на 10 хвилин. Пропусти через м'ясорубку яловичину та очищену цибулю. Додай мелений перець, сіль і добре перемішай. Розкатай тісто коржем, виклади начинку та рівномірно її розподіли. Згорни і наріж рулет великими шматочками.
Часник очисти, наріж і обсмаж у маслі. Виклади ліниві пельмені та зали їх сумішшю з води, вершків, солі та перцю. Накрий кришкою, зменш вогонь до мінімального і потім 10 хвилин.
9. Ліниві пельмені з яловичиною та гречкою
Аналогічно можна готувати ліниві пельмені та з рисом.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 350 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 200мл води.
Для начинки: 200 г яловичого фаршу, 100 г вареної гречки, 1 цибулина, 3 гілочки кропу, 0,5 ч.л. меленої зіри, 0,5 ч.л. солі.
Додатково: 200 г моркви, 200 г цибулі, 3 ст. рослинної олії, 4 горошини чорного перцю, 2 лаврові листки, 600 мл води.
Приготування: Змішай гречку, яловичий фарш, зіру, сіль, подрібнену цибулю та кріп. Замісити тісто з борошна, води та солі. Розкатай корж, зверху рівномірно розподіли начинку. Акуратно згорни рулет і наріж його великими шматочками. Подрібнені цибуля з морквою обсмажити на олії до м'якості. Додай спеції, виклади туди ж ліниві пельмені та зали їх гарячою водою. Готуй під кришкою 10 хвилин на середньому вогні.
Зараз читають:15 швидких рецептів макаронів з сосисками
10. Ліниві пельмені в томатному соусі на сковороді
Любителі пікантних страв можуть додати до соусу трохи часнику або гострого перцю.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 г борошна, сіль на кінчику ножа, 150 мл сильногазованої мінералки.
Для начинки: 200 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. солі, 60мл води.
Для соусу: 2 цибулини, 100 мл томатного соусу, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 1 склянка води.
Приготування: Змішай муку|борошно|, сіль|соль| і мінералку, і заміси тісто. Накрийте його рушником і залиште на 10 хвилин. Змішай фарш, сіль, воду, подрібнені цибулю та часник. Розкатай корж, зверху рівномірно розподіли начинку. Згорни і наріж рулет великими шматочками.
Подрібнена цибуля обсмаж на олії до золотистого кольору. Додай томатний соус, мелений перець та сіль. Виклади ледачі пельмені, влий гарячу воду і готуй 10 хвилин під кришкою.
11. Ліниві пельмені з овочами
Можеш взяти будь-який набір овочів на власний розсуд.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1,5 склянки муки|борошна|, 1 яйце, 0,5 ч.л. солі, 100мл води.
Для начинки: 200 г м'ясного фаршу, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 0,5 ч.л. меленої зіри, 0,5 ч.л. солі.
100 г зеленого горошку, 100 г консервованої кукурудзи, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 ч.л. солі, 500мл води.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль, яйце і воду. Заміс еластичне тісто, накрий рушником і залиш на 10 хвилин. Цибулю та часник очисти, подрібни. Додай фарш, зіру, сіль і добре перемішай. Розкатай корж, зверху рівномірно розподіли начинку і зверни рулет. Наріж його шматочками однакового розміру і склади в сотейник. Додай кукурудзу, зелений горошок, подрібнені моркву та болгарський перець. Посоли, влий гарячу воду і томи під кришкою 10 хвилин.
12. Ліниві пельмені з грибами
Аромат та смак пельменів стане багатшим, якщо використовувати кілька видів грибів.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 300 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 180мл води.
Для начинки: 200 г грибів, 1 цибулина, 30 мл олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Додатково: 200 г моркви, 150 г цибулі, 30 г вершкового масла|мастила|, 150 г сметани, 10 г солі, 500 мл води.
Приготування: Очищену цибулю дрібно наріж і обсмаж на маслі до прозорості. Додай подрібнені гриби та туші 15 хвилин, періодично помішуючи. Всип сіль і мелений перець, перемішай і зніми з вогню. Борошно проси в широку миску, змішай із сіллю та водою. Замісити тісто, накрий його плівкою і залиш на 10 хвилин. Розкочуй корж, виклади начинку і рівномірно її розподіли. Згорни рулет, наріж його великими шматочками і склади в широкий сотейник. Окремо обсмаж на олії подрібнену цибулю з морквою і виклади їх у сотейник із лінивими пельменями. Додай воду, змішану зі сметаною та сіллю, томи все під кришкою 10 хвилин.
13. Ліниві пельмені з картоплею, тушковані в томатному соусі
Зі зазначеної кількості інгредієнтів вийдуть дві повноцінні порції.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 г борошна, сіль на кінчику ножа, 150 мл води.
Для начинки: 200 г картоплі, 1 цибулина, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. солі, 500мл води.
Для соусу: 150 мл томатного соку, 2 зубчики часнику, 1 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленої паприки, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. солі, 500мл води.
Приготування: Картопля очисти, наріж і проварити в підсоленій воді до готовності. Потім злий зайву воду, а картоплю розімні товкачем. Подрібнена цибуля обсмаж на маслі до прозорості. Змішай картопляне пюре та засмажку. Змішай просіяне борошно, сіль та теплу воду. Заміси тісто, розкатай корж і рівномірно розподіли начинку. Згорни і наріж рулет. Подрібнений часник обсмаж на олії 1 хвилину, додай томатний сік, спеції, сіль та гарячу воду. Акуратно виклади ледачі пельмені, накрий все кришкою і туші 10 хвилин.
14. Соковиті ліниві пельмені з фаршем з індички
Тісто на мінералці завжди виходить дуже тонким та красивим.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 350 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 200 мл сильногазованої мінеральної води.
Для начинки: 300 г фаршу з індички, 1 цибулина, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 10 г солі.
Для соусу: 100 г томатного соусу, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі, 500мл води.
Приготування: Борошно просій у миску, додай сіль та воду. Замісити тісто, накрий харчовою плівкою і залиш на 10 хвилин. Змішай подрібнену цибулю, фарш з індички, сіль та мелений перець. Розкатай тісто коржем, виклади начинку та рівномірно її розподіли. Згорни нещільний рулет і наріж його товстими шматочками. Подрібнені цибуля з морквою обсмажити на олії до м'якості. Додай томатний соус, гарячу воду, сіль та мелений перець. Туди ж акуратно виклади ліниві пельмені, накрий кришкою та туші 10 хвилин.
Зараз читають:12 найкращих рецептів маринованої сливи на зиму
15. Ліниві пельмені з пікантною начинкою
Ці пельмені надовго затримаються у твоєму меню!
Тобі знадобиться:
Для тіста: 350 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 200мл води.
Для начинки: 300 г м'ясного фаршу, 3 зубчики часнику, 1 цибулина, 0,5 ч.л. пластівців червоного перцю, 1 ч.л. солі.
Додатково: 1 морква, 1 цибулина, 2 горошини запашного перцю, 1 лавровий лист, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. солі, 500мл води.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і теплу воду. Заміс еластичне тісто, накрий його рушником і залиш на 10 хвилин. Цибулю та часник очисти, дрібно наріж. Додай фарш, пластівці перцю, сіль і добре перемішай. Розкочуй корж, виклади начинку і рівномірно її розподіли. Згорни рулет і наріж його великими шматочками однакового розміру. Подрібнені цибуля з морквою обсмаж на маслі до м'якості, додай спеції, сіль та гарячу воду. Виклади туди шматочки рулету, накрий кришкою і томи ледачі пельмені 10 хвилин на середньому вогні.
16. Ліниві пельмені з рибним фаршем та морквою
Рекомендуємо використовувати фарш із товстолоба або коропа.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 350 г муки|борошна|, 1 яйце, 0,5 ч.л. солі, 160мл води.
Для начинки: 300 г рибного фаршу, 150 г моркви, 2 цибулини, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. солі.
Додатково: 2 лаврові листки, 10 г солі, 1 л води.
Приготування: Змішай борошно, яйце та сіль. Влий теплу воду, заміси еластичне тісто і накрий його рушником на 10 хвилин. Подрібнені цибуля з морквою обсмажити на олії до м'якості. Змішай фарш, засмажку, коріандр та сіль. Розкатай із тіста корж, зверху рівномірно розподіли начинку і зверни рулет. Виклади ліниві пельмені в широкий сотейник, додай лавровий лист, сіль та гарячу воду. Накрий кришкою і томи 10 хвилин.
17. Ліниві пельмені з лаваша
Дивно швидко та смачно!
Тобі знадобиться: 1 аркуш тонкого лаваша, 200 г м'ясного фаршу, 50 г сметани, 1 цибулина, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. сіль|соль|, 1,5 л води.
Цибуля очисти, подрібни і змішай з фаршем. Додай перець, сіль і добре перемішай. Розстели лаваш, змасти його сметаною і виклади начинку рівномірним шаром. Згорни нещільний рулет, помісти його на дно широкого сотейника і залий киплячою водою. Накрий кришкою і варіть ліниві пельмені протягом 5-7 хвилин.
18. Ліниві пельмені зі свинячо-яловичим фаршем та овочами
Щоб готовий рулет швидко не висох, змасти його вершковим маслом.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 400 г муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі, 240мл води.
Для начинки: 250 г свинячо-яловичого фаршу, 100 г помідорів, 1 морква, 1 цибулина, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Додатково: 0,5 ч. л. солі, 1 л води.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і воду. Замісити тісто, накрий його плівкою і прибери на 10 хвилин. Подрібнена цибуля з морквою обсмаж на олії до м'якості. Додай подрібнені помідори, потім ще 2 хвилини і зніми з вогню. Фарш змішай із сіллю та перцем.
Розкатай тісто коржем, виклади фарш та заготівлю з овочів. Акуратно згорни рулет, переклади його в широкий сотейник і залий гарячою водою. Всип сіль, накрий кришкою і вари 10 хвилин.
19. Найледачіші пельмені
Приготувати такі ледачі пельмені зможе навіть дитина.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 220 г борошна, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі, 2 л води.
Приготування: Пропусти через м'ясорубку свинину, очищену цибулю та часник. Додай спеції, сіль і все перемішай. Сформуй кульки, вмочіть їх у крижану воду і обваляй у борошні. Виклади ледачі пельмені в киплячу воду, проварити 5-7 хвилин і вилов шумівкою.
20. Ліниві пельмені без ліплення на сковороді
Намагайся формувати кульки однакового розміру.
Тобі знадобиться:
Для пельменів: 500 г свинячо-яловичого фаршу, 2 цибулини, 1 ч.л. меленої зіри, 1 ч.л. солі.
Додатково: 200 г борошна, 3 гілочки кропу, 3 лаврові листи, 1 ч.л. солі, 2 л води.
Приготування: Змішай свинячий фарш, зіру, сіль і дрібно нарізану цибулю. Сформуй невеликі кульки, опусти їх у крижану воду і обваляй у борошні. Налий воду в сковорідку, додай сіль та лавровий лист. Доведи до кипіння, додай м'ясні заготівлі та провари всі 7 хвилин. Вилови ледачі пельмені шумівкою, виклади їх на тарілку і присип подрібненим кропом.
Джерело: dietcenter.com.ua