Правильно приготовлений рис – секрет смачних суші та ролів, які не розвалюються. І в цій добірці рецептів ми розповімо, як це найкраще зробити. Не забудь спочатку кілька разів промити рис – це треба робити завжди. Заправляти його радимо у неметалевій ємності.
Зміст
1. Класичний рис для суші та ролів
Найлегший та універсальний рецепт.
Тобі знадобиться: 200 г круглого рису, 200 мл води, 5 ч. л. рисового оцту, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Залий промитий рис холодною водою, доведи до кипіння і вари близько 15 хвилин на мінімальному вогні під кришкою. Після чого зніми його з вогню та залиш під кришкою ще на 10 хвилин. Змішай рисовий оцет, цукор та сіль, і нагрій до розчинення. Влий заправку в рис і перемішай все дерев'яною лопаткою.
2. Рис для суші та ролів з яблучним оцтом
Змішуй рис із заправкою дуже акуратно, щоб він не перетворився на кашу.
Тобі знадобиться: 500 г круглого рису, 500 мл води, 45 г цукру, 55 мл яблучного оцту, 5 г солі.
Зараз читають:15 найкращих способів приготувати вафлі з кабачків
Промий рис, залий його водою, доведи до кипіння і вари 15 хвилин на слабкому вогні. Зніми з вогню, підклади під кришку рушник і дай рису пропарити ще 15 хвилин. Змішай яблучний оцет, сіль та цукор до розчинення. Заправи рис.
3. Рис для суші та ролів із звичайним оцтом
Для цього рецепту підійде звичайний столовий 9% оцет.
Тобі знадобиться: 450 г круглого рису, 540 мл води, 20 мл столового оцту, 40 мл води, 3 ст. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Рис промою, залий водою і проварити 15 хвилин на слабкому вогні. Дай йому настоятись під кришкою ще 10 хвилин. Змішай всі інгредієнти для заправки до однорідності та заправи нею рис.
4. Рис для суші та ролів з лимонним соком
Найкращий спосіб приготувати ідеальний рис без оцту.
Тобі знадобиться: 100 г круглого рису, 120 мл води, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ст. лимонного соку.
Приготування: Закип'яти воду, засип промитий рис і варити 15 хвилин на слабкому вогні. Додай сіль та цукор, перемішай і залиши під кришкою ще на 20 хвилин. Наприкінці – додай лимонний сік.
5. Рис для суші та ролів із соєвим соусом
Заправка із соєвим соусом надає рису оригінального смаку.
Тобі знадобиться: 160 г круглого рису, 200 мл води, 25 мл соєвого соусу, 25 мл 6% оцту, 10 г цукру.
Залий промитий рис холодною водою, доведи до кипіння і вари 15 хвилин на мінімальному вогні під кришкою. Потім зніми його з вогню, підклади під кришку рушник і залиш рис ще на 15 хвилин. Змішай оцет, цукор та соєвий соус до розчинення цукру. Заправте рис цією заправкою.
Зараз читають:15 салатів з макаронами, які хочеться готувати знову та знову
6. Рис для суші та ролів з винним оцтом
Взагалі можеш поекспериментувати із різними фруктовими оцтами.
Тобі знадобиться: 500 г круглого рису, 500 мл води, 2-3 ст. цукру, 55 мл винного оцту, 1 ч. л. солі.
Промий рис, залий його водою, доведи до кипіння і вари під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні. Зніміть з вогню і дай йому настоятися ще 15 хвилин. Змішай винний оцет, сіль і цукор до розчинення кристалів і заправи рис.
7. Рис для суші та ролів з норі
З такою добавкою рис набуває не лише цікавого присмаку, а й нового відтінку.
Тобі знадобиться: 200 г круглого рису, 200 мл води, 1 лист норі, 5 ч.л. рисового оцту, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Приготування: Залий промитий рис водою та варити 15 хвилин на мінімальному вогні під кришкою. Не відчиняючи кришки, дай йому настоятися ще 10 хвилин. Подрібни лист норі на порошок, змішай з оцтом, цукром і сіллю, і нагрій до розчинення. Заправ рис заправкою, що вийшла.
8. Рис для суші та ролів з рисовим вином
За бажанням можна використовувати звичайне біле вино.
Тобі знадобиться: 250 г круглого рису, 300 мл води, 3 ст. рисового оцту, 1 ст. рисового вина, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Залий промитий рис водою, доведи до кипіння і вари 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Зніми рис із плити, накрий рушником і дай постояти ще 15 хвилин. Змішай всі інгредієнти для заправки до однорідності та заправ рис.
9. Рис для суші та ролів зі сливовим оцтом та мирином
Ще один варіант оригінальної заправки!
Зараз читають:15 легких салатів з перепелиними яйцями
Тобі знадобиться: 700 г рису, 700 мл води, 1 ч.л. солі, 70 мл сливового оцту, 3 ст. мирина.
Залий промитий рис водою, додай сіль і вари 15 хвилин на слабкому вогні після кипіння під кришкою. Після цього дай рису настоятися ще 15 хвилин. Змішай сливовий оцет і мирин, і акуратно заправи рис.
10. Рис для суші та ролів у рисоварці
У цьому випадку рис вбирає трохи менше води та виходить ще краще.
Тобі знадобиться: 300 г рису, 560 мл води, 60 мл рисового оцту, 2 ст. цукру, 1 ч. л. солі.
Приготування: Промий та залий рис холодною водою на півгодини. Злий воду, відправ рис у рисоварку і влий ще 560 мл води. Увімкни рисоварку, а коли програма закінчиться, тоді залиш рис ще на 30-40 хвилин під кришкою. Змішай оцет, сіль та цукор, доведи до кипіння і дай охолонути. Заправи рис.
11. Рис для суші та ролів у мультиварці
Просто, швидко і не слід стежити, щоб рис не пригорів у процесі.
Тобі знадобиться: 1 склянка круглого рису, 1,5 склянки води, 1 ст. цукру, 0,3 ч. л. солі, 1,5 ст. рисового оцту.
Приготування: Засип у мультиварку промитий рис, залий водою та увімкни відповідний режим приблизно на 20 хвилин – залежно від твоєї мультиварки. Змішай оцет, сіль та цукор, і акуратно заправ готовий рис.
12. Рис для суші та ролів у скороварці
А далі вже – просто вибери заправку до смаку, і все готово!
Тобі знадобиться: 300 г круглого рису, 2 склянки води.
Приготування: Виклади в скороварку промитий рис і залий його водою. Увімкни режим Рис на 10-12 хвилин. Вимкни скороварку і дай їй охолонути.
Джерело: dietcenter.com.ua