Кабачки як грузді на зиму: 8 неймовірно простих і смачних рецептів

ірно простих і смачних рецептів />

Оригінальні заготовки можна спокійно зробити навіть з дешевих і доступних інгредієнтів. Кабачки як грузді на зиму виходять дуже смачними, а готуються простіше простого. Дивовижна та універсальна закуска на кожен день або на додаток до святкової тарілки солінь. Пропонуємо 8 рецептів, які тебе точно не розчарують!

Зміст

  • 1. Кабачки як грузді з часником на зиму
  • 2. Кабачки як грузді із зеленню на зиму
  • 3. Кабачки як грузді з овочами на зиму
  • 4. Пряні кабачки як грузди на зиму
  • 5. Кабачки як грузді в маринаді на зиму
  • 6. Мариновані кабачки як грузди на зиму
  • 7. Кабачки як грузди на зиму без стерилізації
  • 8. Кабачки як грузді з кетчупом на зиму
  • 1. Кабачки як грузді з часником на зиму

    Радимо закривати їх у невеликих банках, щоби потім вони не стояли відкритими.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 75 мл олії, 75 мл оцту, 3 ст.л. цукру, 1 ст. солі, 25 г кропу, 30 г часнику, спеції.

    Приготування: Очисти та наріж кабачки кубиком, подрібни кріп та часник. Змішай всі інгредієнти з рецепту та залиш заготівлю на 3-4 години при кімнатній температурі. Після чого розклади кабачки з соком, що виділився в підготовлені банки, додатково простерилізуй їх 10-15 хвилин і закатай на зиму.

    2. Кабачки як грузді із зеленню на зиму

    Зелень можна брати різну і в будь-якій кількості.

    Зараз читають:Пельмені в горщиках в духовці: 20 найкращих рецептів

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 75 мл олії, 100 мл оцту, 1/2 пучка кропу, 1/2 пучка петрушки, 1 головка часнику, 1 ст.л. солі, 3 ст. цукру.

    Приготування: Довільно наріж кабачки та подрібни всю зелень з часником. Ретельно змішай усі інгредієнти, залиши заготовку на 3 години та розклади у банки. Простерилізуйте їх ще 15 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    3. Кабачки як грузді з овочами на зиму

    Любителі грибних закусок точно оцінять таку цікаву альтернативу.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 150 г моркви, 150 г болгарського перцю, 1 пучок зелені, 1 голівка часнику, 100 мл олії, 75 мл оцту, 30 г солі, 50 г цукру, 0,5 ч.л. мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж кабачки кубиком, морква – тонкими кружальцями, а болгарський перець – смужками. Подрібни зелень та часник. Змішай всі інгредієнти з рецепту та залиш заготівлю на 4 години. Потім розклади овочі разом з соком, що виділився в підготовлені банки і простерилізуй їх ще 20 хвилин в киплячій воді. Закатай кабачки як грузді на зиму.

    4. Пряні кабачки як грузди на зиму

    При бажанні доповни набір спецій будь-якими іншими, які тобі подобаються.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг очищених кабачків, 1 морква, 1 пучок зелені, 1 головка часнику, 1/2 склянки оцту, 3/4 склянки олії, 1/2 склянки цукру, 1 ст.л. солі, 4 бутони гвоздики, 1 ч.л. насіння гірчиці, 4 лаврові листи, 1 ч.л. запашного перцю горошком, 1 ч.л. мелений чорний перець.

    Зараз читають:15 білкових салатів, які урізноманітнять звичний раціон

    Приготування: Наріж овочі середніми шматочками, а зелень і часник подрібни. Змішай овочі, часник, зелень, сіль, цукор, оцет та олію. Залишити заготовку на 3-4 години. Розклади спеції по чистих банках, додай туди ж виготовлену заготовку, залий соком, що залишився, і простерилізуй ще 15 хвилин. Закатай кабачки на зиму.

    5. Кабачки як грузді в маринаді на зиму

    Склад маринаду для цього рецепту трохи відрізняється від класичного.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 350 г моркви, 150 г часнику, 1 пучок зелені, 100 мл олії, 150 мл оцту, 100 мл води, 1,5 ст.л. солі, 3-4 ст. цукру, спеції.

    Приготування: Наріж кабачки кубиком, а морква – кружальцями. Подрібни зелень та часник, і змішай усі інгредієнти разом. Залиш заготовку на 4 години, але кожні півгодини обов'язково перемішуйте овочі. Розклади кабачки в стерилізовані банки та зали їх соком, який виділився. Простерилізуйте все ще 15-20 хвилин у киплячій воді і потім закатай.

    6. Мариновані кабачки як грузди на зиму

    Таку заготівлю не потрібно додатково стерилізувати, і це дуже зручно.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 400 г моркви, 400 г цибулі, 1 головка часнику, 1 л води, 6 ст. оцту, 6 ст. олії, 80 г цукру, 50 г солі, 1 ч.л. насіння гірчиці, 1 ч. л. коріандру, 1 ч.л. перцю горошком.

    Зараз читають:15 томатних супів-пюре, які зможе приготувати кожен

    Приготування: Довільно наріж кабачки, моркву та цибулю, подрібни часник. Закип'яти воду з цукром, сіллю, спеціями та олією. Додай туди овочі, знову доведи до кипіння і проварити 3-5 хвилин, помішуючи. Розклади заготовки по стерилізованих банкам, влий оцет в маринад, провар його ще 1 хвилину і зали їм кабачки. Захід на зиму.

    7. Кабачки як грузди на зиму без стерилізації

    Обов'язково зберігай їх у темному прохолодному місці.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1 головка часнику, 200 мл олії, 120 мл оцту, 1 ст.л. цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Наріж кабачки, подрібни часник, додай решту інгредієнтів і перемішай заготовку. Залиш кабачки в холодильнику на 3 години, а потім перемішай, доведи до кипіння, проварити 15-20 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.

    8. Кабачки як грузді з кетчупом на зиму

    Коли захочеться чогось ще оригінальнішого – спробуй цей варіант.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 7 склянок води, 1 склянка оцту, 1 склянка цукру, 6-8 ст. кетчупу до смаку, 2 ст.л. солі, спеції.

    Кабачки наріж середніми шматочками і розклади в підготовлені банки з улюбленими спеціями. Закип'яти воду з кетчупом, цукром, сіллю та оцтом. Залий кабачки маринадом, простерилізуй їх ще 15 хвилин і закатай на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *