Помідори у снігу на зиму: 20 відмінних рецептів

Напевно, ця оригінальна заготовка вже зустрічалася тобі раніше на просторах інтернету. Сьогодні пропонуємо відкласти сумніви убік та зайнятися її приготуванням. Ділимося 20 найкращими рецептами помідорів у снігу!

Зміст

  • 1. Помідори у снігу з часником
  • 2. Помідори в снігу з часником та лимонною кислотою
  • 3. Помідори в снігу з насінням гірчиці та часником
  • 4. Гострі помідори «Під снігом» з перцем чилі, часником та гвоздикою
  • 5. Помідори «Під снігом» із часником та соком лимона
  • 6. Помідори у снігу зі стерилізацією
  • 7. Помідори у снігу з аспірином
  • 8. Помідори половинками «Під снігом» із часником та зеленню
  • 9. Помідори в снігу з часником і коренем петрушки
  • 10. Помідори «Під снігом» із часником, лимонною кислотою та горілкою
  • 11. Помідори в снігу з петрушкою та аспірином
  • 12. Пряні помідори в снігу з часником та спеціями
  • 13. Помідори у снігу з часником без оцту
  • 14. Помідори в снігу з коренем хрону
  • 15. Помідори у часниково-імбірному снігу
  • 16. Помідори в снігу з часником та гірчицею
  • 17. Помідори в снігу з цибулею та часником на зиму
  • 18. Помідори «Під снігом» у медовому маринаді
  • 19. Помідори «Під снігом» з капустою, морквою та болгарським перцем
  • 20. Помідори в снігу з імбиром, часником та хріном
  • 1. Помідори у снігу з часником

    Пряний смак можна зробити слабшим, додавши менше часнику.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг помідорів, 400 г часнику, 50 мл оцту, 100 г цукру, 50 г солі, 2,2 л води.

    Помідори проткни голкою в декількох місцях і склади в банки. Натрій часник на тертці і додай його до помідорів. Залий все окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 20 хвилин. Потім злий воду в каструлю, всип цукор і сіль. Прокип'яті 2 хвилини, додай оцет і влий маринад назад у банки. Закатай помідори, переверни вгору дном і укутай на добу теплим рушником.

    2. Помідори в снігу з часником та лимонною кислотою

    Після другої заливки – помідори сильно впадуть.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 300 г часнику, 1 ч.л. лимонної кислоти, 4 ст. цукру, 1,5 ст. солі, 1,8 л води.

    Приготування: Щільно поклади помідори в банки, кілька разів струшуючи в процесі. Часник натрій на тертці і додай до помідорів. Влий киплячу воду і залиши заготовку прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор, сіль та лимонну кислоту. Прокип'яті 2 хвилини, залий маринад у банки з помідорами та заходи на зиму.

    3. Помідори в снігу з насінням гірчиці та часником

    Розподіляй оцет по банках рівномірно.

    Тобі знадобиться: 4 кг помідорів, 500 г часнику, 3 ст. сухого насіння гірчиці, 100 мл оцту, 200 г цукру, 120 г солі, 3,5 л води.

    Натрій часник на тертці і склади його в банки разом з помідорами. Додай гірчицю, влий окріп і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий воду в каструлю та прокип'яті 2 хвилини. Всип у банки цукор і сіль, влий оцет, киплячу воду і закатай.

    4. Гострі помідори «Під снігом» з перцем чилі, часником та гвоздикою

    Помідори виходять красивими, ароматними та смачними.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 400 г часнику, 1 стручок перцю чилі, 2 бутони гвоздики, 4 горошини запашного перцю, 80 мл оцту, 5 ст.л. цукру, 2 ст. солі, 2,7 л води.

    Зараз читають:20 незрівнянних рецептів клафуті з вишнею

    Приготування: Часник натрій на тертці і склади його в банки разом зі спеціями. Проткни помідори голкою і щільно поклади туди ж. Залий все окропом і прибери в бік на 30 хвилин. Після цього злий цю воду в каструлю, додай цілий стручок перцю, цукор і сіль. Прокип'яти 4 хвилини, перець видали, а маринад – змішай з оцтом і влий у банки. Закатай, переверни вгору дном і залиш на добу в теплі.

    5. Помідори «Під снігом» із часником та соком лимона

    Відмінний спосіб приготувати смачну консервацію без оцту.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 300 г часнику, сік половини лимона, 80 г цукру, 40 г солі, 2,7 л води.

    Часник очисти від лушпиння, натрій на тертці і склади його в банки разом з помідорами. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор і сіль, і проварити 2 хвилини. Влий у банки лимонний сік і киплячий маринад. Закатай помідори, переверни вгору дном і закутай на добу товстим рушником.

    6. Помідори у снігу зі стерилізацією

    Не забувай покласти рушник на дно ванни для стерилізації.

    Тобі знадобиться: 4 кг помідорів, 500 г часнику, 1 ч.л. лимонної кислоти, 140 г цукру, 80 г солі, 3,5 л води.

    Приготування: Часник натрій і склади в банки разом з помідорами. Закип'ятіть воду, додай лимонну кислоту, цукор і сіль. Прокип'яті 2 хвилини, влий цей маринад у банки з помідорами, простерилізуй 25 хвилин і заходи на зиму.

    7. Помідори у снігу з аспірином

    Аспірин чудово замінює оцет у будь-яких зимових заготовках.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг помідорів, 300 г часнику, 2 таблетки аспірину, 120 г цукру, 35 г солі, 2 л води.

    Приготування: Часник натрій на тертці і склади його в підготовлені банки. Додай помідори, залий їх окропом і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий цю воду в каструлю, додай розфарбований аспірин, цукор і сіль, і прокип'яті 2 хвилини. Влий маринад в банки, закатай і переверни вгору дном.

    8. Помідори половинками «Під снігом» із часником та зеленню

    Хоч до святкового столу, хоч щодня!

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 250 г часнику, 100 г будь-якої зелені, 50 мл оцту, 3 ст. цукру, 1,5 ст. солі, 1,8 л води.

    Приготування: Наріж помідори половинками, часник – натрій на тертці, а зелень – подрібни. Все змішай і розклади у банки. Окремо закип'яти воду, додай цукор та сіль. Проварити 2 хвилини, залий у банки і простерилізуй 15 хвилин. Додай оцет, заходь і залиш на добу в теплі.

    9. Помідори в снігу з часником і коренем петрушки

    Найкраще готувати з невеликих помідорів сорту «Сливка».

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 200 г часнику, 100 г кореня петрушки, 4 ст. оцту, 100 г цукру, 50 г солі, 2,7 л води.

    Приготування: Часник та корінь петрушки – натрій на тертці та склади в банки. Додай помідори, залий окропом і прикрий кришками на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор і сіль, прокип'яти 2 хвилини, додай оцет і влий назад у банки. Закатай помідори і закутай на добу теплою ковдрою.

    Зараз читають:20 простих рецептів варення з білої смородини

    10. Помідори «Під снігом» із часником, лимонною кислотою та горілкою

    Можна додати гвоздику, запашний перець та будь-які інші спеції на свій смак.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1 головка часнику, 5 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2 ст. горілки, 2 ст. цукрового піску, 1 ст. солі, 1,8 л води.

    Приготування: Проколи помідори голкою і склади їх у банки. Всип чорний перець і дрібно нарізаний часник. Залий їх до верху окропом і прибери вбік на півгодини. Потім злий цю воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту та сіль. Прокип'яти 2 хвилини і влий маринад у банки. Додай горілку, закатай і переверни вгору дном.

    11. Помідори в снігу з петрушкою та аспірином

    Охолоділі банки з консервацією протрі вологою ганчіркою і перенеси в темне прохолодне місце.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг помідорів, 50 г петрушки, 2 таблетки аспірину, 3 ст. цукру, 2 ч. л. солі, 2,2 л води.

    Приготування: Склади петрушку та помідори в банки. Залий їх окропом, прикрий кришками і прибери вбік на півгодини. Злий воду в каструлю і знову доведи до кипіння. Всип у банки розфарбований аспірин, цукор та сіль. Влий киплячий маринад і заходи на зиму.

    12. Пряні помідори в снігу з часником та спеціями

    Помідори мають бути однакового розміру.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 250 г часнику, 4 лаврові листки, 8 горошин чорного перцю, 3 горошини запашного перцю, 80 мл оцту, 60 г цукру, 40 г солі, 2,7 л води.

    Приготування: У стерилізовані банки склади спеції, подрібнений часник та помідори. Залий все окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та сіль. Прокип'яті 2 хвилини, додай оцет, влий у банки і закатай.

    13. Помідори у снігу з часником без оцту

    Безпрограшний рецепт, який теж приємно здивує!

    Тобі знадобиться: 4 кг помідорів, 3 голівки часнику, 140 г цукру, 80 г солі, 3,5 л води.

    Приготування: Помідори проколи голкою та склади у підготовлені банки. Залий їх киплячою водою і залиш на 30 хвилин. Злий цю воду в каструлю, додай цукор, сіль і подрібнений часник. Проварити 3 хвилини, влий назад у банки і закатай.

    14. Помідори в снігу з коренем хрону

    Подрібнити корінь хрону можна за допомогою терки, блендера чи м'ясорубки.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг помідорів, 150 г кореня хрону, 3 ст. оцту, 80 г цукру, 50 г солі, 2,2 л води.

    Приготування: Корінь хрону очисти від шкірки, подрібни та склади в банки. Додай помідори, кілька разів струшуючи у процесі. Окремо закип'ятіть воду, всип цукор і сіль. Проварити 3 хвилини, влий у банки і простерилізуй їх 15 хвилин. Акуратно дістань банки з каструлі, додай оцет і закатай.

    15. Помідори у часниково-імбірному снігу

    Такий варіант точно сподобається всім шанувальникам гострих закусок!

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 100 г часнику, 100 г кореня імбиру, 3 ст. оцту, 3 ст. цукру, 2 ст. солі, 2,7 л води.

    Приготування: Часник та очищений корінь імбиру – натрій на тертці та помісти на дно банок. Додай помідори, влий крутий окріп і прибери убік на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор, сіль і прокип'яти 3 хвилини. Влий у банки оцет і киплячий маринад. Закатай помідори, переверни вгору дном і залиш на добу в теплі.

    Зараз читають:10 швидких рецептів желе з аґрусу з желатином

    16. Помідори в снігу з часником та гірчицею

    Найзручніше використовувати великі зубчики часнику.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 150 г часнику, 1 ст. гірчичного порошку, 40 мл оцту, 50 г цукрового піску, 35 г солі, 1,8 л води.

    Приготування: Проколи помідори голкою або зубочисткою, та склади їх у стерилізовані банки. Часник натрій на тертці і додай до помідорів. Залий все до верху киплячою водою, прикрий кришками і залиш на півгодини. Потім злий воду в каструлю, всип гірчичний порошок, цукор та сіль. Прокип'яті 2 хвилини і влий назад у банки. Додай оцет, закатай і переверни вгору дном.

    17. Помідори в снігу з цибулею та часником на зиму

    Такі помідори ідеально підходять до відвареної картоплі.

    Тобі знадобиться: 3,5 кг помідорів, 200 г цибулі, 200 г часнику, 120 мл оцту, 80 г цукру, 60 г солі, 3,2 л води.

    Приготування: Очисти та подрібни цибулю з часником. Склади заготовки в банки та додай туди помідори. Залий все киплячою водою, прикрий кришками і прибери убік на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та сіль. Прокип'яті 2 хвилини, зніми з вогню і додай оцет. Розлий киплячий маринад по банках, закатай помідори і переверни вгору дном.

    18. Помідори «Під снігом» у медовому маринаді

    Апетитна заготівля у кисло-солодкому маринаді.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 250 г часнику, 4 ст. меду, 1 ч.л. лимонної кислоти, 50 г солі, 3 л води.

    Приготування: Склади помідори та дрібно нарізаний часник у стерилізовані банки. Залий окропом і залиш на 20 хвилин. Після чого злий воду в каструлю, всип лимонну кислоту і сіль, і прокип'яти 2 хвилини. Зніми маринад із плити, додай мед, перемішай, розлий по банках і закатай.

    19. Помідори «Під снігом» з капустою, морквою та болгарським перцем

    Не просто закуска, а вже майже повноцінний салат!

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 500 г капусти, 200 г болгарського перцю, 200 г моркви, 2 парасольки кропу, 4 листочки смородини, 1 листок хрону, 80 мл яблучного оцту, 120 г цукру, 80 г солі .

    Приготування: Наріж капусту і очищений болгарський перець, а морква – натрій на великій тертці. Все змішай, додай цукор і трохи розімни. Склади в банки кріп, листя смородини та хрону. Виклади шарами помідори та заготовку з капустою. Залий окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Потім злий цю воду в каструлю і всип сіль. Прокип'яті 2 хвилини, додай оцет і розлий маринад банками. Закатай, переверни вгору дном і залиш на добу в теплі.

    20. Помідори в снігу з імбиром, часником та хріном

    Любителі пряних заготовок – точно залишаться задоволеними!

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 100 г кореня імбиру, 100 г кореня хрону, 50 г часнику, 10 горошин чорного перцю, 3 ст. оцту, 60 г цукру, 50 г солі, 2 л води.

    Приготування: Імбир, хрін та часник – очисти, подрібни та склади в банки. Додай помідори та чорний перець. Все залий окропом, прикрий кришками і прибери вбік на півгодини. Злить воду в каструлю і прокип'яти 3 хвилини. Всип у банки цукор і сіль, влий оцет і киплячу воду. Закатай, переверни вгору дном і закутай теплою ковдрою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *