Салат Мисливський на зиму: 15 найсмачніших рецептів

Взимку, коли так не вистачає свіжих овочів та вітамінів, рятують сезонні заготівлі. Наприклад, мисливський салат – чудова та універсальна овочева закуска на всі випадки життя. Він легко готується, добре зберігається, і інгредієнти легко змінювати на свій смак. Бери на замітку наші 15 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Мисливський салат на зиму – класичний рецепт
  • 2. Салат Мисливський без стерилізації
  • 3. Салат Мисливський без огірків на зиму
  • 4. Салат Мисливський з капустою на зиму.
  • 5. Мисливський салат із пекінською капустою на зиму
  • 6. Салат Мисливський без варіння на зиму
  • 7. Гострий мисливський салат на зиму
  • 8. Салат Мисливський без помідорів
  • 9. Салат Мисливський із кабачками на зиму
  • 10. Салат Мисливський із баклажанами на зиму
  • 11. Мисливський салат із рисом на зиму
  • 12. Салат Мисливський із зеленими помідорами на зиму
  • 13. Різнокольоровий мисливський салат на зиму
  • 14. Салат Мисливський без капусти
  • 15. Салат Мисливський із грибами на зиму
  • 1. Мисливський салат на зиму – класичний рецепт

    Почнемо з базового рецепту, який кожен може щось додати або прибрати.

    Тобі знадобиться: 500 г капусти, 500 г моркви, 500 г огірків, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 1,5 кг помідорів, 1/2 склянки цукру, 45 г солі, 125 мл олії, 5 горошин душ 2 лаврові листи, 75 мл оцту.

    Приготування: Наріж всі овочі кружальцями, колечками та часточками до смаку. Виклади шарами в каструлю та нагрій, доки вони не осядуть. Додай цукор, сіль, спеції та олію, перемішай і доведи салат до кипіння. Проварити 5-7 хвилин, влий оцет і розклади заготовку в банки. Стерилізуй салат ще 15-20 хвилин у каструлі з киплячою водою і закатай.

    2. Салат Мисливський без стерилізації

    У цьому рецепті банки з готовим салатом не потрібно буде стерилізувати.

    Тобі знадобиться: 500 г капусти, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 500 г моркви, 500 г огірків, 1,5 кг помідорів, 1/2 склянки цукру, 45 г солі, 125 мл рослинної олії, 75 мл укс .

    Приготування: Довільно наріж всі овочі та протушкуй помідори 5-7 хвилин. Додай інші овочі, олію, сіль, цукор та спеції, і доведи салат до кипіння. Проварити його 15 хвилин на слабкому вогні під кришкою, влий оцет, перемішай і знову доведи до кипіння. Закатай салат у підготовлені банки.

    3. Салат Мисливський без огірків на зиму

    За бажанням додай пучок рубаної зелені для гарного кольору та аромату.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 1 кг капусти, 600 г болгарського перцю, 700 г моркви, 500 г цибулі, 100 г цукру, 1 ст. солі, 120 мл олії, 60 мл оцту, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі середніми шматочками і змішай їх з олією, цукром, сіллю та спеціями. Доведи салат до кипіння, провари 15 хвилин, влий оцет і провари ще пару хвилин. Розклади Мисливський салат по банках і закатай кришками.

    Зараз читають:8 оригінальних рецептів вина з аличі

    4. Салат Мисливський з капустою на зиму.

    Цей салат гарний своєю неймовірною яскравістю.

    Тобі знадобиться: 800 г капусти, 1 кг помідорів, 500 г огірків, 600 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 1 пучок петрушки, 1 ст.л. солі, 120 г цукру, 120 мл олії, 90 мл оцту.

    Приготування: Довільно наріж і натрій всі овочі. Руками розімни капусту з сіллю та цукром, протушкуй її окремо пару хвилин, а потім додай олію та інші овочі із зеленню та спеціями до смаку. Доведи салат до кипіння, проварити 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні, влий оцет і розклади його в банки. Простерилізуйте заготовки ще 10 хвилин у киплячій воді і заходьте.

    5. Мисливський салат із пекінською капустою на зиму

    Рекомендуємо зрізати з листя пекінської капусти найжорсткіші білі частини.

    Тобі знадобиться: 1 качан пекінської капусти, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г огірків, 500 г цибулі, 1,5 кг помідорів, 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки олії, 1 ст.л. солі, 3 ст. оцту.

    Приготування: Наріж всі овочі, змішай їх із цукром, сіллю та олією, і доведи все до кипіння. Провари Мисливський салат близько 15 хвилин і влий оцет. Перемішайте і знову доведіть його до кипіння, а потім закатай у підготовлені банки.

    6. Салат Мисливський без варіння на зиму

    Хороший варіант салату, якщо хочеться залишити овочі трохи більш хрусткими.

    Тобі знадобиться: 500 г капусти, 1 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г огірків, 500 г цибулі, 1/2 склянки цукру, 1 ст. солі, 1/2 склянки олії, 3 ст.л. оцту.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі і змішай з олією, оцтом, сіллю та цукром. Залиш заготовку на 3-4 години під невеликим гнітом і щільно утрамбуй салат у чисті банки. Стерилізуй їх ще 20 хвилин у каструлі з киплячою водою і закатай салат на зиму.

    7. Гострий мисливський салат на зиму

    Для цього рецепту буде потрібно гострий червоний перець. Кількість можеш змінювати на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 2 кг капусти, 2 кг огірків, 500 г моркви, 500 г цибулі, 300 г гострого червоного перцю, 250 мл олії, 100 мл оцту, по 80 г солі та цукру.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, перемішай їх з рештою інгредієнтів і залиш на 1-1,5 години. Після чого постав заготовку на плиту і проварити 30 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Заходь Мисливський салат у стерилізовані банки.

    Зараз читають:15 найкращих способів приготувати пастилу з гарбуза

    8. Салат Мисливський без помідорів

    Для більш пікантних ноток – додай у заготовку пару стручків гострого перцю.

    Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 1 кг моркви, 1 кг огірків, 1 кг болгарського перцю, 1 кг цибулі, 10 зубчиків часнику, 250 мл олії, 1 склянка цукру, 100 г солі, 120 мл оцту, 5 лаврового листя, горошин запашного перцю.

    Приготування: Наріж всі овочі, подрібни часник і змішай все з половиною цукру, солі та спецій. Залишити заготовку на 1 годину настоятися. Закип'яти масло з оцтом, цукром, сіллю і спеціями, що залишився, проварити хвилину і зніми з вогню. Доведи овочі до кипіння, залий їх маринадом, знову доведи до кипіння і проварити 15 хвилин. Захід салат на зиму.

    9. Салат Мисливський із кабачками на зиму

    Можеш натерти моркву та кабачки на корейській тертці.

    Тобі знадобиться: 1 кг моркви, 1 кг кабачків, 1 кг помідорів, 1 кг капусти, 1 кг цибулі, 1 кг болгарського перцю, 8 ч.л. солі, 8 ст. цукру, 1/2 склянки оцту, 300 мл олії.

    Приготування: Наріж і змішай усі овочі з цукром, сіллю та олією. Доведи їх до кипіння і проварити 10-15 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Влий оцет, знову доведи до кипіння і провари ще 5 хвилин. Розклади Мисливський салат по банках і закатай кришками.

    10. Салат Мисливський із баклажанами на зиму

    Рекомендуємо брати невеликі молоді баклажани, бо вони не гірчать.

    Тобі знадобиться: 2 кг баклажанів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г помідорів, 500 г цибулі, 500 г капусти, 200 мл олії, 100 мл оцту, 100 г солі, 100 г цукру.

    Приготування: Наріж всі овочі середніми шматочками. Протушки баклажани з помідорами та олією близько 7 хвилин. Додай решту овочів, сіль і цукор, перемішай і протушкуй ще 15 хвилин після кипіння. Влий оцет, продовжуй готувати салат ще 5 хвилин і закатай його в стерилізовані банки.

    11. Мисливський салат із рисом на зиму

    Повноцінна основна страва для швидкого перекушування або з собою на природу.

    Тобі знадобиться: 500 г цибулі, 1,5 кг помідорів, 500 г капусти, 500 г огірків, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 200 г рису, 1/2 склянки цукру, 45 г солі, 125 мл раститель , 75 мл оцту.

    Залий рис окропом на 10 хвилин. Помідори очисти від шкірки, пропусти через м'ясорубку і змішай з олією, сіллю, цукром та спеціями. Доведи томат до кипіння, провари 10 хвилин і додай дрібно нарізані овочі та рис. Туши всі разом близько 20 хвилин, помішуючи. Влий оцет, доведи салат до кипіння і закатай його в підготовлені банки.

    12. Салат Мисливський із зеленими помідорами на зиму

    У зелених помідорів зовсім інший смак, так що й заготівлі зовсім інші.

    Зараз читають:20 компотів із брусниці, які варто приготувати

    Тобі знадобиться: 1 кг зелених помідорів, 500 г цибулі, 500 г огірків, 500 г моркви, 750 г капусти, 1 пучок зелені, 100 мл олії, 100 мл яблучного оцту, 100 г цукру, 20 г солі, по 0,5 ч. л. гвоздики та суміші перців горошком.

    Приготування: Вимочіть зелені помідори 1 годину в холодній воді. Довільно наріж усі овочі та подрібни зелень. Закип'яти воду з цукром та спеціями, проціди сироп до овочів і постав на плиту. Туши всі на слабкому вогні близько півгодини під кришкою, а за 5 хвилин до кінця – додай сіль та оцет. Розклади салат по банкам і закатай.

    13. Різнокольоровий мисливський салат на зиму

    Піднімає настрій навіть одним своїм виглядом на столі!

    Тобі знадобиться: 1 кг різнокольорового болгарського перцю, 500 г червоних помідорів, 500 г жовтих помідорів, 500 г огірків, 500 г капусти, 500 г фіолетової цибулі, 500 г моркви, 120 мл рослинної олії, л. солі, 100 г цукру, 100 мл оцту.

    Приготування: Довільно наріж овочі, додай до них рубану петрушку та решту інгредієнтів. Перемішай заготовку і дай їй настоятися 1:00. Потім доведи салат до кипіння, проваріть 15 хвилин на середньому вогні, помішуючи, і закатай його в банки на зиму.

    14. Салат Мисливський без капусти

    Виходить анітрохи не гірше, завдяки різноманітності овочів.

    Тобі знадобиться: 1 кг цибулі, 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 кг огірків, 1 кг моркви, 1 пучок петрушки, 1 пучок кропу, 80 мл оцту, 120 мл олії, 1/2 склянки цукру, 4 зубчики часнику , спеції, 1 ст. солі, 3 ст. оцту.

    Приготування: Довільно наріж овочі, подрібни часник і зелень, і додай олію, сіль, цукор та спеції за смаком. Доведи Мисливський салат до кипіння і проварити 15 хвилин. Влий оцет, перемішай і закатай його в стерилізовані банки.

    15. Салат Мисливський із грибами на зиму

    Сюди ідеально підходять опеньки, але можна взяти й інші лісові гриби.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг капусти, 1,5 кг болгарського перцю, 800 г лісових грибів, 1,5 кг моркви, 500 г червоних помідорів, 500 г зелених помідорів, 1,5 кг цибулі, 1,3 кг огірків, 1 головка часнику, 350 мл олії, 1,25 склянки цукру, 180 мл оцту, 1 ст.л. суміші перців горошком, 150 г солі, 8 лаврових листків.

    Приготування: Наріж всі овочі середніми шматочками. Гриби спочатку відвари 20 хвилин у киплячій воді, а потім теж наріж. Змішай все разом і додай давлений часник, цукор та сіль. Залиш заготовку настоятися на 1 годину, а потім доведи до кипіння. Окремо закип'яти масло з оцтом, перцем та лаврушкою. Влий маринад до овочів і готуй всі 20 хвилин на слабкому вогні. Закатай салат у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *