20 легких рецептів огірків у томатному соусі на зиму

Багато хто спробував цей спосіб консервування вже не хочуть готувати по-іншому. Огірки в томатному соусі захоплюють своїм яскравим смаком та апетитним ароматом. Розповідаємо 20 рецептів на зиму, які нікого не залишать байдужими!

Зміст

  • 1. Огірки у томатному соусі – класичний рецепт
  • 2. Огірки у томатному соусі з лимонною кислотою на зиму
  • 3. Огірки у солодкому томатному маринаді на зиму
  • 4. Огірки у томатному соусі зі стерилізацією
  • 5. Огірки в соусі із томатної пасти на зиму
  • 6. Огірки з часником у томатному соусі на зиму
  • 7. Огірки у домашньому томатному соусі
  • 8. Різані огірки в часниково-томатному соусі на зиму
  • 9. Різані огірки в томатному соусі з лимонним соком
  • 10. Огірки у гострому томатному соусі на зиму
  • 11. Огірки з гострим перцем у томатному соусі
  • 12. Огірки у томатному соусі без цукру
  • 13. Пікантні огірки у томатному соусі на зиму
  • 14. Огірки з імбиром, часником та гострим перцем у томатному соусі
  • 15. Різані огірки з гірчицею в томатному соусі
  • 16. Огірки брусочками у томатному соусі на зиму
  • 17. Огірки з пекучим перцем та часником у томатному соусі
  • 18. Салат з огірків, цибулі та моркви в томатному соусі
  • 19. Огірки шматочками з цибулею та томатним соусом на зиму
  • 20. Салат з огірків та болгарського перцю в томатному соусі
  • 1. Огірки у томатному соусі – класичний рецепт

    Рекомендуємо використовувати огірки завдовжки не більше ніж 12 см.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 3 парасольки кропу, 4 листки смородини, 6 горошин чорного перцю, 2 лаврові листки, 100 мл оцту, 120 г цукру, 60 г солі, 1 л томатного соусу, 700 мл води.

    Помісти листя смородини, кріп і спеції в банки. Щільно поклади підготовлені огірки. Окремо змішай воду з томатним соусом, цукром та сіллю. Доведи до кипіння, залий огірки в банках, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий маринад у каструлю і знову доведи до кипіння. Влий оцет, зніми з вогню, знову розлий по банках і закатай.

    2. Огірки у томатному соусі з лимонною кислотою на зиму

    Цей рецепт гідно оцінять противники оцту.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 50 г будь-якої зелені, 4 горошини запашного перцю, 6 горошин чорного перцю, 1 ч.л. лимонної кислоти, 160 г цукру, 90 г солі, 1 л томатного соусу, 1,7 л води.

    Приготування: Помістіть у банки спеції, зелень та підготовлені огірки. Закип'ятіть воду з томатним соусом, залий банки до верху і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий маринад у каструлю, всип цукор, сіль та лимонну кислоту. Прокип'яти 2 хвилини і розлий по банкам. Закатай огірки, переверни вгору дном і закутай товстим рушником.

    3. Огірки у солодкому томатному маринаді на зиму

    Якщо не вдалося знайти парасольки кропу, тоді просто використовуй 50 г гілочок цієї рослини.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 3 парасольки кропу, 100 мл оцту, 160 г цукру, 2 ст. солі, 700 мл томатного соусу, 1 л води.

    Приготування: У стерилізовані банки помісти парасольки кропу та підготовлені огірки. Змішай воду з томатним соусом, цукром та сіллю. Прокип'яті 1 хвилину, залий банки до верху, прикрий кришками і прибери убік на півгодини. Злий маринад у каструлю і знову доведи до кипіння. Додай оцет, розлий по банках і закатай огірки.

    4. Огірки у томатному соусі зі стерилізацією

    Таку консервацію можна зберігати навіть за кімнатної температури.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 4 парасольки кропу, 50 г петрушки, 1 ч.л. чорного перцю горошком, 100 мл оцту, 150 г цукрового піску, 100 г солі, 1 л томатного соусу, 1,7 л води.

    Наповни банки кропом, петрушкою, чорним перцем і огірками. Змішай воду з томатним соусом, цукром та сіллю. Прокип'яті 2 хвилини, влий у банки і простерилізуй їх 15 хвилин. Акуратно дістань банки з огірками з ванни для стерилізації, рівномірно розподіли оцет, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:15 швидких рецептів курки у сметанному соусі

    5. Огірки в соусі із томатної пасти на зиму

    Використовуй свіжі огірки, фільтровану воду та якісну томатну пасту.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 200 г томатної пасти, 200 мл оцту, 220 г цукру, 3 ст. солі, 3,5л води.

    Огірки утрамбуй у підготовлені банки. Змішай воду з томатною пастою, цукром та сіллю. Прокип'яти 2 хвилини, влий у банки і залиш прогріватися на півгодини. Злий маринад в каструлю, прокип'яти 2 хвилини і додай оцет. Залий банки з огірками до верху, закатай і укутай товстим рушником.

    6. Огірки з часником у томатному соусі на зиму

    Пропущений через прес часник виходить менш ароматним, тому краще подрібніть його ножем.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 100 г часнику, 3 горошини запашного перцю, 6 горошин чорного перцю, 120 мл оцту, 140 г цукру, 100 г солі, 1 л томатного соусу, 1,7 л води.

    Помісти огірки в стерилізовані банки. Окремо змішай воду з томатним соусом, додай спеції та подрібнений часник, прокип'яті 2 хвилини та влий у банки. Прикрий все кришками і прибери на 30 хвилин. Злий маринад у каструлю, всип цукор та сіль. Провар пару хвилин, додай оцет і відразу зніми з вогню. Розлий киплячий маринад банками, закатай огірки і залиш на добу в теплі.

    7. Огірки у домашньому томатному соусі

    На весь процес приготування заготовки піде не більше однієї години.

    Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 4 кг помідорів, 100 г часнику, 10 горошин чорного перцю, 5 листків смородини, 5 листків вишні, 6 парасольок кропу, 200 мл оцту, 240 г цукру, 150 г солі, 1,5 л.

    Склади чорний перець, очищені зубчики часнику, кріп, листя смородини та вишні в банки. Туди ж щільно поклади огірки, намагаючись мінімізувати порожнечі. Окремо помідори очисти від шкірки та пропусти їх через м'ясорубку. Додай воду, цукор і сіль і прокип'яті 5 хвилин. Розлий томатний соус по банках з огірками, простерилізуй 15 хвилин, додай оцет і закатай.

    8. Різані огірки в часниково-томатному соусі на зиму

    Знадобиться рослинна олія без запаху.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 2 кг помідорів, 1 головка часнику, 3 лаврові листки, 5 горошин чорного перцю, 80 мл рослинної олії, 100 мл оцту, 140 г цукру, 90 г солі, 1,3 л води.

    Помідори очисти від шкірки і разом з часником пропусти через соковижималку. Додай воду, олію, цукор, сіль, спеції та прокип'яті 5 хвилин. Всип нарізані огірки та вари заготовку 15 хвилин на середньому вогні. Влий оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Розклади все по банках, закатай і переверни вгору дном.

    9. Різані огірки в томатному соусі з лимонним соком

    Ще один чудовий рецепт огірків без оцту!

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 3 парасольки кропу, 3 лаврові листи, 6 горошин чорного перцю, сік половини лимона, 120 г цукру, 60 г солі, 1 л томатного соусу, 700 мл води.

    Приготування: Помісти спеції, кріп і огірки нарізані в банки. Змішай воду з томатним соусом, цукром та сіллю. Прокип'яти 2 хвилини, влий у банки і залиш на 30 хвилин. Злий маринад у каструлю, знову доведи до кипіння, додай лимонний сік і розлий по банках. Закатай огірки, переверни вгору дном і закутай на добу товстим рушником.

    10. Огірки у гострому томатному соусі на зиму

    Якщо тебе бентежить насіння помідорів, то скористайся соковижималкою.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 2 кг помідорів, 3 середні цибулини, 100 г часнику, 50 г кореня хрону, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. меленого червоного перцю, 200 мл оцту, 180 г цукру, 100 г солі, 2 л води.

    Зараз читають:20 легких рецептів маринованих патисонів на зиму

    Приготування: Пропусти через м'ясорубку помідори, очищену цибулю, часник та корінь хрону. Отриману масу змішай із цукром, сіллю та спеціями. Влий воду і прокип'яті 10 хвилин. Помісти огірки в банки і зали їх киплячим томатним соусом. Простерилізуйте 15 хвилин, рівномірно розподіли оцет і закатай.

    11. Огірки з гострим перцем у томатному соусі

    Візьми вже готовий магазинний соус або використовуй домашній.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1 стручок гострого перцю, 30 г петрушки, 2 листочки хрону, 4 парасольки кропу, 10 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. чебрецю, 120 мл оцту, 160 г цукру, 90 г солі, 1 л томатного соусу, 1,7 л води.

    Приготування: Склади в банки петрушку, кріп, листя хрону та огірки. Змішай воду з томатним соусом та доведи до кипіння. Гострий перець розріж уздовж, очисти від насіння, подрібни і всип у каструлю з киплячим соусом. Додай спеції, цукор, сіль та провари 3 хвилини. Розлий по банках, прикрий кришками і прибери убік на 20 хвилин. Злий маринад в каструлю, прокип'яти 2 хвилини і додай оцет. Знову залий до верху банки з огірками, заходь і залиш на добу в теплому місці.

    12. Огірки у томатному соусі без цукру

    Для тих, хто не любить надмірно солодкі огірки.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1/2 стручка гострого перцю, 1/2 головки часнику, 2 листочки хрону, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 120 мл оцту, 100 г солі, 200 г томатної пасти, 3,5 л води.

    Приготування: У підготовлені банки склади нарізаний гострий перець, часник, листя хріну та цілі огірки. Змішай воду з томатною пастою, коріандром та сіллю. Прокип'яті 3 хвилини, влий у банки і простерилізуй їх 15 хвилин. Додай оцет, закатай і переверни вгору дном.

    13. Пікантні огірки у томатному соусі на зиму

    Знадобляться стиглі помідори з тонкою шкіркою.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1,5 кг помідорів, 1 стручок перцю гострого, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 3 г лимонної кислоти, 160 г цукру, 100 г солі, 2,5 л води.

    Помісти огірки в підготовлені банки, намагаючись залишати якнайменше порожнеч. Гострий перець розріж та очисти від насіння, а помідори – очисти від шкірки. Потім пропусти перець і помідори через соковижималку, додай спеції, цукор, сіль, лимонну кислоту та воду. Прокип'яті 3 хвилини, розлий томатний соус по банках з огірками і простерилізуй 15 хвилин. Закатай, переверни вгору дном і залиш на добу в теплі.

    14. Огірки з імбиром, часником та гострим перцем у томатному соусі

    Кількість гострих інгредієнтів регулюй на свій смак.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1 стручок гострого перцю, 50 г кореня імбиру, 50 г часнику, 100 мл оцту, 160 г цукру, 100 г солі, 1 л томатного соку, 1,7 л води.

    Приготування: Щільно поклади огірки в стерилізовані банки. Подрібніть часник і очищений корінь імбиру. Гострий перець очисти від насіння і дрібно наріж. Змішай томатний сік та воду, додай імбир, часник, цукор та сіль. Прокип'яти 3 хвилини, влий у банки і залиш на 30 хвилин. Злий маринад в каструлю, прокип'яти 2-3 хвилини і додай оцет. Залий їм до верху банки з огірками, закатай і укутай ковдрою.

    15. Різані огірки з гірчицею в томатному соусі

    Гірчиця робить огірки в міру пікантними та дуже ароматними.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 30 г кропу, 1 ст. сухих зерен гірчиці, 6 горошин чорного перцю, 1 ч. л. меленої паприки, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 80 мл оцту, 120 г цукру, 60 г солі, 1 л томатного соусу, 700 мл води.

    Приготування: Наріжте огірки товстими кружальцями і складіть їх у банки разом з кропом. Змішай томатний соус, воду, цукор, сіль, гірчицю та інші спеції. Провар пару хвилин, влий в банки і простерилізуй 15 хвилин. Акуратно дістань банки з огірками з ванни для стерилізації, рівномірно розподіли оцет і закатай.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів з курячими ніжками

    16. Огірки брусочками у томатному соусі на зиму

    Лій киплячий соус на огірки в центрі банку.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 10 горошин чорного перцю, 4 листки смородини, 2 листки волоського горіха, 120 мл оцту, 100 г цукру, 90 г солі, 1,5 л томатного соусу, 1 л води.

    На дно підготовлених банок помісти листя смородини та горіха. Огірки наріж довгими брусочками і щільно поклади туди ж. Змішай у каструлі воду, томатний соус, чорний перець, цукор та сіль. Прокип'яти 2 хвилини, залий банки до верху, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Знову злий у каструлю і доведи до кипіння, додай оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Розлий маринад по банках і заходи огірки на зиму.

    17. Огірки з пекучим перцем та часником у томатному соусі

    Для любителів по-справжньому гострих закусок!

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 2 стручки пекучого перцю, 50 г часнику, 2 парасольки кропу, 2 лаврових листи, 2 горошини запашного перцю, 6 горошин чорного перцю, 100 мл оцту, 120 г цукру, 50 г солі, 1 1500 мл води.

    Приготування: Склади в банки парасольки кропу, спеції та крупно нарізаний часник. Щільно поклади огірки, зверху додай подрібнені стручки перцю. Змішай воду, томатну пасту, цукор та сіль. Прокип'яті 2 хвилини, розлий по банках і простерилізуй 15 хвилин. Влий оцет, закатай і переверни вгору дном.

    18. Салат з огірків, цибулі та моркви в томатному соусі

    Замість оцту можна додати 0,5 год. лимонної кислоти.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1 кг помідорів, 400 г моркви, 400 г цибулі, 100 г часнику, 3 горошини запашного перцю, 4 горошини чорного перцю, 100 мл олії, 80 мл оцту, 100 г цукру, 1, .л. солі.

    Приготування: Наріж огірки, очищену цибулю та часник. Моркву натрій на великій тертці, а помідори – очисти від шкірки і пропусти через соковитискач. Все змішай, додай олію, спеції, цукор та сіль. Накрий кришкою та прибери убік на 1 годину. Потім прокип'ятити салат 15 хвилин, додай оцет, розклади по банках і закатай.

    19. Огірки шматочками з цибулею та томатним соусом на зиму

    Ріж огірки великими шматочками, інакше вони розваряться.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 4 середні цибулини, 5 зубчиків часнику, 80 мл олії, 4 ст.л. оцту, 80 г цукру, 50 г солі, 1 л томатного соусу.

    Приготування: Наріж огірки та очищену від лушпиння цибулю. Змішай овочі в глибокій каструлі, додай пропущений через прес часник, цукор, сіль, олію та томатний соус. Накрий кришкою та залиш на 1 годину. Розклади салат по банкам і залий його соком, що утворився. Простерилізуйте заготівлю 15 хвилин, додай оцет і заходьте на зиму.

    20. Салат з огірків та болгарського перцю в томатному соусі

    За бажанням можна додати в заготівлю трохи пекучого перцю.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 1 головка часнику, 3 горошини запашного перцю, 4 горошини чорного перцю, 1 бутон гвоздики, 100 мл олії, 50 мл оцту, 100 г цукор 60 г солі, 800 мл томатного соусу.

    Приготування: Наріжте огірки, очищений болгарський перець, часник і цибулю. Все змішай, додай олію, спеції, цукор та сіль. Влий томатний соус, перемішай і прибери у бік на 1,5 години. Після чого прокип'ятити 15 хвилин, влий оцет і зніміть з вогню. Розклади гарячий салат у підготовлену тару, заходь і залиш на добу в теплому місці.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *