20 компотів з аличі, які варто приготувати

Багато асоціюють аличу з ткемалі, але її застосування в кулінарії набагато ширше. З цих кисло-солодких фруктів готують всілякі рагу, супи, запіканки та десерти. А які смачні виходять узвари з аличі! Тобі обов'язково треба їх скуштувати. Розповідаємо 20 найпопулярніших рецептів!

Зміст

  • 1. Літній компот із аличі
  • 2. Компот з аличі, яблук та груші
  • 3. Компот з аличі та яблук з м'ятою
  • 4. Компот із аличі з запашним перцем без цукру
  • 5. Компот з аличі, вишні та м'яти
  • 6. Компот з аличі та чорної смородини
  • 7. Компот із жовтої аличі на зиму
  • 8. Літній компот із аличі з медом
  • 9. Компот із аличі зі стерилізацією
  • 10. Компот із аличі з лимонним соком на зиму
  • 11. Компот з аличі з м'ятою та скоринками апельсина
  • 12. Компот із аличі та кабачків на зиму
  • 13. Компот з винограду та аличі
  • 14. Компот з аличі та вишні зі стерилізацією
  • 15. Компот із аличі з корицею на зиму
  • 16. Компот із персиків та аличі
  • 17. Освіжаючий компот з аличі та лимонів
  • 18. Компот із червоної аличі, абрикосів та яблук
  • 19. Компот з аличі та яблук
  • 20. Компот із аличі з вишневим соком
  • 1. Літній компот із аличі

    Просто і дуже смачно!

    Тобі знадобиться: 300 г аличі, 5 ст. цукру, 3л води.

    Приготування: Закип'яти воду, додай аличу і проварити 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, злегка остудіть і всип цукор. Перемішай, накрий компот кришкою і прибери на півгодини.

    2. Компот з аличі, яблук та груші

    Вари компот на слабкому вогні.

    Тобі знадобиться: 300 г аличі, 2 яблука, 2 груші, 1/2 склянки цукру, 5 л води.

    Приготування: Яблука та груші очисти від кісточок і наріж. Закип'яти воду, всип у неї аличу та нарізані фрукти. Проварити 5 хвилин, зніміть з вогню і остудіть компот до кімнатної температури. Додай цукор, перемішай та наполягай під кришкою 30 хвилин.

    3. Компот з аличі та яблук з м'ятою

    Замість м'яти можна додати мелісу, шавлію чи квіти ромашки.

    Тобі знадобиться: 500 г аличі, 2 середні яблука, 50 г м'яти, 150 г цукрового піску, 4 л води.

    Яблука наріж четвертинками, очисти від кісточок і склади в каструлю з киплячою водою разом з м'ятою та аличою. Проварити всі 5 хвилин після повторного закипання, вимкнути і злегка остудити. Всип цукор, накрий кришкою та остуди. Розлий компот по банках і постав у холодильник.

    4. Компот із аличі з запашним перцем без цукру

    Стигла алича злегка піддається під легким тиском пальців.

    Тобі знадобиться: 300 г аличі, 2 горошини запашного перцю, 3 л води.

    Зараз читають:Пісний сніданок – 20 відмінних рецептів страв на кожен день

    Приготування: У киплячу воду всип аличу і запашний перець. Проварити 5 хвилин, зніми з вогню і залиш під кришкою. Охололий компот перелий у чисті пляшки і прибери в холодильник.

    5. Компот з аличі, вишні та м'яти

    Зваріть компот заздалегідь, щоб він встиг настоятися.

    Тобі знадобиться: 300 г аличі, 300 г вишні, 20 г м'яти, 1/2 склянки цукру, 4 л води.

    Приготування: Аличу, вишню та м'яту підготуй та всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 5 хвилин, зніми з вогню і трохи остуди. Додай цукор, перемішай і залиш компот настоюватися під кришкою.

    6. Компот з аличі та чорної смородини

    Масовий збір урожаю аличі починається наприкінці липня.

    Тобі знадобиться: 500 г аличі, 1 склянка чорної смородини, 200 г цукру, 4 л води.

    Приготування: Аличу і смородину всип у киплячу воду. Проварити 5 хвилин, зніми з вогню і злегка остуди. Додай у компот цукор, перемішай і залиш під кришкою на півгодини.

    7. Компот із жовтої аличі на зиму

    Не варто варити компот із пошкоджених фруктів.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 8 л води.

    Приготування: Алич промою і склади в стерилізовані банки, заповнюючи не більше однієї третини. Залий до верху окропом, прикрий кришками і прибери в бік на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і проварити 3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, закатай і переверни вгору дном.

    8. Літній компот із аличі з медом

    Готовий компот подавай з кубиками льоду та шматочками лимона.

    Тобі знадобиться: 500 г аличі, 100 г меду, 4 л води.

    Приготування: Алич промою і помісти в каструлю з киплячою водою. Проварити 5 хвилин, зняти з вогню і остудити до кімнатної температури. Додай мед, добре перемішай і розлий у підготовлені пляшки. Забери компот на зберігання холодильник.

    9. Компот із аличі зі стерилізацією

    Час стерилізації засікай з моменту закипання компоту в банках.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 200 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 5 л води.

    Приготування: Алич промою і склади в підготовлені банки, займаючи не більше половини обсягу. Закип'ятіть воду, додай цукор, лимонну кислоту і провари 2-3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, простерилізуй 15 хвилин і закатай.

    10. Компот із аличі з лимонним соком на зиму

    Щоб алича не луснула, проколи її голкою в кількох місцях.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 300 г цукру, 5 ст. лимонного соку, 8 л води.

    Склади аличу в підготовлені банки, займаючи не більше однієї третини обсягу. Залий окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор і прокип'ятіть 2 хвилини. У банки з аличою влий лимонний сік і киплячий сироп. Закатай компот, переверни вгору дном і закутай товстим рушником.

    Зараз читають:15 ПП супів, які урізноманітнять твій раціон

    11. Компот з аличі з м'ятою та скоринками апельсина

    Не забувай промивати скоринки апельсина окропом.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 5 гілочок м'яти, скоринки одного апельсина, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 8 л води.

    Приготування: У стерилізовані банки склади промиті аличу та м'яту. Залий киплячою водою і залиш під кришками на півгодини. Злий воду в каструлю, додай скоринки апельсина і проварити 5 хвилин. Вилови скоринки та викинь. У банки з аличем всип цукор та лимонну кислоту. Влий киплячий сироп, закатай і укутай товстим рушником.

    12. Компот із аличі та кабачків на зиму

    Ти здивуєшся, наскільки гармонійно поєднуються ці інгредієнти!

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 200 г кабачків, 350 г цукру, 50 мл лимонного соку, 8 л води.

    Приготування: Кабачки наріж невеликими кубиками і разом з аличем склади в підготовлені банки. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор і прокип'яти 3 хвилини. Додай лимонний сік, розлий гарячий сироп по банках і закатай.

    13. Компот з винограду та аличі

    Використовуйте будь-який сорт винограду, який тобі подобається.

    Тобі знадобиться: 500 г аличі, 200 г винограду, 1 склянка цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.

    Приготування: Склади в банки аличу та виноград. Залий до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту, цукор і проварити 5 хвилин. Влий киплячий сироп у банки, закатай і укутай на добу теплою ковдрою.

    14. Компот з аличі та вишні зі стерилізацією

    Цей спосіб приготування вибирає більшість господарок!

    Тобі знадобиться: 800г аличі, 300г вишні, 400г цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 8 л води.

    Приготування: У підготовлені банки склади аличу та вишню. Закип'ятіть воду, додай цукровий пісок, лимонну кислоту і провари 5 хвилин. Залий киплячий сироп у банки, простерилізуйте 15 хвилин і заходьте.

    15. Компот із аличі з корицею на зиму

    Кориця прикрасить компот чудовим пряно-деревним ароматом.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 300 г цукру, 2 палички кориці, 2 г лимонної кислоти, 8 л води.

    Приготування: Алич промою і склади в стерилізовані банки. Залий до верху окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 1 годину. Злий воду в каструлю, додай корицю і прокип'ятити 10 хвилин. Дістань корицю та викинь. У банки всип лимонну кислоту та цукор. Влий киплячий сироп, закатай компот і переверни вгору дном.

    Зараз читають:12 шикарних рецептів абрикосового варення з мигдалем

    16. Компот із персиків та аличі

    Приготувати цей смачний напій може кожен!

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 3 персики, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 8 л води.

    Персики розріж навпіл , очисти від кісточок і подрібни. Склади в банки аличу та шматочки персиків, займаючи не більше половини обсягу. Залий киплячою водою і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту, цукор і проварити 3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, закатай і укутай компот на добу товстим рушником.

    17. Освіжаючий компот з аличі та лимонів

    Такий компот хочеться готувати знову і знову.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 2 лимони, 400 г цукру, 8 л води.

    Приготування: Лимони промий окропом і разом зі шкіркою наріж кружальцями. Склади в стерилізовані банки аличу та шматочки лимонів. Залий киплячою водою до верху, прикрий кришками і залиш на 20-30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор і проварити 3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, закатай і переверни вгору дном.

    18. Компот із червоної аличі, абрикосів та яблук

    Наливай окріп у банки невеликими порціями, щоб вони встигли прогрітися.

    Тобі знадобиться: 500 г червоної аличі, 500 г абрикосів, 3 середні яблука, 250 г цукру, 2 г лимонної кислоти, 8 л води.

    Абрикоси з яблуками наріж і очисти від кісточок. Склади в банки аличу та нарізані фрукти. Залий все окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту та прокип'яті 2 хвилини. Залий киплячий сироп у банки, закатай і переверни вгору дном.

    19. Компот з аличі та яблук

    Використовуй яблука із щільною м'якоттю.

    Тобі знадобиться: 500 г аличі, 500 г яблук, 250 г цукрового піску, 8 л води.

    Яблука наріж четвертинками, очисти від кісточок і склади в підготовлені банки разом з аличою. Влий киплячу воду, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю і проварити 2 хвилини. Всип у банки цукор, влий киплячу воду і закатай компот на зиму.

    20. Компот із аличі з вишневим соком

    Видави сік зі свіжої вишні або візьми вже готовий магазинний.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 250 мл вишневого соку, 300 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 8 л води.

    Приготування: Алич промою і склади в банки, заповнюючи не більше половини обсягу. Закип'ятіть воду, додай вишневий сік, цукор, лимонну кислоту і провари 5 хвилин. Влий киплячий сироп у банки з аличем, постав у каструлю з гарячою водою і простерилізуй 15 хвилин. Закатай, переверни вгору дном і закутай товстим рушником.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *