Самі по собі макарони – універсальний гарнір, що поєднується практично з будь-якими продуктами. Наприклад, дуже добре виходять макарони з підливою – томатною, сирною, сметанною чи іншими. І сьогодні ми розповімо 12 найкращих рецептів саме таких підливок. Тепер сімейні вечері стануть ще приємнішими!
Зміст
1. Томатна підлива для макаронів
Швидкий варіант густої підливи без м'яса на основі томатної пасти.
Тобі знадобиться: 60 г томатної пасти, 400 мл води, 1 цибулина, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. муки|борошна|, 1 ст.л. олії, 1 лавровий лист, ароматні трави, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Додай томатну пасту, перемішай та готуй ще 2 хвилини. Розведи муку|борошно| в невеликій кількості води, додай її туди ж і перемішай. Влий воду, що залишилася, помішуючи, додай всі спеції і вари підливу 10 хвилин на середньому вогні. А потім ще 10 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
2. Підливу зі свинини для макаронів
Замість води можна використовувати бульйон, і тоді підливка буде ще смачнішою.
Тобі знадобиться: 450 г свинини, 3 цибулини, 1 морква, 50 г томатної пасти, 2-4 зубчики часнику, спеції, 200 мл води.
Свинину наріж середніми шматочками і обсмаж до рум'яності. Додай тонко нарізану цибулю і терту моркву, перемішай і тушкуй до готовності на слабкому вогні під кришкою. За 5 хвилин до кінця – влий розведену у воді томатну пасту зі спеціями та подрібненим часником.
Зараз читають:20 низькокалорійних салатів, які потішать своїм смаком
3. Підливка з курки для макаронів
Легкий, майже дієтичний рецепт такого ж легкого м'яса.
Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст. томатної пасти, 1 ч. л. борошна, 2 склянки води, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж куряче філе до рум'яності. Додай подрібнену цибулю і терту моркву, і смажу ще 5 хвилин. Додай склянку гарячої води, томатну пасту та спеції. Туши всі під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні. Розведи борошно ще в склянці води, влий туди ж, доведи до кипіння, помішуючи, і зніми підливу з вогню.
4. Підливу з яловичини для макаронів
За бажання, можеш додати до овочів ще трохи селери.
Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 2 моркви, 2 цибулини, 2 ст. сметани, 1 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. томатної пасти, 300 мл води, спеції.
Приготування: Яловичину наріж і обсмаж до рум'яності. Окремо подрібни і обсмажте цибулю з морквою, додай до овочів сметану та томатну пасту, і перемішай. Розведи борошно в холодній воді, влий туди ж і знову перемішай. Виклади м'ясо в підливу, приправ за смаком і тушкуй ще 10-15 хвилин на слабкому вогні до м'якості яловичини.
5. Сирна підливка для макаронів
Сир завжди був і буде найкращим доповненням до будь-яких макаронних виробів.
Тобі знадобиться: 2 ст. борошна, 1 склянка молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 200 г твердого сиру, спеції.
Обсмаж борошно на вершковому маслі до золотистості. Влий тепле молоко, постійно помішуючи. Доведи до кипіння і додай спеції та тертий сир. Вари підливу, продовжуючи помішувати, до густини та однорідності.
Зараз читають:15 легких рецептів підливи для картопляного пюре
6. Підливка на сметані для макаронів
Для яскравості радимо додати в підлив трохи рубаної зелені.
Тобі знадобиться: 100 г сметани жирністю 15%, 1/2 цибулини, 45 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. паприки, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, обсмаж її на вершковому маслі до золотистості, додай паприку з часником і перемішай. Додай сметану і спеції, і прогрій разом близько 5 хвилин на слабкому вогні.
7. Грибна підлива для макаронів
Ця підливка особливо гарна своїм яскравим грибним ароматом.
Тобі знадобиться: 300 г грибів, 300 мл молока, 1 ч.л. борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Цибулю наріж півкільцями та обсмаж на вершковому маслі до золотистості. Додай крупно нарізані гриби і жар 5-10 хвилин до м'якості. Присип борошном, перемішай і приправ. Помішуючи, влий молоко і протушкуй підливу до густини.
8. Підливу з фаршу для макаронів
Сюди ідеально підійде мішаний фарш домашнього приготування.
Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 2 моркви, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. томатної пасти, спеції.
Приготування: Обсмаж подрібнену цибулю до прозорості, додай терту моркву та смажу ще 5 хвилин. Додай фарш і смажу до готовності, помішуючи. Після чого додай спеції, томатну пасту, часник та трохи води за потребою. Протушкуй все разом ще 3 хвилини.
9. Підливу з печінки для макаронів
Щоб печінка була ніжнішою, можеш трохи вимочити її в молоці.
Тобі знадобиться: 350 г яловичої чи іншої печінки, 250 мл води, 1 цибулина, 15 г кропу, 1 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. паприки, спеції.
Приготування: Цибулину наріж пір'ям і обсмаж кілька хвилин. Додай шматочки печінки та смажу ще 5-7 хвилин, помішуючи. Розведи борошно у воді і залий нею печінку. Доведи до кипіння, приправ, додай рубаний кріп і протушкуй підливу ще пару хвилин.
Зараз читають:15 чудових рецептів горохового супу-пюре
10. Підливка з помідорів та болгарського перцю для макаронів.
Відмінний овочевий варіант підливки без м'яса – дуже яскраво та смачно.
Тобі знадобиться: 500 г помідорів, 1 болгарський перець, 1 зубчик часнику, 1/2 перцю чилі, 2 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру, спеції, зелень.
Приготування: Очисти та наріж помідори кубиком. Подрібни часник, чилі та зелень, а болгарський перець – теж наріж кубиком. Трохи обсмаж болгарський перець на сковороді, додай помідори та туші 7-8 хвилин на сильному вогні. Додай решту інгредієнтів і протушкуй підливу ще 1-2 хвилини.
11. Підлива з ковбасою для макаронів
Простий і бюджетний рецепт нашвидкуруч.
Тобі знадобиться: 200 г ковбаси, 1 цибулина, 1 морква, 2-3 ст. томатного соусу, 2 ст.л. борошна, спеції
Приготування: Наріж ковбасу, подрібни цибулю та натрі моркву. Обсмажте всі разом на сковороді до золотистості. Окремо обсмаж до золотистості борошно в невеликій кількості олії, додай томатний соус, а потім влий біля склянки гарячої води, постійно помішуючи. Залий овочі з ковбасою цим соусом, приправ та протушкуй 3-5 хвилин.
12. Підлива з сосисками та овочами для макаронів
Однаково добре виходить як із вареними, так і копченими сосисками.
Тобі знадобиться: 4 сосиски, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 морква, 1/2 болгарського перцю, 1-2 стебла селери, 1 ст.л. томатної пасти, спеції, зелень.
Всі овочі наріж і злегка обсмаж до м'якості. Додай нарізані сосиски і смаж далі до рум'яності. Додай томатну пасту, спеції, зелень та трохи води. Протушкуй підливу 5 хвилин на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua