12 незрівнянних рецептів підливи для макаронів

Самі по собі макарони – універсальний гарнір, що поєднується практично з будь-якими продуктами. Наприклад, дуже добре виходять макарони з підливою – томатною, сирною, сметанною чи іншими. І сьогодні ми розповімо 12 найкращих рецептів саме таких підливок. Тепер сімейні вечері стануть ще приємнішими!

Зміст

  • 1. Томатна підлива для макаронів
  • 2. Підливу зі свинини для макаронів
  • 3. Підливка з курки для макаронів
  • 4. Підливу з яловичини для макаронів
  • 5. Сирна підливка для макаронів
  • 6. Підливка на сметані для макаронів
  • 7. Грибна підлива для макаронів
  • 8. Підливу з фаршу для макаронів
  • 9. Підливу з печінки для макаронів
  • 10. Підливка з помідорів та болгарського перцю для макаронів.
  • 11. Підлива з ковбасою для макаронів
  • 12. Підлива з сосисками та овочами для макаронів
  • 1. Томатна підлива для макаронів

    Швидкий варіант густої підливи без м'яса на основі томатної пасти.

    Тобі знадобиться: 60 г томатної пасти, 400 мл води, 1 цибулина, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. муки|борошна|, 1 ст.л. олії, 1 лавровий лист, ароматні трави, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Додай томатну пасту, перемішай та готуй ще 2 хвилини. Розведи муку|борошно| в невеликій кількості води, додай її туди ж і перемішай. Влий воду, що залишилася, помішуючи, додай всі спеції і вари підливу 10 хвилин на середньому вогні. А потім ще 10 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    2. Підливу зі свинини для макаронів

    Замість води можна використовувати бульйон, і тоді підливка буде ще смачнішою.

    Тобі знадобиться: 450 г свинини, 3 цибулини, 1 морква, 50 г томатної пасти, 2-4 зубчики часнику, спеції, 200 мл води.

    Свинину наріж середніми шматочками і обсмаж до рум'яності. Додай тонко нарізану цибулю і терту моркву, перемішай і тушкуй до готовності на слабкому вогні під кришкою. За 5 хвилин до кінця – влий розведену у воді томатну пасту зі спеціями та подрібненим часником.

    Зараз читають:20 низькокалорійних салатів, які потішать своїм смаком

    3. Підливка з курки для макаронів

    Легкий, майже дієтичний рецепт такого ж легкого м'яса.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст. томатної пасти, 1 ч. л. борошна, 2 склянки води, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж і обсмаж куряче філе до рум'яності. Додай подрібнену цибулю і терту моркву, і смажу ще 5 хвилин. Додай склянку гарячої води, томатну пасту та спеції. Туши всі під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні. Розведи борошно ще в склянці води, влий туди ж, доведи до кипіння, помішуючи, і зніми підливу з вогню.

    4. Підливу з яловичини для макаронів

    За бажання, можеш додати до овочів ще трохи селери.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 2 моркви, 2 цибулини, 2 ст. сметани, 1 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. томатної пасти, 300 мл води, спеції.

    Приготування: Яловичину наріж і обсмаж до рум'яності. Окремо подрібни і обсмажте цибулю з морквою, додай до овочів сметану та томатну пасту, і перемішай. Розведи борошно в холодній воді, влий туди ж і знову перемішай. Виклади м'ясо в підливу, приправ за смаком і тушкуй ще 10-15 хвилин на слабкому вогні до м'якості яловичини.

    5. Сирна підливка для макаронів

    Сир завжди був і буде найкращим доповненням до будь-яких макаронних виробів.

    Тобі знадобиться: 2 ст. борошна, 1 склянка молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 200 г твердого сиру, спеції.

    Обсмаж борошно на вершковому маслі до золотистості. Влий тепле молоко, постійно помішуючи. Доведи до кипіння і додай спеції та тертий сир. Вари підливу, продовжуючи помішувати, до густини та однорідності.

    Зараз читають:15 легких рецептів підливи для картопляного пюре

    6. Підливка на сметані для макаронів

    Для яскравості радимо додати в підлив трохи рубаної зелені.

    Тобі знадобиться: 100 г сметани жирністю 15%, 1/2 цибулини, 45 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. паприки, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, обсмаж її на вершковому маслі до золотистості, додай паприку з часником і перемішай. Додай сметану і спеції, і прогрій разом близько 5 хвилин на слабкому вогні.

    7. Грибна підлива для макаронів

    Ця підливка особливо гарна своїм яскравим грибним ароматом.

    Тобі знадобиться: 300 г грибів, 300 мл молока, 1 ч.л. борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Цибулю наріж півкільцями та обсмаж на вершковому маслі до золотистості. Додай крупно нарізані гриби і жар 5-10 хвилин до м'якості. Присип борошном, перемішай і приправ. Помішуючи, влий молоко і протушкуй підливу до густини.

    8. Підливу з фаршу для макаронів

    Сюди ідеально підійде мішаний фарш домашнього приготування.

    Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 2 моркви, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Обсмаж подрібнену цибулю до прозорості, додай терту моркву та смажу ще 5 хвилин. Додай фарш і смажу до готовності, помішуючи. Після чого додай спеції, томатну пасту, часник та трохи води за потребою. Протушкуй все разом ще 3 хвилини.

    9. Підливу з печінки для макаронів

    Щоб печінка була ніжнішою, можеш трохи вимочити її в молоці.

    Тобі знадобиться: 350 г яловичої чи іншої печінки, 250 мл води, 1 цибулина, 15 г кропу, 1 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. паприки, спеції.

    Приготування: Цибулину наріж пір'ям і обсмаж кілька хвилин. Додай шматочки печінки та смажу ще 5-7 хвилин, помішуючи. Розведи борошно у воді і залий нею печінку. Доведи до кипіння, приправ, додай рубаний кріп і протушкуй підливу ще пару хвилин.

    Зараз читають:15 чудових рецептів горохового супу-пюре

    10. Підливка з помідорів та болгарського перцю для макаронів.

    Відмінний овочевий варіант підливки без м'яса – дуже яскраво та смачно.

    Тобі знадобиться: 500 г помідорів, 1 болгарський перець, 1 зубчик часнику, 1/2 перцю чилі, 2 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру, спеції, зелень.

    Приготування: Очисти та наріж помідори кубиком. Подрібни часник, чилі та зелень, а болгарський перець – теж наріж кубиком. Трохи обсмаж болгарський перець на сковороді, додай помідори та туші 7-8 хвилин на сильному вогні. Додай решту інгредієнтів і протушкуй підливу ще 1-2 хвилини.

    11. Підлива з ковбасою для макаронів

    Простий і бюджетний рецепт нашвидкуруч.

    Тобі знадобиться: 200 г ковбаси, 1 цибулина, 1 морква, 2-3 ст. томатного соусу, 2 ст.л. борошна, спеції

    Приготування: Наріж ковбасу, подрібни цибулю та натрі моркву. Обсмажте всі разом на сковороді до золотистості. Окремо обсмаж до золотистості борошно в невеликій кількості олії, додай томатний соус, а потім влий біля склянки гарячої води, постійно помішуючи. Залий овочі з ковбасою цим соусом, приправ та протушкуй 3-5 хвилин.

    12. Підлива з сосисками та овочами для макаронів

    Однаково добре виходить як із вареними, так і копченими сосисками.

    Тобі знадобиться: 4 сосиски, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 морква, 1/2 болгарського перцю, 1-2 стебла селери, 1 ст.л. томатної пасти, спеції, зелень.

    Всі овочі наріж і злегка обсмаж до м'якості. Додай нарізані сосиски і смаж далі до рум'яності. Додай томатну пасту, спеції, зелень та трохи води. Протушкуй підливу 5 хвилин на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *