20 швидких способів приготувати грінки

Немає нічого легшого, ніж грінки – адже за своєю суттю це просто підсмажені шматочки хліба. А вже далі – на що вистачить фантазії. Солодкі та солоні, з яйцем, часником або спеціями – зібрали для тебе добірку з 20 найкращих рецептів грінок!

Зміст

  • 1. Класичні солодкі грінки
  • 2. Гренки із чорного хліба з часником
  • 3. Сирні грінки
  • 4. Французькі солодкі грінки
  • 5. Часникові грінки з житнього хліба
  • 6. Гренки з яйцем та зеленню
  • 7. Грінки з джемом
  • 8. Гренки з медом
  • 9. Сирні грінки
  • 10. Цибулеві грінки
  • 11. Пікантні грінки у духовці
  • 12. Грінки у пануванні
  • 13. Пивні грінки по-уельськи
  • 14. Гренки у омлеті
  • 15. Гренки із шоколадом
  • 16. Солодкі грінки з ромом
  • 17. Солодкі грінки без молока та яєць
  • 18. Часникові грінки із зеленню в духовці
  • 19. Грінки з яйцями та водою
  • 20. Грінки з картоплею
  • 1. Класичні солодкі грінки

    Ідеальний варіант для сніданку – у тому числі для дітей.

    Тобі знадобиться: 4 скибочки білого хліба, 1 яйце, 40 мл молока, 3-4 ч.л. цукру.

    Приготування: Зби молоко з яйцем, вмочіть в суміш скибочки хліба і обсмаж грінки в маслі з двох сторін до рум'яності. Посип цукром.

    2. Гренки із чорного хліба з часником

    Хороші до пива та інших напоїв, чи просто так.

    Тобі знадобиться: 300 г чорного хліба, 40 мл олії, 1 зубчик часнику, зелень.

    Приготування: Наріж та обсмаж хліб на олії з двох сторін до золотистості. Натріть кожну грінку часником і посип їх рубаною зеленню.

    3. Сирні грінки

    Найкраще такі грінки виходять із несвіжого батона.

    Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 50 г твердого сиру, 3 яйця, 3 ст. сметани, спеції, олія.

    Приготування: Змішай яйця, сметану, спеції та тертий сир. Ретельно вмокни в цю суміш скибочки хліба та обсмаж грінки в олії з двох сторін до рум'яності.

    4. Французькі солодкі грінки

    Особливо вони гарні до філіжанки міцного чаю або кави.

    Тобі знадобиться: 500 г черствого батону, 4 яйця, 200 г вершкового масла|мастила|, 500 мл молока, 30 г цукру, по 0,5 ч.л. солі та кориці.

    Наріж батон і відправ скибочки в духовку на 1 годину при 100 градусах. Дай охолонути. Збий яйця з молоком, цукром, сіллю та корицею. Обмакни в цю суміш кожну скибочку хліба і обсмаж грінки у вершковому маслі з двох сторін.

    Зараз читають:15 рецептів варення з чорноплідної горобини на будь-який смак

    5. Часникові грінки з житнього хліба

    Подвійно ароматні – просто неможливо встояти.

    Тобі знадобиться: 200 г житнього хліба, 2-3 зубчики часнику, сіль, олія.

    Наріж хліб брусочками і обсмаж його в маслі до рум'яності. Посип пропущеним через прес часником та сіллю.

    6. Гренки з яйцем та зеленню

    Грінки з яйцем – найчастіше солодкі, але це зовсім необов'язково.

    Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 1 яйце, 5 гілочок зелені, 50 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Збий яйце зі спеціями, вмочіть і обсмаж хліб з двох сторін у вершковому маслі. Посип готові грінки рубаною зеленню.

    7. Грінки з джемом

    Особливо гарні вони із цільнозернового чи злакового хліба.

    Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 1/2 склянки молока, 1 ст.л. джему до смаку, 0,5 ч.л. кориці, олія.

    Приготування: Змішай молоко, джем та корицю. Вмочіть у цю суміш скибочки хліба і обсмаж грінки на сковороді з двох сторін.

    8. Гренки з медом

    Пропонуємо не просто подати готові грінки з медом, а одразу з ним і приготувати.

    Тобі знадобиться: 1/2 батона, 3 яйця, 6 ст. молока, 1 ст. цукру, 1 ст. меду, олія.

    Приготування: Віночком змішай яйце, молоко, цукор та мед. Вмочіть скибочки батона в цю суміш і обсмаж їх на сковороді з двох сторін.

    9. Сирні грінки

    Замість сиру можна взяти будь-які сирні за смаком.

    Тобі знадобиться: 1 батон, 200 г м'якого сиру, 2 яйця, 250 мл молока, олія.

    Приготування: Змаж скибочки батону сиром і склади їх по дві штуки з сиром усередині. Зби яйця з молоком, додай цукор за бажанням. Вмочіть грінки в цю суміш і обсмаж на середньому вогні з двох сторін до рум'яності.

    10. Цибулеві грінки

    Коли знову захочеться щось зовсім не солодке!

    Тобі знадобиться: 5 скибочок хліба, 2 цибулини, 60 г твердого сиру, спеції, олія.

    Приготування: Наріж і обсмаж цибулю до золотистості, приправ та подрібни її блендером. Змасти цією масою скибочки хліба, посип тертим сиром і відправ грінки на 6-7 хвилин у духовку при 200 градусах.

    11. Пікантні грінки у духовці

    Заздалегідь дістань вершкове масло, щоб воно стало м'яким.

    Зараз читають:12 швидких рецептів шарлотки на сковороді

    Тобі знадобиться: 10 скибочок хліба, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 зубчик часнику, 1 пучок петрушки, 0,5 ч.л. гірчиці, 60 г твердого сиру, гострий червоний перець, спеції.

    Приготування: Змішай м'яку олію, рубану петрушку, тиск часник, гірчицю і всі спеції. Виклади заготовку на скибочки хліба, посип тертим сиром і відправ грінки в духовку на 5-7 хвилин при 200 градусах.

    12. Грінки у пануванні

    Виходить абсолютно неповторна пряна скоринка.

    Тобі знадобиться: 1/2 батона, 200 мл 33% вершків, 200 мл молока, 2 яйця, 3 ст. вершкового масла|мастила|, по 1 ст.л. коричневого та ванільного цукру, цедра половини лимона, 1 склянка панірувальних сухарів.

    Приготування: Зріж з батона скоринку і наріж м'якуш. Збий віночком яйця, молоко, вершки, обидва види цукру та цедру. Просочіть цією сумішшю грінки, обваляй їх у сухарях і обсмаж на сковороді з двох сторін до рум'яності.

    13. Пивні грінки по-уельськи

    Любителям гострого радимо додати мелений червоний перець.

    Тобі знадобиться: 6 скибочок білого хліба, 250 г твердого сиру, 3 ст. вершкового масла|мастила|, 1/2 склянки пива, 1 ч.л. гірчиці, 2 жовтки.

    Обсмаж хліб з двох сторін. Розтопи вершкове масло на сковороді, додай тертий сир, пиво, гірчицю та спеції. Перемішати все до однорідності, зняти з вогню і додати збиті на водяній бані жовтки. Ще раз прогрій, не доводячи до кипіння. Виклади цю масу на грінки і відправ їх на 3-4 хвилини в духовку при 200 градусах.

    14. Гренки у омлеті

    У яйця можна додати трохи рубаної зелені чи зеленої цибулі.

    Тобі знадобиться: 1/2 батона, 2 яйця, 60 г твердого сиру, спеції, олія.

    Приготування: Наріж хліб, обсмаж його в маслі з одного боку, переверни, присип тертим сиром і смажу ще 1 хвилину. Збий яйця зі спеціями та влий між шматками хліба, піднімаючи, щоб омлет затікав під них. Доведи під кришкою до готовності.

    15. Гренки із шоколадом

    Можна приготувати їх і з шоколадною пастою, але з шоколадом виходить у рази смачнішим.

    Тобі знадобиться: 8 скибочок тостового хліба, 2 яйця, 1 плитка шоколаду, 1/2 склянки молока, спеції, вершкове масло.

    Приготування: Збий яйце, молоко та спеції. Вмочіть скибочки хліба і викладіть їх у розігріте вершкове масло. Посип тертим шоколадом і накрий другою скибочкою хліба в яєчній суміші. Придави лопаткою і смаж грінки з двох боків до рум'яності.

    Зараз читають:8 відмінних рецептів ікри з груздів на зиму

    16. Солодкі грінки з ромом

    Незвичайні пряні грінки для любителів експериментів.

    Тобі знадобиться: 8-10 скибочок багету, 200 мл молока, 2 яйця, по 0,5 ч.л. кориці та мускатного горіха, по 1 ч.л. коричневого та ванільного цукру, 1 ч.л. рому, олія.

    Приготування: Віночком збий яйця, молоко, всі спеції та ром. Обмоч шматочки багету і обсмаж грінки в маслі з двох сторін по 2-3 хвилини.

    17. Солодкі грінки без молока та яєць

    Неймовірно креативний рецепт, який сподобається дорослим та дітям.

    Тобі знадобиться: 6 скибочок хліба, 40 г ягідного джему до смаку, 50 г вершкового масла, 0,5 ч.л. кориці, 1 ч. л. коричневого цукру, 150мл чорного чаю.

    Приготування: Змішай чай із цукром та корицею. Обмакни скибочки хліба та обсмаж їх на вершковому маслі до рум'яності з одного боку. Переверни, виклади по ложці джему та доведи грінки до готовності під кришкою.

    18. Часникові грінки із зеленню в духовці

    На той випадок, якщо потрібно багато грінок одразу і не хочеться смажити їх порціями.

    Тобі знадобиться: 1 батон або багет, 125 г вершкового масла, 4 зубчики часнику, 5 гілочок зелені.

    Приготування: Змішай м'яке вершкове масло з рубаним часником та зеленню. Наріж хліб, змасти цією олією кожен шматочок і знову склади його в буханець. Загорни все у фольгу і відправь у духовку на 15 хвилин при 190-200 градусах.

    19. Грінки з яйцями та водою

    Цей рецепт точно врятує, якщо під рукою не виявилося молока.

    Тобі знадобиться: 3 скибочки хліба, 1 яйце, 3 ст. води, спеції, олія.

    Приготування: Збий віночком яйце, воду та всі спеції. Вмочіть скибочки хліба і обсмаж їх на сковороді з двох сторін до рум'яності.

    20. Грінки з картоплею

    Оригінальні грінки з картоплею – повноцінний ситний сніданок.

    Тобі знадобиться: 1 батон, 3 картоплини, 1 пучок зелені, 1 цибулина, 2 яйця, спеції.

    Приготування: Подрібни зелень, натрій і відіжми картоплю з цибулею, і змішай все з яйцем і спеціями. Виклади цю масу на скибочки батона з одного боку. Жар грінки в олії на сковороді з двох боків до рум'яності, але спочатку начинкою вниз.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *