Немає нічого легшого, ніж грінки – адже за своєю суттю це просто підсмажені шматочки хліба. А вже далі – на що вистачить фантазії. Солодкі та солоні, з яйцем, часником або спеціями – зібрали для тебе добірку з 20 найкращих рецептів грінок!
Зміст
1. Класичні солодкі грінки
Ідеальний варіант для сніданку – у тому числі для дітей.
Тобі знадобиться: 4 скибочки білого хліба, 1 яйце, 40 мл молока, 3-4 ч.л. цукру.
Приготування: Зби молоко з яйцем, вмочіть в суміш скибочки хліба і обсмаж грінки в маслі з двох сторін до рум'яності. Посип цукром.
2. Гренки із чорного хліба з часником
Хороші до пива та інших напоїв, чи просто так.
Тобі знадобиться: 300 г чорного хліба, 40 мл олії, 1 зубчик часнику, зелень.
Приготування: Наріж та обсмаж хліб на олії з двох сторін до золотистості. Натріть кожну грінку часником і посип їх рубаною зеленню.
3. Сирні грінки
Найкраще такі грінки виходять із несвіжого батона.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 50 г твердого сиру, 3 яйця, 3 ст. сметани, спеції, олія.
Приготування: Змішай яйця, сметану, спеції та тертий сир. Ретельно вмокни в цю суміш скибочки хліба та обсмаж грінки в олії з двох сторін до рум'яності.
4. Французькі солодкі грінки
Особливо вони гарні до філіжанки міцного чаю або кави.
Тобі знадобиться: 500 г черствого батону, 4 яйця, 200 г вершкового масла|мастила|, 500 мл молока, 30 г цукру, по 0,5 ч.л. солі та кориці.
Наріж батон і відправ скибочки в духовку на 1 годину при 100 градусах. Дай охолонути. Збий яйця з молоком, цукром, сіллю та корицею. Обмакни в цю суміш кожну скибочку хліба і обсмаж грінки у вершковому маслі з двох сторін.
Зараз читають:15 рецептів варення з чорноплідної горобини на будь-який смак
5. Часникові грінки з житнього хліба
Подвійно ароматні – просто неможливо встояти.
Тобі знадобиться: 200 г житнього хліба, 2-3 зубчики часнику, сіль, олія.
Наріж хліб брусочками і обсмаж його в маслі до рум'яності. Посип пропущеним через прес часником та сіллю.
6. Гренки з яйцем та зеленню
Грінки з яйцем – найчастіше солодкі, але це зовсім необов'язково.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 1 яйце, 5 гілочок зелені, 50 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Збий яйце зі спеціями, вмочіть і обсмаж хліб з двох сторін у вершковому маслі. Посип готові грінки рубаною зеленню.
7. Грінки з джемом
Особливо гарні вони із цільнозернового чи злакового хліба.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 1/2 склянки молока, 1 ст.л. джему до смаку, 0,5 ч.л. кориці, олія.
Приготування: Змішай молоко, джем та корицю. Вмочіть у цю суміш скибочки хліба і обсмаж грінки на сковороді з двох сторін.
8. Гренки з медом
Пропонуємо не просто подати готові грінки з медом, а одразу з ним і приготувати.
Тобі знадобиться: 1/2 батона, 3 яйця, 6 ст. молока, 1 ст. цукру, 1 ст. меду, олія.
Приготування: Віночком змішай яйце, молоко, цукор та мед. Вмочіть скибочки батона в цю суміш і обсмаж їх на сковороді з двох сторін.
9. Сирні грінки
Замість сиру можна взяти будь-які сирні за смаком.
Тобі знадобиться: 1 батон, 200 г м'якого сиру, 2 яйця, 250 мл молока, олія.
Приготування: Змаж скибочки батону сиром і склади їх по дві штуки з сиром усередині. Зби яйця з молоком, додай цукор за бажанням. Вмочіть грінки в цю суміш і обсмаж на середньому вогні з двох сторін до рум'яності.
10. Цибулеві грінки
Коли знову захочеться щось зовсім не солодке!
Тобі знадобиться: 5 скибочок хліба, 2 цибулини, 60 г твердого сиру, спеції, олія.
Приготування: Наріж і обсмаж цибулю до золотистості, приправ та подрібни її блендером. Змасти цією масою скибочки хліба, посип тертим сиром і відправ грінки на 6-7 хвилин у духовку при 200 градусах.
11. Пікантні грінки у духовці
Заздалегідь дістань вершкове масло, щоб воно стало м'яким.
Зараз читають:12 швидких рецептів шарлотки на сковороді
Тобі знадобиться: 10 скибочок хліба, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 зубчик часнику, 1 пучок петрушки, 0,5 ч.л. гірчиці, 60 г твердого сиру, гострий червоний перець, спеції.
Приготування: Змішай м'яку олію, рубану петрушку, тиск часник, гірчицю і всі спеції. Виклади заготовку на скибочки хліба, посип тертим сиром і відправ грінки в духовку на 5-7 хвилин при 200 градусах.
12. Грінки у пануванні
Виходить абсолютно неповторна пряна скоринка.
Тобі знадобиться: 1/2 батона, 200 мл 33% вершків, 200 мл молока, 2 яйця, 3 ст. вершкового масла|мастила|, по 1 ст.л. коричневого та ванільного цукру, цедра половини лимона, 1 склянка панірувальних сухарів.
Приготування: Зріж з батона скоринку і наріж м'якуш. Збий віночком яйця, молоко, вершки, обидва види цукру та цедру. Просочіть цією сумішшю грінки, обваляй їх у сухарях і обсмаж на сковороді з двох сторін до рум'яності.
13. Пивні грінки по-уельськи
Любителям гострого радимо додати мелений червоний перець.
Тобі знадобиться: 6 скибочок білого хліба, 250 г твердого сиру, 3 ст. вершкового масла|мастила|, 1/2 склянки пива, 1 ч.л. гірчиці, 2 жовтки.
Обсмаж хліб з двох сторін. Розтопи вершкове масло на сковороді, додай тертий сир, пиво, гірчицю та спеції. Перемішати все до однорідності, зняти з вогню і додати збиті на водяній бані жовтки. Ще раз прогрій, не доводячи до кипіння. Виклади цю масу на грінки і відправ їх на 3-4 хвилини в духовку при 200 градусах.
14. Гренки у омлеті
У яйця можна додати трохи рубаної зелені чи зеленої цибулі.
Тобі знадобиться: 1/2 батона, 2 яйця, 60 г твердого сиру, спеції, олія.
Приготування: Наріж хліб, обсмаж його в маслі з одного боку, переверни, присип тертим сиром і смажу ще 1 хвилину. Збий яйця зі спеціями та влий між шматками хліба, піднімаючи, щоб омлет затікав під них. Доведи під кришкою до готовності.
15. Гренки із шоколадом
Можна приготувати їх і з шоколадною пастою, але з шоколадом виходить у рази смачнішим.
Тобі знадобиться: 8 скибочок тостового хліба, 2 яйця, 1 плитка шоколаду, 1/2 склянки молока, спеції, вершкове масло.
Приготування: Збий яйце, молоко та спеції. Вмочіть скибочки хліба і викладіть їх у розігріте вершкове масло. Посип тертим шоколадом і накрий другою скибочкою хліба в яєчній суміші. Придави лопаткою і смаж грінки з двох боків до рум'яності.
Зараз читають:8 відмінних рецептів ікри з груздів на зиму
16. Солодкі грінки з ромом
Незвичайні пряні грінки для любителів експериментів.
Тобі знадобиться: 8-10 скибочок багету, 200 мл молока, 2 яйця, по 0,5 ч.л. кориці та мускатного горіха, по 1 ч.л. коричневого та ванільного цукру, 1 ч.л. рому, олія.
Приготування: Віночком збий яйця, молоко, всі спеції та ром. Обмоч шматочки багету і обсмаж грінки в маслі з двох сторін по 2-3 хвилини.
17. Солодкі грінки без молока та яєць
Неймовірно креативний рецепт, який сподобається дорослим та дітям.
Тобі знадобиться: 6 скибочок хліба, 40 г ягідного джему до смаку, 50 г вершкового масла, 0,5 ч.л. кориці, 1 ч. л. коричневого цукру, 150мл чорного чаю.
Приготування: Змішай чай із цукром та корицею. Обмакни скибочки хліба та обсмаж їх на вершковому маслі до рум'яності з одного боку. Переверни, виклади по ложці джему та доведи грінки до готовності під кришкою.
18. Часникові грінки із зеленню в духовці
На той випадок, якщо потрібно багато грінок одразу і не хочеться смажити їх порціями.
Тобі знадобиться: 1 батон або багет, 125 г вершкового масла, 4 зубчики часнику, 5 гілочок зелені.
Приготування: Змішай м'яке вершкове масло з рубаним часником та зеленню. Наріж хліб, змасти цією олією кожен шматочок і знову склади його в буханець. Загорни все у фольгу і відправь у духовку на 15 хвилин при 190-200 градусах.
19. Грінки з яйцями та водою
Цей рецепт точно врятує, якщо під рукою не виявилося молока.
Тобі знадобиться: 3 скибочки хліба, 1 яйце, 3 ст. води, спеції, олія.
Приготування: Збий віночком яйце, воду та всі спеції. Вмочіть скибочки хліба і обсмаж їх на сковороді з двох сторін до рум'яності.
20. Грінки з картоплею
Оригінальні грінки з картоплею – повноцінний ситний сніданок.
Тобі знадобиться: 1 батон, 3 картоплини, 1 пучок зелені, 1 цибулина, 2 яйця, спеції.
Приготування: Подрібни зелень, натрій і відіжми картоплю з цибулею, і змішай все з яйцем і спеціями. Виклади цю масу на скибочки батона з одного боку. Жар грінки в олії на сковороді з двох боків до рум'яності, але спочатку начинкою вниз.
Джерело: dietcenter.com.ua