20 рецептів зі шпинату, які ти точно захочеш приготувати

Важко уявити більш універсальну зелень, ніж шпинат. З нього готують гарніри, салати, заготовки, соуси, а також випічку і навіть напої. Найцікавіші та перевірені рецепти ми вже зібрали для тебе у нашій добірці. А зі свіжим шпинатом у розпал сезону буде особливо смачно!

Зміст

  • 1. Шпинатна запіканка із сиром
  • 2. Зелений смузі зі шпинатом та ківі
  • 3. Шпинатний рулет із червоною рибою
  • 4. Песто зі шпинату
  • 5. Суп-пюре зі шпинату
  • 6. Салат зі шпинатом та авокадо
  • 7. Смажений шпинат
  • 8. Оладки зі шпинатом
  • 9. Суп зі шпинатом і печерицями
  • 10. Консервований шпинат на зиму
  • 11. Рис зі шпинатом
  • 12. Салат зі шпинатом, огірком та редискою
  • 13. Омлет зі шпинатом та зеленим горошком
  • 14. Суп з рисом та шпинатом
  • 15. Кекси зі шпинатом
  • 16. Смузі зі шпинатом та апельсином
  • 17. Пісні коржики зі шпинатом
  • 18. Шпинат у вершковому соусі
  • 19. Салат з куркою та шпинатом
  • 20. Заливний пиріг зі шпинатом
  • 1. Шпинатна запіканка із сиром

    За бажання, можеш взяти сир замість вершкового сиру.

    Тобі знадобиться: 400 г шпинату, 250 г вершкового сиру, 3 яйця, 80 г пармезану, спеції.

    За допомогою блендера подрібни шпинат із яйцями. Додай вершковий сир і спеції, і знову збий. Посип змащену олією форму тертим пармезаном, виклади шпинатну заготовку і знову посип пармезаном. Готуйте запіканку в духовці 20 хвилин при 200 градусах.

    2. Зелений смузі зі шпинатом та ківі

    Відмінний смузі для детоксикації, коли хочеться чогось максимально легкого.

    Тобі знадобиться: 1 пучок шпинату, 1 ківі, 1 банан, 200 мл яблучного соку.

    Приготування: Промий шпинат, очисти фрукти і надішліть всі інгредієнти в блендер. Збий смузі до однорідності.

    3. Шпинатний рулет із червоною рибою

    Бісквіт на основі шпинату ідеально підійде для закусочного рулету.

    Тобі знадобиться: 200 г шпинату, 80 г борошна, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, спеції, 200 г вершкового сиру, 200 г червоної риби, 2 гілочки кропу.

    Приготування: Приварити шпинат 1-2 хвилини в киплячій воді. Блендер подрібни шпинат з жовтками, борошном і розпушувачем. Приправте масу. Міксером зби білки до піків, лопаткою втрути їх у тісто і вили його на пергамент.

    Випікай бісквіт 12-15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах. Дай йому охолонути, змасти вершковим сиром, посип рубаним кропом і виклади шматочки червоної риби. Згорни рулет, загорни в плівку і відправ його на пару годин в холодильник.

    4. Песто зі шпинату

    Оригінальна варіація на тему класичного італійського песто.

    Тобі знадобиться: 50 г пармезану, 200 г шпинату, 60 г волоських горіхів, 1 зубчик часнику, 150 мл оливкової олії, сіль, спеції.

    Зараз читають:12 листкових салатів з яловичиною, які прикрасять будь-який стіл

    Приготування: Промий та обсуши шпинат, подрібни горіхи, натрі пармезан. Відправте всі інгредієнти в блендер і зби соус до однорідності.

    5. Суп-пюре зі шпинату

    Для аромату посип готовий суп нарізаною зеленню.

    Тобі знадобиться: 300 мл бульйону, 200 г шпинату, 200 мл вершків, 2-3 картоплини, 40 г вершкового масла, 20 мл оливкової олії, 1 цибуля-порей, спеції.

    Наріж порей кільцями і обсмаж його в оливковій олії прямо в каструлі. Додай вершкове масло, смаж ще трохи і приправ за смаком. Всип нарізаний кубиком картопля, влий бульйон і вари до готовності картоплі. Засип шпинат, провари суп ще 5 хвилин і подрібни його блендером. Влий теплі вершки, перемішай і приправ суп, провар його ще 2 хвилини.

    6. Салат зі шпинатом та авокадо

    Як і більшість салатів зі шпинатом, цей легко впишеться у дієтичний раціон.

    Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1/2 пучка шпинату, 1 яйце, 2 пера зеленої цибулі, 1 ч.л. оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Відвари і наріж яйце часточками. Авокадо теж наріж часточками, подрібни зелену цибулю і змішай все зі шпинатом. Заправ салат оливковою олією з лимонним соком і спеціями.

    7. Смажений шпинат

    Універсальний гарнір, який особливо гарний з рибою чи птахом.

    Тобі знадобиться: 400 г шпинату, 6 зубчиків часнику, 20 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Розтопи вершкове масло і злегка обсмажте в ньому подрібнений часник. Додай нарізаний шпинат і смажу близько 5 хвилин, помішуючи. Приправ за смаком.

    8. Оладки зі шпинатом

    Зовсім не обов'язково, що оладки мають бути лише солодкими.

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 1 ст. олії, 80 г шпинату, 2 яйця, 180 г борошна, 0,5 ч.л. соди, спеції.

    Блендером подрібни шпинат з маслом і додай яйця. Окремо змішай сухі інгредієнти. Влий кефір у шпинатну заготівлю, і з'єднай обидві маси. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін на середньому вогні.

    9. Суп зі шпинатом і печерицями

    Щоб зробити його ситнішим, зваріть суп на бульйоні.

    Тобі знадобиться: 2 пучки шпинату, 150 г печериць, 1 морква, 1 картоплина, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 4 гілочки петрушки, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою та печерицями у вершковому маслі. Додай шпинат і протушкуй всі 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Закип'яти воду або бульйон, всип нарізану картоплю і відварити майже до готовності. Відправте в суп засмажку і вари ще 5 хвилин. Додай подрібнений часник і петрушку, приправ та зніми суп з вогню.

    10. Консервований шпинат на зиму

    Таку заготівлю із шпинату добре додавати в супи чи інші страви.

    Зараз читають:8 легких рецептів вина із білої смородини

    Тобі знадобиться: 500 г шпинату, 2 л води, 2 ст. солі.

    Приготування: Закип'яти воду із сіллю, засип шпинат і проварити 3-5 хвилин на середньому вогні. Виклади шпинат у стерилізовану банку, залий його розсолом і закатай.

    11. Рис зі шпинатом

    Для пікантності можеш додати трохи тертого імбиру замість часнику.

    Тобі знадобиться: 150 г рису, 2 зубчики часнику, 100 г шпинату, спеції, 700 мл води, 3 ст. оливкової олії.

    Злегка обсмаж подрібнений часник зі спеціями в оливковій олії. Додай промитий рис і смажу ще пару хвилин. Всип шпинат, смажу ще 1 хвилину і влий склянку гарячої води. Туши рис, поки вода не вбереться. Влий ще склянку води і продовжуй гасити рис до готовності.

    12. Салат зі шпинатом, огірком та редискою

    Вже з весни такий салат буде тішити тим, наскільки багатим на вітаміни.

    Тобі знадобиться: 150 г шпинату, 1 огірок, 4 редиски, 100 г зеленої цибулі, 2 яйця, сметана.

    Приготування: Відвари яйця круто і довільно наріж всі інгредієнти. Заправ салат салат сметаною і подавай до столу.

    13. Омлет зі шпинатом та зеленим горошком

    Смачний та дуже барвистий сніданок лише за кілька хвилин.

    Тобі знадобиться: 50 г шпинату, 50 г зеленого горошку, 3 яйця, 3 ст. молока, спеції.

    Приготування: Віночком збий яйця з молоком та спеціями. Злегка обсмаж шпинат на сковороді, залий його яйцями та посип зеленим горошком. Жар омлет під кришкою 3-4 хвилини до готовності.

    14. Суп з рисом та шпинатом

    Легкий пісний суп, який відмінно урізноманітнить твій ПП раціон влітку.

    Тобі знадобиться: 2 пучки шпинату, 3-4 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 100 г рису, 20 г зеленої цибулі, спеції.

    Приготування: Закип'яти воду і засип у неї промитий рис і нарізану кубиком картопля. Вари 20 хвилин, а за цей час обсмаж подрібнені овочі. Всип у суп засмажку та нарізаний шпинат, приправ та проварити ще 5 хвилин. Додати зелену цибулю і зняти суп з вогню.

    15. Кекси зі шпинатом

    Оригінальні зелені кекси, щоб було чим потішити сім'ю.

    Тобі знадобиться: 150 г шпинату, 20 г крохмалю, 120 г борошна, 120 г цукру, 3 яйця, 60 мл олії, 5 г розпушувача, 10 г ванільного цукру.

    Блендером подрібни шпинат з олією. Відділи жовтки, зби їх до білого кольору з двома видами цукру, змішай зі шпинатною масою і додай сухі інгредієнти. Міксером зби білки до піків і лопаткою втрути їх у тісто. Виклади тісто, що вийшло, у формочки і випікай кекси 15-18 хвилин в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:12 листкових салатів з копченою куркою для тих, хто любить смачно поїсти

    16. Смузі зі шпинатом та апельсином

    Шикарне поєднання звичних та екзотичних уподобань.

    Тобі знадобиться: 200 мл апельсинового соку, 1 банан, 1/2 манго, 2 склянки шпинату, 8 кубиків льоду, мед.

    Приготування: Відправ у блендер всі інгредієнти, крім льоду, і збий до однорідності. Додай лід і збий смузі ще раз.

    17. Пісні коржики зі шпинатом

    Готуються на сковороді з мінімуму продуктів – швидко, смачно та доступно.

    Тобі знадобиться: 450 г борошна, 200 мл води, 100 мл рослинної олії, 2 щіпки солі, 100 г шпинату, 50 г зеленої цибулі, 50 г кінзи, 50 г петрушки.

    Приготування: Заміс гладке тісто з просіяного борошна, солі, води та олії. Подрібни всю зелень та шпинат, і трохи обсмаж їх до зменшення об'єму. Приправ начинку за смаком. Розділи тісто на 6 частин і розкатай кожну з них у пласт. Виклади начинку на три коржики, накрий їх коржами, що залишилися, защипни краю і ще трохи розкатай. Обсмажити коржики з двох сторін на сухій сковороді на середньому вогні.

    18. Шпинат у вершковому соусі

    Можна подавати його як гарнір або як соус до основної страви.

    Тобі знадобиться: 500 г шпинату, 200 мл вершків, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. борошна, 60 г пармезану, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж шпинат у вершковому маслі близько 4-7 хвилин. Приправ його за смаком. Змішай вершки з борошном, залий шпинат і готуй під кришкою 10-15 хвилин. Посип тертим пармезаном, перемішай і зніми з вогню.

    19. Салат з куркою та шпинатом

    Такі прості інгредієнти та такий незвичайний смак!

    Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 1-2 яблука, 2 жмені шпинату, 1 жменя волоських горіхів, сметана, спеції.

    Приготування: Відварити або обсмажити курку до готовності і довільно наріж. Подрібни горіхи, промий шпинат і наріж яблука кубиком. Все змішай і заправ салат сметаною зі спеціями.

    20. Заливний пиріг зі шпинатом

    Заливні пироги добрі тим, що дуже швидко готуються.

    Тобі знадобиться: 150 г шпинату, 120 г адигейського сиру, 2 яйця, 30 г вершкового масла, 20 мл олії, 140 г сметани, 140 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, спеції.

    Приготування: Подрібніть і злегка протушкуйте шпинат в 10 г вершкового масла. Натрій адигейський сир, змішай його зі шпинатом і приправ начинку, що вийшла. Віночком збий яйця зі сметаною та двома видами олії. Додай муку|борошно| з розпушувачем і перемішай тісто. Вили половину тесту у форму, виклади начинку і залий її тестом, що залишився. Випікай пиріг 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *