Найпопулярніша, ситна та смачна начинка для пиріжків – це картопляна. Зібрали для тебе 25 різноманітних рецептів із овочевими, м'ясними та іншими цікавими добавками!
Зміст
1. Картопляна начинка з вершковим маслом
Тобі знадобиться: 7 картоплин, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 50 г вершкового масла|мастила|, 1/2 склянки молока.
Приготування: Очисти та відвари картоплю до готовності. Розімніть її в пюре з гарячим молоком, а потім додай вершкове масло зі спеціями і перемішай.
2. Картопляна начинка з цибулею для пиріжків
Тобі знадобиться: 8 картоплин, 2 цибулини, 80 г вершкового масла|мастила|, 100 мл вершків, спеції.
Приготування: Відвари картоплю та розімні її в пюре з гарячими вершками та половиною вершкового масла. На маслі, що залишилася, обсмаж дрібно нарізану цибулю, змішай її з картопляним пюре і приправ начинку.
3. Картопляна начинка з квашеною капустою
Тобі знадобиться: 7 картоплин, 2 ч.л. цукру, 2 цибулини, 400 г квашеної капусти, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності та розімніть у пюре. Дрібно наріж цибулю і обсмаж її до рум'яності. Відіжми і трохи подрібни квашену капусту, додай її до цибулі і смаж 7-10 хвилин до м'якості капусти. Додай цукор та спеції, і змішай капусту з картоплею.
4. Картопляна начинка з м'ясним фаршем
Тобі знадобиться: 300 г картоплі, 300 г м'ясного фаршу, 100 г цибулі, спеції.
Приготування: Картоплю відваріть до готовності і разомні в пюре з невеликою кількістю відвару. Дрібно наріж цибулю, обсмаж її до золотистості і додай фарш. Обсмажте все до готовності м'яса, помішуючи, приправте в кінці і змішайте з картопляним пюре.
Зараз читають:20 легких способів приготувати пісний борщ
5. Картопляна начинка з рибою для пиріжків
Тобі знадобиться: 400 г рибного філе, 6 картоплин, 1 цибулина, 2 ч.л. лимонного соку, спеції.
Пропусти рибу через м'ясорубку і дрібно наріж цибулю. Обсмаж цибулю до м'якості, додай рибний фарш, лимонний сік та спеції, та жар до готовності риби. Відвари картоплю, розімни її в пюре і змішай начинку разом.
6. Картопляна начинка з курячою печінкою
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 300 г курячої печінки, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Промий і наріж курячу печінку, і обсмаж її до готовності на середньому вогні. Приправ за смаком. Відваріть картоплю до готовності і потім подрібніть картоплю з печінкою в блендері. Окремо обсмажте на сковороді цибулю до рум'яності і додай її в начинку.
7. Картопляна начинка з тунцем та сиром
Тобі знадобиться: 4 картоплини, 1 цибулина, 200 г консервованого тунця, 2 яйця, 100 г твердого сиру, півпучка зеленої цибулі, 4 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Дрібно наріж звичайну і зелену цибулю, і обсмаж їх. Подрібни зелень, натрій сир на тертці і розімніть тунця. Яйця відвари круто і дрібно порубай. Окремо відвари картоплю, розімни її в пюре і змішай разом усі інгредієнти для начинки.
8. Картопляна начинка з вареним м'ясом для пиріжків
Тобі знадобиться: 450 г вареної яловичини чи свинини, 1 морква, 1 цибулина, 4 ст.л. бульйону, 300 г картоплі, 50 г вершкового масла|мастила|, 20 г зелені, спеції.
Приготування: Пропусти через м'ясорубку або дрібно порубай варене м'ясо. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх разом до золотистості. Додай м'ясо, приправ та смажу ще 2-3 хвилини. Окремо відвари картоплю і розімні її в пюре з вершковим маслом і бульйоном. Змішай все із засмажкою та рубаною зеленню.
9. Картопляна начинка з печерицями
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 200 г печериць, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності і розімні її в пюре з невеликою кількістю відвару. Дрібно наріж цибулю та печериці, обсмаж до випаровування вологи, приправ і змішай з картоплею.
10. Картопляна начинка з маринованими огірками
Тобі знадобиться: 4 картоплини, 1 цибулина, 2 мариновані огірки, 1 пучок кропу, 20 г вершкового масла.
Приготування: Відвари та розімни картоплю в пюре з вершковим маслом. Дрібно нарубай цибулю, обсмаж її до золотистості і додай терті мариновані огірки. Жар усі разом 5 хвилин. Подрібни кріп і змішай начинку.
11. Картопляна начинка зі шпинатом для пиріжків
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 100 г замороженого шпинату, 1 фіолетова цибулина, спеції.
Зараз читають:20 простих рецептів соусу до м'яса з|із| червоної смородини на зиму
Приготування: Відвари та розімни картоплю в пюре. Дрібно наріж цибулю, обсмаж її до золотистості і додай розморожений шпинат зі спеціями. Жар все до випаровування зайвої вологи, а потім – змішай з картоплею.
12. Картопляна начинка із зеленню
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 40 г вершкового масла, 1 цибулина, по 1 пучку кропу та петрушки, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності і розімні її в пюре з вершковим маслом. Дрібно нарубай цибулю, обсмаж до рум'яності і додай до картоплі. Якомога дрібніше нарубай зелень, додай туди ж і приправ начинку.
13. Картопляна начинка з цибулею та беконом
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 2 цибулини, 200 г бекону, спеції.
Приготування: Картоплю відваріть до готовності і разомні в пюре. Дрібно нарубай бекон, обсмаж його до рум'яності і додай до картоплі. У тій же сковороді обсмаж до золотистості рубану цибулю і так само додай її до картоплі. Все приправ та перемішай. Картопляна начинка для пиріжків готова!
14. Картопляна начинка з консервованим тунцем
Тобі знадобиться: 5 картоплин, 100 г консервованого тунця, 1 пучок зелені, 2 ст. оливкової олії.
Приготування: Відвари та розімни картоплю в пюре з оливковою олією. Додай рубану зелень і подрібненого тунця і перемішай начинку.
15. Картопляна начинка з тушкованою капустою
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 300 г капусти, спеції.
Приготування: Відвари картоплю і розімні її в пюре з невеликою кількістю відвару. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай тонко нашатковану капусту, влий трохи води та туші овочі під кришкою до готовності капусти. Приправ та змішай все з картоплею.
16. Картопляна начинка з ковбасою
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 200 г вареної ковбаси, 100 г зеленої цибулі, 3 ст. вершкового масла.
Приготування: Відвари та розімни картоплю в пюре з вершковим маслом. Дрібно нарубай зелену цибулю та ковбасу, і змішай начинку разом.
17. Картопляна начинка з бринзою та розмарином для пиріжків
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 2 головки часнику, 200 г бринзи, 1 гілочка розмарину, 0,5 ч.л. лимонної цедри, 1 ст. вершків, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності і розімні її в пюре з вершками. Виклади на фольгу неочищені зубчики часнику та рубаний розмарин, загорни та відправь на півгодини в духовку при 180 градусах. Потім очисти часник і видави його до картоплі. Додай розмарин, що залишився, лимонну цедру, спеції і розфарбовану бринзу, і перемішай начинку.
18. Картопляна начинка з яйцями та зеленою цибулею
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 2 яйця, 2 ст. вершкового масла|мастила|, спеції, 1 пучок зелені.
Зараз читають:12 рецептів оселедця з цибулею, які прикрасять будь-який стіл
Приготування: Відвари картоплю та розімні її в пюре з вершковим маслом та спеціями. Окремо відвари яйця і дрібно їх порубай. Дрібно порубай зелену цибулю і перемішай начинку.
19. Картопляна начинка зі шпинатом та сиром Дор Блю
Тобі знадобиться: 4 картоплини, 100 г шпинату, 30 г сиру Дор Блю, 50 мл вершків, 15 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності. Обсмажити шпинат на вершковому маслі до м'якості. Розкриш Дор Блю, змішай все разом, збий блендером і за необхідності додай вершки до однорідної консистенції. Приправте начинку.
20. Картопляна начинка з гарбузом
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 200 г гарбуза, 1 цибулина, півпучка петрушки, оливкова олія, чебрець, спеції.
Приготування: Наріж гарбуз скибочками, збризкати її маслом, присип чебрецем і спеціями, і запікай в духовці до м'якості при 180 градусах. Відвари картоплю до готовності і розімни її з гарбузом у пюре. За бажанням – додай вершкове масло. Подрібни і обсмаж цибулю, дрібно порубай петрушку, і змішай все з начинкою.
21. Картопляна начинка з сиром
Тобі знадобиться: 7 картоплин, 350 г сиру, 1 пучок зелені, 1 яйце, спеції.
Приготування: Відвари та розімни картоплю в пюре. Додай розфарбований сир, рубану зелень, спеції та збите яйце, і перемішай.
22. Картопляна начинка з лисичками для пиріжків
Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 1 цибулина, 250 г лисичок.
Приготування: Картоплю відваріть до готовності і разомні в пюре. Обсмаж рубану цибулю до золотистості і відправ його до картоплі. Наріж лисички, обсмаж їх у кілька заходів, і теж відправ у начинку.
23. Картопляна начинка з маринованими грибами
Тобі знадобиться: 300 г картоплі, 150 г маринованих грибів, 1 пучок кропу, 15 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Відвари картоплю та розімні її в пюре з вершковим маслом та спеціями. Дрібно наріж мариновані гриби, подрібни кріп і додай все в начинку.
24. Картопляна начинка з морквою
Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 3 моркви, 20 г цукру, 1 цибулина, 15 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Відвари картоплю та розімні її в пюре з невеликою кількістю відвару та вершковим маслом. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж все до м'якості. Додай цукор і спеції і змішай з картоплею.
25. Картопляна начинка з тушонкою
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 3 ст. молока, 1 цибулина, 300 г тушонки, спеції.
Приготування: Відвари картоплю і розімні її в пюре з молоком. Дрібно наріж і обсмаж цибулю. Розбери тушонку на волокна та перемішай все разом.
Джерело: dietcenter.com.ua